OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ Održana 3. sjednica Ceha graditeljstva OKKZŽ

Održana 3. sjednica Ceha graditeljstva OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

23.11.2017. = Održana 3. sjednica Ceha graditeljstva OKKZŽ na kojoj je usvojen zapisnik sa 2. sjednice te je usvojen Programa rada Ceha za 2018. godinu. Ovom prigodom predsjednik Ceha Miro Čaržavec dao je detaljan osvrt na zaključke 3. Susreta graditelja HOK-e, te je posebno skrenuo pažnju na slabi odaziv ovom strukovnom događanju na kojem nitko osim njega iz Krapinsko-zagorske županije nije bio prisutan.

Nastavno navedenom apelirao je na veće sudjelovanje u aktivnostima svih članova Ceha kao i svih obrtnika građevinske djelatnosti pri Cehovima pripadajućih Udruženja obrtnika OKKZŽ.

Prisutni su upoznati sa Projektom prezentacija deficitarnih obrtničkih i ostalih srednjoškolskih programa, koje OKKZŽ provodi s partnerima od 2006. godine, a pri kojima se svake godine roditeljima i učenicima 8. razreda OŠ KZŽ posebna pozornost skreće na potrebu tržišta rada za  trogodišnja zanimanja specifična u graditeljstvu.

Ujedno su ove godine ciljano predstavljeni promo filmovi o deficitarnim zanimanjima u metaloprerađivačkoj industriji i građevinarstvu na području naše županije.

Sukladno navedenom OKKZŽ niz godina inzistira da se trogodišnja zanimanja vezana uz graditeljsku djelatnost obavezno nalaze na listi zanimanja koja se u partnerstvu definira i ispred KZŽ prosljeđuje kao preporuka gradovima i JLS  za stipendiranje.

Na partnerskim sastancima OKKZŽ svakom prigodom ističe krucijalnost problematike zapošljavanja kompetentnog kadra upravo u graditeljskoj djelatnosti.

Tajnica je ovom prigodom skrenula pažnju i na web stranicu OKKZŽ www.okkzz.hr, na kojoj se pod lijevim izbornikom, redovno vode aktivni linkovi svih zakona i propisa objavljenih u Narodnim novinama a među kojima su i oni vezani za graditeljsku djelatnost.

Prisutni su po inicijativi predsjednika Mire Čaržavca iskazali interes za posjet nekom strukovnom međunarodnom sajmu kao što su BAU ili BAUMA u Münchenu i sl.

Zaključno, temeljem odlične i uspješne suradnje obrtnika  ugostiteljske, frizerske i cvjećarske djelatnosti članova naše komore sa članovima OOZ Šmarje pri Jelšah, Ceh graditeljstva je uputio prijedlog da se u aktivnosti OKKZŽ za 2018. godinu uvrsti organizacija zajedničkog susreta obrtnika graditeljske djelatnosti OKKZŽ i OOZ Šmarje pri Jelšah.

Ažurirano Četvrtak, 30 Studeni 2017 14:13  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner