OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Prijava dohotka za obrtnike „paušaliste“ za 2017.

E-mail Ispis PDF

Obrtnici obveznici paušalnog oporezivanja dohotka krajem svake godine, a najkasnije do 15. siječnja 2018. dužni su predati godišnje izvješće o ostvarenom dohotku u prethodnoj (2017.) godini na Obrascu PO-SD.

Ta je obveza propisana Pravilnikom o paušalnom oporezivanju samostalnih djelatnosti, članak 7. stavak 4. (Narodne novine 1/2017).

Podsjećamo da obrtnik „paušalist“ ne vodi poslovne knjige, osim evidencije o prometu-Obrazac KPR, u kojem je obvezan evidentirati sve iznose naplaćene u gotovini i bezgotovinskim putem.

Izvješćem o ostvarenim primicima na Obrascu PO-SD,  utvrditi će se je li obveznik ostvario veći ili manji dohodak od utvrđenog u rješenju te će mu se, prema potrebi, izdati novo rješenje za buduća razdoblja, s razlikom za uplatu ili povrat poreza za prošlo porezno razdoblje.

Sve o poslovanju obrtnika  „paušalista“ možete pročitati na web stranici HOK-a u rubrici Obrtnička početnicawww.hok.hr/gospodarstvo/obrtnicka_pocetnica/pausalno_oporezivanje_dohotka

Ažurirano Utorak, 19 Prosinac 2017 12:48
 

Donesena Uredba o izmjenama uredbe o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan i ostali duhan

E-mail Ispis PDF

Uredba o izmjenama uredbe o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan i ostali duhan za pušenje bit će objavljena u ”Narodnim novinama”, broj 126 od 18. prosinca 2017. i stupa na snagu 19. prosinca 2017.

Na temelju članka 75. stavka 6. i 8. i članka 76. stavka 4. Zakona o trošarinama (»Narodne novine«, broj 22/2013 do 115/2016), Vlada Republike Hrvatske je donijela Uredbu o izmjenama uredbe o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan i ostali duhan za pušenje kojom se mijenja visina trošarine na cigarete tako da od 19. prosinca 2017. trošarina iznosi:

•             na cigarete

-     specifična trošarina 310,00 kuna za 1000 komada cigareta,
-     proporcionalna trošarina 34% od maloprodajne cijene cigareta, te
-     minimalna trošarina na cigarete 696,00 kuna za 1000 komada cigareta.
Trošarinski obveznici duhanskih prerađevina i ostale osobe koje radi daljnje prodaje drže cigarete obvezni su popisati zalihe cigareta s početkom dana 19. prosinca 2017., kada stupa na snagu predmetna Uredba kojom se povećava visina trošarine na cigarete.

Također, gore navedene osobe dužne su u roku od 8 dana od dana popisa zaliha podnijeti zapisnik o popisu zaliha cigareta sa obračunom razlike trošarine (obrazac Z-ORT) putem aplikacije e-Trošarine. Nadalje, trošarinski obveznici koji imaju pravo utvrđivanja maloprodajne cijene cigareta u mogućnosti su podnijeti  Prijavu povećanja maloprodajne cijene cigareta u razdoblju od 19. do 21. prosinca 2017., zaključno do 16 sati. Datum važenja povećanih maloprodajnih cijena je 22. prosinca 2017.
Za marke cigareta za koje će biti prijavljeno povećanje maloprodajne cijene s datumom važenja 22. prosinca 2017., trošarinski obveznici duhanskih prerađevina i ostale osobe koje radi daljnje prodaje drže cigarete u obvezi su izvršiti popis zaliha na  kraju dana koji prethodi danu početka važenja maloprodajne cijene cigareta (21.prosinca 2017.), kao i u roku od 8 dana od dana popisa zaliha podnijeti zapisnik o popisu zaliha cigareta sa obračunom razlike trošarine (obrazac Z-ORT-MPC)  putem aplikacije e-Trošarine.
Podaci o prijavljenim maloprodajnim cijenama cigareta važećima na dan 22. prosinca 2017. bit će objavljeni 21. prosinca 2017.

Ažurirano Utorak, 19 Prosinac 2017 12:46
 

HOK organizira i sufinancira nastup članova na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu 2018.

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu 2018. (IHM 2018.).

Radi se o najvećem obrtničkom sajmu u svijetu sa preko 1.100 izlagača iz 60 država. Sajam je mjesto prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni više od dvadeset godina, a koji će posjetiti preko 130.000 posjetitelja.

