OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Rodiljne i roditeljske potpore samozaposlenih roditelja

E-mail Ispis PDF

Zaštita materinstva, njega novorođenog djeteta i njegovo podizanje, kao i usklađenje obiteljskog i poslovnog života, svrha su Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama.

Izmjenama i dopunama ovog Zakona, od 1. srpnja povećana su materijalna prava korisnika novčanih potpora za vrijeme korištenja roditeljskog dopusta, s ciljem pružanja kvalitetnije potpore obiteljima s novorođenom djecom.

Samozaposleni roditelj je roditelj koji na temelju samozapošljavanja ima priznat status osiguranika iz obveznoga zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, što obuhvaća i osobe koje obavljaju djelatnost obrta i s obrtom izjednačenih djelatnosti.

Ažurirano Četvrtak, 27 Srpanj 2017 13:30 Više...
 

CRODUX I HOK: povoljnija nabava naftnih derivata i plina

E-mail Ispis PDF

CRODUX nastavlja uspješnu suradnju s Hrvatskom obrtničkom komorom u projektu Zajednička nabava HOK ZNA, koja omogućava svim obrtnicima povoljniju nabavu naftnih derivata te prirodnog i ukapljenog naftnog plina (UNP).

CRODUX - HOK  karticu svi obrtnici mogu preuzeti u matičnom udruženju obrtnika. Kartica se izdaje brzo, jednostavno i bez suvišne papirologije, a pogodnosti se mogu koristiti odmah po preuzimanju kartice. Kartica je za sve članove HOK- a potpuno besplatna.

Više informacija na:

www.crodux-derivati.hr/HOK_i_CRODUX-Partneri_za_Vasu_ustedu

Ažurirano Srijeda, 26 Srpanj 2017 08:17 Više...
 

Napomena za " stare " obveznike fiskalizacije

E-mail Ispis PDF

Ponovo naglašavamo obveze SVIH obrtnika koji su do stupanja na snagu novih odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (znači, do 1. srpnja 2017.) Ministarstvu financija, Poreznoj upravi već dostavili podatke o poslovnim prostorima i podatke o proizvođaču/održavatelju programskog rješenja (isto se prijavljivalo putem fiskalnih blagajni).

Svi takvi obrtnici dužni su u roku od 30 dana PONOVNO dostaviti podatke o svim poslovnim prostorima u kojima obavljaju djelatnost. Isto proizlazi iz odredbe čl. 19. prijelaznih i završnih odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (NN 115/16).

Način na koji se sada, u razdoblju od 01. srpnja - 31. srpnja moraju ponovno prijaviti podaci o svim poslovnim prostorima, je isključivo putem sustava e-porezne. Putem servisa e-Porezna bit će omogućeno potvrditi ili promijeniti podatke s kojima do sada raspolaže Porezna uprava.

Ažurirano Ponedjeljak, 24 Srpanj 2017 10:42 Više...
 

Obavijest/poziv na prijavu nezakonitog obavljanja poslova zaštite na radu

E-mail Ispis PDF

Sukladno uputi Zavoda za unapređivanje zaštite na radu objavljujemo tekst Obavijesti/poziva na prijavu nezakonitog obavljanja poslova zaštite na radu.

"Zakonom o zaštiti na radu (NN, br. 71/14. i 118/14., u nastavku Zakon) uređuje se sustav zaštite na radu u Republici Hrvatskoj, opća načela prevencije i pravila zaštite na radu, obveze poslodavca, prava i obveze radnika i povjerenika radnika za zaštitu na radu, djelatnosti u vezi sa zaštitom na radu, te nadzor i prekršajna odgovornost. Zakonom i podzakonskim propisima definirani su poslovi zaštite na radu te tko ih i pod kojim uvjetima može obavljati.

Ažurirano Ponedjeljak, 24 Srpanj 2017 10:34 Više...
 

Priručnik " Savjeti za odgovornog putnika "

E-mail Ispis PDF

Svjetski odbor za etiku u turizmu pripremio je kratki priručnik „Savjeti za odgovornog putnika“. Priručnik je napravljen na osnovu UNWTO-vog Globalnog etičkog kodeksa za turizam koji je osnovni okvir za odgovorni i održivi turizam, a sastoji se od seta načela priređenih s ciljem da budu vodič glavnim sudionicima u razvoju turizma.

Između ostalih naputaka koja savjetuju putnike kako se ponašati i snalaziti u stranim destinacijama, bez obzira o kojem dijelu svijeta i kulturi se radi, priručnik govori o imperativu poštivanja domaćina i zajedničke baštine, ekološkoj osviještenosti, važnosti informiranosti putnika te njihovoj obzirnosti prema nacionalnim  zakonima i propisima.

Jedan dio ističe kako putnička kultura nalaže da se potiče nacionalno i lokalno gospodarstvo, kupovinom domaćih rukotvorina i proizvoda. Na taj način se promiče i  lokalno obrtništvo, a kupnja i konzumacija autohtonih proizvoda od tradicijskih suvenira sve do gastronomske ponude, pomaže u stvaranju prepoznatljivosti destinacije i ujedno potiče rast i razvoj malih obrtnika u tom segmentu.

Bili domaćin ili pak gost, priručnik je svakako dobro pročitati.

Više o svemu, pročitajte u samom priručniku:

Attachments:
Download this file (Brošura UNWTO.pdf)Brošura UNWTO.pdf[ ]1404 Kb
Ažurirano Ponedjeljak, 24 Srpanj 2017 10:30
 


Stranica 9 od 279

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 99