OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ Pravilnik o Registru prijevoznika i evidenciji posrednika u cestovnom prijevozu

Pravilnik o Registru prijevoznika i evidenciji posrednika u cestovnom prijevozu

E-mail Ispis PDF

Vođenje evidencije omogućit će sustavno evidentiranje svih relevantnih podataka o licenciranim prijevoznicima (unutarnji prijevoz tereta, unutarnji prijevoz putnika, autotaksi prijevoz, međunarodni prijevoz tereta, međunarodni prijevoz putnika). U Registru prijevoznika izdvojeno će se voditi i evidencija posrednika u cestovnom prometu.

Pravilnikom se propisuje sadržaj, ustroj i način vođenja jedinstvene nacionalne evidencije prijevoznika u cestovnom prometu, evidencije posrednika u cestovnom prijevozu te uporaba, osiguranje i čuvanje podataka upisanih u Registar prijevoznika.

U Registar prijevoznika upisuju se podaci o pravnim i fizičkim osobama kojima je nadležno tijelo državne uprave izdalo licenciju za obavljanje djelatnosti prijevoza putnika i tereta u unutarnjem i međunarodnom cestovnom prijevozu, odnosno licenciju Zajednice.

U Registru prijevoznika izdvojeno se vodi evidencija posrednika u cestovnom prijevozu, u koju se upisuju podaci o pravnim i fizičkim osobama kojima je izdavatelj licencije izdao licenciju za obavljanje agencijske djelatnosti u cestovnom prometu.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner