OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina Održane prezentacije srednjoškolskih zanimanja učenicima osnovnih škola

Održane prezentacije srednjoškolskih zanimanja učenicima osnovnih škola

E-mail Ispis

Dana 13.03.2017. godine održane su Prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017. godinu u Osnovnoj školi Bedekovčina i Osnovnoj školi Brestovec Orehovički. Prezentaciju su zajednički organizirali Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora i Gospodarska komora KZŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje i srednje škole KZŽ.
Učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima se je prezentiralo kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja, a srednje škole Krapinsko- zagorske županije predstavile su srednjoškolske programe svojih škola.

Prezentacijama je također prisustvovao  g. Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, načelnik Općine Bedekovčina g. Darko Ban, te Predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčine, g. Stjepan Kotarski.
Nakon uvodnih riječi ravnatelja škola, započelo se je s  prezentacijama.

Tijek prezentacije:

-  Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina

- Prikazivanje dva promotivnog filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i metalurgija

- Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – predstavnik Udruženja obrtnika Bedekovčina

- Nakon predstavljanja Jedinstvenog modela obrazovanja za trogodišnja zanimanja, učenicima i roditeljima obratio se župan KZŽ g. Željko Kolar i istaknuo potrebu  i prednost za školovanje djece u obrtničkim zanimanjima. Istaknu je da KZŽ svake godine dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja.

- Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

Nakon prezentacija uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika kod predstavnika srednjih škola i HZZ-e na pripremljenim info punktovima, gdje su učenici dobili promotivne materijale pojedinih škola, HZZ i OKKZŽ.

Trogodišnja deficitarna zanimanja su: zidar, tesar, keramičar-oblagač, soboslikar ličilac, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, vodoistalater, bravar, elektroinstalater, CNC operater, bravar, tokar, strojobravar, stolar,kuhar, konobar, krojač, pekar, mesar, autolakirer, autolimar, vozač.

Attachments:
Download this file (Prezentacija OŠ Brestovec 2017.jpg)Prezentacija OŠ Brestovec 2017.jpg[ ]1191 Kb
 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner