OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednih ispraćaja

E-mail Ispis PDF

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 4. svibnja 2020. Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja.
Prema ovoj Odluci, pogrebi, posljednji ispraćaj i polaganje urne mogu se održavati u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama.

Dodatno, ovom Odlukom ukida se obustava organiziranja glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća.

U skladu s ovom Odlukom, posljednji ispraćaju hrvatskih branitelja, uz odavanje vojnih počasti, dopušteni su uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a možete je pročitati na poveznici.

Ranije odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja možete pročitati OVDJEOVDJE.

Izvor: koronavirus.hr

Ažurirano Utorak, 05 Svibanj 2020 09:17
 

OBAVIJEST: Izjava potrošača u izvanrednim okolnostima nije obvezna

E-mail Ispis PDF

Izjava potrošača u izvanrednim okolnostima, koju je pripremila Hrvatska obrtnička komora, je predložak koji nije obvezan. Naime, navedena izjava je prijedlog dopuni provedbe mjera zaštite radnika i potrošača u svim uslužnim djelatnostima u kojima je izražen fizički kontakt. Ukoliko ne želi, klijent ne mora dati sve podatke. Jedini obvezni podaci su oni propisani od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ažurirano Utorak, 05 Svibanj 2020 09:17
 

Anketa HOK-a o broju stradalih obrta u potresu

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora izradila je anketu kojom se želi ispitati broj obrta stradalih u potresu te posljedica koje je potres ostavio na poslovanje.

Ljubazno molimo sve obrtnike koji imaju oštećenja nastala uslijed potresa da ispune ANKETU

Ažurirano Utorak, 05 Svibanj 2020 07:50
 

Saloni za masažu i vanbolničku fizioterapiju mogu početi s radom od 4. svibnja

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora dala je prijedlog Stožeru civilne zaštite RH da i djelatnosti koje pružaju usluge masaže i vanbolničke fizioterapije također započnu s radom u drugoj fazi relaksacije mjera, od 4. svibnja 2020.
Stožer civilne zaštite RH danas je donio Odluku o izmjeni Odluke ograničavanja društvanih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19 te je sad omogućen početak rada i onima koji pružaju uslugu masaže i vanbolničke fizioterapije od 4. svibnja 2020.
Odluku možete preuzeti OVDJE, a Preporuke za rad OVDJE.

Ažurirano Nedjelja, 03 Svibanj 2020 19:00
 

HZJZ objavio Preporuke za rad kozmetičkih salona (1. svibnja)

E-mail Ispis PDF

HZJZ je objavio Preporuke za rad kozmetičkih salona, koje možete pronaći OVDJE.

Hrvatska obrtnička komora pripremila je za sve obrtnike koji započinju s radom u uslužnim djelatnostima gdje je izražen fizički kontakt Izjavu koju možete koristiti kao dopunu provedbi mjera zaštite radnika i potrošača u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ako ćete koristiti Izjavu, savjetujemo Vam da ispišete i na vidljivo mjesto u poslovnom prostoru istaknete Informacije o obradi osobnih podataka, kako biste upoznali klijente s njihovim pravima.
Izjavu i informacije možete preuzeti i isprintati.
Preporučamo da ispunjene Izjave čuvate za cijelo vrijeme provođenja zaštite uz pridržavanje epidemioloških preporuka, ovisno o pojedinoj uslužnoj djelatnosti.

Ažurirano Petak, 08 Svibanj 2020 10:11
 


Stranica 9 od 409

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17