OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Potpisan sporazum o suradnji na organizaciji 26. ZGZ-a

E-mail Ispis PDF

U sklopu 53. Tjedna kajkavske kulture, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ), Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina, organiziraju 26. Međunarodni sajam gospodarstva “Zagorski gospodarski zbor”.  Sajam će se održati u dvorani i na vanjskim prostorima Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina, Srednje škole Krapina i izložbenim kućicama u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda od 6. do 8. rujna 2018. godine. Organizatori osiguravaju sve potrebne tehničke uvjete za izlaganje i prodaju proizvoda na Sajmu, a zainteresirani obrti, tvrtke i poljoprivredni proizvođači svoje prijave za sudjelovanje trebaju dostaviti do 25. srpnja. On-line Prijave  dostupne su na web stranicama Sajma www.zgz.hr .

Dana, 05. srpnja u prostorijama Gospodarske komore u Krapini HGK, sporazum o organizaciji 26. Zagorskog gospodarskog zbora potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te predsjednici županijske Gospodarske i Obrtničke komore KZŽ Josip Grilec i Davor Pleško.

Svi potpisnici istaknuli su ovom prilikom važnost uspješnog i kontinuiranog održavanja punih 26. godina ove najznačajnije gospodarske manifestacije na području Krapinsko-zagorske županije. Ove godine zemlja partner 26. ZGZ biti će Austrija, dok će županija partner biti Vukovarsko-srijemska županija. Bogata ponuda proizvoda i usluga izlagača uz atraktivan program te besplatne frizerske usluge obrtnica OKKZŽ i prezentaciju tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ bit će dovoljan razlog za posjet velikog broja posjetitelja ovom sajmu.

Ažurirano Četvrtak, 05 Srpanj 2018 13:55
 

Narodne novine d.d. - novi partner za nove pogodnosti u projektu HOK zajednička nabava

E-mail Ispis PDF

U asortimanu  koji broji više od 20.000 artikala može se pronaći sve što je potrebno za poslovanje tvrtki svih veličina. U ponudi je široki izbor sitnog potrošnog uredskog materijala, registratora, kuverti, naljepnica, fotokopirnog papira i tonera (originalnih i zamjenskih), uništavača papira, informatičke opreme i svega ostalog potrebnog za funkcioniranje ureda.

Tvrtka je zastupnik mnogih uglednih svjetskih tvrtki, kao što su Schneider, Herlitz, Wedo, Kores, Edigs, Jolly, Maped, Rebell, Foldermate, Mary Uchida. Narodne novine d.d. imaju 38 maloprodajnih poslovnica širom Hrvatske, kao i veleprodajna središta po regijama te web trgovinu (e-trgovina.nn.hr).

Tiskarska djelatnost je jedna od tri osnovne djelatnosti Narodnih novina d.d.
Prvi nakladnik Narodnih novina (Ljudevit Gaj) vlastitu je tiskaru otvorio 1838. I danas se (od 2005.) Narodne novine, službeni list Republike Hrvatske, tiskaju u tiskari Narodnih novina d.d. Uz tiskanje službenog lista RH i njegovog dodataka Međunarodnih ugovora, glavna je zadaća tiskare proizvodnja tiskanica.

Nakladničku djelatnost Narodnih novina d.d. čine tri glavne poslovne aktivnosti:

  1. nakladništvo Narodnih novina, službenoga lista RH
  2. nakladništvo pravne biblioteke Narodnih novina d.d. (udžbenici, monografije, komentari zakona, priručnici, zbirke propisa i biblioteka Europsko pravo)
  3. program pravne edukacije

Trgovina je jedna od osnovnih poslovnih aktivnosti Društva. Još je Ljudevit Gaj u prvoj polovici XIX. st. otvorio prvu novinarnicu, što predstavlja početak prodaje i ostvarivanja profita u trgovačkoj djelatnosti nakladnika i tiskara Narodnih novina. Slijedi prva knjigarna, koja odgovara današnjim knjižarama, a davne 1853. Gaj prodaje i školske udžbenike.

Među širokim asortimanom proizvoda koje danas komercijala Narodnih novina d.d. tijekom poslovne godine plasira na tržište fizičkim i pravnim osobama je 2.600 raznih tiskanica proizvedenih u vlastitoj tiskari i kod vanjskih tiskara, specijaliziranih poslovnih partnera.

Ažurirano Utorak, 03 Srpanj 2018 11:34
 

Članovi OKKZŽ i ove godine na Štruklijadi 2018. u Kumrovcu

E-mail Ispis PDF

Štruklijada je manifestacija Krapinsko-zagorske županije koja se održava u cilju promocije i zaštite tradicionalnog zagorskog jela - zagorskih štrukli. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske dodijelilo je tradicionalnim domaćim štruklima status nematerijalnog kulturnog dobra i upisani su u Registar zaštićenih kulturnih dobara Hrvatske.

Krapinsko-zagorska županija radi i dalje na dobivanju jamstvenog žiga Zagorskih štrukli, te u konačnici zaštiti geografskog porijekla.

