OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Zlatar Održana Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar

Održana Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis

U subotu, 25. 03. 2017. održana je Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar.

Pozdravnom riječju, prisutnima se obratio predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar, gosp. Darko Varga, zaželio dobrodošlicu gostima i kolegama obrtnicima, osvrnuo se  na rad u protekom razdoblju, te je istaknuo kako je unatoč blagom poboljšanju stanja u obrtništvu, ipak je došlo do zatvaranja obrtničkih radnji.

Nazočne je pozdravila i poželjela dobrodošlicu  zamjenica gradonačelnika Grada Zlatara, gđa. Jasenka Auguštan-Pentek, te se osvrnula na izgrađenu infrastrukturu u Gradu Zlataru, kojom se stvaraju uvjeti bolje povezanosti a i time se omogućava razvoj obrtništva u ovom kraju. Ujedno je iskoristila priliku i najavila buduće projekte.

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i  predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije gosp. Davor Pleško, zahvalio se na pozivu,  istaknuo je dobru  suradnju sa Krapinsko zagorskom županijom  u promicanju i  razvoju obrtništva, te je u kratkim crtama govorio  o  zajedničkim projektima

Pozdravnom riječju obratio se i predsjednik Hrvatske obrtničke komore i istaknuo je da mu je uvijek lijepo doći u Zlatar. U svom obraćanju između ostalog ukazao je na tri glavna problema u obrtništvu, a to su rad na crno,  tj. obavljanje neregistrirane djelatnosti, obrazovanje kadrova za potrebe obrtništva i činjenica da obrtnici jamče svom svojom imovinom. Ujedno je iskoristio priliku da čestita svim dobitnicima priznanja.

Prisutnima se obratio i župan Krapinsko zagorske županije gosp. Željko Kolar, koji je također istaknuo dobru suradnju sa Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije, te se osvrnuo na zajedničke projekte, a jedan od njih je aktualan prezentacija deficitarnih zanimanja u osnovnim školama naše županije, te naglasio da ove godine županije daje stipendije za sva deficitarna zanimanja.

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, gosp. Mario Antonić  pozdravio je prisutne, te je u kratkim crtama izvijestio o mjerama koje Ministarstvo poduzima za poboljšanje poduzetništava i obrta, kao što su smanjenje parafiskalnih nameta i mogućnost dobivanja jamstva i povoljnih financijskih sredstava preko Hamag Bicro.

U nastavku večeri uručena  su priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  za 20, 25 i 30 godina uspješnog rada u obrtu.

Priznanja za 20 godina uspješnog rada u obrtu primili su: Gordana Kuharić, vlasnica obrta Frizerski salon „Gordana“ iz Mihovljana, Obrt „Naumplast“ proizvodnja predmeta od plastike i  trgovina iz Zlatara, Adalbert Bogi, vlasnik obrta Vodovod, centralno grijanje i klimatizacija „Bogi“ iz Belca, Marijan Hoić, vlasnik obrta Autopraona „Blic“ iz Zlatar Bistrice, Dragutin Kulfa, vlasnik obrta Servis Kulfa iz Lobora

Priznanje za 25 godina uspješnog vođenja obrta primio  je Ivica Krpelnik, vlasnik obrta „Prijevoz Krpelnik“ prijevoz osoba i stvari iz Zlatar, a  za 30 godina uspješnog vođenja obrta dobila je Višnja Loparić, vlasnica obrta Frizerski salon za žene i muškarce iz Lobora.

Tijekom  večeri nastupila  je Dramska sekcija KUD-a Lobor sa skečom iz njihove predstave Pošteni lopov pod vodstvom Anite Klemar, koju su prisutni pozdravili sa oduševljenjem, održana je i tombola čiji prihod je namijenjen za pomoć pri kupnji medicinskog pomagala za Daniela Plašća, a za dobro raspoloženje pobrinuo se sastav Fakini Bend.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner