OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Aktivnosti u sklopu 26. ZAGORSKOG GOSPODARSKOG ZBORA

E-mail Ispis PDF

U sklopu Programa 26. Međunarodnog sajma „Zagorskog gospodarskog zbora Krapina 2018.“ u prostorijama HGK-ŽK Krapina održana su slijedeća događanja:

06.09.2018. – Četvrtak u 10,00 sati održana je prezentacija HZZ-Područni ured Krapina pod nazivom Mjere aktivne politike zapošljavanja.

07.09.2018. – Petak u 10,00 sati održana je edukativna radionica Biznis akademije, prve digitalne platforme koja educira obrtnike i poduzetnike o digitalizaciji poslovanja. www.biznisakademija.hr

Program radionice polaznicima Akademije pružio je pregled mogućnosti i prednosti korištenja digitalnih tehnologija i alata u marketingu i prodaji:

-       kako digitalni marketing može poboljšati Vašu prodaju

-       koji su to besplatni alati koji pomažu pri provođenju digitalnog marketinga

-       kako iskoristiti Google i Facebook za privlačenje kupaca

-       što je sve potrebno da biste imali web shop.

07.09.2018. – Petak u 14,00 sati održan je Okrugli stol s panel raspravom na temu uspješnih žena poduzetnica a u sklopu kojeg su predstavljene vlasnice obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije; Iva Lež vlasnica „CUKERLAB“-obrta  za proizvodnju slastica i dekoracija iz Zaboka www. kao i Martina Šamec vlasnica „ART STUDIO DUGA“-obrta za oslikavanje tekstila i ukrasnih predmeta iz Zaboka.

 

08.09.2018. –  Subota u 18,00 dodijeljene su Zahvalnice sudionicima 26. Međunarodnog sajma „ZAGORSKI GOSPODARSKI ZBOR KRAPINA 2018.“.

Ažurirano Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 13:10
 

Svečana podjela majstorskih diploma u Obrtničkoj komori KZŽ

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije organizirala je 7. rujna  2018. godine na izložbenom prostoru 26. Zagorskog gospodarskog zbora svečanu  podjelu majstorskih diploma, majstorima koji su majstorski ispit položili u rujnu i prosincu 2017. godine te veljači i svibnju 2018. godine, ukupno 89 novih majstora. Dosada je u OKKZŽ majstorski ispit položilo 1005 kandidata. Svečanosti su uz dobitnike majstorskih diploma prisustvovali državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek - Jambrek, zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo grada Krapine Branko Varjačić, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, potpredsjednici OKKZŽ Darko Varga i Tomica Jurinjak, v.d. predstojnik HZZ - PS Krapina Goran Vukmanić, šefica Odjela za obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala HOK-a Mirela Lekić, direktorica HGK ŽK Krapina Janja Kantolić, tajnica OKKZŽ Renata Vranić te djelatnice komorskog ureda Ana Mužar, Ana Haramina i Sandra Klasić.

Nakon isticanja važnosti koju u obrtništvu i cjelokupnom gospodarstvu predstavlja stručnost kadrova, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, naglasio je ovom prigodom  važnost stjecanja majstorskog zvanja koje omogućuje samostalno otvaranje obrta, te prenošenje znanja na buduće generacije dobivanjem dozvole (licencije) za  izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja.

Također je naglašeno da su majstori preuzimanjem diplome dobili i materijalni dokaz da su postigli vrhunac u svojoj struci, ali  da je potrebno  nastaviti sa usavršavanjem i cjeloživotnim učenjem.

Promoviranim majstorima čestitke su uputili zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo grada Krapine Branko Varjačić, zamjenik župana za gospodarstvo KZŽ Anđelko Ferek - Jambrek i državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

Majstorske diplome  majstorima su uručili državni tajnik Mario Antonić, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek - Jambrek i potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Svečana podjela diploma o majstorskom zvanju zaključena je zajedničkim fotografiranjem svih promoviranih majstora.

