OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Izmjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom

E-mail Ispis PDF

U narodnim novinama 84/2019. od 06.09.2019. objavljena je Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom.

Izmjena stupa na snagu 8 dana nakon objave (14.9.2019.), čime počinje teći rok od 3 mjeseca za usklađenje postojećih gradskih Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada.

Korisnici javne usluge dijele u dvije kategorije, kućanstva i one korisnike koji nisu kućanstva koji se dijele prema djelatnostima koje obavljaju na potkategorije. Potkategorije su navedene u prilogu koji je dio Uredbe, a gradovi će ih morati ugraditi u svoje Odluke.

U Odluke će morati za svaku od kategorija/potkategorija uvrstiti iznose koje će korisnici plaćati na ime fiksnog dijela računa za odvoz otpada (tzv. obvezna minimalna javna usluga – OMJU). Nažalost, time će i mali i veliki potrošači iz iste kategorije plaćati jednak iznos OMJU, odnosno malima će cijena vjerojatno porasti u odnosu na dosadašnju, a velikima se smanjiti. Ovo će vjerojatno izazvati pritužbe obrtnika ali i građana, iako je HOK na vrijeme upozoravala na nelogičnosti i diskriminatorni pristup. Ostali prijedlozi HOK prihvaćeni su ali ostale odredbe prema Uredbi bit će primijenjene.

Smatramo da zadani cilj Uspostave javnog, kvalitetnog, postojanog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u svim jedinicama lokalne samouprave, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša, gospodarenja otpadom i zaštitom javnog interesa još uvijek nije donesenom Uredbom dosegnut.

PRILOG

Ažurirano Srijeda, 18 Rujan 2019 07:28 Više...
 

27. Zagorski gospodarski zbor 2019

E-mail Ispis PDF

Ažurirano Četvrtak, 19 Rujan 2019 08:02
 

Okrugli stol Poduzetničkog kluba žena

E-mail Ispis PDF

Okrugli stol sa temom "U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businesssu" u organizaciji Poduzetničkog kluba žena Krapisko-zagorske županije, a u suradnji sa Organizacijskim odborom Zagorskog gospodarskog zbora, održan je u petak, 13.rujna 2019. godine u prostorijama HGK Županijske komore Krapina.

Na okruglom stolu sudjelovale su poduzetnice iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije te gošće iz Slovenije. Okupljene su na samom početku pozdravili zamjenica župana Jasna Petek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, inicijatorica osnivanja Poduzetničkog kluba žena KZŽ Snježana Leljak te predstavnik Hrvatske gospodarske komore. „Jako je važno da se žene međusobno umrežavaju i da žene čuju koliko ima dobrih i pozitivnih primjera u našoj sredini te da budemo jedna drugoj inspiracija i poticaj za pokretanje vlastitog biznisa. U Krapinsko-zagorskoj županiji imate partnera za sve svoje aktivnosti” - istaknula je ovom prilikom zamjenica župana Jasna Petek.

Sudionicama okruglog stola predstavljen je i projekt „Mala škola poduzetništva za žene“  koji provode Hrvatska gospodarska komora – Europska poduzetnička mreža Hrvatske i  Međunarodna mreža poslovnih žena.

Ažurirano Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 13:35
 

Svečana podjela majstorskih diploma

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije organizirala je 13. rujna  2019. godine na izložbenom prostoru 27. Zagorskog gospodarskog zbora Krapina 2019. svečanu  podjelu majstorskih diploma, majstorima koji su majstorski ispit položili u rokovima: rujan i prosinac 2018. godine te veljača i svibanj 2019. godine.

Svečanosti su uz dobitnike majstorskih diploma prisustvovali državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik gradonačelnika grada Krapine Branko Varjačić, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec i potpredsjednik OKKZŽ Miro Čaržavec.

Nakon isticanja važnosti koju u obrtništvu i cjelokupnom gospodarstvu predstavlja stručnost kadrova, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, naglasio je ovom prigodom  važnost stjecanja majstorskog zvanja koje omogućuje samostalno otvaranje obrta, te prenošenje znanja na buduće generacije dobivanjem dozvole (licencije) za  izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja.

Također je naglašeno da su majstori preuzimanjem diplome dobili i materijalni dokaz da su postigli vrhunac u svojoj struci ali kako je potrebno i dalje nastaviti s usavršavanjem i cjeloživotnim obrazovanjem.

Nastavno, čestitke promoviranim majstorima uputili su državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Majstorske diplome su majstorima uručili državni tajnik Mario Antonić, župan  Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Ispred svih dobitnika Majstorskih diploma riječi zahvale uputio je Ivan Knezić Prigorec majstor-kuhar.

Svečana podjela diploma o majstorskom zvanju zaključena je zajedničkim fotografiranjem svih promoviranih majstora.

Ažurirano Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 08:06
 

Otvoren 27. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2019.

E-mail Ispis PDF

U Krapini je u četvrtak, 12. rujna 2019. godine, otvoren međunarodni gospodarski sajam 27. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2019.

Sajam zajedno organiziraju Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Županska komora Krapina Hrvatske gospodarske komore i Radio Kaj, uz partnerstvo Varaždinske županije i pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta

Na sajamskom prostoru površine 5.000 m² pokraj Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini će se u tri dana predstaviti 250 izlagača  iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Ovogodišnja županija partner Zagorskog gospodarskog zbora je Varaždinska županija, a  sajam je simbolično otvorila pametna robotica Victoria, uz riječi „Proglašavam 27. Zagorski gospodarski zbor otvorenim.“

Na svečanosti otvorenja Zbora, u Srednjoj školi u Krapini, govorili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško.

U umjetničkom dijelu programa nastupili su sopranistica Josipa Lončar u pratnji Darijane Blaće i Irma Dragičević iz Varaždina, studentica četvrte godine pjevanja u klasi redovne profesorice Lidije Horvat Dunjko na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Uzvanike su dočekali Gradski puhački orkestar Krapina, Krapinske mažoretkinje, Povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije, Povijesna postrojba Grada Krapine i Husarska garda Varaždinske županije. Nakon svečanog otvorenja organizatori, uzvanici i posjetitelji razgledali su 27. Zagorski gospodarski zbor.

27. Zagorski gospodarski zbor traje do subote, 14. rujna 2019. godine. Sajam možete posjetiti u vremenu od 10:00 do 22:00 sata.

Ažurirano Petak, 13 Rujan 2019 12:29
 


Stranica 2 od 361

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35