OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

JAVNI POZIV ZA "100% ZAGORSKO U ZAGREBU"

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima kako će se u  petak i subotu, 20. i 21. rujna 2019. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održati 10. Sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije pod nazivom „100% ZAGORSKO“ u Zagrebu.

Ažurirano Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019 08:01 Više...
 

Hrvatska obrtnička komora obilježila svoj dan uručenjem priznanja obrtnicima

E-mail Ispis PDF

Predsjednik HOK-a Ranogajec poručio mladima da svoje bolje sutra grade u Hrvatskoj, a vladajućima da im svojim odlukama u tome pomognu

Obilježavanje Dana Hrvatske obrtničke komore i ove je godine bio povod prisjećanju na 1. srpnja 1994. godine. Važan je to datum u kojem je održana Obnoviteljska skupština HOK-a, institucije čiji je glavni cilj zastupati interese obrtništva i obrtnika.

Povodom 25. obljetnice Obnoviteljske skupštine odlukom predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca dodijeljena je Povelja, koju je u ime svih članova te prve Skupštine HOK-a simbolično primio Vitomir Pap.

U okviru svečane Akademije svake se godine najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, dodjeljuju nagrade i priznanja.

Ažurirano Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019 08:01 Više...
 

Zagorski mlinci dobili su europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla

E-mail Ispis PDF

Zagorski mlinci postali su 23. po redu hrvatski proizvod koji je upisan u registar zaštićenih oznaka izvrsnosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na razini EU, što je službeno objavila Europska komisija u utorak 25. lipnja 2019. godine.

Europskim oznakama kvalitete, odnosno zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla ili oznakom zajamčeno tradicionalnog specijaliteta označeni su proizvodi čiji je naziv kao takav zaštićen u cijeloj Europskoj uniji, a proizvode se u skladu s propisanim specifikacijama proizvoda koje su izradili sami proizvođači te u njima definirali svoj proizvod i način njegove proizvodnje. Zaštita na europskoj razini znači veću dodanu vrijednost, bolju konkurentnost i vidljivost na tržištu. 2012. godine osnovana je udruga Tradicija Zagorja  kojoj je cilj da štiti i promovira zagorske proizvode. -Ta oznaka koju su mlinci dobili garantira kupcu da su proizvedeni na određenom zemljopisnom području, točno na određen način, po određenoj recepturi te da je proizvod tradicijski.

Osobitu pomoć i potporu udruzi dali su Krapinsko-zagorska županija, HGK-ŽK Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Zagorska razvojna agencija te Poduzetnički centar KZŽ.

Ažurirano Četvrtak, 27 Lipanj 2019 11:08
 

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dostavilo prijedloge rješenja

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora traži Ministarstvo da hitno uvaži rješenja za ublažavanje posljedica Odluke o zabrani korištenja pojedinih graničnih prijelaza s Republikom Slovenijom

U slučaju da se žurno ne iznađe povoljnije rješenje problema s kojima se trenutno suočavaju prijevoznici, Republika Hrvatska mora biti spremna na slovenske prijevoznike primijeniti recipročne mjere.

Nužno je domicilnim prijevoznicima omogućiti ublažavanje štete nastale ovom situacijom. Hrvatska obrtnička komora traži:

1. Hitno donošenje mjera reciprociteta. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture mora donijeti provedbeni akt kojim bi se, sukladno reciprocitetu slovenskoj Odluci, omogućilo graničnoj policiji RH da kažnjava i ne propušta u RH dio slovenskih prijevoznika.

2. Hitno uvođenje trajektnih linija za hrvatske prijevoznike iz Splita, Zadra i Rijeke prema Italiji.

3. Ulaganje dodatnih napora, kao što je obećano, da se olakša poslovanje prijevoznicima u smislu popusta na plaćanje cestarine putem ENC-a (isključivo za hrvatske prijevoznike), popuste na izmjenu guma, održavanje vozila, tehničke preglede i slično.

Zaključno, Hrvatska obrtnička komora stava je da je Odluka o zabrani korištenja pojedinih graničnih prijelaza sa Slovenijom posljedica ishitrenog pravilnika donesenog od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture s ciljem da preusmjeri sav teretni prijevoz na autoceste i da za teretni prijevoz zatvori granični prijelaz Mursko Središće. Spomenuti je pravilnik, u obliku u kojem je donesen i sa svim odredbama o zabrani koje ga sačinjavaju, nužno staviti izvan snage.

Trenutna situacija u sektoru prijevoza zahtjeva hitno djelovanje jer svako odlaganje donošenja odluka stvara dodatnu štetu i trošak hrvatskom gospodarstvu.

Cjelovit dopis možete pročitati u nastavku.

Prijedlozi HOK_a_Odluka Slovenije o zabrani prijelaza pojedinih granica.pdf 927,70 kB

Ažurirano Petak, 21 Lipanj 2019 08:14
 

Uspješno održana manifestacija "Humanitarni obrtnički lonec"

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u suradnji sa gradom Donja Stubica i Turističkom zajednicom područja Gupčev kraj, u subotu 15. lipnja 2019.g. organiziralo je manifestaciju pod nazivom „Humanitarni obrtnički lonec“.

Manifestacija je, uz obilježavanje Dana grada Donje Stubice, održana u Parku Jure Stubičanca s ciljem promocije obrtništva, suradnje, gastronomske ponude karakteristične za određene regije u Hrvatskoj, obogaćivanja turističke i kulturne ponude Gupčevog kraja te provođenja humanitarne akcije.

Gosti su uz vodiča prije kuhanja obišli Gupčev kraj. Posjetili su Spomenik Matiji Gupcu, Muzej seljačkih buna, Spomen park Rudolfa Perešina i Gupčevu lipu.

Nakon obilaska ekipe udruženja obrtnika iz Siska, grada Zagreba, Garešnice, Vrbovskog, Kaštela, Trogira, Splita, Imotskog, Karlovca, Gline, Petrinje i Topuskog, Vukovara, Pakraca i Lipika, Zlatara, Zaboka, Krapine, Krapinskih Toplica te Kopra iz Slovenije pripremale su autohtona jela svoga kraja. Posjetitelji su mogli kušati razne delicije kao što su kotlovina Mažuranac, štrukli, roštilj, lovački kotlić, fileki, odojak, palačinke, čobanac, srdele na gradele, janjetina na dalmatinski, domaće kobasice, brudet od bakalara, domaći kolači i dr.

Prikupljena sredstva na manifestaciji uz iznos koji donira Udruženje obrtnika Stubica, ukupno 29.035,00 kn uplatiti će se za pomoć pri financiranju robotske neurorehabilitacije Martina Lešteka iz Oroslavja. Ovim putem zahvaljujemo našem Martinu na posjeti i sudjelovanju na manifestaciji, nadamo se da će mu naš doprinos pomoći u njegovom cilju.

Manifestaciju su svojim dolaskom i sudjelovanjem podržali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te potpredsjednici Davor Pleško, Dalibor Kratohvil i Elida Marković, gradonačelnik grada Donja Stubica Nikola Gospočić, njegov zamjenik Luka Grabušić, predsjednik Gradskog vijeća Nikola Boromisa te ostali uvaženi gosti.

Zahvaljujemo se svim sudionicima i suradnicima manifestacije, gostima, sponzorima, posjetiteljima te posebno našim obrtnicima što su odvojili svoje vrijeme i osobnim angažmanom doprinijeli uspješnosti cijelog događaja.

Udruženje obrtnika Stubica teritorijalno pokriva pet jedinica lokalnih samouprava, slična manifestacija planira se organizirati svake naredne godine u drugom gradu ili općini s našeg područja.

Ažurirano Srijeda, 19 Lipanj 2019 12:50
 


Stranica 8 od 361

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9