OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Završila humanitarna akcija HOK-a „Obrtnici za stradale od potresa“

E-mail Ispis PDF

Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, Hrvatska obrtnička komora 31. prosinca 2020. pokrenula je humanitarnu akciju „Obrtnici za stradale od potresa“ kako bi se prikupila dodatna novčana sredstva za pomoć obrtnicima kojima je potres onemogućio i ugrozio poslovanje.

Humanitarna akcija završila je 30. ožujka 2021. Većina sredstva donirana putem namjenskog žiro računa bit će raspoređena obrtnicima kojima je pomoć najpotrebnija, dok će se dio usmjeriti za sanaciju prostora obrtničke komore i udruženja oštećenih uslijed potresa. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su svojim prilogom sudjelovali i podržali ovu akciju kroz koju će se pružiti potpora obrtnicima sa stradalih područja.

 

 

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu

E-mail Ispis PDF

Vozači koji upravljaju vozilima za koja je potrebna vozačka dozvola B kategorije, a koji obavljaju javni linijski prijevoz, posebni linijski prijevoz, mikroprijevoz, shuttle prijevoz ili povremeni prijevoz putnika moraju steći početnu kvalifikaciju po programu za vozače B kategorije

  • Prijevoznici pri obavljanju povremenog prijevoza putnika u unutarnjem cestovnom prometu više nisu dužni imati putni list
  • Naknada za izdavanje dozvola za obavljanje autotaksi djelatnosti naplaćuje se ovisno o najvećem broju vozila kojima se planira obavljati autotaksi prijevoz putnika, i to tako da se za jedno do dva vozila naplaćuje iznos kao za jednu dozvolu, za tri do deset vozila naplaćuje se iznos kao za šest dozvola, za 11 do 50 vozila naplaćuje se iznos kao za 30 dozvola, za 50 do 100 vozila naplaćuje se iznos kao za 70 dozvola, a za više od 100 vozila naplaćuje se iznos kao za 100 dozvola
  • Ministarstvo će Pravilnikom propisati način vođenja evidencija o izdanim autotaksi dozvolama
  • Ukida se obveza posjedovanja licence za prijevoz za vlastite potrebe teretnim vozilima najveće dopuštene mase preko 12 tona

Pročišćeni tekst Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu možete preuzeti na linku koji se nalazi na dnu ovog maila.

Datoteke za preuzimanje:
Zakon o prijevozu u cestovnom prometu_izmjene 26_3_2021_.doc

 

Javni poziv – mjera COVID 19 – obrtna sredstva za tradicijske i umjetničke obrte

E-mail Ispis PDF

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ sa predsjednicom Vlastom Hubicki, skrećemo pažnju vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta KZŽ, kako je danom 29.03.2021. godine Krapinsko-zagorska županija raspisala  Javni poziv – mjera COVID 19 – obrtna sredstva za tradicijske i umjetničke obrte.

Nastavno inicijativi Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ i OKKZŽ, Krapinsko-zagorska županija osigurala je sredstva za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima na području županije s ciljem očuvanja kulturnog nasljeđa, tradicijskih gospodarskih vrijednosti, kao i očuvanja navedenih djelatnosti u cilju poticanja njihovog razvoja.
S obzirom da je zbog pandemije COVID-19 došlo do određenih problema i poremećaja na tržištu, nastala je potreba da se sredstvima iz proračuna Krapinsko-zagorske županije koja su osigurana za tradicijske obrte, ista utroše na način da se dodijele za obrtna sredstva tradicijskim obrtima koji su pogođeni pandemijom COVID-19 i to  za: financiranje plaća, režijskih troškova, troškova poslovanja, zakup poslovnog prostora, nabava sirovina, knjigovodstvene usluge, podmirenje obveza prema dobavljačima i ostalih troškova tekućeg poslovanja, uređenje poslovnog prostora, edukacija/stručno osposobljavanje i promotivne aktivnosti.
Javni poziv otvoren je do 12. travnja 2021.

Tekst i ostala dokumentacija Javnog poziva Krapinsko-zagorske županije dostupni su  linku u nastavku.

http://www.kzz.hr/poziv-mjera-covid-19-tradicijskim-umjetnicki-obrti

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 09:59
 

Hrvatska obrtnička komora potpisala inicijativu o prioritetnom cijepljenju obrtnika i poduzetnika

E-mail Ispis PDF

Potaknuta sve većim brojem država koje za ulazak u zemlju traže potvrdu o cijepljenju Hrvatska obrtnička komora, zajedno s ostalim institucijama koje zastupaju gospodarstvenike, traži da se u protokol cijepljenja prioritetno uključe obrtnici, ali i njihovi radnici.

Za poslovanje dijela obrtnika važno je sudjelovanje na međunarodnim sajmovima, poslovni odlazak u inozemstvo, ali i mogućnost dnevnih migracija radnika u susjedne zemlje, naročito u Međimurskoj, Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Za sve njih poslodavci moraju snositi troškove PCR testova što stvara značajan financijski trošak i dodatno opterećuje poslovanje obrtnika.

Iako za migracijske radnike postoji mogućnost sufinanciranja dijela PCR testova, po uzoru na Sloveniju, izvjesno je da je efikasnija, svrsishodnija i jeftinija opcija provesti procjepljivanje.

Upravo zato Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski izvoznici uputili su žuran apel Vladi Republike Hrvatske i Stožeru civilne zaštite kako bi se u što kraćem roku cijepljenjem financijski rasteretilo i pojednostavilo poslovanje obrtnika i poduzetnika za koje je nužno da putuju u strane zemlje.

Ažurirano Petak, 26 Ožujak 2021 08:14
 

Nova donacija KZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 25.ožujka iz Krapinsko-zagorske županije stigla je nova pošiljka, 230  l dezinficijensa (za razrjeđivanje u omjeru 3:1).

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 07:21
 


Stranica 2 od 443

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23