OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ Gorući problemi obrtnika ugostiteljske djelatnosti OKKZŽ

Gorući problemi obrtnika ugostiteljske djelatnosti OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Ceha ugostitelja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije predložio je da se za 31. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE rasprava slijedeće teme:

-   Smanjenje  PDV stope za sve ugostiteljske usluge na 13%

-   Ukidanje poreza na potrošnju  (do 3%) kojeg plaćaju jedino i isključivo ugostitelji

-   Povećanje osobnog odbitka na 5.000,00 kuna s ciljem poticanja potrošnje

-   Pojednostavljenje zakonskih akata, odluka i pravilnika vezanih za obavljanje ugostiteljske

djelatnosti  definiranih od strane gradskih, županijskih i državnih tijela

-   Izjednačiti zakonske obveze obrta ugostiteljske djelatnosti sa svim onima koje J.D.O.-i i OPG-i imaju, kako isti više ne bi predstavljali nelojalnu konkurenciju obrtnicima ugostiteljske djelatnosti

-   Priznavanje troškova reprezentacije u 100% iznosu

-  Obavezna izmjena zakona temeljem kojeg je dozvoljeno izlazak strukovnih SŠ koje školuju kadrove kuhar, konobar iz JMO, a koji osigurava optimalan broj sati praktične nastave. Nastavno navedenom obrtnici ugostiteljske djelatnosti s područja Krapinsko-zagorske županije nemaju pravo prijave na Natječaj  „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ ( za povrat troškova nagrade učenicima za praksu i naknade za mentore). Ujedno zbog navedene činjenice učenici SŠ Krapinsko-zagorske županije koji se školuju za zanimanje kuhar i konobar nemaju pravo prijave na predmetni natječaj stipendiranja resornoga Ministarstva.

-   Porezno rasterećenje za primjerice 13. plaću i topli obrok

-   Alarmantno stanje po pitanju kompetencije i zainteresiranosti kadrova za rad u ugostiteljskoj djelatnosti

-  Alarmantno stanje zbog pada prometa te kontinuitet zatvaranja ugostiteljskih objekata s dugogodišnjom tradicijom osobito na kontinentalnom dijelu Hrvatske gdje su ulazni troškovi osobito porasli a kako se radi o prvenstveno domaćim gostima, nije bilo mogućnosti značajnog podizanja cijena (osobito gorući problem vlasnika restorana kao i svih ostalih vlasnika ugostiteljskih djelatnosti) stoga je potrebno ciljano pokrenuti mjeru od strane resornoga MINISTARSTVA koja bi na neki način ublažila i potaknula opstanak istih.

Ažurirano Utorak, 25 Rujan 2018 13:49  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner