OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh frizera Održana 4. sjednica Ceha frizera OKKZŽ

Održana 4. sjednica Ceha frizera OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana 13. veljače 2017. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) održana je 4. sjednica Ceha frizera OKKZŽ, na kojoj su prisustvovale predsjednica Višnja Loparić (UO Zlatar), potpredsjednica Liljana Cvrtila (UO Krapina), Sanja Lež (UO Stubica),   Dubravka Mišak Skočaj (UO Sveti Križ Začretje), Diana Tepeš (UO Pregrada) i Renata Ščukanec Hopinski (UO Zabok).

Tajnica OKKZŽ Renata Vranić upoznala je sve prisutne članice o aktualnim događanjima vezanim za djelatnost frizer i kozmetičar uz poseban osvrt na poziv koji je sukladno dugogodišnjoj i uspješnoj suradnji upućen članicama OKKZŽ od strane OOZ Šmarje pri Jelšah a tiče se dvodnevnog posjeta strukovnom sajmu „COSMOPROF“ Bologna u terminu od 19. do 20. ožujka 2017. godine. Nakon kraće rasprave, članice Ceha frizera OKKZŽ jednoglasno su prihvatile poziv OOZ Šmarje pri Jelšah po navedenim uvjetima, te će tajnice devet pripadajućih Udruženja obrtnika izvršiti rezervaciju svih zainteresiranih članova strukovne djelatnosti u svezi uspješne realizacije istog.

Predsjednica Višnja Loparić i prisutne članice Ceha ovom su prigodom istaknule važnost održavanja ovogodišnje 14. Međunarodnog frizerskog festivala Hairstyle News u Zagrebu u terminu od 25. i 26. ožujka 2017. godine.

Nastavno prošlogodišnjem strukovnom posjetu 28. Međunarodnom kongresu i sajmu kozmetike, njege kose, estetike i zdravlja  „Dodir Pariza“ u Beogradu, a temeljem i novog termina,  članice su odlučile ove godine se više aktivirati na organizaciju jedne ili dvije ciljana radionice od strane zainteresiranih profesionalnih edukatora.

Kako je na sjednici odbačena jedna pristigla ponuda s nerealnim iznosom, članice su se odlučile osobno uključiti i pokrenuti inicijativu za realizaciju bar dvije strukovne radionice na području Krapinsko-zagorske županije u 2017. godini za sve članice koje uredno podmiruju komorski doprinos.

Budući je predsjednica Višnja Loparić članica Ceha frizera i kozmetičara HOK-a, upoznala je u kratko sve prisutne s aktivnostima koje su u 2016. godini uspješno odrađene, a sukladno činjenici da je ispred Ceha frizera i kozmetičara HOK-a koordinator i za OK Ličko-senjsku županiju, predložila je da se na radionice koje se planiraju organizirati u OKKZŽ u 2017. godini pozovu i zainteresirane obrtnice ove struke s područja OK Ličko-senjske županije, što su članice jednoglasno i prihvatile.

Nastavno navedenom, osobito je podržana inicijativa Ceha frizera i kozmetičara HOK-a sa predsjednikom Ivicom Zanettijem, vezana za organizaciju ovogodišnjeg Susreta  frizera i kozmetičara HOK-a kao i Otvorenog državnog prvenstva frizera i kozmetičara.

Članice Ceha frizera OKKZŽ upoznate su i sa obvezama fiskalizacije izdavanja računa putem naplatnih uređaja za sve obveznike fiskalizacije neovisno o tome jesu li paušalisti ili ne.

Sjednica je zaključena konstatacijom članica kako će se po utvrđivanju točnog termina održavanja ovogodišnjeg 25. Zagorskog gospodarskog zbora Krapina 2017. godine, sve aktivno uključiti u organizaciju pružanja besplatnih frizerskih usluga posjetiteljima istog, a na čemu im je osobito zahvalna OKKZŽ budući bez naknade uz osobit entuzijazam i ljubav prema ovom zanimanju  već kontinuirano godinama posjetiteljima se pored besplatnog pružanja usluga obrtnice uspješno promoviraju i prezentiraju novitete ove djelatnosti te time čine program ZGZ osobito atraktivan.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner