OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ Susret gospodarstvenika KZŽ sa Predsjednicom RH

Susret gospodarstvenika KZŽ sa Predsjednicom RH

E-mail Ispis PDF

U sklopu trodnevnog  boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine u dvorani općine Hum na Sutli održala je susret sa poduzetnicima i obrtnicima Krapinsko-zagorske županije. Sve okupljene su ovom prilikom pozdravili načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutreša, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i potpredsjednik HOK-a Davor Pleško, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Nakon kraćeg prezentacijskog filma o gospodarstvu Krapinsko-zagorske županije u sklopu rasprave ispred OKKZŽ predsjednik Davor Pleško istaknuo je kako s 30. prosinca 2017. godine na području KZŽ djeluje 2.352 obrta sa ukupno 6.458 zaposlenih. Nastavno je istaknuo kako unatoč zajedničkim partnerskim  aktivnostima obrtništvo se  konstantno bori s rješavanjem krucijalnog problema vezanog uz zapošljavanje kompetentne radne snage. Prevelik interes za suficitarna zanimanje te premali interes za obrtnička zanimanja problem je koji iziskuje hitnu reakciju i pomoć svih partnera na svim razinama RH.

Nastavno, potpredsjednik OKKZŽ Darko Varga skrenuo je pažnju na potrebu Zakona za zaštiti vjerovnika te je zahvalio što je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec imenovan za člana Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice RH, uz osvrt na ulogu koju  obrtništvo RH ima u očuvanju tradicije, kulture i kvalitete života.

Član OKKZŽ Igor Jambrešić skrenuo je ovom prigodom pažnju na krucijalnu potrebu  povezivanja zelene i plave Hrvatske te kako dugogodišnja tradicija, iskustvo, fleksibilnost, izvornost te zagarantirana kvaliteta proizvoda i usluga obrtnika Krapinsko-zagorske županije iziskuje pored kvalitetne pomoći s razine županije i šire razmjere od strane viših razina koje imaju mogućnost prezentacije i promocije van granica RH.

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić dao je kraći osvrt o aktualnim programima koje resorno ministarstvo provodi te o potrebi uključivanja i prijave gospodarstvenika na iste.

Zaključno raspravi predsjednica je istaknula: „Iznimno me vesele vaši dobri rezultati i trendovi i da ste orijentirani k izvozu jer ja sam od onih koji vjeruju u to da hrvatsko gospodarstvo mora počivati na izvozu, prije svega proizvoda dodane vrijednosti i visoke tehnologije, ali i izvornih hrvatskih proizvoda“.

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 07:21  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner