OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
 

Višnja Loparić nova predsjednica Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis PDF

Dana 13. 5. 2021., na održanoj Izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar,  jednoglasnom Odlukom članova Skupštine imenovana je  Višnja Loparić za predsjednicu Udruženja u nastavku mandatnog razdoblja 2018. -2022.

Višnja Loparić rođena je 8.8.1966. godine u Zagrebu, udata, majka dvoje djece, živi u Loboru. Osnovnu školu završila je u Loboru, a srednju u Konjščini i Zagrebu  gdje je 1985.g. stekla zvanje frizera.

Vlasnica je  Frizerske radnje za žene i muškarce neprekidno od 27.5.1986. godine, tako da ovih dana obilježava 35 godina rada. U struci se kontinuirano usavršavala sudjelujući na mnogobrojnim revijama, stručnim seminarima, županijskim i državnim prvenstvima frizera. Bila je članica žirija na državnim takmičenjima, a dva puta je  bila članica državnog tima kada su frizeri i kozmetičari iz Hrvatske sudjelovali na svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu. Organizator tog natjecanja Svjetsko udruženje frizera i kozmetičara (OMC),  dodijelilo joj je diplomu-trenera OMC-a.  Dugo vremena uključena je u aktivnosti Udruženja obrtnika Zlatar, tako da je četvrti mandat članica upravnog odbora i skupštine udruženja. Drugi mandat članica je skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednica je Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Zlatar, predsjednica Ceha  frizera i kozmetičara Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije , članica  Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore, te članica povjerenstva za polaganje majstorskih ispita u obrtničkoj komori Krapinsko –zagorske županije.

Radom u navedenim tijelima nastojala je  promovirati struku, sagledavati probleme i u suradnji s udruženjem obrtnika rješavati ih sukladno s objektivnim mogućnostima.

U proteklom periodu više od 30 učenica obavilo je učeničku praksu u frizerskoj radnji koje je vlasnica, a nekoliko njih je otvorilo i vlastite obrte.

Nastoji biti aktivna i u lokalnoj zajednici, tako da je između ostalog bila i predsjednica udruge mažoretkinja u Loboru, a sudjeluje i u drugim različitim aktivnostima zajednice čiji je cilj poboljšanje kvalitete života u lokalnoj sredini.

Sudjeluje u humanitarnim aktivnostima koje se, između ostalih, odvijaju u pružanju besplatnih frizerskih usluga članovima Udruge Sveta Ana, korisnicima Doma za starije osobe u Loborgradu, te članovima  udruge za starije osobe LOHUD.

Rad i angažman su prepoznati tako da su joj u proteklom periodu dodijeljena između ostalih i slijedeća priznanja:

  • Priznanje „Šegrt Hlapić“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za najboljeg mentora u 2017.godini.,
  • Priznanje Hrvatske obrtničke komore za izuzetan doprinos poticanju razvoja obrtništva i obrtničkih institucija,
  • Priznanje Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije za 25 i 30 godina uspješnog vođenja obrta,
  • Priznanje Udruženja obrtnika Zlatar za doprinos u radu u tijelima udruženja i promicanja obrtništva i struke,
  • Brončana plaketa Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Na istoj Izvanrednoj izbornoj Skupštini, na prijedlog novoizabrane  predsjednice Višnje Loparić, članovi Skupštine Udruženja jednoglasno su imenovali  potpredsjednika Udruženja Hrvoja Horvata, vlasnika obrta Termolakrinica „Horvat“ iz Zlatar Bistrice.

Predsjednica Udruženja, Višnja Loparić, zahvalila se na ukazanom povjerenju, te je predstavila  program rada kojim se nastavlja rad dosadašnjeg vodstva u promicanju obrtništva i promociji obrtničkih zanimanja, te organizaciji i sudjelovanju niz aktivnosti vezano za obrtništvo.

Izvanrednoj izbornoj Skupštini Udruženja prisustvovao je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, Darko Varga,  čestitao je na imenovanju novoizabranoj predsjednici Višnji Loparić i potpredsjedniku Hrvoju Horvatu, te  im poželio uspješan daljnji rad.

Ažurirano Petak, 14 Svibanj 2021 12:37
 

210.000 kuna za 42 tradicijska i umjetnička obrta

E-mail Ispis PDF

 

 

 

 

 

 

Dana 7. svibnja 2021. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije u Krapini, uručeni su ugovori o potporama Krapinsko-zagorske županije vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta.

Ovom prigodom uručene su potpore za ukupno 42 tradicijska i umjetnička obrta s područja Krapinsko-zagorske županije. Na dodjeli prisustvovali su župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine i Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Obrtničke komore KZŽ Vlasta Hubicki, pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvu, poljoprivredu, turizam, promet i  komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Darko Varga.

Ažurirano Petak, 09 Srpanj 2021 08:16
 

Poziv na Europski trening za lokalne trenere u projektu „Spremni za prava potrošača“

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora je nacionalni partner u projektu „Spremni za prava potrošača“ (Consumer Law Ready) koji se od 2017. g. provodi po istovjetnim modulima edukacije u svim državama Europske unije.

Europski trening za lokalne trenere u projektu „Spremni za prava potrošača“  ( Consumer Law Ready ) održat će 13. i 14. svibnja 2021. (četvrtak i petak) od 8,30 do 12,30 sati putem aplikacije Zoom.

Projekt podržava i financira Europski parlament i Europska komisija, vodi ga konzorcij BEUC, SMEUnited i EUROCHAMBERS u suradnji s nacionalnom partnerskom institucijom u svakoj državi članici EU te su treninzi za polaznike besplatni.

Predviđeno je sudjelovanje najmanje jedne osobe (zaposlenika) iz svake područne obrtničke komore, a pozvani su i  zaposlenici/ce iz udruženja obrtnika.

S obzirom da trening obuhvaća i promjene koje je doživjela legislativa iz prava potrošača na razini Europske unije od zadnje provedenih edukacija, a koje neposredno utječu i na poslovanje svih trgovaca, a posebno malih i srednjih poduzetnika (tzv. Omnibus direktiva) predlažemo da se svakako prijave i svi oni među Vama koji su i već završili prvi trening za lokalne trenere. Završetkom ovog treninga dobivate europske certifikate koji uključuju i navedeno usklađivanje.

Veći broj uključenih osoba omogućit će, nakon završenih treninga, specijalizaciju po pojedinom području iz kojeg se provodi edukacija.

Svoje prijave pošaljite na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte putem:

e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
telefon: +385 1 4806 617; +385 1 4806 618 (Josip Đelagić, Suzana Kolesar)

 

Svibanj uključen u potpore HZZ-a za očuvanje radnih mjesta

E-mail Ispis PDF

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje izmijenilo je mjeru potpore za očuvanje radnih mjesta na način da je novom odlukom Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za ožujak 2021. produžena i na mjesec svibanj. Tako je za mjesec travanj moguće ostvariti potporu za radnike zaposlene najkasnije do 31. ožujka 2021., a za mjesec svibanj za radnike zaposlene najkasnije do 30. travnja 2021. Potpora za ožujak mogla se ostvariti za zaposlene do 28. veljače.

Zahtjevi za potporu za travanj i svibanj zaprimaju se od 24. travnja do zaključno 23. svibnja 2021., a za zahtjeve zaprimljene od 24. svibnja do zaključno 23. lipnja 2021., odobravat će se potpora za svibanj 2021.

Kako bi ostvarili potporu poslodavci će trebati dokazati da su u razdoblju od 1. travnja 2020. do 30. rujna 2020., imali pad prihoda/primitaka u odnosu na isto razdoblje 2019. godine i to temeljem predaje PDV obrasca za spomenute mjesece.

Poslodavci koji su registrirali djelatnost i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO-a do 31. prosinca 2020. mogu koristiti mjeru za ožujak i travanj dok potporu za svibanj mogu koristiti poslodavci koji su registrirali djelatnost i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO-a do 31. siječnja 2021.

Alternativno će trebati dokazati da su u ožujku 2021., imali pad prihoda/primitaka u odnosu na ožujak 2019. i to temeljem predaje PDV obrasca za ožujak 2021. i ožujak 2019. Poreznoj upravi ukoliko traže potporu za ožujak, odnosno dokazati da su u travnju 2021. imali pad prihoda/primitaka u odnosu na travanj 2019. i to temeljem predaje PDV obrasca za travanj 2021. i travanj 2019. Poreznoj upravi ukoliko traže potporu za travanj, odnosno dokazati da su u svibnju 2021. imali pad prihoda/primitaka u odnosu na svibanj 2019. i to temeljem predaje PDV obrasca za svibanj 2021. i svibanj 2019. Poreznoj upravi ukoliko traže potporu za svibanj.

Uvode se dodatni kriteriji za tromjesečne obveznike PDV-a pa tako obveznici trebaju dokazati pad prihoda/primitaka kumulativno za drugo i treće tromjesečje 2020. ili četvrto tromjesečje 2020. ili prvo tromjesečje 2021., u odnosu na isto razdoblje 2019. i to temeljem predaje PDV obrasca za spomenute mjesece ako traže potporu za travanj i svibanj. Iznimno, tromjesečni obveznici PDV-a koji su osnovani u četvrtom tromjesečju 2019. i kasnije te iz tog razloga nemaju podatke za usporedbu po ni jednom od navedenih kriterija trebaju dokazati pad prihoda/primitaka za prvo tromjesečje 2021. u odnosu na četvrto tromjesečje 2020.

Poduzetnici koji nisu u sustavu PDV-a ili nisu u sustavu PDV-a u usporedivim razdobljima dokazuju pad prihoda/primitaka na temelju tablice pada prihoda/primitaka.

Detaljnije informacije možete potražiti na ovom linku, a provedbeni dokument dostupan je ovdje.

Ažurirano Petak, 07 Svibanj 2021 13:02
 


Stranica 9 od 453

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 82