OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ CEH PRIJEVOZNIKA OKKZŽ O AKTUALNOJ PROBLEMATICI

CEH PRIJEVOZNIKA OKKZŽ O AKTUALNOJ PROBLEMATICI

E-mail Ispis PDF

 

 

Sukladno navedenom, članovi Ceha upoznati su sa zaključcima koji su doneseni na nedavno održanim zajedničkim sastancima u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture, Ministarstvu financija i Carinskoj upravi  te se pozdravila donesena odluka o smanjenju visine naknade za strane dozvole i visini naknade za trošak postupka raspodjele stranih dozvola, a očekuje se i objava Pravilnika o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila. Ujedno, Ceh prijevoznika OKKZŽ očekuje donošenjem novog pravilnika ujednačavanje iznosa naknade za tegljače i za teretno vozilo, kao i rješavanje problema dvostrukog plaćanja naknade za vozila s crvenim registarskim pločicama. Pozdravlja se i podržava  nastavak inicijative Ceha prijevoznika HOK-a u rješavanju problema plaćanja carinskog parkiranja, kao i pronalaženje modula za subvencije pri nabavi EURO 5 vozila.

Članovi Ceha istaknuli su zadovoljstvo u svezi pravovremenog informiranja i organizacije stručnih predavanja za prijevoznike Krapinsko-zagorske županije u  organizaciji OKKZŽ. Ceh prijevoznika OKKZŽ upoznat je i sa novim sastavom članova  Sekcije putničkog prijevoza OKKZŽ koja se bavi strukovnom problematikom iz svog područja, te je kao takva svojim aktivnostima i postignutim rezultatima opravdala svoje formiranje.

Uz detektirane probleme prijevoznika  kao što su niske cijene prijevoza, problemi s naplatom, nelojalna konkurencija, prava iz radnog odnosa (koja obrtnici nemaju, poput naknade za nezaposlene), pretovarivanje vozila, postupanje osiguravatelja, problemi (kiperaša) prijevoznika rasutog tereta itd., članovi Ceha su na temelju pokrenute inicijative MUO Klanjec uputili  ovom prigodom i konkretan prijedlog Upravnom odboru OKKZŽ na raspravu za rješavanje i prosljeđivanje istoga prema Cehu prijevoznika HOK-a.

Naime, želi se pokrenuti inicijativa za rješavanjem problema radnog vremena sanitarnih inspektora na graničnim prijelazima (osobito Goričan i Rupe), te se ističe kako je  potrebno žurno usklađivanje radnog vremena sanitarne inspekcije sukladno radu sa svim ostalim inspekcijskim službama na graničnim prijelazima RH radi neometanog, kvalitetnog i brzog transporta robe, a što u poslovanju obrtnika prijevoznika predstavlja jedan od najvažnijih čimbenika za nastavak uspješnog poslovanja.

Sjednica je zaključena sa konstatacijom kako bi bilo poželjno da prisutni članovi sazovu 1. sjednicu  Sekcije prijevoznika  u  matičnom udruženju obrtnika na kojima se članstvo  upoznati sa zaključcima 1. sjednice Ceha prijevoznika HOK-a novog saziva održane 24. ožujka 2011. godine kao i sa zaključcima 1. sjednice Ceha prijevoznika OKKZŽ novog saziva.

Ažurirano Utorak, 10 Svibanj 2011 11:10  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner