OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ VAŽNOST SURADNJE NA SVIM RAZINAMA

VAŽNOST SURADNJE NA SVIM RAZINAMA

E-mail Ispis PDF

Na samom početku gosti iz OOZ Šmarje pri Jelšah iskazali su osobito zadovoljstvo i uputili su iskrene čestitke predsjedniku HOK-a gosp. Dragutinu Ranogajcu na imenovanju.

Nastavno su se prisutni osvrnuli na rezultate koji su bili ostvareni temeljem zajedničke suradnje OOZ Šmarje pri Jelšah i OKKZŽ u okviru projekta INTERREG IIIA-Programa za susjedstvo Slovenija-Mađarska-Hrvatska za 2004.-2006. mjera 1.2. Zajednički razvoj ljudskih resursa.

Ovim zajedničkim projektom obrtnici Krapinsko-zagorske županije, dobili su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa  pozitivnim ali i negativnim iskustvima u obrtništvu Europske Unije. Tijekom pripreme projekta izrađena je studija na temelju detaljne analize stanja obrtništva na slovenskoj i hrvatskoj strani, a istaknuta je ista problematika: smanjen broj obrta, potreba za usvajanje i primjenu novih znanja i tehnologija, potreba za poslovnim povezivanjem s ostalim gospodarskim subjektima susjednih županija i država, potreba za cjeloživotno obrazovanje, gubitak konkurentnosti obrtničkih proizvoda kao i sve manji broj učenika zainteresiranih za strukovno obrazovanje.

Obrtnici Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije ostvarili su cilj ovog projekta sudjelovanjem na mnogobojnim strukovnim radionicama koje su za zadatak imale pružiti visoko stručno usavršavanje i obrazovanje. Posebno dobar odjek imale su radionice za ugostitelje, cvjećare i frizere, a nova saznanja uvelike su pomogla u daljnjem  poslovanju naših obrtnika.

U okviru Projekta postignuti su odlični rezultati pri razmjeni pozitivnih iskustava u svezi prezentacije obrtničkih (deficitarnih) zanimanja učenicima osnovnih škola, koje su obje komore nastavile organizirati.

Izlučno, na temelju ovog Projekta iskazan je nastavak daljnje i intezivnije zajedničke suradnje s osobitom inicijativom u konkretnom povezivanju s hrvatske i slovenske strane obrtnika koji se bave prijevozom, te obrtnika frizerske i ugostiteljske djelatnosti.

Ovom prilikom je istaknuta važnost upućivanja poziva ispred OOZ Šmarje pri Jelšah prema OKKZŽ u obliku vezanog pridruženog člana za uključivanje članova Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije u aktivnosti po Projekt «IROVE» INOVATIVNE REGIJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE na temelju kojih će se zajednički posjetiti primjeri dobre prakse na ovu osobitu i interesantnu tematiku.

Sastanak je završio zaključnim riječima predsjednika Hrvatske obrtničke komore gosp. Dragutina Ranogajca, koji je istaknu važnost uspostavljanja i nastavka međusobne suradnje na svim nivoima kako na razini nacionalnih komora, tako i na razini područnih komora odnosno slovenskih območnih zbornica.

Ažurirano Četvrtak, 07 Srpanj 2011 11:48  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner