OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

OKKZŽ poziva članove na prijavu za 100 % Zagorsko u Rijeci

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) skreće pažnju zainteresiranim članovima na informaciju kako je Krapinsko-zagorska županija raspisala Javni poziv kojim se pozivaju svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači, obrti i tvrtke koji imaju sjedište te vrše proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije, da se prijave za 5. Sajamsku izložbu „100% ZAGORSKO U RIJECI “ za termin 31. kolovoza i 1. rujna 2018. godine.

Zainteresirani članovi OKKZŽ svoje prijave za sudjelovanje na ovoj atraktivnoj i dobro posjećenoj sajamskoj izložbi, dužni su dostaviti najkasnije do 29. lipnja 2018. godine. Prijavnica mora biti vlastoručno potpisana od osobe ovlaštene za zastupanje.

Prijave se dostavljaju putem pošte ili neposredno u pisarnicu na adresu:

Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu

Magistratska 1, 49000 Krapina.

Prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Informacije u vezi Javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Magistratska 1, gđa. Ivanka Kuščar pozivom na broj telefona 049/329-084 ili putem maila:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Prijavnice za sudjelovanje dostupne su na online poveznici http://www.kzz.hr/poziv-100-posto-zagorsko-rijeka-2018 .

Ažurirano Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 07:04
 

51. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju 2018.

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizirati će i sufinancirati sa 50% cijene standardno uređenog izložbenog prostora kolektivan nastup članova HOK-a na 51. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2018., najvećem obrtničkom sajmu u široj regiji, koji će se održati od 11. do 16. rujna 2018. godine na prostoru Celjskog sajma u gradu Celju.

Međunarodni sajam u Celju je respektabilna sajamska izložba sa oko 1.500 izlagača iz 33 države svijeta, s velikom posjećenošću (oko 120.000 posjetitelja u 2017. godini iz 40 država svijeta) te je mjesto kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga za obrtnike i poduzetnike koji žele u direktnom kontaktu s potencijalnim kupcima provjeriti kvalitetu svojih  proizvoda i usluga, s ciljem izvoza te dolaska do novih poslovnih kontakata za buduće poslove.

Izložbeni program sajma u Celju obuhvaća: poslovne susrete, međunarodna predstavljanja, strojeve i opremu za drvo i metal, opremu od inox-a, elektrotehniku, preradu plastike, gume, obradu metala, strojogradnju, prehranu i ugostiteljstvo, izradu alata za obradu drva, plastike i metala, namještaj i unutarnje uređenje, završne radove u graditeljstvu, alate za uređenje doma i okolice, energetiku, građevinarstvo i unutarnje opremanje, opremu za prehrambenu industriju i ugostiteljstvo, turizam, mehanizaciju sela, građevinsku mehanizaciju, montažne kuće, proizvode široke potrošnje, telekomunikacije, IT opremu...

Naziv sajma/adresa: 51. Međunarodni sajam obrtništva i poduzetništva Celje 2018., Celjski sejem d.d., Dečkova cesta 1, 3000 Celje, www.ce-sejem.si,

Termin održavanja: 11. – 16. 09. 2018.

Radno vrijeme sajma: 09,00 – 19,00 sati

Broj izlagača/posjetitelja u 2017: 1.478 izlagača (33 države sudionice)/120.000 posjetitelja

Ažurirano Srijeda, 13 Lipanj 2018 10:17 Više...
 

100% ZAGORSKO prvi put održano u Puli

E-mail Ispis PDF

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% ZAGORSKO je u petak, 8. lipnja 2018. godine, i u subotu, 9. lipnja 2018. godine prvi put održana u Istarskoj županiji – u gradu Pula.

Manifestacijom 100% ZAGORSKO promovira se Zagorje kao turistička destinacija s bogatom ponudom. Tako su na štandovima u Puli na Tru Portarata i na Giardinama predstavljeni poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, ali i proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, koje je predstavilo 50-ak izlagača, od poljoprivrednih proizvođača i obrtnika-članova Obrtničke komore KZŽ do predstavnika tvrtki, toplica, agroturizma, hotela, restorana i kulturnih ustanova. Uz brojne Puljane i turiste, štandove su sa suradnicima obišli i župan KZŽ Željko Kolar sa zamjenicima, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenik župana Istarske županije Fabrizio Radin i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci te predstavnici Obrtničkih komora i HGK Krapinsko-zagorske i Istarske županije.

