OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Besplatna edukacija " Ciljana komunikacija i prezentacija moje ideje "

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju na sljedeće: Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o. u sklopu projekta PODRŽI, organizira besplatnu radionicu na temu: „Ciljana komunikacija i prezentacija moje ideje“, koja će se održati 25., 26. i 27. ožujka 2019. godine sa početkom u 15h Energetskom centru Bračak (Bračak 4, 49210 Zabok).

Prijaviti se možete putem on-line prijave na https://poduzetnickicentar-kzz.hr/ ili elektroničke adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano Četvrtak, 21 Ožujak 2019 09:18
 

Potpisan Ugovor o sufinanciranju i promociji članova OKKZŽ za 2019. godinu

E-mail Ispis PDF

U srijedu, 20. ožujka 2019. godine u Krapini su potpisani 250 tisuća kuna vrijedni ugovori o sufinanciranju promocije gospodarstvenika i obrtnika s područja Krapinsko – zagorske županije.

Ugovore su potpisali župan KZŽ Željko Kolar, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško i predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec. Sredstva su osigurana u proračunu Krapinsko – zagorske županije, a bit će korištena za promociju i nastupe gospodarstvenika i obrtnika na različitim događanjima u zemlji i inozemstvu. Obrtnička komora KZŽ dobila je 150.000 kuna, a HGK ŽK Krapina 100.000 kuna. „Cilj je da ova sredstva članovima komore na događanjima u zemlji i inozemstvu omoguće što kvalitetniji nastup, kako bi naše gospodarstvo, koje je izvozno orijentirano, steklo nove partnere i još bolje pozicioniralo svoje proizvode na tržištu. Riječ je o predstavljanju na međunarodnim sajmovima u Europi, gdje naši obrtnici i poduzetnici prezentiraju svoje proizvode. Inače, zagorski gospodarstvenici trećinu svojih proizvoda distribuiraju na inozemna tržišta i tržište prepoznaje njihovu kvalitetu“, rekla je u pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

Župan Željko Kolar je istaknuo: „Ponovit ću ono što uvijek naglašavam – prije svega zahvaljujući gospodarstvenicima, obrtnicima i poduzetnicima, gospodarska je slika u Krapinsko – zagorskoj županiji bolja nego što je bila. Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško istaknuo je ovom  prigodom važnost dobivenih sredstava za radi nastavka prezentacije i promocije  članova OKKZŽ na međunarodnim i regionalnim sajmovima, skupovima i ostalim manifestacijama u 2019. godini

Ažurirano Srijeda, 20 Ožujak 2019 14:22
 

OKKZŽ organizirala posjet IHM 2019.

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije je zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije te uz sufinanciranje samih članova posjetitelja, dana 16. i 17. ožujka 2019. organizirala posjet Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu (IHM).  Nastavljajući tradiciju i ovom prigodom na štandu HOK-a svoje proizvode u izložbenoj vitrini izložili su članovi Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije:

«ATELIER VARGA», vl. Darko Varga, Zlatar, «Bačvarska i kačarska  radnja», vl. Drago Petek , Đurmanec, «Bravarsko kovačka radionica», vl. Stjepan Mišak,  S.K. Začretje, «Medičarsko svjećarska radnja  ZOZOLLY  utemeljeno 1882», vl. Vlasta Hubicki, Marija Bistrica, « Medičarna Šćuric », vl. Brankica Šćuric, Marija Bistrica, «Keratims», vl. Mladen Savić, Bedekovčina, «Eko – etno», vl. Neven Krušelj, Proizvodnja i trgovina kristalnih unikata « Podhraški », vl. Bojan Podhraški, Hum na Sutli, «BGS», obrada stakla, proizvodnja, trgovina i posredovanje, vl. Lidija Božiček, Desinić,«L  ART», vl. Lilijana Javorić Ilić,Tuhelj, «Izrada igračaka i suvenira», vl. Renata Čukelj, Marija Bistrica, ZLATARNA «VRANČIĆ», vl. Hrvoj Vrančić, Zabok i SŠ Bedekovčina – smjer proizvođač keramike, «KRALUŠ» obrt za umjetničko ukrašavanje, vl. Marijana Sačer, Marija Bistrica, «LONČARSTVO ANDROIĆ» obrt za proizvodnju keramike, vl. Božek Androić, Mače, «MATEJA LESIČAR» obrt za proizvodnju keramike, vl. Mateja Lesičar, «Art studio DUGA» vl. Martina Šamec, Zabok, Izrada proizvoda od keramike i prodaja suvenira, vl. Vesnica Benčić, Zlatar Bistrica. Pored navedenih tradicijskih i umjetničkih obrta svoje proizvode i usluge predstavili su se i Stolarija «PETRIĆ SA STILOM» vl. Jurica Petrić, Zlatar, «Zajednička zanatska radnja DUNI ljevaonica obojenih metala», vl. Dragutin i Nikola Ulama iz Kumrovca. Uz  izlagače posjetiteljima najvećeg obrtničkog sajma u EU dostupni su bili i katalozi tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije, katalozi „Od temelja do krova“ i katalozi metaloprerađivača Krapinsko-zagorske županije.

Ažurirano Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 10:43
 

Iskazivanje radnih dana na rodiljnom dopustu uz rad na pola radnog vremena

E-mail Ispis PDF

Ispunjavanjem JOPPD obrasca, obrtnici iskazuju radne dane i u praksi se često pojavljuje problem iskazivanja radnih dana na rodiljnom dopustu uz istovremeni radni odnos polovicu radnog vremena.

Uslijed brojnih upita računovodstvenih servisa te obrtnica i obrtnika o nemogućnosti popunjavanja JOPPD obrasca kada obrtnica ili obrtnik radi polovicu radnog vremena te istovremeno koristi rodiljni dopust, Hrvatska obrtnička komora u prilogu nudi prikaz ispravno popunjenog JOPPD obrasca za navedeni slučaj.

HOK se ovom prilikom zahvaljuje Ministarstvu financija i Središnjem uredu porezne uprave na pomoći pri pronalasku rješenja za ovaj problem, ali i svim svojim članovima koji su na problem ukazali. Također, pozivamo i sve ostale članove da nam se obrate pri suočavanju sa sličnim problemima.

Ažurirano Petak, 15 Ožujak 2019 07:47
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

E-mail Ispis PDF

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 14. do 20. ožujka 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 47.89 - Trgovina na malo ostalom robom na štandovima i tržnicama,

- N 77.11 - Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije i

-  I  56.21 - Djelatnosti keteringa.

 


Stranica 9 od 349

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30