OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna

Sekcija računovođa uputila prijedloge Ministarstvu financija za rad struke

E-mail Ispis

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore, koja okuplja oko 1500 članova, uputila je prijedloge Ministarstvu financija s ciljem upoznavanja s problemima i poteškoćama u radu s kojima se svakodnevno suočavaju knjigovodstveni servisi i njihovi djelatnici, a koji se posredno odražavaju na otežano poslovanje obrtnika i poduzetnika.

Prijedlozi su dostavljeni također i Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava te Ministarstvu zdravstva. Unazad nekoliko godina, računovodstvenim su servisima i računovodstvenim djelatnicima znatno otežani uvjeti za kvalitetno pružanje usluga klijentima, budući da se kontinuirano uvode novi zakonski propisi, a istovremeno skraćuju rokovi u kojima je iste potrebno provesti. Osvrnuli su se na nekoliko ključnih zakona u nadležnosti Ministarstva financija, koji uvelike uređuju način financijskog poslovanja obrtnika i poduzetnika i koje bi, po njihovom mišljenju, trebalo nadopuniti s određenim promjenama kako bi se olakšao rad računovodstvenim servisima, ali i Ministarstvu financija.

Navode kako su računovođe čvrsta spona zakonodavca i poduzetnika s obzirom da upozoravaju poduzetnike na što trebaju paziti kako ne bi prekršili propise, a zakonodavca redovno izvješćuju o prihodima, rashodima i obvezama poduzetnika.

Postojeći zakoni mogu se pojednostaviti te je moguće smanjiti ograničenja koja koče gospodarsku aktivnost, sprječavaju gospodarski rast, obeshrabruju ulazak novih poduzetnika u svijet poduzetništva, istovremeno smanjujući mogućnost države da uprihođuje, ali i stvori preduvjete kvalitetnijeg života svim svojim građanima.

Sekcija računovođa HOK-a poziva Ministarstvo financija na sustavnu suradnju. Navode kako posjeduju dragocjena znanja o funkcioniranju provedenih propisa ''na terenu'' te iskustva onih kojima su ti propisi namijenjeni i koji te propise koriste u svakodnevnom poslovanju.

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore vrijedan je partner Ministarstvu financija u kreiranju novih propisa i u razmjeni iskustava te posjeduje korisna znanja kojima bi se moglo prilagoditi postojeće, često nepotrebne i preopširne obveze.

Prijedlozi se nalaze u prilogu:

Attachments:
Download this file (Prijedlozi Sekcije računovođa.pdf)Prijedlozi Sekcije računovođa.pdf[ ]288 Kb
 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner