OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna

Održana Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis

U subotu, 14. travnja 2018. održana je Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar.

Pozdravnom riječju obratio se predsjednik Udruženja gosp. Darko Varga, te je zaželio dobrodošlicu kolegicama i kolegama obrtnicima i gostima, te se osvrnuo na rad Udruženja u proteklom razdoblju, a naglasio je da tijekom provođenja svih aktivnosti, posebna pažnja je posvećena rješavanju pitanja koja su od  interesa za obrtnike i obrtništvo, kao i kvalitetno i pravovremeno informiranje svojih članova.

Prisutne je obavijestio između ostalog  o radovima koji su izvršeni u zgradi Udruženja, uređuje se kompletan  prvi kat, sanitarni čvor, hodnici,  stubište i dvorište. Iskoristio je priliku da zahvali Zagrebačkoj banci d.d. na vrijednoj donaciju u namještaju i računalima i na kraju je zahvalio svima koji su odvojili i koji će odvojiti  dio svoga vremena, kako bi Udruženje   što kvalitetnije i uspješnije izvršavalo svoje zadatke, ciljeve i planove.

 

Nazočne je pozdravila i poželjela dobrodošlicu  gradonačelnica Grada Zlatara, gđa. Jasenka Auguštan-Pentek, te se osvrnula na izgrađenu infrastrukturu u Gradu Zlataru, kojom se stvaraju uvjeti bolje povezanosti a i time se omogućava razvoj obrtništva u ovom kraju.

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i  predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije gosp. Davor Pleško, zahvalio se na pozivu,  istaknuo je dobru  suradnju sa Krapinsko zagorskom županijom  u promicanju i  razvoju obrtništva. Ujedno je naglasio da je ova godina izborna godina za tijela Udruženja kao i  za tijela komorskog  sustavu i iskoristio je prilika da  pozove sve članove da se aktivno uključe u rad Cehova, kako bi se doprinijelo kvaliteti rada Udruženja, a tako i cijelog komorskog sustava.

Pozdravnom riječju obratio se prisutnima zamjenik župana za gospodarstvo gosp. Anđelko Ferek-Jambrek, te je u svom obraćanju istaknuo važnost obrtnika za gospodarstvo čitave Krapinsko-zagorske županije, a napomenuo  je  da je krajem 2017. godine u našoj županiji bilo registrirano 2352 obrta sa 6458 zaposlenih. Istaknuo je  dobru suradnju  s Obrtnikom komorom Krapinsko zagorske županije na svim projektima, a među važnijima je prezentacija obrtničkih zanimanja po osnovnim školama s naglaskom na deficitarna zanimanja, a jedan od načina potpore obrtnicima  je i  natječaj za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima koji je otvoren sve do 9. svibnja Ujedno je iskoristio priliku da čestita svim dobitnicima Priznanja.

U nastavku večeri uručena  su Priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  za 20, 25 i 30 godina uspješnog rada u obrtu.

Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili Branko Levak, vlasnik obrta Transport iz Petrove Gore, Robert Kruhek, vlasnik obrta Autoprijevoznik Robert Kruhek iz Konjšine, Bogdan Rihtarić, vlasnik obrta Caffe-bar „Victoria“ iz Zlatara

Za 25 godina priznanja su dobili Ivica Korade, vlasnik obrta Transport Korade iz Lobora i Silvie – Ane Sviben, vlasnica Cvjećarsko – trgovačke radnje „Trag prirode“ iz Zlatara. Priznanja za 30 godina uspješnog vođenja obrta primili su Snježana Risek – Burina, vlasnica obrta Caffe – bar „K Iveku“ iz Novog Golubovca.

Ove su godine dodijeljena i Priznanja obrtnicima, institucijama i osobama koji su na neki način zadužili Udruženje svojim radom, kao i dobrom suradnjom. Priznanja su primili  Dražen Maček za rad u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar,  aktivnom sudjelovanju u uređenju Doma obrtnika i doprinos u promicanju obrtništva i struke, Dubravko Pavlović za doprinos u društvenim aktivnostima, aktivnom sudjelovanju u uređenju Doma obrtnika  i promicanju obrtništva i struke, Ivan Vidović za rad u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar i doprinos u promicanju obrtništva i struke,  Ivan Štahan za dugogodišnji rad u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar, doprinos u društvenim aktivnostima i promicanju obrtništva i struke, Davor Pleško za uspješnu suradnju i doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva, a Zahvalnice su dodijeljena  Žarku Nikinu za  značajan doprinos na očuvanju i razvoju tradicijskih i umjetničkih zanat i obrtništva, Gradu Zlataru za dobru suradnju i  pomoć kod uređenja zgrade Udruženja obrtnika Zlatar,  Zagrebačkoj banci  d.d. – poslovnica Zlatar za donaciju i pomoć pri opremanju obrtničkog doma u Zlataru i vlč. Vladimir Drnetić za organizaciju i provedbu Hodočašća obrtnika Krapinsko zagorske županije

Tijekom  večeri nastupila  je Dramska sekcija KUD-a Lobor sa skečom iz njihove predstave  U autobusu autorice i redateljice Anite Klemar, a kostimografiju i scenografiju pripremili su Dubravka Soić Horvat i Saša Horvat. Skeč su prisutni pozdravili sa oduševljenjem,  održana je i tombola sa vrijednim nagradama, a za dobro raspoloženje pobrinuo se sastav Prava ekipa.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner