OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna

Održana Obrtnička večer UO Zlatar

E-mail Ispis

I ove godine, Udruženje obrtnika Zlatar, organiziralo je tradicionalnu 11. po redu Obrtničku večer, koja je uz osvrt na aktivnosti koje su obilježile proteklo razdoblje, bila i prilika za neobavezno druženje uz prigodan program.

Pozdravnom riječju, prisutnima se obratio predsjednik Udruženja Darko Varga, te se osvrnuo na rad u proteklom razdoblju sa naglaskom na vračanje ureda Udruženja u zgradu, te da su radovi u završnoj fazi. Spomenuo je i da su 2018. godini provedeni izbori za mandatno razdoblje 2018. – 2022.

Nazočne je pozdravila i poželjela dobrodošlicu  gradonačelnica Grada Zlatara, Jasenka Auguštan-Pentek, te je napomenula da ove godine  po prvi puta Grad Zlatar osigurao je  sredstva za pomoć obrtnicima i poduzetnicima i biti će  uskoro raspisan natječaj. Ujedno je zahvalila obrtnicima na njihovom doprinosu, a dobitnicima Priznanja čestitala na uspjehu.

U ime Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije prisutnima se obratio podpredsjednik Dragutin Ulama, pozdravio prisutne u ime predsjednika Komore Davora Pleška, te  čestitao na rezultatima kao i dobitnicima priznanja.

Na Obrtničkoj večeri prisustvovao je i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, te je između ostalog naglasio  da je ovo Udruženje drugo po rastu broja obrtnika u županiji u protekloj godini. Osvrnuo se na nedostatak radne snage, te je napomenuo da je završeno  predstavljanje srednjoškolskih zanimanja po osnovnim školama u kojoj su sudjelovali Županija, Zavod za zapošljavanje, Obrtnička i Gospodarska komora i srednje škole naše županije, a naglasak je stavljen na deficitarna zanimanja za koje će učenici kod upisa automatski dobiti stipendiju.

U nastavku večeri uručena  su Priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  za 20, 25, 30  i 35. godina uspješnog rada u obrtu.

Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili:

-          Renata Matko, vlasnica obrta Frizerski salon „Figaro“ iz Zlatar Bistrice

-          Dragutin Švenda, vlasnik obrt Elektronika „Dado“ iz Mača

-          Stjapan Plašč, vlasnik obrta „Eurostil“ iz Belca

Za 25. godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili:

-          Krešimir Čiček, vlasnik obrta „Drvoprerada Čiček“ prerada drva, izrada paleta, pilana iz Zlatar Bistrice

-          Ivan Grzelja, vlasnik obrta „Elektro – Dent“ elektromehaničar i servis zubotehničke opreme iz Martinščine

-          Damir Markuš, vlasnik obrta Autoservis Markuš, obrt za usluge, prijevoz vozila i trgovinu iz Lobora da primi Priznanje za 25 godina uspješnog vođenja obrta

-          Josip Risek, vlasnik obrta „Risek“ strojna obrada metala iz Mihovljana

Za 30. godina uspješnog vođenja obrta priznanje je primio:

-          Darko Varga, vlasnik obrta Atelier „Varga“ iz Zlatara

Za 35. godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili:

-          Juraj Žukina, vlasnik obrta „Elektro Žukina“ iz Zlatar Bistrice

-          Ivan Štahan, vlasnik obrta „Štahan“ konfekcija i galanterija iz Zlatar

Obrtnička komora Krapinsko zagorske županije dodijelila je   i Priznanje obrtu u nasljeđu za 65 godina uspješnog vođenja obrta Elektronika Varga RTV – video servis iz Zlatara.

 

Udruženje obrtnika Zlatar dodijelilo je priznanje obrtnicima koji su na neki način zadužili Udruženje svojim radom, kao i dobrom suradnjom:

-          Zvonko Sedak-Benčić, vlasnik obrta Pranje i podmazivanje vozila iz Mača

-          Jurica Petrić, vlasnik obrta Stolarije „Petrić sa stilom“ iz Zlatara Gosp.

-          Davor Kurtoić, vlasnik obrta Ostali završni građevinski radovi „Ka-interijeri“

te Zahvale  umirovljenicima koji su stekli mirovinu u obrtu:

-          Dragutin Ščapec  iz Mača (autoprijevoznik)

-          Ivan Sivec  iz Konjščine, (automehaničar i vulkanizer)

Tijekom  večeri nastupila  je Dramska sekcija KUD-a Lobor sa skečom iz njihove predstave  Lujza i Geza za koji je režiju i teksta napisala voditeljica prof. Anita Klemar. Podloga za navedeni predstavu  je jedna osebujna ljubavna priča sa kraja 19. stoljeća, između  belgijske princeze  Louise, kćeri  kralja Leopolda II. i supruge princa Philippa i  ulanskog potporučnik Geze pl. Matačića. Skeč su prisutni pozdravili sa oduševljenjem, a za dobro raspoloženje pobrinuo se sastav EX BAND.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner