OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ ONE STOP SERVICE CENTAR

ONE STOP SERVICE CENTAR

E-mail Ispis PDF

U ovom kontekstu, riječ je o virtualnom centru, proaktivnoj usluzi koju koordinira Zagorska razvojna agencija d.o.o.. Niz usluga koje se nude kroz One Stop Service Centre, uključuju ubrzanje procesa dobivanja potrebnih dozvola, licenci, ocjenu projekta, pregovaranja i pomoć pri razvijanju poslovanja uz što manje birokratskih prepreka, problema i kašnjenja.

Centar je uspostavljen unutar projekta Razvoj investicijskog okruženja kojeg na nacionalnoj razini provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a Krapinsko-zagorska županija, uz još 11 ostalih, uključila se u provedbu aktivnosti na svom području. Partneri u ovom projektu, pored Županije i ZARA-e su i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Krapina.

Projekt Razvoj investicijskog okruženja nastavak je aktivnosti koje su se 2007./2008. godine provodile u sklopu projekta Certificiranje regije za ulaganja, a u sklopu kojeg je Krapinsko-zagorska županija uspješno zadovoljila sve kriterije, certificirala ukupno 12 poslovnih zona na svom području te zaslužila certifikat CIFR Croatian Investor Friendly Region. Pored Županije, certificirane su i osobe koje su sudjelovale u programu. Certifikacijom su razvijeni standardi najboljih praksi za usklađivanje informacija, dostupnost imovine te pružanja podrške potencijalnim ulagačima.

U ovom projektu, Razvoj investicijskog okruženja, Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija, kao koordinator aktivnosti,  želi stvoriti uvjete za privlačenje i zadržavanje ulaganja radi poticanja poslovnog i investicijskog okruženja. Pored navedenog, promovirat će se županijske lokacije kao odgovarajuća mjesta za greenfield i brownfield investicije i druge poslovne aktivnosti.

Kako bi Krapinsko-zagorska županija postigla ciljeve postavljene ovim projektom, potrebno je ispuniti zadane kriterije unutar 4 standarda – Informacijski, Imovinski, Marketinški i Standard investicijskog okruženja.

Do sada su uspješno provedene aktivnosti unutar prva tri standarda te je u tijeku Ispunjavanje zadataka unutar Standarda investicijskog okruženja. Unutar tog standarda, jedna od aktivnosti koje se moraju implementirati je uspostava One-stop-service centra za Krapinsko-zagorsku županiju. Upravo je taj centar uspostavljen potpisivanjem Operativnog sporazuma koji definira suradnju i odnose između Zagorske razvojne agencije d.o.o. i institucija u Županiji. Skupinu ključnih institucija čine: Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, HGK ŽK Krapina, HZZ PS Krapina, Zavod za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije, Županijska uprava za ceste, Srednja škola Krapina, Grad Krapina,    Grad Zabok, Općina Sveti Križ Začretje, Općina Kumrovec, Općina Bedekovčina, Općina Zlatar Bistrica, Zagrebačka banka d.d., Privredna banka d.d., Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Predstavnici navedenih institucija, potpisivanjem Sporazuma, potvrdili su dosadašnje, međusobnu, kvalitetnu suradnju pri uspostavljanju i održavanju povoljnog investicijskog okruženja te iskazali volju za daljnjom primjenom partnerskog pristupa kako bi se ulagačima u Krapinsko-zagorsku županiju omogućila kvalitetna potpora.

Potpisivanju Sporazuma bila je prisutna i gđa. Ljiljana Zajc, Načelnica Odjela za poticanje ulaganja i investicije, Uprava za gospodarsku diplomaciju, izvoz i investicije pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva koja je pohvalila kvalitetnu suradnju ključnih institucija u Županiji i naglasila kako je Krapinsko-zagorska županija, do sada bila vrlo aktivna u korištenju dostupnih resursa Ministarstva i kako je, kroz prvi krug certifikacije, ostvarila zavidne rezultate na nacionalnoj razini. Nastavkom aktivnosti unutar ovog projekta Ministarstva, Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija, primjenom partnerskog pristupa, profilirat će Županiju kao kvalitetno mjesto za ulaganje i ostvarivanje dodatne vrijednosti, nadodala je gđa. Zajc.

Nastavak aktivnosti unutar One Stop Service Centra ogleda se u uspostavljanju jedinstvene Internet stranice na kojoj će biti objedinjeni svi podaci o županiji i mogućnostima ulaganja, a Zagorska razvojna agencija preuzet će ulogu kontakt točke za strane investitore, te će u suradnji s ostalim institucijama, servisirati ulagače i pomoći im u realizaciji poslovnih ideja.

Detaljne informacije o projektu potražite na www.icpr3.org i www.zara.hr ili kontaktirajte Zagorsku razvojnu agenciju na 049 373 161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano Srijeda, 15 Lipanj 2011 10:56  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner