OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Klanjec Prezentacija obrtnika i obrtničkih zanimanja u OŠ Klanjec

Prezentacija obrtnika i obrtničkih zanimanja u OŠ Klanjec

E-mail Ispis

Na poziv ravnateljice O.Š. “Antuna Mihanovića” iz Klanjca, obrtnici Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec su 26.02.2018. održali prezentaciju obrtništva i obrtničkih zanimanja roditeljima i učenicima 7. i 8. razreda. Prezentaciji je prisustvovalo 70 roditelja i učenika O.Š. Klanjec i PŠ Lučelnica.

Polazeći od činjenice da se sve manji broj učenika upisuje u deficitarna obrtnička zanimanja, zaključili smo da je jedan od razloga nedovoljna informiranost, te smo tom prezentacijom željeli roditelje i učenike pobliže upoznati sa obrtništvom i obrtničkim zanimanjima.

Uvod u obrtništvo; što je to obrt i obrtnik, koju školu odabrati,  kako postati obrtnik te koja su to deficitarna zanimanja na području KZŽ prezentirao je predsjednik MUO Klanjec, Mladen Županić.

Branimir Lovrečki, vlasnik obrta M.B. iz Klanjca prezentirao je deficitarna zanimanja: bravar, strojobravar, tokar. Prikazao je područja djelatnosti njegovog obrta: crna građevinska bravarija, kovana umjetnička bravarija, inox bravarija, strojna obrada metala i izrada čeličnih konstrukcija. Ponudio je mogućnost naukovanja i zapošljavanja u njegovoj radionici.

Igor Jambrešić, vlasnik obrta “IDA NOVA” iz Novih Dvora Klanječkih je upoznao prisutne sa svojim obrtom koji je registriran za više djelatnosti, osnovna djelatnost je uzgoj i prerada kupina (kupinovo vino, đem od kupina, sirup od kupina, svježe cijeđeni sok od kupina), te druge djelatnosti -  izrada radne odjeće.

Slavko Petrinec, vlasnik obrta “AUTOSERVIS PETRINEC” iz Tuhlja prezentirao je svoj svoj automehaničarski obrt i zanimanja automehaničar i automehatroničar. Ponudio je mogućnost naukovanja i zapošljavanja u njegovoj radionici.

Na kraju prezentacije je ponuđeno učenicima posjet jednoj od radionica na području MUO Klanjec.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner