OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Okrugli stol za vrijeme trajanja 25. ZGZ - Dan kreativnih žena

E-mail Ispis PDF

Za vrijeme trajanja 25. Zagorskog gospodarskog zbora u Krapini održati će se okrugli stol posvećen ženskom poduzetništvu. Okrugli stol se organizira zajedno s ovogodišnjim partnerom sajma Istarskom županijom.

O svom putu prema uspjehu, ali i preprekama govoriti će gđa Dubravka Orlić Bašling,dipl.ing., poduzetnica sa dugogodišnjim iskustvom na području uzgoja i prerade ljekovitog bilja. Gđa Bašling razvila je vlastite proizvode visoke kvalitete iz domene kozmetike,drogerije i sl. te razvija mrežu kooperanata proizvođača lavande i drugog mediteranskog bilja kao sirovinu za svoju proizvodnju. Dobitnica je brojnih priznanja za kvalitetu svojih proizvoda.

Gđa Jasna Jaklin-Majetić predsjednica HGK ŽK Pula govoriti će o svojim bogatim iskustvima vezanim uz razne oblike poticanja ženskog poduzetništva.

Pozivamo obrtnice  da  sudjeluju na Danu kreativnih žena 08. rujna 2017. u 10:00 sati u prostorima HGK ŽK KRAPINA,Trg Lj. Gaja 5.

 

Fotografija za izradu vozačke dozvole

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je novu odluku o izgledu fotografije za izdavanje vozačke dozvole.

Od 4. rujna 2017. godine za izdavanje vozačke dozvole potrebna je jedna fotografija dimenzija 35 x 45 mm, odnosno jednakih dimenzija kao i za izradu osobne iskaznice.
Fotografija mora biti izrađena na visokokvalitetnom sjajnom i glatkom papiru bez površinske strukture, visoke kvalitete tiska.

Osoba mora biti fotografirana sukladno ISO/IEC 19794-5, bez pokrivala za glavu (šešira, kape, marame).

Iznimno od navedenog, osobe koje radi vjerskih ili medicinskih razloga nose pokrivalo za glavu, mogu priložiti fotografije na kojima nose pokrivalo za glavu ako pokrivalo ne prekriva obraze, bradu ili čelo.

Ažurirano Petak, 01 Rujan 2017 12:08
 

OKKZŽ poziva na besplatni seminar FARMAVITE 8. rujna 2017.

E-mail Ispis PDF

Na inicijativu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije,  FARMA VITA u sklopu Programa 25. Zagorskog gospodarskog zbora Krapina 2017. g. dana 8. rujna 2017.  /petak/ organizira Seminar „FARMAVITA-KOLEKCIJA JESEN/ZIMA 2017.“

Ispred Ceha frizera Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije pozivaju se sve zainteresirane vlasnice frizerskih salona Krapinsko-zagorske županije da zajedno sa svojim djelatnicama prisustvuju besplatnom strukovnom seminaru koii će se odvijati u Amfiteatru SŠ Krapina od 19.,00 sati.

Sve zainteresirane obrtnice frizerske djelatnosti prijave mogu izvršiti putem e-maila u svojim matičnim Udruženjima obrtnika OKKZŽ.

Kako se ovaj strukovni program događa u sklopu 25. Zagorskog gospodarskog zbora, pozivaju se svi  da prije početka besplatnog seminara obavezno posjete izložbene prostore Zbora s radnim vremenom od 10,00 do 22,00 sata. Nastavno navedenom, uz bogat kulturno umjetnički i zabavni  program na Zboru Vas očekuje velik izbor proizvod, usluga, nagrada i ostalih atraktivnih zanimljivosti.

Ažurirano Četvrtak, 31 Kolovoz 2017 14:37
 

Predstavljen program 52. Tjedan kajkavske kulture i 25. ZGZ

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak 28. kolovoza 2017. godine u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je konferencija za novinare povodom predstavljanja programa predstojećeg Tjedna kajkavske kulture 2017. Na konferenciji je predstavljen program Tjedna kao i program jubilarnog 25. Zagorskog gospodarskog zbora.
Tjedan kajkavske kulture jedna je od najvažnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj koja veliča sveukupno umjetničko stvaralaštvo kajkavskog govornog područja. U sklopu Tjedna održava se 52. Festival kajkavskih popevki prepun mnogih nezaboravnih pjesama koje su postale nesporni dio hrvatske glazbene baštine. U sklopu Tjedna također se održava i tradicionalna gospodarska izložba 25. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2017. i to od 7. do 9. rujna. Gospodarska izložba Zagorski gospodarski zbor predstavlja najveće okupljanje i promociju gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije (sve više i gospodarstvenika iz susjednih županija), a njen cilj je na što kvalitetniji način predstaviti gospodarski, obrtnički te turistički potencijal, ali i bogatu ponudu poljoprivrednih proizvoda i proizvođača Hrvatskog zagorja.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Damir Novina, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, predsjednik Hrvatske gospodarske komore –Županijske komore Krapina Josip Grilec, direktorica Turističke zajednice grada Krapine Nedeljka Vodolšak, umjetnički ravnatelj Festivala kajkavskih popevki maestro Siniša Leopold i predsjednik Krapinskog sportskog saveza Saša Kundih.

Na početku konferencije prisutne je s vanjskim događanjima upoznala direktorica Turističke zajednice grada Krapine Nedjeljka Vodolšak koja je ukratko prezentirala bogatu ponudu koncerata i istaknula da svi posjetitelji koji bi doputovali vlakom na Tjedan kajkavske kulture mogu ostvariti popust od 40 % za kupnju isključivo povratnih karata do kolodvora Krapine. Popust se koristi od 2. do 10. rujna, a mogu ga ostvariti i slovenski državljani samo je potrebno povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom u Turističkoj zajednici grada Krapine.

Popust se ne može koristiti na udaljenostima kraćim od 25 km. O programu je govorio i potpredsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Damir Novina, o umjetničkoj strani Festivala umjetnički ravnatelj Siniša Leopold koji je najavio ovogodišnji Festival uz izvedbu Marije Arbanas i prisustvo Marije Borić koja je zauzela prvo mjesto na CD-u ovogodišnjeg 52. Festivala, a pregled športskih događanja dao je predsjednik Krapinskog  saveza Saša Kundih.

S programom 25. Zagorskog gospodarskog zbora prisutne su upoznali predsjednici Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina Josip Grilec. Dosad se prijavilo preko 250 izlagača, na 1100 četvornih metara unutarnjeg (šatori i dvorana) i 1500 četvornih metara vanjskog prostora. Tijekom Zbora održavat će se prezentacije starih obrta, modne revije, nagradne igre, radionice za djecu te razne degustacije.

Predsjednik Pleško pozvao je još izlagača da se prijave za sudjelovanje na najvećem i najvažnijem okupljanju gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije, a zadnji rok prijave je 31.8. 2017.
Na kraju konferencije na cjelokupan Tjedan kajkavske kulture i na 25. Zagorski gospodarski zbor osvrnuli su se gradonačelnik Zoran Gregurović i župan Željko Kolar. Gradonačelnik je istaknuo važnost Tjedna kajkavske kulture za Grad Krapinu i predstavio novi sadržaj kojim će biti obogaćen ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor, a to je Smotra puhačkih orkestara Krapinsko – zagorske županije, koncert “Ususret festivalu”, na kojem će nastupiti Marija Borić, Karla i Dino Miklaužić te Ronald Žlabur te koncert poznate zagorske sopranistice Barbare Suhodolčan. Također je predstavio i otvorenje Muzeja oldtimera te auto kino na igralištu kod OŠ Augusta Cesarca

Attachments:
Download this file (TKK_program_letak_A5_2017.pdf)TKK_program_letak_A5_2017.pdf[ ]1523 Kb
Ažurirano Četvrtak, 31 Kolovoz 2017 11:41
 

Atraktivan nastup članova OKKZŽ u Rijeci

E-mail Ispis PDF

U organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Riječani i njihovi posjetitelji već četvrtu godinu zaredom uživali su u zagorskim delicijama u sklopu manifestacije sajamsko-izložbenog karaktera “100% zagorsko u Rijeci”, koja je ove godine održana u petak i subotu, 25. i 26. kolovoza na Korzu.

Manifestacijom “100% zagorsko u Rijeci” promovira se Zagorje kao turistička destinacija s bogatom ponudom. Tako su na štandovima na Korzu predstavljeni poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, ali i proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, koje predstavlja 49 izlagača, od poljoprivrednih proizvođača i obrtnika-članova OKKZŽ do predstavnika tvrtki, toplica, agroturizma, hotela, restorana i kulturnih ustanova. Uz brojne Riječane i turiste, štandove su sa suradnicima obišli i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Županijske skupštine

Bogata ponuda uključivala je bučino ulje, med, medenjake, zagorske mlince i štrukle, povrće, voće, rakije i likere, sireve, sokove i voćna vina, suhomesnate proizvode, kao i licitare i tradicijske igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Također, organizirane su i cjelodnevne animacije, točnije prezentacija života krapinskih neandertalaca te prikaz starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku, a sve uz bogat kulturno-umjetnički program. Uz Krapinsko-zagorsku županiju, organizator manifestacije je bila i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Muzejima Hrvatskog zagorja i Gradom Rijekom.

 


Stranica 10 od 283

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 i Članova: 1