OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Studijska posjeta Poduzetničkog kluba žena KZŽ

E-mail Ispis PDF

U subotu, 16. studenog 2019., LAG Zagorje-Sutla uz suradnju Poduzetničkog kluba žena Kzž, a uz financijsku potporu Krapinsko-zagorske županije u okviru projekta MREŽA^3 - „Mogućnosti Razvoja Emancipacije ŽenA na treću“ organizirali su Studijsku posjetu Udruzi Žene za otok Krk i LAG-u Kvarnerski otoci.  Aktivnost je organizirana u svrhu širenja kontakata i otvaranja tržišta. Na samom dolasku riječi dobrodošlice uputile su voditeljica LAG-a Kvarnerski otoci – Maja Kirinčić i Jovana Čutu u ime Udruge Žene za otok -Krk. Program druženja započeo je neformalno uz degustaciju otočkih specijaliteta, a nastavio se radno u prostoru kina Krk. Prisutne poduzetnice sa Mrežom poduzetnica LAGa Zagorje- Sutla upoznala je voditeljica ureda, Tajana Broz. O stanju ženskog poduzetništva u KZŽ i o osnivanju Poduzetničkog kluba žena KZŽ govorila je Snježana Leljak. O svojim iskustvima u poslovanju i počecima rada, pričale su poduzetnice i iz Zagorja i iz Krka, a dogovorene su i daljnje suradnje. Svima su nam isti ciljevi, pa smo radosne što možemo zajednički djelovati i nastaviti se umrežavati jer je to jedan  od načina za uspješan razvoj poduzetničke klime. Zajedno smo snažnije, razmjenjujemo iskustva i educiramo se, međusobno se informiramo i svojim aktivnostima malo po malo mijenjamo percepciju u društvu.  (SL)

Ažurirano Utorak, 26 Studeni 2019 14:16
 

14. godina uspješnje suradnje OKKZŽ i OOZ Šmarje pri Jelšah

E-mail Ispis PDF

Na svečanoj proslavi obljetnice Območno obrtno podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah koja se održala 16. studenoga 2019 godine u Podčetrteku u Sloveniji, prisustvovao je i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Ovom prigodom uz proslavu od 40 godina osnutka OOZ Šmarje pri Jelšah  istaknuta je i važnost 14 godina uspješne suradnje Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  i OOZ Šmarje pri Jelšah. Dana 25. siječnja 2006. godine potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj suradnji dvaju Komora od strane tadašnjeg predsjednika OKKZŽ g. Dragutina Ranogajca i tadašnjeg predsjednika OZZ Šmarje pri Jelšah g. Franci Žeraka, uspješno je započela poslovno-kulturna suradnja članova obiju komora. Razne ciljane, strukovne, uspješne i zajedničke aktivnosti te razmjene poslovnih informacija, znanja i iskustava rezultirale su razvoju i poboljšanju suradnje obrtnika i poduzetnika dviju susjednih država. Ciljevi ove hvalevrijedne suradnje su ostvareni kroz mnogobrojne zajedničke aktivnosti koje su od zajedničkog interes za dobrobit članova OKKZŽ i OOZ Šmarje pri Jelšak od koih nabrajamo samo neke: zajednički nastupi i posjeti članova komora  raznim ciljanim sajmovima, zajedničke atraktivne i aktualne radionice članova cvjećarske, frizerske i ugostiteljske djelatnosti. Sve navedeno garancija je nastavka uspješne suradnje u budućim novim mandatnim razdobljima.

Ažurirano Srijeda, 20 Studeni 2019 12:34
 

Večer obrtnika UOO Krapinske Toplice

E-mail Ispis PDF

Dana 16. studenog 2019. u Društvenom domu Selno održana je već tradicionalna Večer obrtnika UOO Krapinske Toplice. Na večeri obrtnika ,uz članove UOO Krapinske Toplice, prisustvovali su i brojni uvaženi gosti: Župan Krapinsko-zagorske županije g. Željko Kolar te zamjenica župana gđu. Jasna Petek, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore g. Dragutin Ranogajec, Potpredsjednik  Obrtničke komore KZŽ , g. Dragutin Ulama, Načelnik općine Krapinske Toplice, g. Ernest Svažić i zamjenik Vladimir Huzak, Pročelnica za javnu nabavu i EU fondove KZŽ Vlatka Mlakar, Predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika Sisak, Petrinja, Pakrac-Lipik, Krapina, Klanjec, Stubica, Zabok, Zlatar, Pregrada, Bedekovčina.

U ime domaćina, prisutne su pozdravili predsjednik Udruženja g. Mirko Blažičević te načelnik općine Krapinske Toplice g. Ernest Svažić.

U svom obraćanju prisutnima, predsjednik Hrvatske obrtničke komore g. Dragutin Ranogajec osvrnuo se na, među ostalim, i na Zakon o obrtu te je najavio izmjene istog koje se pretežno  odnose na obrazovanje obrtničkog kadra te pitanje ovlasti komore za provedbu naučničkih ispita. Čestitao je svim nagrađenim obrtnicima te pohvalio ustrajnost istih u svom djelovanju i doprinosu ukupnom boljitku obrtništva. Potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Dragutin Ulama istaknuo je kako se kroz prikaz aktivnosti vidi koliko je ovom Udruženju obrtnika važan društveni aspekt, što je također pohvalno.

Župan Krapinsko-zagorske županije g. Željko Kolar osvrnuo se na potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija za obrtnička zanimanja, naglasivši da deset deficitarnih obrtničkih zanimanja Krapinsko-zagorska županija stipendira sa sto kuna više, dakle ta stipendija iznosi 500,00 kuna. Osvrnuo se također na tekuće projekte koje provodi Krapinsko-zagorska županija u cilju jačanja gospodarstva i općeg razvoja KZŽ te najavio projekte u budućem razdoblju.

Nakon obraćanja uvaženih gostiju, dodijeljena su priznanja obrtnicima koji obilježavaju jubilarne godine rada u obrtništvu. Za deset godina, priznanja su dobili Željko Mlakar, vlasnik Mlakar obrta za autoservis, Zlatko Lacko, vlasnik Autoservisa Lacko i Robert Hršak, vlasnik An-Ro uslužnog obrta. Za 25 godina rada u obrtništvu, priznanja su dobili Dražen Kos, soboslikar i ličilac, Željko Sinković, vlasnik Tapetarije Sinković i Mirko Blažičević, vlasnik Alumonta – AL, PVC, stolarija, nekretnine. Za 35 godina rada, priznanje je dobio Marijan Meglić, vlasnik Drvoprometa – gradnje Meglić.

Predsjednik HOK-a Ranogajec je pak dodijelio Zahvalnicu HOK-a, koja će naknadno biti uručena Vjekoslavu Filipaju, zatim Priznanje HOK-a Igoru Kerepu i Povelju HOK-a Mladenu Šoštarku.

Za pomoć pri organizaciji prvog Gastro Badlfesta, Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice, dodijelilo je zahvalnice: Hrvatskoj obrtničkoj komori, Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije,Turističkoj zajednici područja „Srce Zagorja“, obrtu Besednik plin, Darku Matkunu, Dariu Filipaju, Igoru Kerepu, Željki Kerep, Božici Blažičević, Božici Šoštarko, Sanji Horvat, Damiru Tumpa te obrtu Vodo-limex. Predsjednik UOO Krapinske Toplice zahvalio je i općini Krapinske Toplice na pomoći kod organizacije 1. Gastro Badlfesta te najavio da će isti organizirati i sljedeće godine također u humanitarne svrhe.

 

Ažurirano Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 14:40
 

Dodijeljena 101 učenička stipendija, čak 40 za deficitarna zanimanja

E-mail Ispis PDF

U subotu, 16. studenoga 2019. godine u Zaboku je održano svečano potpisivanje ugovora sa srednjoškolkama i srednjoškolcima koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju. Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar istaknuo je da je dodijeljena 101 učenička stipendija. odnosno  32 stipendije u kategoriji nadarenih (400 kuna mjesečno), 29 stipendija po socijalnom kriteriju (400 kuna mjesečno) i 40 stipendija za deficitarna zanimanja (500 kuna mjesečno). Brojne okupljene učenike i njihove roditelje su na samom početku svečanosti pozdravili zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok Bibijana Šlogar, dok su u dodjeli stipendija sudjelovali i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek te potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Miro Čaržavec. Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija raspisan je 27. rujna 2019. godine. Ukupno je pristiglo 138 zahtjeva u kategoriji A,  135 zahtjeva u kategoriji B te 40 zahtjeva u kategoriji C. Stipendije za deficitarna zanimanja mogli su dobiti svi učenici koji su ove školske godine upisali 1. razred jednog od sljedećih obrazovnih programa:autolimar/autolimarica, autolakirer/autolakirerica, instalater/instalaterka grijanja i klimatizacije, strojobravar/strojobravarica,zidar/zidarica, keramičar/keramičarka, vodoinstalater/vodoinstalaterka, stolar/stolarica, konobar/konobarica, kuhar/kuharica.

Ažurirano Utorak, 26 Studeni 2019 14:19
 

Dodijeljena nagrada Simply the best

E-mail Ispis PDF

U općini Gradac u Splitsko – dalmatinskoj županiji je u četvrtak, 14. studenog 2019. godine, u sklopu programa turističke burze PUT održana dodjela nagrada Simply the best, koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia. Krapinsko – zagorskoj županiji uručena je nagrada za kvalitetu i razvoj cjelogodišnje turističke ponude temeljene na tradiciji života, kulture i običaja, čime je Zagorje danas pozicionirano kao atraktivna, sadržajna i najrazvijenija hrvatska kontinentalna destinacija. Nagradu je dobila i Klet Lojzekova hiža iz Gusakovca u Gornjoj Stubici, i to za izvrsnost i kvalitetu usluge u sadržajnom pristupu ponudi tradicijskih jela korištenjem namirnica iz vlastitog uzgoja čime je dan poseban doprinos turističkoj i gastronomskoj ponudi Zagorja. Viatica Travel iz Brestovca Orehovičkog dobila je nagradu za kreativnost i inovativnost turističkih programa oblikovanih na podlozi kulturno povijesnih osobitosti, legendi i priča Zagorja. Nagrade su preuzeli voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Sanja Škrinjar i član Ceha ugostitelja OKKZŽ i vlasnik Lojzekove hiže Darko Grden, a među brojnima okupljenima na dodjeli nagrada bili su i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i direktorica TZP Gupčev kraj Korneliu Vnučec.

Ažurirano Utorak, 26 Studeni 2019 14:17 Više...
 


Stranica 9 od 375

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10