OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Poziv Zagorske razvojne agencije d.o.o. na besplatne edukacije

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju članstvu kako Zagorska razvojna agencija d.o.o. za promicanje regionalnog razvoja organizira skupinu edukativnih radionica u svrhu poboljšanja konkurentnosti poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika, te  poziva na sudjelovanje na istima.

Edukativne radionice namijenjene su svima zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima te ostalim zainteresiranim skupinama koji se žele informirati o financijskim instrumentima i/ili prijaviti na trenutno otvorene i nadolazeće natječaje.

Termini održavanja edukativnih radionica:

NAZIV EDUKACIJE

DATUM ODRŽAVANJA

TERMIN

LOKACIJA

Što je potrebno znati prije nego postanem poduzetnik

27.09.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

Poslovno planiranje za poduzetnike i poljoprivrednike

05.10.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

3-dnevni trening iz e-Poslovanja, Internet marketinga, društvenih mreža, analitike, razvoja sadržaja i web stranice

11.-13.10.2017.

15-20 sati

Energetski centar Bračak

Program ruralnog razvoja/raspoložive mjere i financijski instrumenti

18.10.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

Pregled financijskih instrumenata i potpora za poduzetnike

25.10.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

Osnove marketinga za poduzetnike i poljoprivrednike

08.11.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

2-dnevni seminar Trade marketing i distribucija proizvoda

13.-14.11.2017.

15-20 sati

Energetski centar Bračak

Upravljanje projektnim ciklusom za poduzetnike

22.11.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

U sklopu višednevnih edukacija i radionica na temu e-poslovanja poduzetnicima će se dodijeljivati potpore male vrijednosti s ciljem poboljšanja poslovne konkurentnosti poduzetnika kroz unapređenje znanja i vještina poduzetnika u sferi e-poslovanja i korištenja IT tenologija. Više informacija nalazi se u Javnom pozivu.

Zainteresirani poduzetnici će za prijavu na sudjelovanje u višednevnim seminarima poslati ispunjenu prijavnicuobrazac izjave o korištenim potporama putem e-maila na adresu  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, no zbog ograničenog broja mjesta, molimo Vas da svoje sudjelovanje na jednodnevnim radionicama potvrdite putem on-line prijave ili elektroničke adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Poziv - Poslovni uzlet općine Zlatar Bistrica

E-mail Ispis PDF

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije skrećemo pažnju članstvu kako Poslovni dnevnik četvrtu sezonu zaredom nastavlja s besplatnim i korisnim programima za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve one koji kontinuirano usavršavaju svoja poslovna znanja i vještine.

Upravo je malo i srednje poduzetništvo posljednjih godina u Hrvatskoj postalo iznimno bitan segment gospodarstva koji s preko 50% pridonosi u kreiranju bruto domaćeg proizvoda. Važnost tog segmenta gospodarstva prepoznao je Poslovni dnevniku suradnji s gradovima, županijama i općinama diljem Hrvatske koji zajedničkim snagama preko besplatnih edukacija i radionica nastoje potaknuti poduzetnike na kreativno razmišljanje i time povećati njihovu konkurentnost na tržištu.

Svi poduzetnici i građani zainteresirani za besplatne poslovne edukacije pozvani su na Poslovni uzlet općine Zlatar Bistrica koji će se održati 19. listopada 2017. godine u Domu Kulture Zlatar Bistrica (Zagorska 3) s početkom u 10 sati.

Manifestaciju će otvoriti gospodin Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, gospodin Žarko Miholić, načelnik općine Zlatar Bistrica te gospodin Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije. Nakon otvorenja i pozdravnih govora slijedi jednosatna panel diskusija koja će dati odgovore na pitanje Kako razvijati malo i srednje poduzetništvo u Zlatar Bistrici?

Glavni dio programa je trosatna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?". Radionicu će voditi gospođa Kristina Androlić, ekspertica za javnu nabavu te voditeljica za pripremu i provedbu EU projekata, iz društva "Androlić konzalting".

Putem interaktivne radionice polaznici će imati priliku naučiti osnove i pravila EU fondova. Također, svi sudionici će imati priliku naučiti kako uspješno poslovati izvan ureda uz pomoć Cloud usluga, a edukaciju će održati Krešimir Jusup iz HT-a.

Poslovni uzlet ulazi u četvrtu godinu postojanja, stoga se pozivaju svi poduzetnici, vlasnici OPG-ova, obrtnici i drugi zainteresirani građani da i ove godine budu dio besplatnih edukacija koje se nastavljaju održavati diljem Hrvatske s ciljem poticanja gospodarskog razvoja te promocije i motiviranja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva.

Edukacije su besplatne, no broj mjesta je ograničen stoga svoje mjesto osigurajte na linku za prijavu, broj telefona 01/6326-030 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

U sljedećem prilogu se nalazi Pozivnica i Program poslovnog uzleta.

1. Pozivnica

2. Program poslovnog uzleta

 

Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore

E-mail Ispis PDF

U petak, 29. rujna, u prostoru Hrvatske obrtničke komore s početkom u 09:00 sati s radom će započeti godišnja EU konferencija na temu sigurnosti i zaštite na radu koju Hrvatska obrtnička komora organizira u suradnji s Europskom udrugom graditelja (Europeans Builders Confederation - EBC). U sklopu te konferencije održat će se i  3. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore.

Svim zainteresiranim graditeljima i obrtnicima čiji je posao vezan uz graditeljsku struku upućujemo poziv za dolazak na ovo važno godišnje okupljanje struke, koje je uvijek dobra prilika za razmjenu znanja i iskustava.

Europska udruga graditelja (Europeans Builders Confederation - EBC) je stručno interesna organizacija osnovana 1989. kako bi predstavljala, branila i promovirala interese mikro, malih i srednjih poduzeća i obrtnika u graditeljskom sektoru u uskoj suradnji s komorama i drugim nacionalnim organizacijama i strukovnim udruženjima. EBC predstavlja 15 stalnih članova, interesnih organizacija iz: Belgije, Nizozemske, Italije, Poljske, Slovenije, Španjolske, Rumunjske, Luksemburga, Latvije, Mađarske i od nedavno - Hrvatske.

Uz pet pridruženih članica i partnerskih organizacija, Europska udruga graditelja predstavlja čak 2 milijuna obrtnika i malih poduzeća na razini EU, čime obuhvaća veći dio europskog graditeljskog sektora.

Glavna tema o kojoj će se raspravljati na ovogodišnjoj EU konferenciji je kako pomoći malim i mikro poduzetnicima u prilagodbi s EU smjernicama za zaštitu na radu.

U uvodnim obraćanjima na ovu temu, prisutnima će se uz predsjednika Hrvatske  obrtničke komore Dragutina Ranogajca i predsjednika Europske udruge graditelja Partica Liebusa obratiti Marianne Thyssen, povjerenica EU komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost rada.

Na kraju radnog dijela konferencije, održat će se panel rasprava na temu ''Kako pomoći malim i srednjim poduzetnicima da efikasnije implementiraju EU legislativu u području zaštite i zdravlja na radu'' u kojoj će sudjelovati predstavnici domaćih i EU institucija

 

Ažurirano Četvrtak, 21 Rujan 2017 12:55
 

Održana Konferencija za male trgovce obrtnike " Vratimo gradu sadržaje i dušu "

E-mail Ispis PDF

8. konferencija za male trgovce obrtnike simboličnog naziva „Vratimo gradu sadržaje i dušu“ koja se bavi aktualnim izazovima i mogućnostima za obrtnike i trgovce, održala se 19. rujna u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, koja je ujedno bila suorganizator i pokrovitelj, uz glavnog organizatora, časopis i portal „Suvremena trgovina“.

Sudionike i okupljene u uvodnom govoru pozdravio je Srećko Sertić, direktor i glavni urednik Suvremene trgovine. Sudionicima se obratila i glavna tajnica HOK-a, Violeta Jelić, istaknuvši kako fokus treba biti na opstanku malih te da se na njih mora misliti kod kreiranja propisa i u ovom slučaju, primijeniti pozitivnu diskriminaciju. Pozdravne riječi uputio je Jure Augustinović, predstavnik pokrovitelja konferencije Zaklade Konrad Adenauer, Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba te Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, rekavši da Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta podržava sve aktivnosti i surađuje s HOK-om, pa tako i kad je osnaživanje trgovaca obrtnika u pitanju. Razne su mjere kojima ministarstvo općenito potiče obrtnike, a prvenstveno je važno stvoriti okvire koji će potaknuti mlade generacije da upišu strukovna zanimanja, kazala je Mandac.

Tema prvog panela bila je „Opstanak malih trgovaca i obrtnika u središtima gradova – Uloga lokalne uprave i samouprave“.  Boris Vukelić, raniji dugogodišnji predsjednik Ceha trgovine HOK-a, kao uvodničar teme, na konkretnim primjerima je objasnio s kojim se sve problemima trgovci susreću već dugi niz godina te na koji način se ti isti problemi mogu riješiti na svim razinama vlasti.  Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Olivera Majić, istaknula je da u središte stvari treba postaviti sinergiju svih ključnih dionika i  ponuditi konkretne odgovore na izazove današnjice te kako mali obrtnici, da bi bili konkurentni i održivi na tržištu, moraju proći kroz proces repozicioniranja te se usmjeriti na preferencije potrošača.

O iskustvima iz Slovenije, govorio je potpredsjednik Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije, Ivan Meh. Izrazio je zadovoljstvo izvrsnom suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom, kazavši kako su problemi i izazovi s kojima se susreću trgovci u Hrvatskoj i Sloveniji vrlo slični. Predstavnici dva hrvatska grada, Varaždina i Virovitice, podijelili su svoja lokalna iskustva te pristupe kojim je lokalna samouprava rješavala probleme obrtnika. Gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, spomenuo je organizaciju raznih sajmova u Virovitici, koji su kanal promocije i izlaska na tržište lokalnih obrtnika.

Predsjednik Ceha trgovaca HOK-a, Mladen Malta, zaključio je da se proces vraćanja „sadržaja i duše“ neće dogoditi preko noći, već da je potrebno razumijevanje lokalne samouprave, koja konkretnim postupcima i odlukama unutar svojih okvira mora malim obrtnicima omogućiti uvjete za funkcioniranje, koje za njih često znače biti ili ne biti.

Druga panel rasprava odvijala se na temu „Problemi kartičnog poslovanja“.  Situacija je takva da se u poslovanju koristi previše kartica. Razne smart kartice omogućuju popuste ili neke beneficije, ali se često događa da su ljudi prezasićeni njihovim velikim brojem. Iako to je način da se kupcu zahvali, karticama treba pristupiti sistematično. Sudionici panela bili su:  Blaženka Knežević, s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Dragan Roller, redoviti profesor u trajnom zvanju Sveučilišta u Rijeci, Siniša Begović, Empiria Magna i Ivan Ćibarić, član Ceha trgovine HOK-a.

Ažurirano Srijeda, 20 Rujan 2017 07:08
 

Uspješno predstavljenje Hrvatske - zemlje partnera na 50. MOS-u u Celju

E-mail Ispis PDF

Republika Hrvatska po završetku svog predstavljanja u ulozi zemlje partnera 50. Međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva (MOS) u Celju ima razloga za zadovoljstvo. U šest dana održavanja sajma hrvatski paviljon u kojem se predstavilo 50 – ak izlagača u okviru izložbenih prostora Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, obišao je veliki broj posjetitelja.

Osim organizacije dolaska izlagača koji su predstavili širok spektar ponude hrvatskih proizvoda i usluga, Hrvatska obrtnička komora, kao glavni organizator predstavljanja Hrvatske je u suradnji s partnerskim institucijama, organizirala i sadržaj koji je uključivao predavanja i panele te degustacije autohtonih gurmanskih proizvoda kao i nastupe hrvatskih glazbenika kako bi prezentacija Hrvatske kao zemlje obuhvatila najširi mogući spektar i omogućila posjetiteljima što vjerniji doživljaj hrvatskog identiteta.

Uz sjajnu izvedbu skladbe „Croatio, iz duše te ljubim“, ženske klape „Arija“ iz Opuzena u utorak 12. rujna, otvoren je hrvatski paviljon u kojem se već prvog dana veliki broj posjetitelja zainteresirao za projekte „Hrvatski interijeri“ i „Hrvatska kupaonica“, predstavljene  u okviru izlagačkog prostora Hrvatske gospodarske komore.  Predstavljanje ponuda hrvatskih turističkih destinacija u organizaciji Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, uvijek izaziva poseban interes kod posjetitelja pa je tako bilo i na dan otvorenja sajma, kada su se predstavile, turistička ponuda TZ grada Nina, Međimurske, Varaždinske, Brodsko – posavske županije, a velika gužva u hrvatskom izlagačkom prostoru, nastala je tijekom gurmanske prezentacije u organizaciji Dubrovačko – neretvanske županije za koju je zaslužna „Villa Neretva“, ali i tijekom nastupa poznate hrvatske muške klape „Kampanel“.

I drugi dan sajma ponudio je prezentaciju hrvatske turističke ponude gdje se navednim destinacijama pridružila i Bjelovarsko – bilogorska županija.Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta naglasak je stavilo na predstavljanje „Hrvatskog klastera računalskih igara“, ali i na program pod nazivom „Hrvatski proizvodi od drva kao konkurentni proizvodi“ u okviru kojeg se održala prezentacija Panonskog drvnog centra kompetencija, panel rasprave pod nazivom „Implementacija dizajna u hrvatski proizvod od drva“ i „Napredne tehnologije u drvnoj industriji“, te predstavljanje radionica izrade proizvoda od drva Ustanove suvenir ARBOR i AIK prezentacija pod nazivom „Investirajte u Hrvatsku“.

Treći dan održavanja sajma predstavljanju hrvatskih destinacija pridružila se i Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, a uz degustacije autohtone hrane i pića, posjetitelji su uživali i u kulturno – umjetničkom programu uz nastup folklora, tamburaša i Tomislava Golubana.

Hrvatska gospodarska komora održala je prezentaciju svojih aktivnosti i rezultata vezano uz internacionalizaciju i komercijalizaciju hrvatskih inovacija. Održana je i prezentacija usluga HGK za poticanje malih i srednjih poduzetnika te panel rasprava na temu: „Inovacije u praksi – od ideje do komercijalizacije“. Predstavljen je i franšizni eko sustav u Hrvatskoj te hrvatske franšize koje traže poslovne partnere u Sloveniji.

Predstavljanje turističke ponude Republike Hrvatske u organizaciji Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, četvrtog dana sajma obogatila je Zagrebačka županija, a posebno su se predstavile TZ Međimurske županije, TZ Brodsko – posavske županije, TZ Ličko – senjske i Vukovarsko – srijemske županije,  dok je TZ grada Nina  održala promociju EDEN destinacije. Predstavljeni su i „Klaster Središnja Hrvatska“ te „Klaster Slavonska košarica“ u organizaciji TZ grada Slavonski Brod, a predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji, održalo je prezentaciju pod nazivom „ Program prezentiranja županijskih turističkih zajednica“

Petog dana odražavanja sajma, Hrvatska obrtnička komora, glavni organizator predstavljanja Hrvatske kao zemlje partnera 50. izdanja sajma MOS, organizirala je tri prezentacije. Prva prezentacija pod nazivom „U tradiciji obrtnika je mirno rješavanje sporova“, posjetitelje i sudionike sajma je upoznala s mogućnostima i prednostima mirnog rješavanja sporova. U drugoj je prezentaciji naglasak bio na promociji tradicijskih i umjetničkih obrta koji su važan segment očuvanja hrvatske baštine, dok je treća prezentacija predstavila hrvatsku autohtonu kuhinju, i to riječima predavača, ali i degustacijom hrvatskog autohtonog proizvoda – štrukli koje su na tradicionalan način pripremili chef-ovi restorana „Sermage“ iz Sv. Križa Začretje. „Štruklijada“ koja je privukla veliki broj posjetitelja, je dodatno začinjena gostovanjem tamburaškog sastava „Loby“ kojem se kao dar hrvatske prezentacije bogatom sadržaju sajma, pridružio i poznati hrvatski glazbenik, Miroslav Škoro i svojim nastupom sjajno zaokružio predstavljanje Hrvatske u tradicionalno najposjećenijim danu sajma.

Na dan zatvaranja sajma, u hrvatskom se paviljonu naglasak ponovo vratio na predstavljanje turističke ponude, budući su slovenski gosti u Hrvatskoj među najbrojnijima na obali, a namjera je ovog predstavljanja Hrvatske bila i predstaviti im ponudu kontinentalnih destinacija kako bi prepoznali i bogatstvo i vrijednost njihovih sadržaja.

Ažurirano Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 13:48
 


Stranica 8 od 283

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60 i Članova: 1