OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Godišnji obračun poslovanja obveznika poreza na dohodak za 2019. godinu

E-mail Ispis PDF

Podsjećamo da se bliži zakonski rok predaje godišnje prijave poreza za obveznike poreza na dohodak za 2019. godinu. Godišnja porezna prijava za 2019. godinu predaje se na obrascu DOH nadležnoj ispostavi Porezne uprave osobno ili putem sustava e-porezne. Rok za podnošenje godišnje porezne prijave za 2019. godinu na Obrascu DOH je do 29. veljače 2020. godine. Obrazac DOH nalazi se u privitku, a sve ostale porezne obrasce možete pronaći na web stranici HOK-a: https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/obrasci-za-poslovanje-obrta.

Ažurirano Srijeda, 15 Siječanj 2020 08:32
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave od 9. do 15. siječnja 2020. godine

E-mail Ispis PDF

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom još intenzivnije nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 9. do 15.1.2020. godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost: - G 47.7 – Trgovina na malo ostalom robom u specijaliziranim prodavaonicama, - N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije i - S 96.0 – Ostale osobne uslužne djelatnosti.

Ažurirano Četvrtak, 16 Siječanj 2020 08:24
 

Pozivaju se hrvatski obrtnici i poduzetnici da iskoriste prigodu prezentiranja na 23. MOS-u 2020.

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova Hrvatske obrtničke komore na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru 2020., koji će se održati od 31. ožujka do 04. travnja 2020. godine.

Radi se o važnom proljetnom sajmu u Bosni i Hercegovini, koji brojkama od oko 800 izlagača iz 28 država Svijeta, predstavlja kvalitetno mjesto prezentacijeproizvoda i usluga koje obrtnici i poduzetnici nude na tržišti ne samo Bosne i Hercegovine, već ih na sajmu prezentiraju i posjetiteljima iz 40-tak država svijeta, kojih se očekuje preko 40.000.
Međunarodni sajam gospodarstva Mostar objedinjuje izložbe sljedećih djelatnosti: izrada alata, obrada metala, strojogradnja, hidraulika i pneumatika, auto-industrija, elektroindustrija, prerada plastičnih masa, obrada kamena, prerada gume, drvna industrija, izrada namještaja, kemijska industrija, građevinarstvo, komunalna oprema, medicinska oprema, informatika, grafika i izdavaštvo, turizam, tradicijski obrti, kolektivni nastupi zemalja...
Ovogodišnja zemlja-partner sajma u Mostaru je Mađarska, što će svakako pridonijeti internacionalnoj posjeti poslovnih ljudi i inozemnih tvrtki sajmu u Mostaru.

Ažurirano Ponedjeljak, 13 Siječanj 2020 07:59 Više...
 

Poziv na radionicu " Novi trendovi u turizmu i ponašanje potrošača "

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko zagorske županije skreće pažnju svojim članovima kako Turistička zajednica Krapinsko-zagorske organizira  besplatnu dvodnevnu radionicu u okviru provedbe projekta RIDE&BIKE II, a odnosi se na ekonomiju doživljaja i storytelling u prezentaciji, interpretaciji i kreiranju doživljaja!

Radionica NOVI TRENDOVI U TURIZMU I PONAŠANJE POTROŠAČA -

EKONOMIJA DOŽIVLJAJA I STORYTELLINGA U PREZENTACIJI TE INTERPRETACIJI I KREIRANJU DOŽIVLJAJA

održat će se 15.01.2020. od 09:00 - 17:00 i 16.01.2020. od 09:00 - 13:00 u Dvorcu Bračak, Bračak 4, Bračak - Zabok

Radionica je namijenjena djelatnicima turističkih zajednica, nositeljima turističkih poslova u lokalnoj upravi i samoupravi, turističkim vodičima, animatorima i informatorima, receptivnim turističkim agencijama i DMK agencijama, djelatnicima u kulturi, vlasnicima OPG-a i vinarija, voditeljima udruga u kulturi i kulturno-umjetničkim društvima, djelatnicima malih obiteljskih hotela i restorana te privatnim iznajmljivačima. Stoga Vas molimo da ovaj poziv slobodno proslijedite i svojim prijateljima, poznancima, poslovnim partnerima i svima ostalima za koje smatrate da bi im ova radionica mogla biti zanimljiva!

Budući da je ograničen broj mjesta (max. 30 polaznika), prijave za radionicu su obavezne te vas molimo da se najkasnije do utorka, 14.01.2020. godine prijavite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano Petak, 10 Siječanj 2020 08:50
 

Poziv na Seminar " Priprema za završni obračun 2019. i zakonske izmjene na snazi od 01.01.2020. "

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Sekcijom računovođa pri Hrvatskoj obrtničkoj komori organizira besplatni seminar za svoje članove dana 22. siječnja 2020. godine ( srijeda ) u 10,00 sati u Amfiteatru Srednje škole Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda, Krapina. Predavanje će održati  predsjednica Sekcije računovođa pri Hrvatskoj obrtničkoj komori gospođa Đurđica Mostarčić, a obraditi će se slijedeće teme:

 • Glavne značajke i prednosti obrta
 • Obvezne poslovne knjige i evidencije
 • Porez na dodanu vrijednost (PDV) i kada se odlučiti za ulazak u sustav PDV-a
 • Isplate neoporezivih svota naknada, troškova, potpora i nagrada (najnovije izmjene)
 • Putni nalozi (obračun i pokrivanje troškova), korištenje automobila, reprezentacija
 • Obračun plaće
 • Ugovor o djelu i autorski ugovor – kada se mogu koristiti?
 • Amortizacija dugotrajne imovine, inventura
 • Godišnji obračun (obrazac DOH)
 • Zakonske izmjene od 01.01.2020.
Ažurirano Četvrtak, 16 Siječanj 2020 08:25
 


Stranica 2 od 375

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23