OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna

Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore

E-mail Ispis

U petak, 29. rujna, u prostoru Hrvatske obrtničke komore s početkom u 09:00 sati s radom će započeti godišnja EU konferencija na temu sigurnosti i zaštite na radu koju Hrvatska obrtnička komora organizira u suradnji s Europskom udrugom graditelja (Europeans Builders Confederation - EBC). U sklopu te konferencije održat će se i  3. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore.

Svim zainteresiranim graditeljima i obrtnicima čiji je posao vezan uz graditeljsku struku upućujemo poziv za dolazak na ovo važno godišnje okupljanje struke, koje je uvijek dobra prilika za razmjenu znanja i iskustava.

Europska udruga graditelja (Europeans Builders Confederation - EBC) je stručno interesna organizacija osnovana 1989. kako bi predstavljala, branila i promovirala interese mikro, malih i srednjih poduzeća i obrtnika u graditeljskom sektoru u uskoj suradnji s komorama i drugim nacionalnim organizacijama i strukovnim udruženjima. EBC predstavlja 15 stalnih članova, interesnih organizacija iz: Belgije, Nizozemske, Italije, Poljske, Slovenije, Španjolske, Rumunjske, Luksemburga, Latvije, Mađarske i od nedavno - Hrvatske.

Uz pet pridruženih članica i partnerskih organizacija, Europska udruga graditelja predstavlja čak 2 milijuna obrtnika i malih poduzeća na razini EU, čime obuhvaća veći dio europskog graditeljskog sektora.

Glavna tema o kojoj će se raspravljati na ovogodišnjoj EU konferenciji je kako pomoći malim i mikro poduzetnicima u prilagodbi s EU smjernicama za zaštitu na radu.

U uvodnim obraćanjima na ovu temu, prisutnima će se uz predsjednika Hrvatske  obrtničke komore Dragutina Ranogajca i predsjednika Europske udruge graditelja Partica Liebusa obratiti Marianne Thyssen, povjerenica EU komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost rada.

Na kraju radnog dijela konferencije, održat će se panel rasprava na temu ''Kako pomoći malim i srednjim poduzetnicima da efikasnije implementiraju EU legislativu u području zaštite i zdravlja na radu'' u kojoj će sudjelovati predstavnici domaćih i EU institucija

 

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner