OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

12. večer obrtnika UO Zabok

E-mail Ispis PDF

U  subotu 24. studenog 2018. godine u restoranu Zaboky u Zaboku održana je 12. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i pozvani gosti.

Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka Miro Čaržavec kao domaćin pozdravnim govorom započeo je druženje na kojem su u prvom dijelu programa podijeljena priznanja obrtnicima s dvadeset i više godina rada u obrtništvu.

Za dvadeset godina vođenja obrta priznanje su primili Verica Čuček, vlasnica obrta Vrtlarija Čuček iz Zaboka, Damir Oborovečki, vlasnik obrta Krojački salon „BENI“ iz Velikog Trgovišća i Mario Mak, vlasnik obrta „AUTO-KLASIK“ trgovina i prijevoz iz Zaboka.

Robert Črnjević, vlasnik  obrta "MEDITEX" proizvodnja medicinske konfekcije iz Zaboka primio je priznanje za dvadeset i pet godina, a Dragutin Škreblin vlasnik obrta DIGITAL FOTO ART, tiskarsko računalne usluge i trgovina iz Zaboka za trideset godina rada u obrtništvu.

Za trideset i pet godina rada priznanje je dodijeljeno Davoru Plešku, vlasniku obrta "JOSIP PLEŠKO" obrada metala i trgovina iz Zaboka.

Za pedeset godina rada obiteljskog obrta priznanje je uručeno Damiru Piljeku, vlasniku obrta PILJEK obrt za popravak elektroničkih uređaja iz Zaboka koji je nastavio rad obrta koji je započeo njegov otac Josip.

Pedeset godina obiteljskog obrta obilježio je Tomislav Mihelić, vlasnik obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka. Gospodin Mihelić aktivan je član još od doba gradnje objekta Doma obrtnika u Zaboku, obnašao je brojne funkcije  u Udruženju i Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije, a između ostalog u dva mandata bio je predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka. Za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija uručeno mu je priznanje Hrvatske obrtničke komore iz ruku predsjednika Dragutina Ranogajca.

U namjeri  i želji za suradnjom i razvojem prijateljskih i gospodarskih odnosa od stane Antuna Trojnara predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba i Mire Čaržavca predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka svečano je potpisan Sporazum o suradnji dvaju udruženja. Sklapanjem sporazuma dosadašnje prijateljstvo i povezanost Zagreba i Zagorja nastaviti će se uz još prisniju suradnju na zaštiti, promicanju i razvoju interesa obrtništva, udruženja obrtnika i komorskog sustava u cjelini.

Svečani skup svojim prisustvom uveličali su predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, načelnik općine Veliko Trgovišće  Robert Greblički, predsjednik Obrtničke komore KZŽ i podpredsjednik Hrvatske obrtničke komore  Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar,  predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije, te predstavnici Zagrebačke banke i Zagorske kreditne unije.

Ažurirano Ponedjeljak, 26 Studeni 2018 07:41
 

HOK organizira nastup članova na MOS-u Munchenu 2019.

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizira kolektivan nastup članova HOK-a i s 50% troškova sufinancira standardno uređen izložbeni prostor na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu 2019. (IHM 2019.)

Radi se o najvećem obrtničkom sajmu u Svijetu sa preko 1.100 izlagača iz preko 60 država Svijeta, mjestu prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni više od 25 godina, a koji će posjetiti preko 120.000 posjetitelja.

Izložba Međunarodnog obrtničkog sajma u Münchenu 2019. godine održava se u 7 moderno opremljenih paviljona sajma, paralelno sa sajmom „GARTEN MŰNCHEN 2019.“, na površini izlaganja od 75.000 m2 koja obuhvaća tematski grupe izlaganja: „TEHNIKA I TRANSPORT“, „GRADNJA I MODERNIZACIJA“, „STANOVANJE I UREĐENJE“, „OBRTNIŠTVO I MALO PODUZETNIŠTVO KAO GENERATOR RAZVOJA GOSPODARSTVA“, a branše koje se prezentiraju na sajmu, uz skupne nastupe zemalja putem obrtničkih i gospodarskih komora, obuhvaćaju sljedeće djelatnosti: obradu metala, proizvodnju strojeva i opreme, obradu drveta, izradu alata, građevinsku stolariju i materijale, proizvodnju namještaja, preradu plastike i gume, građevinarstvo, obnovljive izvore energije, izrade dijelova za vozila i strojeve, elektroniku i energetiku, umjetničke i tradicijske obrte, ručni rad te svu ostalu ponudu obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva.

Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu „ključ u ruke“ –svaki izlagač u sklopu priprema svoje prezentacije na sajmu, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama, dobiva i: dva natpisa na štandu, reprezentaciju na štandu, dežurnu osobu na štandu, transport eksponata na relaciji Zagreb-München-Zagreb i postavu na štandu, najavu nastupa prema službama sajma München, sve potrebne informacije, tehničke podatke, upute, kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

Ažurirano Petak, 23 Studeni 2018 15:24 Više...
 

Ceh proizvodnog obrta OKKZŽ održao je svoju 1. sjednicu u novom mandatu 2018. - 2022.

E-mail Ispis PDF

Danas u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Ceh proizvodnog obrta OKKZŽ održao je svoju 1. sjednicu u novom mandatu 2018. - 2002. godine. Na dužnost predsjednika Ceha proizvodnog obrta OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina imenovan  je Bojan Podhraški iz Udruženja obrtnika Pregrada, a na samoj sjednici izabran je i potpredsjednik Ceha Robert Črnjević  iz Udruženja obrtnika Zabok.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Izbor potpredsjednika Ceha proizvodnog obrta OKKZŽ; Prijedlog Programa rada Ceha proizvodnog obrta OKKZŽ za 2019. godinu i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Petak, 23 Studeni 2018 10:14
 

Održana 1. sjednica Ceha trgovine OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022.

E-mail Ispis PDF

Dana 21.11.2018. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije održana je 1. konstituirajuća  sjednica Ceha trgovine OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina. Na dužnost predsjednice Ceha trgovine OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina imenovana je Sanja Horvat iz Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice, a na samoj sjednici izabran je i potpredsjednik Ceha Robert Horvat iz Udruženja obrtnika Krapina

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Izbor potpredsjednika Ceha trgovine OKKZŽ; Prijedlog Programa rada Ceha trgovine OKKZŽ za 2019. godinu i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Petak, 23 Studeni 2018 09:36
 

Objavljeni natječaj Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - 2“. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem njihovog poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi unapređenja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Cilj Poziva je jačanje tržišne pozicije, povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije kao i podrška razvoju informacijskog društva u RH.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju izradu/razvoj/nabavu IKT poslovnih rješenja namijenjenih optimiziranju poslovanja, poslovnih procesa, odnosno proizvodnje te implementaciju, prilagodbu i integraciju poslovnih rješenja s postojećim ili novim IKT sustavom.

 

Ažurirano Utorak, 20 Studeni 2018 14:48 Više...
 


Stranica 9 od 332

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34