OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ Donesena Uredba o visini trošarina na cigarete

Donesena Uredba o visini trošarina na cigarete

E-mail Ispis PDF

Trošarinski obveznici duhanskih prerađevina i ostale osobe koje radi daljnje prodaje drže cigarete u obvezi su popisati zalihe cigareta s početkom dana 3. prosinca 2018. godine,  kada stupa na snagu predmetna Uredba kojom se povećava visina trošarine na cigarete.

Također, gore navedene osobe dužne su  u roku od 8 dana od dana popisa zaliha podnijeti zapisnik o popisu zaliha cigareta sa obračunom razlike trošarine (obrazac Z-ORT)  putem aplikacije e-Trošarine.

Nadalje, trošarinski obveznici koji imaju pravo utvrđivanja maloprodajne cijene cigareta u mogućnosti su podnijeti  Prijavu povećanja maloprodajne cijene cigareta u razdoblju od  3. prosinca do 5. prosinca 2018. godine, zaključno do  16 sati.

Datum važenja  povećanih maloprodajnih cijena je 6. prosinca 2018. godine.

Za marke cigareta za koje će biti prijavljeno povećanje maloprodajne cijene s datumom važenja 6.prosinca 2018. godine, trošarinski obveznici duhanskih prerađevina i ostale osobe koje radi daljnje prodaje drže cigarete  u obvezi su izvršiti popis zaliha na  kraju dana koji prethodi danu početka važenja maloprodajne cijene cigareta (5. prosinca 2018.), kao i  u roku od 8 dana od dana popisa zaliha podnijeti zapisnik o popisu zaliha cigareta sa obračunom razlike trošarine (obrazac Z-ORT-MPC)  putem aplikacije e-Trošarine. Ako je iznos obračunate razlike trošarine na utvrđene zalihe cigareta manji od 75,00 kuna, zapisnik o obavljenom popisu zaliha cigareta (Z-ORT i Z-ORT-MPC) se ne dostavlja nadležnom carinskom uredu i razlika trošarine se ne plaća.

Podaci o prijavljenim maloprodajnim cijenama cigareta važećima na dan 6. prosinca 2018. biti će objavljeni dana 5. prosinca 2018. godine.

U prilogu je ogledni primjerak  Zapisnika o popisu zaliha cigareta sa obračunom razlike trošarine (Obrazac Z-ORT), s napomenom da je u njemu potrebno cijene cigareta prilagoditi podacima o prijavljenim maloprodajnim cijenama cigareta važećima na dan 6. prosinca 2018.

Z-ORT_OGLEDNI_PRIMJERAK_POPUNJAVANJA.XLS 119,00 kB

Ažurirano Četvrtak, 06 Prosinac 2018 13:33  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner