OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

13. Večer obrtnika UO grada Zaboka

E-mail Ispis PDF

U  subotu 23. studenog 2019. godine u Velikom Trgovišću, u prostorima Hotel&restoran SE-MI, održana je 13. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i pozvani gosti.

Večer je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruženja Mire Čaržavca u kojem je iznio podatak da udruženje na području grada Zaboka i općine Veliko Trgovišće broji 343 obrta, te da je u 2019. godini osnovano 40 novih obrta dok je 20 obrtnika odjavilo svoje obrte. Osvrnuo se na rad udruženja koje osim svoje primarne zadaće da promiče i zastupa obrt i obrtništvo, ove godine je izvelo radove na rekonstrukciji centralnog grijanja i  sanaciji krovišta, sudjelovalo na humanitarnim akcijama i animiralo članstvo organizacijom dvaju izleta, te je pokrenulo u suradnji s Gradom Zabokom projekt promocije obrtničkih zanimanja za  2020. godinu. Na kraju zahvalio je na suradnji i potpori Gradu Zaboku, Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorskoj županiji i prijateljskom Udruženju obrtnika grada Zagreba.

U ime gradonačelnika grada Zaboka prisutne je pozdravila njegova zamjenica Valentina Đurek, te im zahvalila što svojim radom pomažu razvoju grada Zaboka i cijele Krapinsko-zagorske županije, a udruženju pružila punu potporu u najavi i realizaciji projekta promocije obrtništva.

Na večeri svog matičnog Udruženja skupu se obratio predsjednik OKKZŽ-e i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško koji je pohvalio rad Udruženja te naglasio potrebu zajedničkog djelovanja kako bi se riješila problematika deficitarnih zanimanja. U ime HOK-e prisutne je pozdravio i zahvalio na pozivu potpredsjednik HOK-e Damir Židanić. Pozivu udruženja odazvao se i župan KZŽ-e, Željko Kolar koji je svojim dolaskom uveličao ovaj skup i iskazao podršku radu udruženja. U svojem obraćanju osvrnuo se na uspješnu suradnju obrtničke komore i županije u realizaciji promocije obrtničkih zanimanja po svim  osnovnim školama naše županije, realizaciji dodjele stipendija u iznosu od 500,00 kn mjesečno učenicima za čak deset deficitarnih  zanimanja, te višegodišnjoj uspješnoj suradnji na nizu zajedničkih projekata.

U svečanom dijelu večere dodijeljena su priznanja prisutnim obrtnicima s dugogodišnjim radom u obrtništvu.

Za dvadeset pet godina rada priznanje OKKZŽ-e primili  su Vesna Blažićević vlasnica obrta Trgovina "AURORA iz Zaboka, Mario Očić vlasnik obrta OČIĆ - zavarivanje, obrada metala i trgovina iz Martinišća, Dražen Petek vlasnik obrta PETEK  autoelektrika i trgovina iz Zaboka, Mladen Sinković vlasnik obrta Stolarija "SINKOVIĆ" iz Mrzlog Polja, Slavko Vrček vlasnik obrta VRČEK obrt za vulkanizerske usluge iz Zaboka i  Darko Dominko vlasnik obrta "DOMINO", komunikacijska oprema, ugostiteljstvo i posredovanje iz Dubrave Zabočke

Za trideset godina rada priznanje su primili Jadranka Šipek vlasnica obrta Kemijska čistiona "ŠIPEK" iz Zaboka, Zdenkica Žnidarec vlasnica obrta "SAN" modni frizerski salon iz Dubrovčana i Petar Knezić vlasnik obrta SOBOSLIKAR I LIČILAC iz Zaboka. Za 35 godina rada priznanje je dodijeljeno Franji Megliću vlasniku obrta STOLARSKA RADIONICA iz Dubrovčana. Juraj Celjak je 1969. godine otvorio obrt za prijevoz robe. 2017. godine vlasništvo nad obrtom preuzima sadašnji vlasnik sin Miljenko Celjak kojemu je dodijeljeno  priznanje za 50 godina rada obiteljskog obrta CELJAK obrt za transport i trgovinu  iz Zaboka.

Za doprinos u radu udruženja Zahvalnice su primili Tihomir Vrabec i Darko Dominko.

Svečani skup svojim prisustvom uveličali su i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije, te predstavnici Zagrebačke banke i Zagorske kreditne unije.

Ažurirano Utorak, 26 Studeni 2019 15:55
 

Održana 2. sjednica Ceha trgovine OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 20. studenog 2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je 2. sjednica  Ceha trgovine OKKZŽ na kojoj su prisustvovali predsjednica Ceha Sanja Horvat UO Krapinske Toplice, potpredsjednik Robert Horvat UO Krapina, Marijo Micak UO Stubica, Mladen Županić MUO Klanjec, Davorka Hohnjec UO Pregrada, Zdenka Meštrović UO Bedekovčina, Mario Mak UO Zabok i Smiljana Krajnik UO Zlatar. Na sjednici je verificiran Zapisnik sa 1. sjednice Ceha trgovine te je prihvaćen jednoglasno Program rada Ceha za trgovinu OKKZŽ za 2020. godinu. Bila je ovo prigoda da se raspravi mnogobrojna problematika malih trgovaca u Krapinsko-zagorskoj županiji okruženih  velikim trgovačkim kućama te da se u konstruktivnoj raspravi vezanoj za Program rada Ceha trgovine OKKZŽ definiraju i neke konkretne aktivnosti vezane za trgovačku djelatnost. Nastavno navedenom, članovi Ceha trgovine predložili su početkom 2020. godine održavanje Seminara na temu „ZAŠTITA NA RADU I ZBRINJAVANJE OTPADA U OBRTNIŠTVU“. Osobito je pozdravljena organizacija od stane OKKZŽ,  besplatnog seminara za članstvo koji je održan sa Đurđicom Mostarčić dana 8. veljače 2019. u Zaboku  na temu " Financijski segmenti u obrtništvu " te je predloženo da OKKZŽ ponovi ovaj seminar s aktualnom tematikom i u 2020. godini.

Ažurirano Utorak, 26 Studeni 2019 15:55 Više...
 

Besplatne radionice na temu: Upravljanje financijama mog poduzeća

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima kako Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o. u sklopu projekta PODRŽI, organizira besplatne radionice na temu: Upravljanje financijama mog poduzeća, koje će se održati:

  • 25., 26. i 27. studenog 2019. godine od 15:00 do 20:00h u Energetskom centru Bračak u Zaboku.

Više o radionicama možete pročitati u letku u prilogu, a prijaviti se možete putem linka: https://poduzetnickicentar-kzz.hr/ ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano Srijeda, 20 Studeni 2019 14:57
 

Odbor za društvene djelatnosti OKKZŽ održao svoju 3. sjednicu

E-mail Ispis PDF

Dana 19. studenoga 2019. u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, predsjednik Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ Mario Petek i ostali članovi Odbora, potpredsjednik Ivan Štahan UO Zlatar, Vjekoslav Filipaj UOO Krapinske Toplice, Davorka Hohnjec UO Pregrada i Sanja Lež UO Stubica  održali su svoju 3. sjednicu.  Na sjednici je verificiran Zapisnik s 2 sjednice Odbora, prihvaćen je jednoglasno Programa rada Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ za 2020. godinu te se vodila konstruktivna rasprava svih prisutnih u svezi potrebnih priprema za SPORTSKE SUSRETE OBRTNIKA KZŽ kao i za OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE HOK-a u narednoj 2020. godini. Bila je ovo prigoda da se istakne zahvala Udruženju obrtnika Bedekovčina na odličnom domaćinstvu ovogodišnjih 17. Sportskih susreta obrtnika KZŽ, te su s posebnom pozornošću istaknuti odlični sportski  ukupni rezultati kao i rezultati po sportskim disciplinama OKKZŽ postignuti na ovogodišnjim OSI-ima.  Zaključno predsjednik Odbora za društvene djelatnosti Mario Petek uputio je zahvalu ovogodišnjim sponzorima OSI: 1. OBRT " JOSIP PLEŠKO " obrada metala i trgovina, VL. DAVOR PLEŠKO, Gubaševo 2 a, Zabok, 2. OBRT Zajednička zanatska radnja " DUNI " ljevaonica obojenih metala, VL. DRAGUTIN I NIKOLA ULAMA, Josipa Broza 50, Kumrovec, 3. ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu, VL. MIRO ČARŽAVEC, Dubrovčan 177 B, Veliko Trgovišće i 4. OBRT ZA AUTOPRIJEVOZ, VL. ŽELJKO HANŽEK, Selnica 165, Marija Bistrica.

Ažurirano Srijeda, 15 Siječanj 2020 08:44
 

Održana 3. sjednica Ceha frizera OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 18. studenoga 2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je 3. sjednica Ceha frizera Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije na čelu s predsjednicom Višnjom Loparić UO Zlatar i ostalim članicama Ceha Liljana Cvrtila UO Krapina, Diana Tepeš UO Pregrada, Jadranka Grozaj UO Krapinske Toplice i Sanja Lež UO Stubica. Na sjednici je verificiran Zapisnik s 2. sjednice Ceha frizera OKKZŽ te je jednoglasno usvojen Program rada Ceha frizera OKKZŽ za 2020. godinu. Bila je ovo prilika da predsjednica Ceha Višnja Loparić i prisutne članice daju kratki osvrt na osobito uspješan ovogodišnji strukovni posjet sajmu DODIR PARIZA u Beogradu koji je OKKZŽ organizirala dana 13. i 14. listopada 2019. godine zahvaljujući sredstvima KZŽ. Ispred OKKZŽ upućena je zahvala svim vlasnicama frizerskih i kozmetičarskih salona koje su prezentirale frizersku i kozmetičarsku struku i pružale besplatne usluge posjetiteljima na ovogodišnjem 27. Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini: Frizerski salon za žene i muškarce, vlasnice Višnje Loparić iz Lobora, Frizerski salon  " Diana ", vlasnice Diane Tepeš iz Huma na Sutli, Salon ljepote "Viva", vlasnice Dubravke Mišak Skočaj iz Svetog Križa Začretja, " Ščukanec " frizerski obrt, vl. Renate Šćukanec Hopinski iz Velikog Trgovišća, Exlusive salon ljepote, vlasnice Marije Vinković iz Marije Bistrice i D STUDIO obrt za njegu i održavanje tijela, vlasnice Danijele Kruhak iz Marije Bistrice.

Ažurirano Srijeda, 15 Siječanj 2020 08:44 Više...
 


Stranica 8 od 375

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16