OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ 13. međunarodno natjecanje “Europe 2017”, Bratislava 16.-20.10.2017.

13. međunarodno natjecanje “Europe 2017”, Bratislava 16.-20.10.2017.

E-mail Ispis PDF

Srednja škola Zabok osvojila je jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri brončane medalje.

U sklopu 13.međunarodnog natjecanja “Europe 2017” natjecali su se učenici srednjih ugostiteljskih škola iz Slovačke, zemlja domaćin i organizator natjecanja, Češke, Poljske , Hrvatske te po prvi puta u povijesti ovog natjecanja, sudionici iz Gruzije. Ove godine natjecanje se održalo u razdoblju od 16.10.do 20.10.2017. godine. Natjecanje je kao i svake godine bilo u organizaciji Stredné odborné  škole hotelových služieb a obchodu, Bratislava, Slovačka.  Svoje predstavnike imali su sljedeći gradovi: Bratislava, Prag, Galanta, Holíč, Tbilisi, Krakov, Prešov i Zabok što je omogućilo učenicima da usvoje nove tehnike priprema jela  i pića, predstave svoju kreativnost i  individualnost u pripremi istih, vještine, tehnike i razne stilove te upoznavanje s drugim kulturama i njihovim kuhinjama.

Naša Škola natjecala se u 5 disciplina  - u disciplini  “Kuhar” naši predstavnici bili su učenici 3.Ub razreda, Ivan Barić i Danijela Jakopić (mentor: Ivan Đurkin-Benkotić). Navedena disciplina podrazumijeva pripremu svečanog menua od 4 slijeda.  Učenici 3.Ua razreda, Jakov Babić i Luka Plaščar (mentor: Stjepan Gmajnički) natjecali su se u disciplini  “Konobar” tj. posluživanje svečanog jela i postavljanje svečanog stola. U disciplini flambiranja voća okušali su se Luka Plaščar i Danijela Jakopić, a u disciplini spravljanja koktela sudjelovao je Jakov Babić.

Natjecateljski dio za učenike naše Škole započeo je disciplinom flambiranja voća, zatim je uslijedila priprema i posluživanje svečanog jela te završava disciplinom spravljanja koktela.  Učenici i mentori  imali su  priliku uživati u ljepotama i povijesti glavnog grada Slovačke u sklopu raznih izleta koje je organizirala škola domaćin. Za bolje upoznavanje sa slovačkom kulturom  i njihovim jezikom poslužila je kazališna predstava “Na koho to slovo padne”.

Kao i prijašnjih godina, Srednja škola Zabok je i ove godine  bila najuspješnija sudionica s najviše osvojenih nagrada

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner