OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održana obrtnička noć UOO Krapinske Toplice

E-mail Ispis PDF

17.11.2018 Udruzenje obrtnika opcine Krapinske Toplice odrźalo je svoju 4 obrtnicku noć. Tom prilikom dodjelili su priznanja svojim obrtnicima i to za 10 godina rada ispred UOOKT gosp. Igoru Krep te za 25 godina rada ispred OKKZŽ gosp. Dariju Filipaj,Mladenu Šturman, Juraju Jagić i  Zdravku Krušec.

Ispred HOK-e dodjeljeno je priznanje gosp.Darku Matkun te povelja Mirku Blazicevic UOOKT je dodjelilo priznanje umirovljenom obrtniku za dugogodisnji rad u obrtnistvu gosp.Radovecki Antunu. Ispred Hrvatske obrtničke komore pristvovao je predsjenik Dragutin Ranogajec a ispred Krapinsko-zagorske županije zamjenica župana Jasna Petek, dožupanu Andjelko Ferek Jambrek, predsednik OKKŽ Davoru Plesko, predsednici i predstavnici  udruženja UO Zabok, UO Bedekovčina, UO gradova Donja Stubica,Oroslavje i Opcina Marija Bistrica, Gornja Stubica,Stubicke Toplice, UO grada Krapine i opcine Djurmanec,Jesenje,Petrovsko i Radoboj, UO Pregrada, UO Zlatar, UO Sisak, UO Petrinja,Topusko, Glina , UO Pakrac Lipik, prijateljima iz Buzeta te članovi Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice.

Ažurirano Utorak, 20 Studeni 2018 14:29
 

Nastup obrtnika OKKZŽ na Međunarodnom sajmu Tehnoma 2018. u Skopju

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora je organizirala i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancirala kolektivan nastup članova HOK-a na Međunarodnom sajmu TEHNOMA u Skopju 2018., održanom od 24. do 28. listopada 2018. godine u Skopju.

Izložbeni program sajma TEHNOMA obuhvaćao je: obradu metala, izradu alata i naprava, elektro-industriju, strojogradnju, proizvodnju i preradu plastike, preradu drveta, preradu gume, građevinarstvo, obradu kamena, izradu mjernih instrumenata, izradu namještaja i opreme za uređenje doma, energetiku, opremanje interijera, IT tehnologije, prijevoz, logistiku, prezentacije stranih država, malo i srednje poduzetništvo…

Hrvatska obrtnička komora organizirala je nastup po sistemu ključ u ruke - kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

Uz izlagače predstavljeni su Katalog tradicijskih i umjetničkih obrta i Katalog " Od temelja do krova ".

 

Ažurirano Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 10:10 Više...
 

Održana 1. sjednica Ceha ugostitelja OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 14.11.2018. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije održana je 1. sjednica Ceha ugostitelja OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina. Na dužnost predsjednika Ceha ugostitelja OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina imenovan je Ivan Đurkin Benkotić iz Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje, a na samoj sjednici izabran je i potpredsjednik Ceha  Marijan Jembrih iz Udruženja obrtnika Zlatar.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Izbor potpredsjednika Ceha ugostitelja OKKZŽ; Prijedlog Programa rada Ceha ugostitelja OKKZŽ za 2019. godinu; Pripreme za 31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Četvrtak, 22 Studeni 2018 08:20
 

Izlagači OKKZŽ na ovogodišnjem 21. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije

E-mail Ispis PDF

Ovogodišnji 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održan je od 09. do 11. studenoga 2018. godine u prostorima Sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima. Sajam je ove godine okupio oko 230 izlagača iz cijele Hrvatske koji su na ukupno 1.700 m² unutarnjeg i 2.500 m² vanjskog izlagačkog prostora brojnim posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge. Zahvaljujući financijskoj potpori Krapinsko-zagorske županije, ispred OKKZŽ na ovogodišnjem sajmu izlagali su tradicijski i umjetnički obrti; Lončarija Androić, vl. Božek Androić , Peršaves 12E, Mače i PAN, obrt za izradu tradicijskih drvenih igrački vl. Ivica Mesar, Tugonica 148 c, Marija Bistrica.

Ažurirano Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 09:21
 

Dodjeljeno 87 učeničkih stipendija

E-mail Ispis PDF

U subotu, 10. studenoga 2018. godine u Zaboku je održano svečano potpisivanje ugovora sa srednjoškolkama i srednjoškolcima koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju.

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar istaknuo je da je dodijeljeno 87 učeničkih stipendija (koja iznosi 400 kuna mjesečno), odnosno  38 stipendija u kategoriji nadarenih, 36 stipendija po socijalnom kriteriju i 13 stipendija za deficitarna zanimanja. „Ovo su najbolja moguća ulaganja, koja će e sigurno višestruko vratiti. Uz stipendije koje smo danas dodijelili, naslijedili smo i njih 46 od prošlih godina, a za par tjedana očekuje se i dodjela studentskih stipendija. Procijenjujemo da ćemo ove godine imati više od 220 stipendija, ukupne vrijednosti oko milijun i 300.000 kuna.“ – rekao je župan Željko Kolar te još jednom naglasio da je njegov drugi mandat vezan prije svega za obrazovanje i zdravstvo. „Mislim da to dokazujemo iz dana u dan kroz sve aktivnosti poput projekata Lumen i Baltazar. Trenutno imamo preko 130 milijuna kuna investicija u školstvo, od čega samo u energetske obnove 75 milijuna kuna – neke su već u tijeku, a s nekima ćemo krenuti na proljeće“ – naglasio je župan Kolar.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je na samom početku pozdravila stipendiste i njihove roditelje okupljene u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku. „Stipendije su samo jedan vid pomoći kojima Krapinsko-zagorska županija želi pomoći vašem školovanju. Želim Vam prije svega uspješnu školsku godinu, puno lijepih i veselih trenutaka u vašim školama te da se i ove godine sretnemo na mnogim natjecanjima, smotrama i susretima“ – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

Okupljenima se obratio i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Davor Pleško: „Obrtnička zanimanja definitivno imaju budućnost na području naše županije – vrlo su tražena te se nakon školovanja sa stipendijom praktički odmah nalazi i radno mjesto. Hvala Županiji na dobrom razmišljanju, hvala i svima koji sudjeluju u promociji obrtničkih i deficitarnih zanimanja učenicima osnovnih škola“ – rekao je predsjednik OK KZŽ Davor Pleško. Prisutne je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek. „Čestitam Županiji koja je stavila naglasak na obrazovanje i mlade te potaknula i jedinice lokalne samouprave da čuine isto. Čestitam i učenicima – vi ste dokazali da se znanjem, zalaganjem i trudom može postići pravi uspjeh“, rekla je zamjenica gradonačelnika Đurek.. U dodjeli stipendija sudjelovao je i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek.

Ažurirano Četvrtak, 15 Studeni 2018 18:57
 


Stranica 10 od 332

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33