OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Od rujna pojednostavljeno vođenje evidencije o radnicima i radnom vremenu

E-mail Ispis PDF

Pojednostavljenje evidentiranja radnog vremena koje stupa na snagu 1. rujna 2017. godine, jedna je od predviđenih mjera za uklanjanje regulatornih prepreka poslovanju kojom se postiže vremenska ušteda za poslodavce koji su dužni voditi podatke o radnicima i njihovom radnom vremenu.

Pri izradi novog Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima prihvaćeni su i neki od prijedloga Hrvatske obrtničke komore istaknuti s ciljem rasterećenja obrtnika koji u pravilu zapošljavaju manji broj radnika.

Ažurirano Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 08:30 Više...
 

Otvoren javni poziv za Projekt " Naukovanje za obrtnička zanimanja " za 2017. godinu

E-mail Ispis PDF

Skrečemo pažnju obrtnicima OKKZŽ kako je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo  Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu.

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata (mikro, mala i srednja poduzeća) na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su:

•neposredno u gospodarstvu osigurati usvajanje ključnih vještina i kompetencija u obrtničkim zanimanjima

•osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 5.000.000,00 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna.

Intenzitet potpore je:

- do 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja,

- do 50% utvrđenog najvišeg mogućeg iznosa potpore za naknadu mentoru (najviše 75.000,00 kuna).

Sve detaljnije informacije kao i popratnu dokumentaciju možete naći na službenoj stranici: https://www.mingo.hr/page/ministarstvo-gospodarstva-poduzetnistva-i-obrta-objavljuje-otvoreni-javni-poziv-za-projekt-naukovanje-za-obrtnicka-zanimanja-za-2017-godinu- ovoreni  javni poziv za Projekt " Naukovanje za obrtnička zanimanja "

Ažurirano Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 08:24
 

Aktualne bespovratne potpore za obrtnike

E-mail Ispis PDF

Mipes consulting – partner u projektu HOK Zajednička nabava, članovima HOK-a, svim djelatnicima i pravnim osobama unutar komorskog sustava HOK-a omogućio je razne pogodnosti:

-najpovoljniji uvjeti na tržištu za izradu projekata i elaborata za apliciranje na bespovratne potpore u Republici Hrvatskoj i fondove Europske Unije

- članovi HOK-a plaćaju samo prvu prijavu i izradu elaborata i apliciranja na bespovratne potpore, a svaku drugu prijavu, ulaganje  i apliciranje ne plaćaju Davatelju usluge, što znači da samo članovi komorskog sustava nakon prve prijave imaju konstantno apliciranje na bespovratne potpore i fondove EU

- nakon izrade prvog elaborata i prvog apliciranja na bespovratne potpore i fondove EU članovi imaju besplatne sljedeće prijave na bespovratne potpore i fondove EU

- najniža cijena na tržištu za zapošljavanja djelatnika putem Davatelja usluga, kao agencije za zapošljavanje

- najniža cijena svog ostalog poslovnog savjetovanja na tržištu

Mipes consulting napravio je popis aktualnih natječaja koji mogu koristiti obrtnicima te popis potrebne dokumentacije za apliciranje.

 

25. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2017. - prijava

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije,  HGK Županijska komora Krapina, Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina organiziraju tradicionalnu gospodarsku izložbu 25. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2017., od 7.- 9. rujna 2017. godine. Radio KAJ je medijski promotor 25. Zagorskog gospodarskog zbora Krapina 2017. godine.

Gospodarska izložba Zagorski gospodarski zbor predstavlja najveće okupljanje i promociju gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije, susjednih županija i susjednih država.

Iz godine u godinu nastojalo se na što kvalitetniji način predstaviti naš gospodarski, obrtnički i turistički potencijal, ali i bogatu ponudu poljoprivrednih proizvoda i proizvođača s područja Hrvatskog zagorja koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva.

Na prošlogodišnjoj izložbi sudjelovalo je oko 375 izlagača iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, susjednih nam 8 županija, grada Zagreba te Slovenije, BIH, Srbije i Mađarske, tako da je izložba poprimila međunarodni karakter.

Ovogodišnja Županija-partner izložbe je Istarska županija.

Izložba će se održati na više od 5.000 m2 zatvorenog i otvorenog izlagačkog prostora Osnovne škole "Ljudevit Gaj" Krapina, u drvenima izložbenim kućicama u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda i u prostorima Srednje škole Krapina. Izložba je prodajnog karaktera, izlagačima se dodjeljuju priznanja za najbolje uređene izložbene prostore, a posjetioci mogu sudjelovati u brojnim nagradnim igrama.

Za vrijeme izložbe održava se okrugli stol na aktualne teme iz gospodarstva te brojne prezentacije gospodarstva, obrtništva i tradicionalnih obrtničkih zanimanja. Posjetioci izložbe mogu dobiti besplatne frizerske i kozmetičarske usluge predstavnica Ceha frizera OKKZŽ, te degustirati poznate autohtone zagorske specijalitete i kvalitetna vina uz bogat zabavni kulturno-umjetnički program.

Izlaganje na tipski uređenom prostoru je besplatno.

Popis prijavljenih izlagača, prijave, program događanja i ostali podaci dostupni su na internetskoj stranici www.zgz.hr.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da svoju prijavu dostavite najkasnije do 31. kolovoza 2017. putem internetske stranice www.zgz.hr/za-izlagace/obrazac-za-prijavu

Ažurirano Petak, 28 Srpanj 2017 13:18
 

" Moja poduzetna hrvatska "

E-mail Ispis PDF

Festival poduzetništva, obrta i OPG-a „Moja poduzetna Hrvatska“, bliži se kraju. Festival, u sklopu kojeg su ove godine održani sajmovi u ukupno 11 hrvatskih gradova, na kojima je sudjelovalo više od 200 malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i OPG-ova, zadnja će dva izdanja u ovoj godini imati u Bakru i Rogoznici, na atraktivnim centralnim lokacijama.

Festival je skup različitih prodajno-izložbeno-zabavnih sadržaja. S jedne strane promovira poduzetništvo i stvaralaštvo i sudionicima je odlična platforma za predstavljanje svojih proizvoda i usluga, ali i ostvarenje brojnih poslovnih kontakata, dok s druge strane posjetiteljima omogućuje kupovinu, degustaciju i zabavu.

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova u Rogoznici održat će se 29. srpnja, na lokaciji Stara riva. Sajam se otvara u 17:00 sati, a Gastro Show i podjela hrane u organizaciji Majstora kuhara počinje u 21:00 sati. Festival u Bakru održat će se također 29. srpnja, na lokaciji Žal ribara. Otvorenje je također u 17:00 sati, a Gastro Show i podjela hrane u organizaciji Podravke počinje u 21:30 sati.

Posjetite zadnje ovogodišnje izdanje i uživajte u ponudi i programu!

 


Stranica 8 od 279

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11