OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

"HOK OBRTNIK PLUS": Obrtnička komora KZŽ i Zagorje International d.o.o. potpisali Sporazum

E-mail Ispis PDF

"HOK OBRTNIK PLUS": Obrtnička komora KZŽ i Zagorje International d.o.o. potpisali Sporazum kojim je za članove Komore osiguran popust na oglašavanje na istoimenom portalu i digitalnim novinama, dok je za tradicijske obrte dogovorena posebna pogodnost

"Vjerujemo da će ovo dati pozitivan učinak na zasluženu intenzivniju promociju hvalevrijednih i kvalitetnih proizvoda i usluga zagorskih obrtnika"

Po projektu Hrvatske obrtničke komore "HOK Obrtnik plus", Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) organizirala je potpisivanje Sporazuma o međusobnim odnosima s medijskom tvrtkom Zagorje International d.o.o..

Redovno praćenje

- Naša je namjera da kroz projekt "HOK Obrtnik plus“ uključimo partnere iz raznih gospodarskih sektora, bitne članstvu naše Komore i devet pripadajućih Udruženja obrtnika, kako bi pritom ostvarili povoljnije uvjete u svakodnevnom poslovanju. Iskreno se u ime naše Komore zahvaljujem direktoru Zagorje Internationala, Goranu Kunšteku, što je prihvatio naš prijedlog o potpisivanju partnerskog Sporazuma te se nadam da će ovo dati pozitivan učinak na intenzivniju promociju i prezentaciju hvalevrijednih i kvalitetnih usluga i proizvoda obrtništva Krapinsko - zagorske županije, putem priznate medijske kuće Zagorje International. Pritom posebnu zahvalu želim uputiti direktoru Kunšteku i uredništvu na redovnom praćenju i izvještavanju našeg članstva o svim aktivnostima i aktualnostima obrtništva koje provodi naša Komora i devet pripadajućih Udruženja obrtnika, i to bez obzira na naše financijske mogućnosti – kazao je prilikom potpisivanja Sporazuma predsjednik Obrtničke komore KZŽ Darko Varga.

Sukladno novonastaloj situaciji izazvanoj pandemijom virusa COVID-19 te zbog činjenice kako su upravo tradicijski i umjetnički obrti jedni od osobito ugroženih obrtničkih djelatnosti, prilikom potpisivanja Sporazuma dogovoreno je kako će se istima osigurati besplatna promocija na partnerskom portalu www.zagorje-international.hr.

– Hvala Obrtničkoj komori KZŽ što je u Zagorje Internationalu prepoznala partnera, koji će njihovim članovima pružiti mogućnost povoljnijih uvjeta poslovanja, odnosno promocije njihovih proizvoda i usluga. Zadovoljstvo nam je potpisati ovakav Sporazum, a posebno nam je drago što možemo pomoći besplatnom promocijom tradicijskih obrta, smatram da se radi o očuvanju naše baštine, koja nema cijenu – rekao je direktor Kunštek.

Popust od 20 posto

Predsjednik Varga dodao je kako ga veseli što se na partnerskoj listi potpisnika Sporazuma OKKZŽ po Projektu HOK Obrtnik plus u 2021. godini od sada nalazi i  ZAGORJE INTERNATIONAL d.o.o., koji članovima OKKZŽ osigurava 20 posto popusta na sve usluge oglašavanja. Još je jednom istaknuo dosadašnje potpisnike Sporazuma i pozvao sve zainteresirane na sklapanje novih Sporazuma s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije.

Dosadašnji potpisnici Sporazuma Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije:

1. ALL DEKAN, OBRT ZA ZASTUPANJE U OSIGURANJU, VL. ZVJEZDANA DEKAN, Naselje Vukšinec 85, Donja Stubica-Članovima OKKZŽ obrt vlasnice  Zvjezdane Dekan osigurava od 5 posto do 20 posto popusta na razne usluge distribucije osiguranja.

2. OBRT KAMEN „KUČIŠ“ TRGOVINA I USLUGE, VL. NENAD KUČIŠ, Milana Prpića 119B, Oroslavje, www.kamen-kucis.hr - Članovima OKKZŽ obrt vlasnika Nenada Kučiša osigurava 15 posto popusta na svoje usluge i proizvode.

3. RADIO HRVATSKO ZAGORJE KRAPINA - RHZK, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13, Krapina, www.rhzk.hr - Članovima OKKZŽ RHZK osigurava 15 posto popusta na svoje usluge.

4. VELEUČILIŠTE HRVATSKO ZAGORJE KRAPINA, Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 6, 49000 Krapina, www.vhzk.hr - Članovima OKKZŽ Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina osigurava 10 posto popusta na upis u školsku godinu 2021./2022. (vlasnicima obrta i članovima najuže obitelji).

Ažurirano Petak, 15 Listopad 2021 13:14
 

Održane dvije konstruktivne sjednice Upravnog odbora OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

 

Dana 29. rujna 2021. održana je 25. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) na koju su pozvani i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina. Ovom prigodom, zahvaljujući uspješnom dugogodišnjem partnerskom odnosu, definirana je Promemorija koja će od strane HZZ PU Krapina biti proslijeđena u središnjicu, a slijedećeg je sadržaja:

PROMEMORIJA

  1. Predlaže se izvršiti promjena kriterija Zavoda, temeljem kojih se Potpore za samozapošljavanje Zavoda odobravaju bez obzira na period od kad su korisnici Potpora evidentirani  u  evidenciji nezaposlenih, čime je korisnicima omogućeno  odmah po prijavi u evidenciju Zavoda registracija obrta ili poduzeća. Nastavno navedenom, predlažemo uvođenje kriterija:  „potrebna je evidencija primatelja predmetnih Potpora na Zavodu od minimalno 6 mjeseci“, kako bi se bar na neki način izbjeglo davanje otkaza zaposlenika poslodavcima obrtničkih djelatnosti i automatizmom prijavljivanje istih te odmah po prijavi na Zavod omogućavanje istima otvaranje identičnih djelatnosti, a čime se uzrokuje odljev deficitarne radne snage u obrtništvu.

Ova problematika postaje osobito velika za male obrte sa malim brojem zaposlenih, kojima prijeti moguće zatvaranje upravo radi ovakvih primjera davanja otkaza radnika obrtnicima-poslodavcima i omogućavanja od strane HZZ-a istog trena korištenja Potpora za samozapošljavanje s napomenom kako ovaj slučaj jednako tako ugrožava i obrte sa više zaposlenika deficitarnih zanimanjima građevinarske djelatnosti ali i uslužne djelatnosti za zanimanje frizer.

2.  Predlaže se uvođenje novih alata kojima će Hrvatski zavod za zapošljavanje moći uvesti strožu kontrolu evidentiranih nezaposlenih korisnika temeljem kojih će se svako nekorektno odbijanje prihvaćanja poslova poslodavca, uvjetovati brisanjem sa evidencije Zavoda.

  1. Predlaže se provođenje i osmišljavanje ciljane Mjere HZZ-a kojom bi se temeljem potrebe poznatog poslodavca izvršila prekvalifikacija nezaposlenih osoba Zavoda za neka deficitarna obrtnička zanimanja

( zidar, tesar, fasader, dimnjačar, vozač motornog vozila, pekar i sl.) ali na način da se istim nezaposlenim osobama uvjetuje zaposlenje kod poznatog poslodavca u roku od minimalno godinu dana, te da im se isplati određen motivirajući iznos za prihvaćanje ciljane prekvalifikacije uz detaljno utvrđivanje prava i obveznika svih dionika ove Mjere.

Cilj  i svrha ove mjere bila bi motivacija nezaposlenih osoba Zavoda za što bržim zapošljavanjem čime bi se poboljšalo i unaprijedilo tržište rada,  a ujedno bi se omogućio selektivan pristup i učinkovitija povezanost i usklađenost ponude i potražnje Zavoda i poslodavaca.

  1. Predlažemo da osobe koje su imale ikad registrirane poslovne subjekte nemaju pravo na potpore samozapošljavanja.

Nastavno navedenom, dana 6. listopada 2021. održana je 26. izvanredna sjednica Upravnog odbora OKKZŽ uz nazočnost predsjednika Hrvatske obrtničke komore g. Dragutina Ranogajca i potpredsjednika HOK-a g. Davora Pleška. Nakon rasprave svih prisutnih jednoglasno je definiran slijedeći Zaključak:

-          Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije protivi se prijedlogu ukidanja bilo koje razine sadašnje organizacije komorskog sustava te predlaže zakonodavcu da HOK samostalno reorganizira sustav tako da se zadrže sve tri razine postojećeg sustava unatoč predloženom smanjenju iznosa komorskog doprinosa na 1,25 osobnog odbitka.

-          Podržavamo Odluku HOK-a da se daju prijedlozi na Zakon koji je predložio zakonodavac, te će se po dobivanju prijedloga od strane HOK-a isti raspraviti od strane pripadajućih Udruženja obrtnika i na slijedećoj sjednici Upravnog odbora OKKZŽ usvojiti i po potrebi dopuniti, a potom će isti biti aplicirani od strane OKKZŽ i svih devet Udruženja obrtnika na aktualno e-savjetovanje.

-          Daje se jednoglasno puna podrška predsjedniku Hrvatske obrtničke komore Dragutinu Ranogajcu  da zastupa opstojnost sve tri razine postojećeg sustava.

-          U slučaju da zakonodavac isto odbije predsjedniku HOK-a daje se podržka da u dogovoru s Područnim obrtničkim komorama i svim Udruženjima obrtnika zajednički definira korake djelovanja za dobrobit i nastavak kontinuiteta povijesne organiziranosti obrtništva u Republici Hrvatskoj s naglaskom na očuvanje pravne osobnosti Udruženja obrtnika.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 10:05
 

Prijavite se na HOK-ov webinar: Prilike i izazovi u vrijeme pandemije

E-mail Ispis PDF

Sudjelovanje za članove Hrvatske obrtničke komore je besplatno

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s tvrtkom Matrona Consulting i EFFECTUS poduzetničkim studijima organizira besplatni webinar za članove zainteresirane za prilike i mogućnosti izvoza u vrijeme pandemije. Webinar je namijenjen postojećim izvoznicima koji žele više informacija, kao i onima koji tek razmišljaju o izvozu svojih proizvoda ili usluga.

Webinar će se održati putem ZOOM platforme, 14. listopada 2021., s početkom u 14.00 sati.

Predavači:

Tanja Evrosimovska, Matrona Consulting, stručnjakinja za poslovni razvoj na međunarodnim tržištima i međunarodnu trgovinu

Silvia Carter, ToWebOrNotToWeb, stručnjakinja za digitalni izvoz i višekanalne usluge

Sanja Stamenić Oštrić, Solana Nin, menadžerica marketinga i razvoja poslovanja

dr. sc. Vedran Ceranić, EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište, predavač

Moderatorica: Violeta Jelić

Webinar će obuhvatiti teme kao što su poslovni razvoj i potencijal za rast na EU tržištu, poslovanje putem prekogranične e-trgovine te važnost poznavanja regulatornih uvjeta za izvoz, a sudionici će imati priliku poslušati i iskustvo Solane Nin, kao primjer uspješnog poslovnog iskoraka na međunarodno tržište. Sudionici će imati priliku postavljati pitanja, na koja će primiti pisani odgovor.

Prijavite se putem poveznice: https://bit.ly/3uO5yBG

Nakon zaprimanja Vaše prijave, poslat ćemo Vam poveznicu putem koje ćete se uključiti u webinar.

Program Webinara:

14:00-14:05 Registracija sudionika

14:05-14:10 Uvodno obraćanje, Violeta Jelić, Hrvatska obrtnička komora

14:10-14:20 Poslovno umrežavanje – ključ uspjeha na EU tržištu za MSP-ove: kako RGX može pomoći u pronalaženju novih kupaca, Tanja Evrosimovska, MatronaCons, direktorica

14:20-14:35 Digitalni izvoz: kako poslovati u članicama EU i šire putem prekogranične e-trgovine i međunarodnih tržišta, Silvia Carter, ToWebOrNotToWeb, osnivačica i izvršna direktorica

14:35-14:45 Iskustva Solane Nin, Sanja Stamenić Oštrić, Solana Nin, menadžerica marketinga i razvoja poslovanja,

14:45-14:50 Važnost poznavanja regulatornih uvjeta za izvoz, dr. sc. Vedran Ceranić,  EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište, predavač

14:50-15:00 Pitanja i odgovori

15:00-15:05 Završna riječ

Detaljni program s biografijama predavača možete pronaći u privitku ovog poziva.

Webinari su IN – izdvojite sat vremena i prepoznajte svoje prilike na vrijeme!

 

Svjetska izložba Expo 2020 Dubai

E-mail Ispis PDF

Svjetska izložba EXPO 2020 Dubai održat će se od 1. listopada 2021. do 31. ožujka 2022. godine. Izložba će okupiti države, multilateralne organizacije, poduzeća i obrazovne institucije, a predstavit će se 191 država svijeta te se očekuje 25 milijuna posjetitelja od čega 70% međunarodnih i 30% lokalnih. Sadržaj je namijenjen općoj javnosti, mladima, poslovnim te javnim subjektima i nacionalnim vladama.

Tema izložbe EXPO 2020 Dubai je „Spajanje umova, stvaranje budućnosti“ (Connecting Minds, Creating the Future) s tri podteme: Mobilnost, Održivost i Mogućnosti (Mobility, Sustainability, Opportunity).

Ažurirano Utorak, 05 Listopad 2021 11:52 Više...
 

Poziv prijevoznicima za podnošenje zahtjeva za dodjelu dozvola za međunarodni prijevoz tereta

E-mail Ispis PDF

Hrvatska gospodarska komora objavila je Poziv prijevoznicima za podnošenje zahtjeva za dodjelu dozvola za međunarodni prijevoz tereta za 2021. godinu.

Prijevoznici koji imaju licenciju Zajednice za obavljanje međunarodnog prijevoza tereta, dužni su dostaviti uredno popunjen obrazac zahtjeva za dodjelu dozvola za međunarodni prijevoz tereta za 2022. godinu u periodu od 1. do 15. listopada 2021. godine.

Obrazac Zahtjeva, ali ostale informacije možete pronaći OVDJE.

 


Stranica 8 od 462

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19