Župan Željko Kolar istaknuo je sjajnu suradnju Istarske i Krapinsko-zagorske županije, koja je dodatno produbljena organiziranjem manifestacije 100% ZAGORSKO. „Kolega Valter Flego i ja već devet godina sjajno surađujemo, imamo iste poglede što se tiče načina na koji bi se trebala razvijati Republika Hrvatska. Zanimljivo je da su Istrijani četvrti gosti po brojnosti u zagorskim hotelima i toplicama, a da se nikada na području Istre nismo prezentirali. I to je bio jedan od okidača za organizaciju ove velike manifestacije. Istarska županija najrazvijenija je u Republici Hrvatskoj i primjer je u mnogim stvarima, stoga smo kolega Flego i ja došli do zaključka da moramo bolje povezati naše gospodarstvenike, kako bismo možda zajedno mogli izaći i na neka treća tržišta, s obzirom na to da je gospodarstvo Krapinsko – zagorske županije prvenstveno izvozno“ – rekao je župan Željko Kolar.

Manifestacije poput ove odlične su zato što omogućuju da se predstavite potencijalnim gostima, na prvoj linijipogotovo s obzirom na to da nas povezuje taj osjećaj dobre suradnje i želja za druženjem" – istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

U petak je u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Puli održan i susret gospodarskog i turističkog sektora Krapinsko-zagorske i Istarske županije, tom prigodom je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, istaknuo važnost  organizacije ovakvih poslovnih susreta koji će rezultirati uspješnom poslovnom suradnjom prisutnih.

Dana 4. lipnja, Krapinsko-zagorska županija Puli darovala glazbenu ogradu s taktovima hrvatske himne, a djeci iz pulskih dječjih vrtića darovala obrtničke tradicijske drvene igračke iz Marije Bistrice.

Bogata ponuda uključivala je bučino ulje, med, medenjake, zagorske mlince i štrukle, povrće, voće, rakije i likere, sireve, sokove i voćna vina, suhomesnate proizvode, kao i licitare i tradicijske igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Također, organizirane su i cjelodnevne animacije, točnije prezentacija života krapinskih neandertalaca, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku, a sve uz bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Ansambl Zabok, KUD Lovro Ježek Marija Bistrica i Tomislav Goluban. Uz Krapinsko-zagorsku županiju, organizator manifestacije je bila i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Muzejima Hrvatskog zagorja i Gradom Rijekom.

VIDEO: https://www.instagram.com/p/Bjw07swAdt3/

Ažurirano Petak, 15 Lipanj 2018 10:31
 

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENTER

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine u Krapini je održana uvodna konferencija projekta Entrepreneurship for Employment – ENTER.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Ukupna vrijednost je 1.987.374,25 kuna te se sufinancira u 100% iznosu iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Projektom se planira realizirati niz aktivnosti usmjerenih na nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja. Korisnik projekta ENTER je Zagorska razvojna agencija, dok su Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i HGK-ŽK Krapina ključni projektni partneri. Projekt je ukratko opisala direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar. Ispred KZŽ zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako su se brojne stvari u Krapinsko-zagorskoj županiji promijenile unatrag nekoliko godina. „U 2013. godini nezaposlenost na području županije oko 9000, a danas imamo 2653 nezaposlene osobe. To je pad od 6 i pol tisuća ljudi koji su se u međuvremenu zaposlili“, rekla je zamjenica župana Petek, dodavši kako vjeruje da će i kroz ovaj projekt biti poboljšana statistika novog zapošljavanja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

V.d. predstojnika HZZ Područni ured Krapina Goran Vukmanić je rekao: „Na početku provedbe ovog programa, kao što je rekla zamjenica župana Jasna Petek, nalazili smo se u izuzetno visokoj nezaposlenosti kako na području Krapinsko-zagorske županije tako i na cijelom području Republike Hrvatske. Pred nama su izazovi kako adekvatno pratiti trendove na tržištu rada, kako odgovoriti na kretanje na te trendove kako bismo osigurali da zadržimo postojeću radnu snagu i da se u isto vrijeme ne dogodi da nemamo nemogućnosti pronalaska radne snage“, rekao je  Vukmanić.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško istaknuo je ovom prilikom važnost  pokretanja još 2006. godine zajedničkog Projekta sa HZZ-PU Krapina „Prezentacija deficitarnih obrtničkih i ostalih srednjoškolskih zanimanja“, ovaj hvalevrijedan projekt održavao se uspješno sve ove godine  i sada čini sastavni i krucijalni dio projekta ENTER, u kojem će Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije aktivno sudjelovati. Završno predsjednik OKKZŽ, se zahvalio svim partnerima na dosadašnjoj suradnji te je istaknuo važnost nastavku suradnje koja će ovim projektom rezultirati odlučnim rezultatima za obrtništvo KZŽ. O važnosti projekta je govorila i direktorica HGK ŽK Krapina Janja Kantolić.

VIDEO NA LINKU: https://instagram.com/p/Bj4OuYogED4/

Nakon uvodne konferencije projekta  ENTER održana je i Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ.

