OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Produljeno radno vrijeme za ugostiteljske objekte 24. i 31. prosinca 2021. - Stožer civilne zaštite

E-mail Ispis PDF

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o dopuni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere radi sprječavanja prijenosa bolesti COVIID-19 putem okupljanja.

Iznimno, javna doganja te okupljanja i svečanosti svih vrsta koja započnu 24. prosinca 2021. godine mogu trajati najdulje do 02,00 sata 25. prosinca 2021. godine. Također, javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta koja započnu 31. prosinca 2021. mogu trajati najdulje do 02,00 sata 01. siječnja 2022. godine.

Isto tako, u svim ugostiteljskim objektima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske usluge, radno vrijeme 24. i 31. prosinca 2021. može se odrediti u trajanju od 06,00 do 02,00 sata sljedećeg dana.

Odluka je stupila na snagu 24. prosinca 2021.

 

Čestitka OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

SRETAN BOŽIĆ I NOVU 2022. GODINU ŽELE VAM PREDSJEDNIK

I DJELATNICE OBRTNIČKE KOMORE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE.

Ažurirano Četvrtak, 23 Prosinac 2021 08:07
 

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a predlaže

E-mail Ispis PDF

Nastavno na najavu o mogućem produljenju radnog vremena ugostiteljskih objekta tijekom nadolazećih blagdana, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore izražava podršku istoj te je uputio otvoreni poziv za radnim sastankom s predstavnicima Nacionalnog stožera na kojem bi se zajednički dogovorio način provedbe navedene inicijative bez rizika i sukladno nužnim epidemiološkim mjerama. Ceh predlaže da se omogući rad ugostiteljskim objektima do 4 sata ujutro, s naglaskom na novogodišnju i badnju noć, te posebno onim objektima s terasama odnosno s mogućnošću rada na otvorenom.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, od početka Covid-19 pandemije predlaže postupke i mjere za siguran rad te apelira na provođenje odluka i uputa Nacionalnog stožera u području epidemioloških mjera. U interesu opstanka ugostiteljskog sektora, a uzimajući u obzir moguću Odluku o relaksaciji mjera tijekom nadolazećih blagdana ugostiteljskom sektoru šalje se afirmativna poruka te im se daje prostora za kvalitetnije planiranje i pripremu svoga rada.

 

Održana 14. sjednica Skupštine Hrvatske obrtničke komore

E-mail Ispis PDF

U Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika 15. prosinca 2021. godine održana je 14. sjednica Skupštine Hrvatske obrtničke komore. Radni dio sjednice započeo je predstavljanjem projekta eDelivery, sustava elektroničke preporučene dostave za hrvatske obrtnike, u kojem je Hrvatska obrtnička komora partner.

U nastavku sjednice Skupština je donijela sljedeće Odluke:

 • Odluku o izmjeni i dopuni Financijskog plana HOK-a za 2021.
 • Program rada HOK-a za 2022. godinu
 • Financijski plan HOK-a za 2022. godinu
 • Odluku o raspisivanju i provođenju izbora za tijela jedinstvenog komorskog sustava Hrvatske obrtničke komore ( mandatno razdoblje 2022. – 2026.)
 • Odluku da će se Područne obrtničke komore i udruženja obrtnika suzdržati od donošenju skupštinskih odluka o prijenosu ( otuđivanju) obrtničke imovine izvan jedinstvenog sustava organiziranosti obrta do objave konačnog prijedloga Zakon o izmjenama i dopunama Zakona obrtu

Skupština je potvrdila Zaključak radne skupine za odlazak na sastanak na temu izmjene Zakona o obrtu s predstavnicima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja:

1. Radna skupina prvenstveno će, sukladno odluci Skupštine od 24. studenoga 2021. godine, zastupati stajalište da Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja zadaću koju mu je Hrvatski sabor dodijelio Zaključkom od 04. ožujka 2021. godine ostvaruje reformom obrtničkog sustava ukidanjem područnih obrtničkih komora te smanjenjem iznosa komorskog doprinosa, čime je zadovoljen kriterij racionalizacije sustava Hrvatske obrtničke komore u funkcionalnom i materijalnom smislu te rasterećenje hrvatskih obrtnika.

2. Radna skupina inzistirat će na tome da postojeća udruženja obrtnika nastave djelovanje kao pravne osobe kako bi se nastavilo kvalitetno pružanje usluga kao što je to i sada slučaj.

3. U slučaju neprihvaćanja prethodnih stavova Skupštine HOK-a od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Radna skupina zastupat će stav da je Nacrt prijedloga zakona potrebno doraditi tako što će se u njega ugraditi odredbe kojima:

 1. će novo udruženje obrtnika biti definirano kao pravni sljednik područnih obrtničkih komora i udruženja obrtnika
 2. su nova udruženja obrtnika dužna osigurati pružanje usluga članovima na prostoru i u prostorijama dosadašnjih udruženja obrtnika
 3. će se urediti način zaštite imovine prenesene na novo udruženje od otuđenja i povrat u slučaju ponovne uspostave udruženja obrtnika u sadašnjem obliku
 4. od datuma stupanja na snagu izmjena Zakona o obrtu novi komorski doprinos dijelit će se po starom modelu sve do uspostave novih udruženja obrtnika
 5. će iznos od 3% komorskog doprinosa biti namijenjen za podmirivanje troškova Ministarstva financija.

Na kraju posljednje ovogodišnje sjednice Skupštine, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, zaželio je blagoslovljen Božić i sretnu 2022. godinu.

 

Informacija OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

OKKZŽ raspisuje Poziv članovima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) za dostavu Zahtjeva za sufinanciranje troškova za nastup na međunarodnim sajmovima i sajmovima u RH,  realiziranih u 2021. godini

Temeljem Odluke Upravnog odbora Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije s 29. sjednice, te sukladno Programu rada Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, OKKZŽ raspisuje tekst Poziva dostave Zahtjeva članova OKKZŽ za sufinanciranje troškova za nastup na sajmovima u inozemstvu i tuzemstvu realiziranih u 2021. godini.

Molimo sve članove Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije da nam dostava Zahtjev za sufinanciranje troškova za nastup na sajmovima u inozemstvu i tuzemstvu u terminu od 01.01.2021. do 15.12.2021. godine, uz dolje navedeno:

Pisani zahtjev članovi OKKZŽ  dostavljaju

Račun za nastup na sajmu od strane organizatora

Potvrdu o uplati podnositelja zahtjeva

Datum dostave Zahtjeva članova OKKZŽ e-mailom je do 29. prosinca 2021. godine.

E-mail adresa Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije na koju se šalje Zahtjev: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Zahtjevi članova OKKZŽ koji stignu nakon naznačenog datuma  – neće se razmatrati.

Cjelokupni raspoloživi iznos ovog Poziva od 40.000,00 kuna (četrdesettisućakuna) bit će recipročno raspoređen.

Ažurirano Četvrtak, 16 Prosinac 2021 14:33
 


Stranica 2 od 462

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20