OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

HAK - USLUGE d.o.o. - novi partner za nove pogodnosti u projektu HOK Zajednička nabava

E-mail Ispis PDF

Osluškujući potrebe svojih članova Hrvatska obrtnička komora dogovorila je novo, važno partnerstvo u projektu HOK Zajednička nabava.

Partner HAK-USLUGE d.o.o., tvrtka je kćer Hrvatskog Autokluba (HAK), osnovana 1997. godine s ciljem proširenja usluga i proizvoda koje HAK u vidu pogodnosti nudi svojim članovima te mogućnosti da ponudi predmetne usluge poduzetnicima (tvrtkama, obrtima i drugim pravnim subjektima) i nečlanovima.

HAK-USLUGE d.o.o. nude organizaciju različitih vrsta usluga iz segmenta usluga pomoći na cesti i jamstva mobilnosti, ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu.

HAK asistencija kao važan produkt tvrtke, namijenjena je poduzetnicima (tvrtkama, obrtnicima i organizacijama).

Ažurirano Petak, 27 Travanj 2018 11:34 Više...
 

OKKZŽ organizirala posjet sajmu građevinarstva u Beogradu

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije je zahvaljujući sredstvima Krapinsko - zagorske županije, te uz sufinanciranje samih članova posjetitelja, dana 21. i 22. travnja 2018. organizirala posjet Međunarodnom sajmu građevinarstva  SEEBBE - BEOGRAD. Sajam je jedan od značajnih međunarodnih sajmova na kojem se posebna pažnja pridodaje  građevinskoj djelatnosti.

Ažurirano Utorak, 24 Travanj 2018 07:28
 

Prijavite se na seminar "Uvjeti poslovanja u Austriji"

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Hrvatsko-austrijskom trgovinskom komorom poziva Vas da sudjelujete na seminaru „Uvjeti poslovanja u Austriji“. Seminar će se održati u utorak, 15. svibnja 2018. godine u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/I, Zagreb, s početkom u 09.30 sati.

Ukoliko razmišljate o širenju svoga tržišta van granica Hrvatske i Austrija je zemlja u kojoj biste željeli ponuditi svoje robe i / ili usluge, ovakav je seminar odlična priprema za vas.
Kako pronaći nove kupce i koje zahtjeve austrijsko tržište postavlja pred one koji na njemu posluju, samo su neka od pitanja na koja će vam ovaj seminar ponuditi odgovore.

Seminar će se održati na hrvatskom jeziku, a za sudjelovanje na seminaru obavezna je prethodna prijava putem priloženog obrasca.
Broj sudionika je ograničen kapacitetom dvorane. Sudjelovanje je besplatno.
Rok prijave je 10. svibnja.

Registracija sudionika je od 09.00 do 09.30 sati. Program seminara pronađite u prilogu.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 01/48 06 666 ili 072 000 026 od 8.00 do 12.00 sati.

PR-PROGRAM_seminar_Austrija_2018_04_26.docx 388,15 kB

PR-Prijavnica_za_seminar_Austrija-2018.doc 104,00 kB

Ažurirano Utorak, 24 Travanj 2018 09:37
 

Revizija Direktive o upućivanju radnika

E-mail Ispis PDF

Europska udruga graditelja (EBC) pozdravila je odobrenje sporazuma o reviziji Direktive o upućivanju radnika od strane Europskog Vijeća. Kao snažan pobornik potrebne revizije izvorne Direktive iz 1996. godine, EBC je zadovoljan ovim korakom koji će unaprijediti pravilno funkcioniranje unutarnjeg tržišta malih i srednjih poduzeća i obrtnika.

Europska udruga graditelja je stručno interesna organizacija osnovana 1989. kako bi predstavljala, branila i promovirala interese mikro, malih i srednjih poduzeća i obrtnika u graditeljskom sektoru u uskoj suradnji s komorama i drugim nacionalnim organizacijama i strukovnim udruženjima. Članovi EBC-a su nacionalne stručno – poslovne organizacije koje promiču interese mikro, malih i srednjih poduzeća i obrtnika. Hrvatska obrtnička komora postala je članom EBC-a 2016. godine. Uz pet pridruženih članica i partnerskih organizacija, Europska udruga graditelja predstavlja čak 2 milijuna obrtnika i malih poduzeća na razini EU, čime obuhvaća veći dio europskog graditeljskog sektora.

Upućeni radnik je zaposlenik kojeg poslodavac šalje na privremeni rad u drugu državu članicu EU. Na primjer, davatelj usluga može dobiti ugovor u drugoj zemlji i poslati svoje zaposlenike na izvršenje ugovora u toj zemlji. Upućeni radnici razlikuju se od mobilnih radnika EU-a u tome što privremeno borave u državi članici domaćina i ne integriraju se na svoje tržište rada. Naprotiv, mobilni građani EU koji idu u drugu državu članicu tražiti posao i tamo su zaposleni imaju pravo na jednako postupanje s državljanima u pristupu zapošljavanju, uvjetima rada i svim drugim društvenim i poreznim uvjetima.

EBC osobito pozdravlja:

• pokušaj sprječavanja nepoštenog tržišnog natjecanja kroz uključivanje elemenata naknada za poslodavce

• brisanje pravilnika od 6 mjeseci za sveukupno trajanje upućivanja radnika

• povećanu ulogu države članice u pogledu praćenja i kontrole

• mogućnost država članica da primjenjuju specifične kolektivne ugovore na lokalnoj ili sektorskoj razini

•  poboljšanje suradnje između država članica.

Pored ovih pozitivnih događaja, EBC žali što konačni sporazum ne predviđa nikakav prethodni ugovor o radu između zaposlenika i građevinske tvrtke prije početka bilo kakve obavljene djelatnosti u drugoj zemlji. Štoviše, EBC smatra da bi sektorski socijalni partneri trebali imati ključnu ulogu u određivanju trajanja upućivanja radnika prema stvarnoj situaciji u svom sektoru aktivnosti, umjesto da se utvrdi horizontalno vremensko ograničenje od 12 + 6 mjeseci: upućeni radnici u EU-u prosječno pružaju uslugu u drugoj državi manje od 4 mjeseca.

"Unatoč nekim nedostatcima, ovaj uravnoteženi sporazum poboljšat će ravnopravno natjecanje malih i srednjih poduzeća i obrtnika, budući da su upućeni radnici oko 5% ukupne građevinske radne snage, više od 40% svih poslanih radnika u EU. Kada će revidirano objavljivanje pravila o upućivanim radnicima biti primjenjivo u više od dvije godine, bit će ključno osigurati njihovu pravilnu primjenu u cijeloj Europskoj uniji. U skoroj budućnosti, također ćemo morati osigurati bolju provedbu sustava Europskeunije kroz novu Europskuorganizaciju rada i reviziju Direktiva o Koordinaciji Sustava Socijalne Sigurnosti ", izjavio je predsjednik EBC-a Patrick Liebus.

Ažurirano Petak, 20 Travanj 2018 13:46
 

Mali trgovci - velika važnost za hrvatsko gospodarstvo

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora 24. i 25. svibnja u Koprivnici organizira 11. Susret trgovaca. 11.Susret trgovaca Hrvatske obrtničke komore okupit će brojne predstavnike struke koji će u okviru programa događanja koji obuhvaća najaktualnije trgovačke teme, moći razmijeniti mišljenja i iskustva. Cilj organizacije ovog događanja je okupiti predstavnike trgovačke struke kako bi se kroz sudjelovanje na tematskim radionicama i panelima educirali, ali i uključili u raspravu te podijelili iskustva s terena, ali i nedoumice i izazove s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Kroz radni dio Susreta razmatrat će se teme od iznimne važnosti za trgovačku struku. Mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova, prava potrošača, prava trgovaca, marketing i brendiranje, upoznavanje obrtnika sa zakonskim obvezama prema Zakonu o zaštiti na radu samo su neke od njih.

Program Susreta uključuje i dvije panel rasprave na teme:

„Položaj male trgovine u Hrvatskoj danas“ i „Primjeri dobre prakse u komunikaciji s lokalnom samoupravom?“

Sudionike 11. po redu okupljanja ove za hrvatsko gospodarstvo iznimno važne struke, očekuju i zanimljiva izlaganja stručnjaka o aktualnim temama u trgovini, komercijalne prezentacije i promocije, a neformalni dio događanja, svakako je prilika za ostvarenje novih vrijednih kontakata među trgovcima iz cijele zemlje.

Ažurirano Petak, 20 Travanj 2018 13:45
 


Stranica 9 od 311

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31