Projektne aktivnosti  projekta ENTER osiguravaju jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, unapređenje partnerskog pristupa, razvoj tehničkih kapaciteta tajništva kao operativnog tijela za praćenje provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ te će pružati cjelovitu podršku nezaposlenima i poduzetnicima početnicima u pokretanju poslovanja i poduzetničkom učenju, kao i poticati deficitarna zanimanja kao jedan od alata poticanja zapošljivosti mladih na području KZŽ.

Nakon usvajanja Izvješća o radu ,Plana rada za 2018. godinu  članovi Skupštine koju čine predstavnici gospodarskog, javnog i civilnog sektora izvršen je izbor Upravnog odbora  ispred KZŽ jasna Petek, HZZ PU  Krapina Mirjana Jurman, ZARA-e Karolina Barilar, HGK ŽK Krapina Josip Grilec, OK KZŽ Davor Pleško, obrazovnog sektora Ivica Rozijan i civilnog sektora Ivana Radanović, predsjedavajuća je predstavnica HZZ PU Krapina ,a zamjenica predstavnica KZŽ Jasna Petek .Za tajnicu je izabrana Anamarija Koprek.

Istaknuto je da je od osnivanja 15.12.2018. lokalno partnerstvo za zapošljavanje postalo ključni pokretač lokalnog/regionalnoj razini prihvaćeno kroz županijska gospodarska i socijalna vijeća., a provedeni projekti doprinijeli su učinkovitom funkcioniranju istog, a rezultat istog je i odobreni projekt.

Prilog: ISKAZNICA PROJEKTA ENTER

Attachments:
Download this file (07.06.18. ENTER.pdf)07.06.18. ENTER.pdf[ ]658 Kb
Ažurirano Utorak, 12 Lipanj 2018 09:27
 

Održana 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine UO Stubice u mandatnom razdoblju 2018. - 2022.

E-mail Ispis PDF

7. lipnja 2018. godine održana je 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u mandatnom razdoblju 2018.-2022. godine.
Konstituiran je novi saziv Skupštine od 23 člana: Davor Lisak, Stjepan Šagud, Nenad Žukina, Brankica Šćuric, Marijo Micak, Zvjezdana Dekan, Matija Buhin-Fišter, Darko Grden, Željko Novak, Stanko Čičko, Dubravko Koščević, Branko Krsnik, Marko Horvatek, Marija Jagečić, Sandra Haban, Daša Farkaš, Renata Stepan, Jasna Bogović Pavlina, Nedjeljko Kucelj, Mladen Pozaić, Zdravko Košec, Sanja Lež i Renata Šimunec.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Nenad Kučiš, vlasnik obrta Kamen „Kučiš“ trgovina i usluge. Obrt je osnovao 23.06.2003. godine. Na početku, sjedište obrta bilo je u Brestovcu Orehovečkom, a 2009., nakon izgrađenog poslovnog objekta, seli u Oroslavje. Bavi se preradom i obradom kamena; izradom stepenica, zidnih i podnih obloga, prozorskih klupica i nadgrobnih spomenika te prodajom toplinskih sistema za fasade. Aktivan je član u tijelima Udruženja kao član Skupštine od 2010.-2018.g., Upravnog odbora od 2011.-2014. te predsjednik u proteklom mandatu. Bio je član Ceha graditeljstva OKKZŽ od 2010.-2014., predsjednik Odbora za gospodarstvo OKKZŽ od 2014.-2018., član Upravnog odbora i Skupštine OKKZŽ od 2015.-2018. te član Skupštine HOK-e od 2015.-2018. godine.

Osim predsjednika izabrana su i druga tijela Udruženja. Na dužnosti potpredsjednika izabrani su Sanja Lež i Zdravko Košec.
Verificirani su mandati članovima Upravnog odbora koje predlažu Cehovi: Davor Lisak, Brankica Šćuric, Marijo Micak, Darko Grden, Stanko Čičko, Renata Stepan, Zdravko Košec, Sanja Lež te člana po prijedlogu predsjednika Dubravka Koščevića.

Nadzorni odbor ima tri člana. Prihvaćen je prijedlog 1/3 članova Skupštine te su za članove Nadzornog odbora imenovani: Đurđa Drempetić, Davorka Pavlović i Daniel Ivanić.
Na kraju izabrano je pet predstavnika Udruženja u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije: Nenad Kučiš, Sanja Lež, Renata Stepan, Stanko Čičko i Zdravko Košec.

Novoizabrani predsjednik Udruženja Nenad Kučiš zahvalio je svima na ponovno ukazanom povjerenju i podršci te iznio buduće smjernice rada. Pozvao je članove da se i oni još aktivnije uključe u rad Udruženja te potiču bolji rad Cehova Udruženja.

Sjednici Skupštine nazočio je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Čestitao je predsjedniku Nenadu Kučišu na novom mandatu, ostalim članovima tijela Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti na sljedeće četiri godine te pohvalio iznijete smjernice u budućem radu Udruženja.

Ažurirano Petak, 08 Lipanj 2018 12:33
 


Stranica 10 od 316

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27