Ažurirano Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 10:45
 

Otvoren 26. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis PDF

U četvrtak, 06. rujna 2018. godine u Krapini je u sklopu 53. Tjedna kajkavske kulture otvoren jubilarni, 26. Zagorski gospodarski zbor, najznačajnija i najveća gospodarska manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Organizatori ove gospodarske izložbe, koja je također i prodajnog karaktera, su HGK Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina.

Ove godine Zagorski gospodarski zbor okupio je na više od 5.000 m² zatvorenog i otvorenog izlagačkog prostora 270 izlagača. Uz izlagače s područja Krapinsko-zagorske županije, predstavit će se izlagači iz cijele Hrvatske, Austrije-zemlje partnera sajma, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Županija partner ovogodišnjeg Zagorskog - gospodarskog zbora je Vukovarsko-srijemska županija.

Pozdravne riječi prilikom svečanog otvorenja uputili su: predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, predsjednik OKKZŽ I potpredsjednik HOK-a Davor Pleško, potpredsjednik HGK  Dragan Kovačević, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, gradonačelnik  Krapine Zoran Gregurović, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Vukovarsko - srijemske županije Božo Galić, voditeljica Trgovinskog odjela u Veleposlanstvu Republike Austrije Sonja Holocher-Ertl i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Zagorski gospodarski zbor otvorio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je ovom prilikom istaknuo važnost bespovratnih potpora poduzetnicima iz europskih fondova, u sklopu kojih su mali i srednji poduzetnici iz Krapinsko-zagorske županije povukli više od 80 milijuna kuna bespovratnih sredstava. „Svjesni činjenice da smo dosegnuli kulminaciju turističke sezone, moje je mišljenje i u to sam uvjeren, da jednostavnim i daleko većim investicijama u realni poduzetnički sektor jedino možemo osigurati gospodarski rast Republike Hrvatske. Imamo zadatak i obavezu da nađemo modalitete i kroz sustav bespovratnih potpora i kroz sustav financijskih instrumenata, isto tako kroz bankarski sustav i osiguravanje jeftinih kredita za poduzetnike, pomognemo poduzetnicima da investiraju, da otvaraju nova kvalitetna radna mjesta i time osiguraju da nam kvalitetna radna snaga ostane ovdje“ – istaknuo je ministar Horvat.

Otvorenju Zagorskog gospodarskog zbora prisustvovali su brojni gosti i uzvanici iz političkog, gospodarskog, društvenog i kulturnog života. Na otvorenju je bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, državni tajnik  u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, predsjednica županijske skupštine Vlasta Hubicki, župani Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije Radimir Čačić i Darko Koren, saborski zastupnici Anka Mrak Taritaš, Domagoj Ivan Milošević, Marija Puh i Marko Vešligaj, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek.

Posjetioci Zbora mogu prisustvovati prezentacijama članova Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ, dobiti besplatne frizerske usluge članica Ceha frizera OKKZŽ , te degustirati poznate autohtone zagorske specijalitete.

26. Zagorski gospodarski zbor traje do nedjelje, 9. rujna 2018. godine. Sajam možete posjetiti u vremenu od 10:00 do 22:00 sata.

Ažurirano Petak, 07 Rujan 2018 13:48
 

Prijavite se na natječaj " Internacionalizacija poslovanja MSP-ova - Faza 2"

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2“, referentna oznaka: KK.03.2.1.16.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kako bi se ojačala međunarodna konkurentnost olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda/usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima. Cilj poziva je povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

 

Ažurirano Srijeda, 05 Rujan 2018 08:49 Više...
 

Ministarstvo turizma u 2018. / 2019. nastavlja sufinancirati školovnje novih kadrova

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo turizma će u školskoj godini 2018./19. nastavkom Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije 2018., sufinancirati nove učenike i studente koji se odluče obrazovati za ugostiteljsko-turistička zanimanja.

Interes za spomenuti program kontinuirano raste tijekom proteklih nekoliko godina, a od 2008. godine, od kada Ministarstvo turizma provodi ovaj program u suradnji s partnerima, potpisani su ugovori o stipendiranju s 1370 učenika i studenata temeljem kojih je do sada ukupno isplaćeno više od 10,7 milijuna kuna.

 

Ažurirano Petak, 07 Rujan 2018 15:41 Više...
 


Stranica 2 od 316

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19