OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Najava: "100% ZAGORSKO u ZAGREBU" - Javni poziv za 8. Sajamsku izložbu / 15. i 16. rujna 2017.

E-mail Ispis PDF

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije skrećemo pažnju zainteresiranim obrtnicima, članovima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, da svoje prijave za sudjelovanje na  8. Sajamskoj izložbi 100% Zagorsko u Zagrebu, dostave najkasnije do 11. kolovoza 2017. g. sukladno uputama Javnog poziva Krapinsko-zagorske županije, koje se nalaze u prilogu.

Ažurirano Ponedjeljak, 24 Srpanj 2017 09:58
 

HOK: Primanja obrtnika treba zaštititi kao i plaće radnika

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora uputila je Vladi, klubovima zastupnika i Ministarstvu pravosuđa prijedloge amandmana na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona kako bi se, prije svega, zaštitio položaj obrtnika u procesu provedbe ovrhe. Riječ je o zakonu koji je već godinama nepovoljan za obrtnike te ih dovodi u neravnopravan položaj u usporedbi s ostalim fizičkim osobama, a prihvaćanjem prijedloga HOK-a obrtnicima bi se konačno omogućio ravnopravan radni status.

U prijedlozima amandmana HOK traži da sredstva potrebna za uzdržavanje obrtnika i njegove obitelji budu zaštićena na jednak način kao što su zaštićene plaće radnika. Trenutno je zakonski omogućeno da se obrtnicima mogu ovršiti sva sredstva na računima (privatnim i poslovnim), čime se u pitanje dovodi egzistencija samog obrtnika, ali i članova njegove obitelji. Usvajanjem amandmana koji je HOK uputio nadležnim institucijama osiguralo bi se da se od ovrhe izuzima dio dohotka koji obrtnik ostvaruje u visini dvije trećine prosječne neto plaće, odnosno jedne polovine kod ovrhe za zakonsko uzdržavanje te jedne četvrtine kod ovrhe za uzdržavanje djeteta.

Ažurirano Ponedjeljak, 24 Srpanj 2017 09:29 Više...
 

Nastupite na 50. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom organizira i sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na 50. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2017., najvećem obrtničkom  sajmu u široj regiji, koji će se održati od 12. – 17. rujna na prostoru Celjskog sajma, u Celju.

U sklopu obilježavanja 50. jubileja sajma, Republika Hrvatska će prezentirati na jednom mjestu, u modernoj montažnoj paviljonu na samome ulazu u Celjski sajam, ponudu i konkurentnost hrvatskog gospodarstva, posebice malog i srednjeg poduzetništva kao „Zemlja-partner Celjskog sajma 2017.“

Uz samu izložbu, za vrijeme trajanja sajma, bit će organizirana stručno-popratna događanja, poslovni razgovori obrtnika i poduzetnika, okrugli stolovi i predavanja o aktualnim obrtničkim i gospodarskim temama, kao i sastanci i druženja obrtnika i poduzetnika na izložbenom prostoru Hrvatske.

Međunarodni sajam u Celju je respektabilna sajamska izložba sa preko 1.700 izlagača iz 40 zemalja, s velikom posjećenošću (128.800 posjetitelja u 2016. godini) iz 44 države te je mjesto kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga za obrtnike i poduzetnike koji žele u direktnom kontaktu sa potencijalnim kupcima provjeriti kvalitetu svojih proizvoda i usluga, s ciljem izvoza i dolaska do novih poslovnih kontakata za buduće poslove.

Ažurirano Srijeda, 12 Srpanj 2017 12:53 Više...
 

Sudjelovanje na Eno Gastro Kaštela 2017.

E-mail Ispis PDF

Drugu godinu za redom Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovalo je na tradicionalnoj gastronomskoj manifestaciji pod nazivom „Eno Gastro Kaštela“ u Kaštel Starom. Uz veliku pomoć članova Udruženja obrtnika Krapinske Toplice, na štandu UO Stubica pripremao se zagorski grah. Specijalitete i autohtona jela pripremali su obrtnici iz Zagreba, Vrgorca, Požege, Pakraca, Siska, Pazina, Karlovca, Našica, Duge Rese, Vrbovskog, Splita, Osijeka, Vinkovaca, Vukovara, Stubice, Varaždina i Trogira. Osim uživanja u dobroj hrani i vinu, posjetitelji i sudionici su se zabavljali uz bogat kulturno-umjetnički i glazbeni program za koji su bili zaduženi članovi KUD-a Sedam kaštela te Galaxy band.

Ažurirano Ponedjeljak, 10 Srpanj 2017 11:17
 

Najava: "100% ZAGORSKO u RIJECI" - Javni poziv za 4. Sajamsku izložbu

E-mail Ispis PDF

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije pozivamo zainteresirane članove, da svoje prijave za sudjelovanje na  sajamskoj izložbi 100% ZAGORSKO u Rijeci dostave najkasnije do 14. srpnja 2017. godine sukladno uputama Javnog poziva Krapinsko-zagorske županije koje se nalaze u prilogu.

Attachments:
Download this file (Javni poziv.pdf)Javni poziv.pdf[ ]100 Kb
Download this file (Prijavnica 100% ZAGORSKO Rijeka.doc)Prijavnica 100% ZAGORSKO Rijeka.doc[ ]353 Kb
Ažurirano Četvrtak, 06 Srpanj 2017 13:52
 


Stranica 10 od 279

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70