OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica Izlet u Vojvodinu

Izlet u Vojvodinu

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice je od 13.-15.10.2017. godine organiziralo trodnevi izlet u Vojvodinu.

Prvi dan smo, uz lokalnog vodiča razgledali Novi Sad i Petrovaradinsku tvrđavu-simbol grada. Također smo posjetili Muzej grada Novog Sada u istoj tvrđavi.
Smješteni smo bili nedaleko Paličkog jezera u vinariji/pansionu Vinski dvor.
Drugi dan smo posjetili Vinariju Zvonko Bogdan, modernu vinariju okruženu sa 17 hektara vinograda. Prošetali smo uz Palić jezero, a potom se uputili u najsjeverniji grad Srbije te prometno i kulturno središte Bačke- Suboticu. Slijedio je obilazak grada, nakon toga odlazak u selo Tavankut. Tamo smo se družili s Hrvatima koji izrađuju zanimljive slike i različite ukrase od slame.

Po povratku u Vinski dvor, vlasnik nam je poklonio degustaciju vlastitih vina.

Treći dan je bio rezerviran za razgled grada Sombora, grada koji i danas čuva šarm prošlosti, nakon čega smo se uputili prema Osijeku. Tamo smo ručali i krenuli put Zagorja.

Na samom kraju putovanja naša bivša predsjednica Udruženja gospođa Katica Micak nam je pripremila iznenađenje i ugostila nas u vlastitoj vinariji uz degustaciju vrhunskih vina koje sami proizvode. Svi smo bili oduševljeni te joj se od srca i najljepše zahvaljujemo.

Također moramo spomenuti i našeg vodiča gospodina Krunu Voriha bez kojeg ovo putovanje ne bi bilo tako uspješno.

Dojmovi svih putnika su izrazito pozitivni te se s nestrpljenjem očekuje sljedeće zajedničko putovanje.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner