OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ 84.000,00 kuna za 19 tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ

84.000,00 kuna za 19 tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Ugovori s korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu na natječaju Krapinsko-zagorske županije za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima potpisani su u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine.

Krapinsko-zagorska županija osigurala je 84.000,00 kuna bespovratnih sredstava za potporu 19 tradicionalnih obrta koji su ispunili uvjete natječaja objavljenog 14. studenog.

Sredstva su odobrena za stare zanate poput dimnjačara, proizvođača tradicijskih drvenih igračaka, proizvoda od keramike ili pak popravljače satova.

Ugovore su korisnicima uručili župan Željko Kolar i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako su tradicijski i umjetnički obrti dio identiteta, kako hrvatskog naroda, tako i Krapinsko-zagorske županije. „Naravno da mi kao Županija moramo, zajedno s Obrtničkom komorom, paziti da se pojedini tradicijski obrti ne ugase“ – rekao je župan Kolar te naglasio pokretačku ulogu predsjednice Županijske skupštine Vlaste Hubicki koja je ujedno i predsjednica Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Obrtničke komore KZŽ.

Njezino poznavanje ove problematike daje nam mogućnost da ovaj natječaj preciznije raspisujemo. Sljedeće ćemo godine povećati maksimalan iznos potpore na 10.000,00 kuna, a razmišljamo da već 2018. organiziramo i Dan umjetničkih i tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.“ – rekao je župan Željko Kolar.

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško istaknuo je kako ovaj natječaj predstavlja još jednu akciju Županije i obrtničke komore za pomoć obrtnicima na području Krapinsko-zagorske županije. „Za tradicijske i umjetničke obrte OKKZŽ ovo je još jedan podstrek da očuvaju svoje zanate i djelatnosti te da se eventualno prošire“ – rekao je predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Okupljene obrtnike pozdravio je i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek koji je podsjetio na uvjete Natječaja za potpore objavljenog 23. listopada 2017. godine. Potpisivanju ugovora je nazočila i pročelnica Županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić.

Ažurirano Četvrtak, 07 Prosinac 2017 12:58  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner