OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

8. Konferencija za male trgovce obrtnike - "Vratimo gradu sadržaje i dušu"

E-mail Ispis PDF

Pozivamo Vas na 8. Konferenciju za male trgovce obrtnike s temom – VRATIMO GRADU SADRŽAJE I DUŠU – Aktualni izazovi i mogućnosti za obrtnike i trgovce. Konferenciju organiziraju poslovni časopis – Suvremena trgovina i HOK, 19. rujna 2017. u Zagrebu, Ilica 49, velika dvorana HOK-a s početkom u 10,00 sati.

Kroz tri Panela, ove će se godine govoriti o aktualnoj problematici trgovaca obrtnika.

I Panel: Opstanak malih trgovaca i obrtnika u središtima gradova – Uloga lokalne uprave i samouprave, trebao bi potaknuti pitanja povratka trgovina u središta gradova. Nastavak je to rasprave na temu MAGROSA od prije dvije godine, kad se počelo govoriti o napuštenim središtima gradova i selidbe trgovačkih radnji u velike shoping centre izvan gradskih središta.
Svjetski trend upravo je povratak u centre gradova te vraćanje života što ima veliki utjecaj, kako na lokalno stanovništvo, tako i na turistička zbivanja pojedinih sredina koje od toga dobar dio godine žive. Sam naziv VRATIMO GRADU SADRŽAJE I DUŠU, govori o težnji konferencije da se na sve načine razmotri kako do toga doći. Upravo zato na Panel pozivamo gradonačelnike koji su na rješavanju toga problema već dosta napravili, kao i turističke djelatnike koji podupiru takovu tezu.

II Panel: Problemi kartičnog poslovanja – PSD2, govorio bi o problematici, ali i o rješenjima koja se nude u pojednostavljenju korištenja tehnologija plaćanja, kad su u pitanju manji formati dućana.

III Panel: Utjecaj Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, komentirao bi novosti zakonske regulative na tom važnom području konkurentnosti.

Partneri
Organizacija skupa zamišljena je uz prisustvovanje i aktivno sudjelovanje najvažnijih institucija odgovornih za ova područja: Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, HAMAG Bicro-a, Turističke zajednice grada Zagreba, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i Zaklade Konrad Adenauer.

Sudionici Konferencije biti će tvrtke i obrti, predstavnici lokalnih uprava i samouprava, predstavnici gospodarskih udruženja i nadležnih državnih institucija (ministarstava i agencija) iz Hrvatske i susjednih zemalja. Zbog ograničenog broja mjesta, rezervirajte na vrijeme svoje mjesto u dvorani na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Održan je seminar FARMAVITA KOLEKCIJA JESEN/ZIMA

E-mail Ispis PDF

Na inicijativu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, održan je seminar   FARMA VITA  KOLEKCIJA JESEN/ZIMA 2017.u sklopu Programa 25. Zagorskog gospodarskog zbora Krapina 2017. g. dana 8. rujna 2017. godine.

Svim prisutnim u ime Obrtničke komore Krapinsko- zagorske županije i Ceha frizera obratila se predsjednica Ceha Višnja Loparić. Seminaru je prisustvovalo ukupno 60 frizerki i njihovih djelatnica.

Ažurirano Srijeda, 13 Rujan 2017 08:16
 

Svečano potpisivanje Ugovora HOK ZNA : OKKZŽ i Partneri

E-mail Ispis PDF

OBRTNIČKA KOMORA KZŽ u sklopu događanja na 25. ZAGORSKOM GOSPODARSKOM ZBORU KRAPINA 2017., temeljem projekta Zajedničke nabave HOK-ZNA pristupila je svečanom potpisivanju Sporazuma Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije sa slijedećim obrtima:

Krojački obrt „Jasna“ Zelengajska 17, Oroslavje, vlasnice Jasne Bogović Pavlina i Krojački salon „BENI“, Ulici K.Š. Đalskog 19, Veliko Trgovišće, vlasnika Damira Oborovečkog.

Krojački obrt „Jasna“ vlasnice Jasne Bogović Pavlina osnovan je 2012. godine. Sjedište obrta je u Oroslavju, Zelengajska 17. U obrtničkoj radionici možete dogovoriti šivanje po mjeri odijela, svečane odjeće, narodnih nošnji ili bilo kojeg odijevnog predmeta iz vlastitog materijala kao i prepravak istih uz stručan savjet vlasnice obrta. Svaki odjevni predmet se izrađuje isključivo ručno i po mjeri. Iz tog razloga kao i tradicijske izrade narodnih nošnji, obrt je uvršten u Katalog tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Za članove Hrvatske obrtničke komore, u Krojačkom obrtu „Jasna“ odobrava se 10% popusta na sve usluge i gotov proizvod.

Krojački salon „BENI“ vlasnika Damira Oborovečkog sa sjedištem u Ulici K.Š. Đalskog 19 u Velikom Trgovišću posluje kao obrt od 01.10.1998. godine. U svom asortimanu nude: svečani program za vjenčanja, poslovni program koji uključuje izradu poslovnih odijela, ženskih kompleta, košulja, konobarskog programa i slično. Zatim je tu casual program sa izradom sakoa, hlača, suknji, svećenički program, odjeća za bendove, lovačka odijela po mjeri, svečane uniforme za vatrogasce, mažuretkinje i ostale. Pruža i uslugu štikanja na  majice, kape, šalove i izradu gotovih grbova. Bave se izradom odjeće po mjeri, muških odijela, ženskih kostima, te dječjih odijela od materijala visoke kvalitete krojenih po želji kupaca.

Za članove Hrvatske obrtničke komore, u Krojačkom obrtu „Jasna“ odobrava se 10% popusta na sve usluge i na gotov proizvod.

Sporazum je ispred HOK-a i OKKZŽ potpisao predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško  i vlasnici obrta: Jasna Bogović Pavlina i Damir Oborovečki

Temeljem potpisanih Sporazuma članovima HOK-a na području Krapinsko-zagorske županije, odnosno cijele Hrvatske, kao i svim djelatnicima i pravnim osobama unutar komorskog sustava HOK-a omogućava se ostvarivanje popusta po posebnim uvjetima.

Ovime HOK i OKKZŽ uspješno nastavljaju ovaj hvalevrijedan projekt na dobrobit članstva Hrvatske obrtničke komore tj OKKZŽ.

Ažurirano Utorak, 12 Rujan 2017 10:35
 

Svečana podjela majstorskih diploma u Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije organizirala je 8. rujna  2017. godine na izložbenom prostoru 25. Zagorskog gospodarskog zbora svečanu  podjelu majstorskih diploma, majstorima koji su majstorski ispit položili u svibnju 2017. godine kao i majstorima koji do sada nisu podigli svoju majstorsku diplomu iz prijašnjih rokova.

Svečanosti su uz dobitnike majstorskih diploma prisustvovali  župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek, zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo grada Krapine Branko Varjačić, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, potpredsjednici OKKZŽ Darko Varga i Tomica Jurinjak, šefica Odjela za obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala HOK-a Mirela Lekić, viša stručna suradnica HGK ŽK Krapina Janja Kantolić te djelatnice komorskog ureda Ana Mužar, Ana Haramina i Sandra Klasić.

Nakon isticanja važnosti koju u obrtništvu i cjelokupnom gospodarstvu predstavlja stručnost kadrova, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, naglasio je ovom prigodom  važnost stjecanja majstorskog zvanja koje omogućuje samostalno otvaranje obrta, te prenošenje znanja na buduće generacije dobivanjem dozvole (licencije) za  izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja. Također je naglašeno da su majstori preuzimanjem diplome dobili i materijalni dokaz da su postigli vrhunac u svojoj struci, ali  da je potrebno  nastaviti sa usavršavanjem i cjeloživotnim učenjem.

„Bez obzira kojim se poslom bavimo, u njemu moramo biti među najboljima. Hrvatska je ravnopravna članica Europske unije, što znači da bilo koji obrtnik i gospodarstvenik iz bilo koje europske zemlje može konkurirati domaćim obrtnicima i gospodarstvenicima. Upravo iz tog razloga morate biti vrhunski majstori, sa vrhunskim proizvodom ili uslugom, koje ćete moći plasirati, rekao je župan Željko Kolar.

Nastavno, čestitke promoviranim majstorima uputili su predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo grada Krapine Branko Varjačić te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Majstorske diplome su majstorima uručili župan  Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Svečana podjela diploma o majstorskom zvanju zaključena je zajedničkim fotografiranjem svih promoviranih majstora.

Ažurirano Utorak, 12 Rujan 2017 09:53
 

Otvoren jubilarni, 25. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2017.

E-mail Ispis PDF

U četvrtak, 07. rujna 2017. godine u Krapini je u sklopu 52. Tjedna kajkavske kulture otvoren jubilarni, 25. Zagorski gospodarski zbor, najznačajnija i najveća gospodarska manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Organizatori ove gospodarske izložbe, koja je također i prodajnog karaktera, su Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, HGK Županijska komora Krapina, Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina.

Ove godine Zagorski gospodarski zbor okupio je na više od 5.000 m2 zatvorenog i otvorenog izlagačkog prostora 280 izlagača. Uz izlagače s područja Krapinsko-zagorske županije, na Zboru su prisutni i izlagači iz Zagreba, osam  županija te susjedne Federacije Bosne i Hercegovine.

Županija partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora je Istarska županija, a cilj je ovog partnerstva povezati „ zeleno i plavo“ tj. prezentirati gospodarsko bogatstvo Krapinsko-zagorske i Istarske županje koje u sinergiji mogu rezultirati mnogobrojnim uspješnim projektima u svim granama gospodarstva partnerskih županija.

Pozdravne riječi  uputili su ovom prigodom svečanog otvorenja: predsjednik OKKZŽ i potpredsjednik HOK-a Davor Pleško, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Istarske županije Valter Flego i ministar turizma Gari Capelli.

Jubilarni 25. Zagorski gospodarski zbor otvorilo je izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić. Ovom prigodom Mario Antonić se osvrnuo na  reforme i investicije koje Vlada RH provodi ili priprema, a koje bi trebale donijeti benefite gospodarstvu. „Od strateških projekata tu je prije svega modernizacija i elektrifikacija pruge Zaprešić – Zabok, što je investicija vrijedna 662,2 milijuna kuna, zatim izgradnja sustava za pročišćavanje otpadnih voda Krapina, izgradnja brze ceste Popovec –Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum te nastavak izgradnje brze ceste Zabok – Krapina“, rekao je Antonić.

Otvorenju Zagorskog gospodarskog zbora  prisustvovali su brojni gosti i uzvanici iz političkog, gospodarskog, društvenog i kulturnog života, među kojima su bili i zagorski saborski zastupnici na čelu s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Sinišom Hajdašem Dončićem, zamjenici župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek, zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić, počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Sloveniji Šime Ivanjko te drugi.

U sklopu Programa 25. Zagorskog gospodarskog zbora uoči svečanog otvorenja u prostorijama HGK-ŽK Krapina održan je MEET 25. poslovni susret predstavnika Krapinsko – zagorske i Istarske županije uz  prezentacije primjera dobre prakse iz Istarske i Krapinsko – zagorske županije.

Dana 8. rujna u prostorijama HGK-ŽK Krapina u 10,00 sati u organizaciji HGK-ŽK Krapina održat će se OKRGLI STOL  „Dan kreativnih žena“ posvećen ženskom poduzetništvu, dok će se u 13,00 sati u organizaciji OKKZŽ, predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održati prezentaciju “Aktualni javni pozivi“.

Nastano navedenom, posjetioci Zbora mogu prisustvovati prezentacijama članova Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ, dobiti besplatne frizerske usluge članica Ceha frizera OKKZŽ, te degustirati poznate autohtone zagorske specijalitete uz, dakako, kvalitetna vina te bogat zabavni i kulturno-umjetnički program kao i velik broj nagrada izlagača Zbora.

Ažurirano Petak, 08 Rujan 2017 14:07
 


Stranica 9 od 283

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69 i Članova: 1