Izložba Međunarodnog obrtničkog sajma u Münchenu 2018. godine održava se u 7 moderno opremljenih paviljona sajma, paralelno sa sajmom „GARTEN MŰNCHEN 2018.“,  na površini izlaganja od 75.000 m2 koja obuhvaća tematski grupe izlaganja: „Tehnika i transport“, „Gradnja i modernizacija“, „Stanovanje i uređenje“, „Obrtništvo i malo poduzetništvo kao generator razvoja gospodarstva“, a branše koje se prezentiraju na sajmu, uz skupne nastupe zemalja putem obrtničkih i gospodarskih komora, obuhvaćaju sljedeće djelatnosti: obradu metala, proizvodnju strojeva i opreme, obradu drveta, izradu alata, građevinsku stolariju i materijale, proizvodnju namještaja, preradu plastike i gume, građevinarstvo, obnovljive izvore energije, elektroniku i energetiku, umjetničke i tradicijske obrte, ručni rad te svu ostalu ponudu obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva.

Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu „ključ u ruke“ –svaki izlagač priprema svoje prezentacije na sajmu, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama, dobiva i dva natpisa na štandu, reprezentaciju na štandu, domaćicu na štandu, transport eksponata na relaciji Zagreb-München-Zagreb te postavu na štandu, najavu nastupa prema službama sajma München, tehničke podatke, upute, kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

Hrvatska obrtnička komora će o nastupu hrvatskih obrtnika/poduzetnika informirati i partnersku Obrtničku komoru za München i Gornju Bavarsku, kako bi što veći broj njemačkih poduzetnika, kao i posjetitelja sajma, dobio informaciju o profilu izlagača iz Hrvatske koji će se predstaviti svojim proizvodima i uslugama na sajmu.

U nastavku dostavljamo osnovne informacije, a u privitku prijavu te uvjete nastupa na sajmu:

Više...
 

Održan radni sastanak Regionalnog partnerstva za praćenje i procjenu potreba za KZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 15. prosinca 2017. g., u prostorima HZZ Područnog ureda Krapina, održan je radni sastanak Regionalnog partnerstva za praćenje i procjenu potreba, posebno deficitarnih zanimanja na tržištu rada Krapinsko-zagorske županije.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici članova Regionalnog partnerstva: Krapinsko-zagorske županije, Zagorske razvojne agencije, HGK ŽK Krapina, OK KZŽ  i HZZ PU Krapina. Na temelju Vladine Uredbe o praćenju, analizi i predviđanju potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, te izrade i uzimanja u obzir preporuka za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja Regionalno partnerstvo razmatralo je preporuke za područje Krapinsko-zagorske županije za čiju izradu je zadužen HZZ PU Krapina.

Prošlogodišnje preporuke su revidirane prema statističkim podacima i relativnim pokazateljima o zapošljavanju nezaposlenih osoba prema obrazovnom programu koji su završile (brzina zapošljavanja, stopa zapošljavanja), iskazanim potrebama poslodavaca za pojedinim zanimanjima, uvidom dobivenim posredovanjem, te uvidom u upisne kvote (srednje škole i visoko obrazovanje). U konstruktivnoj raspravi svih prisutnih posebno je naglašen nedostatak radnika u tekstilnoj industriji (najviše šivača, KV majstora), prijevozništvu i medicini (prije svega doktora i specijalista medicine). Na osnovnu procjena članova partnerstva utvrđene su liste obrazovnih programa u kojima treba povećati broj upisanih i stipendiranih učenika ili studenata, odnosno obrazovnih programa u kojima treba smanjiti broj upisanih i stipendiranih učenika ili studenata.

Preporuke će osim srednjih škola i visokih učilišta (vezano za planove upisa) koristiti Krapinsko-zagorskoj županiji, općinama, gradovima i drugim regionalnim dionicima kao smjernice za dodjelu stipendija učenicima i studentima, a HZZ PU Krapina za izradu plana obrazovanja nezaposlenih osoba.

Ažurirano Petak, 15 Prosinac 2017 14:26
 

Najbolja ponuda paketa Optima Telekoma za članove HOK-a

E-mail Ispis PDF

Optima Telekom, partner u projektu HOK Zajednička nabava, svim članovima HOK- a nudi nove pakete na koje odobrava poseban popust.

Ujedno upućuje čestitku za Božić i najbolje želje u Novoj 2018. godini. Uz Optimine INT TEL paketemožete neograničeno telefonirati te unaprijediti svoje poslovanje uz velike brzine interneta. Posebne pogodnosti za članove HOK-a dostupne su i u TV INT TEL paketima, koji uz usluge interneta i telefona, sadrže i uslugu televizije i to s preko 90 kanala već u Osnovom paketu te uključenim dodatnim funkcionalnostima. Više o paketima telefona, interneta i televizije potražite ovdje.

Optima Telekom ispunjava i vaše zahtjevnije poslovne potrebe. Tu je  Halo Surf Premium paket koji objedinjuje besplatne minute razgovora putem dvije telefonske linije te neograničen i brz Internet! Pogledajte cjelokupnu ponudu Optima Telekoma namijenjenu članovima HOK-a i pronađite paket idealan za vaše poslovanje! Za više informacija nazovite besplatan broj 0800 0089.

 


Stranica 10 od 294

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 76