Za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeću se zagorski restorani, agroturizmi, hoteli, toplice i pekarnice. Tijekom dva tjedna, prije i poslije Štruklijade, u zagorskim ugostiteljskim objektima provodi se i promotivna akcija sa popustom od 50% na zagorske štrukle. Popis restorana nalazi se na web stranici www.struklijada.com.hr.

Štruklijadu 2018. zajednički organiziraju Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a manifestaciju podupiru partneri: Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije i Srednja škola Zabok.

Ovogodišnja Štruklijada održat će se 7. srpnja u Muzeju Staro selo u Kumrovcu.

Ažurirano Utorak, 03 Srpanj 2018 13:13
 

Hrvatska obrtnička komora obilježila svoj dan uručenjem priznanja obrtnicima

E-mail Ispis PDF

Predsjednik HOK-a Ranogajec poručio da ima vjere u oporavak obrtništva i podsjetio na nužnost partnerstva svih nadležnih u gospodarstvu

Obilježavanje Dana Hrvatske obrtničke komore i ove je godine bio povod prisjećanju na 1. srpnja 1994. godine. Važan je to datum u kojem je održana obnoviteljska skupština HOK-a, institucije čiji je glavni cilj zastupati interese obrtništva i obrtnika.

U okviru svečane Akademije svake se godine najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, dodjeljuju nagrade i priznanja.

Isto tako, u okviru ovog važnog godišnjeg događanja promoviraju se novi majstori. Hrvatska obrtnička komora ponosi se brojkom od njih 1.252 koji su u proteklih godinu dana položili majstorske ispite.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, već tradicionalno, na proslavi Dana Hrvatske obrtničke komore, uručuje nagradu „Šegrt Hlapić“, najboljim učenicima, školi i mentoru. Ove je godine nagradu za najbolju školu dobila Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka, najboljim je mentorom proglašen Božo Dujmović iz Splita, vlasnik obrta za servis i trgovinu „Merc i Dujmović“, a nagrada koja je namijenjena učenicima ove je godine dodijeljena Mariji Grizelj, učenici Srednje strukovne škole Vinkovci, zanimanje – frizerka te Miroslavu Mainu iz Industrijsko- obrtničke škole Slatina, zanimanje – vodoinstalater.

Spomenutim učenicima posebnu nagradu, trogodišnju stipendiju za stručni studij Ekonomije poduzetništva uručila je  Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski.

Ažurirano Utorak, 03 Srpanj 2018 09:18 Više...
 

NAKNADA NAUČNICIMA ZA ŠK.G. 2018./19.

E-mail Ispis PDF

Temeljem Ugovora o naukovanju čl. 5. obrtnik ili pravna osoba se obavezuju da će se tijekom naukovanja naučniku isplaćivati mjesečna nagrada i to: u prvoj godini naukovanja 15%, u drugoj godini 20%, u trećoj godini 25% prosječne neto plaće ostvarene u prethodnoj godini u gospodarstvu Republike Hrvatske. Nagrada se isplaćuje za ostvareno radno vrijeme na praktičnom dijelu naukovanja za određenu godinu naukovanja.

POREZNO OSLOBOĐENJE ZA NAKNADE ZA NAUČNIKE

Osim potpora Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, za obrte i tvrtke koje primaju učenike na naukovanje i isplaćuju im naknadu/nagradu temeljem Ugovora o naukovanju postoji mogućnost poreznog oslobođenja na temelju Zakona o državnoj potpori za obrazovanje i izobrazbu prema čijim se odredbama osnovica za izračun poreza na dobit i poreza na dohodak od samostalnog rada može sniziti ako poslodavac priloži dokaz o isplatama naknade naučniku:

- obrtnik ili poduzetnik kod kojega su na praktičnoj nastavi i vježbama naukovanja jedan do tri učenika može poreznu osnovicu ili dohodak od samostalne djelatnosti iz stavka 1. članka 6. Zakona o državnoj potpori za obrazovanje i izobrazbu umanjiti za 5%;

- obrtnik ili poduzetnik kod kojeg je na praktičnoj nastavi i vježbama naukovanja više od tri učenika može postotak umanjenja porezne osnovice ili dohotka od samostalne djelatnosti povećati za jedan postotni bod po svakom učeniku, a najviše do 15% porezne osnovice ili dohotka od samostalne djelatnosti; iznos umanjenja osnovice poreza na dobit ili dohotka od samostalne djelatnosti ne može biti veći od godišnjeg neoporezivog iznosa nagrada učenicima za vrijeme izvođenja praktične nastave i vježbi naukovanja po svakom učeniku.

Zahtjev za dobivanje državne potpore za obrazovanje i osposobljavanje predaje se sa zahtjevom za povrat poreza za prethodnu kalendarsku godinu.

UPUTA ZA ISPLATU MINIMALNIH NAGRADA UČENICIMA ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019. - OPŠIRNIJE U NASTAVKU

 

Ažurirano Srijeda, 27 Lipanj 2018 11:58 Više...
 


Stranica 2 od 311

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37