OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ Danas je zadnji rok za podnošenje Prijave dohodka od zajedničke djelatnosti

Danas je zadnji rok za podnošenje Prijave dohodka od zajedničke djelatnosti

E-mail Ispis PDF

Obrtnici, obveznici poreza na dohodak, koji obavljaju djelatnost u supoduzetništvu obvezni su dostaviti Prijavu dohotka od zajedničke djelatnosti (Obrazac DOH-Z)  nadležnoj ispostavi Porezne uprave do 31. siječnja 2019. godine.

Dohodak od zajedničke djelatnosti obrta, slobodnih zanimanja, poljoprivrede i šumarstva te od zajedničke imovine i imovinskih prava utvrđuje se kao jedinstven dohodak i prijavljuje na obrascu DOH-Z – Prijava dohotka od zajedničke djelatnosti. Utvrđen dohodak raspoređuje se odnosno dijeli na supoduzetnike prema prethodno zaključenom ugovoru, a ako ugovor nije zaključen, zajednički se dohodak dijeli na jednake dijelove između svih supoduzetnika. Tako se oporezuje dio dohotka koji pripada svakom supoduzetniku od obavljanja zajedničke djelatnosti.

Nadležna ispostava Porezne uprave izdat će privremeno porezno rješenje za obrt, a nositelj zajedničke djelatnosti dužan je obavijestiti supoduzetnike o visini utvrđenog dohotka i njegovoj raspodjeli, kako bi svaki od njih predao svoju poreznu prijavu na obrascu DOH do konca veljače 2019. godine

Attachments:
Download this file (DOH-Z.pdf)DOH-Z.pdf[ ]205 Kb
Ažurirano Četvrtak, 31 Siječanj 2019 08:03  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner