OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održana 1. sjednica Ceha tekstilaca OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

26. studenog 2018. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Ceh tekstilaca OKKZŽ održao je svoju 1. sjednicu u novom mandatu 2018. - 2002. godine. Na dužnost predsjednice Ceha tekstilaca  OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina imenovana je Tatjana Vidović iz Udruženja obrtnika Krapina, a na samoj sjednici izabrana je i potpredsjednica Ceha Martina Kulfa iz Udruženja obrtnika Zlatar.

Na sjednici se raspravljalo o izboru potpredsjednice Ceha tekstilaca, Prijedlogu Programa rada Ceha tekstilaca OKKZŽ za 2019. godinu i o ostaloj problematici tekstilne djelatnosti.

Ažurirano Srijeda, 05 Prosinac 2018 12:05
 

Održana svečana sjednica Skupštine UO Bedekovčina

E-mail Ispis PDF

U petak, 23.11.2018. godine održana je svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Bedekovčina. Na sjednici je usvojen Financijski plan  i Program rada Udruženja za 2019.godinu.

Nakon radnog dijela Skupštine, predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina Stjepan Kotarski i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško dodijeli su priznanja obrtnicima koji 2018. godine obilježavaju jubilarne godine rada u obrtništvu.
Za dvadeset godina u obrtništvu priznanje su primili:
Silva Jakuš, vlasnica obrta JAKUŠ proizvodnja, trgovina i poljoprivreda,

Ivan Pavlek, vlasnik obrta KEP-PAVLEK glazure i keramika

Za dvadeset i pet godina u obrtništvu priznanje su primili:

Brigita Rogan, vlasnica obrta BAN - tiskara, izrada štambilja, alata i kožne galanterije,

Lidija Hudovsky, vlasnica obrta Pletenje - trgovina "LIDIJA",

Stjepan Hrvoj, vlasnik obrta Građevinar "HRVOJ"

Antun Babić, vlasnik obrta Trgovina  "BABIĆ",

Dražen Sedak, vlasnik obrta ELEKTRO-SEDAK

Zvonko Peršin, vlasnik obrta GRADING-PER visoko i niskogradnja

Josip Tomaševski, vlasnik obrta BEDEX-SUPERTOM, obrt za trgovinu, pekarnu, turizam, ugostiteljske i turističke usluge i poljoprivredu,

Za četrdeset godina obrtništva priznanje je primio
Željko Rogan, vlasnik obrta AUTO-TAKSI

Povelju Hrvatske obrtničke komore  za izniman doprinos razvoja obrtništva i obrtničkih institucija primio je Zlatko Sente.

Zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos strukovnom obrazovanju za potrebe obrtništva primio je  Ivan Gorički

Ažurirano Srijeda, 28 Studeni 2018 09:34
 

Ceh frizera OKKZŽ održao 1. sjednicu u mandatu 2018. - 2022.

E-mail Ispis PDF

26. studenog 2018. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Ceh frizera OKKZŽ održao je svoju 1. sjednicu u novom mandatu 2018. - 2022. godine. Na dužnost predsjednice Ceha frizera OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina imenovana je Višnja Loparić iz Udruženja obrtnika Zlatar, a na samoj sjednici izabrana je i potpredsjednica Ceha Renata Šćukanec Hopinski iz Udruženja obrtnika Zabok.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Izbor potpredsjednice Ceha frizera OKKZŽ; Prijedlog Programa rada Ceha frizera OKKZŽ za 2019. godinu i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Srijeda, 28 Studeni 2018 14:38
 

Predstavljeni Zaključci 31. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

E-mail Ispis PDF

Ugostitelji i turistički djelatnici su tijekom dva dana druženja razmijenili iskustva i  definirali probleme, ali i prijedloge za boljitak poslovanja te ih oblikovali u Zaključke koji će biti upućeni nadležnim institucijama

U Šibeniku je od 25. do 27. studenoga 2018. godine održan 31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore. Nakon izlaganja vodstva Ceha o aktivnostima u proteklih godinu dana i predsjednika cehova županijskih područnih komora o aktualnoj problematici struke te nakon izlaganja predstavnika resornih ministarstva i nadležnih institucija i rasprave, izdvojeni su glavni problemi ugostiteljskog i turističkog sektora i predložena moguća poboljšanja poslovanja. Na kraju, usvojeni su sljedeći

ZAKLJUČCI

1. Ponavljamo traženje za uvođenjem snižene stope PDV-a na hranu u ugostiteljstvu na 13% kako bi se izjednačila porezna stopa za ovu djelatnost.

2. Inzistiramo da Vlada uvaži traženje Hrvatske obrtničke komore da se u srednjoškolskom strukovnom sustavu za ugostiteljska zanimanja unaprijedi jedinstveni model obrazovanja na način da se osigura više prakse.

3. Apeliramo na Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava da omogući zapošljavanje stranih radnika za obrtnike ugostitelje na način da osigura brži i lakši model zapošljavanja.

4. Tražimo da se prilikom provedbe inspekcijskih nadzora, umjesto isključivo represivnih mjera, provede edukacija i informiranje o problemu.

5. Tražimo priznavanje troškova reprezentacije u 100-postotnom iznosu.

6. Tražimo ukidanje poreza na potrošnju, koji je propisan samo za ugostiteljstvo.

Ažurirano Srijeda, 28 Studeni 2018 07:28
 

HOK okupio ugostitelje i turističke djelatnike na 31. Kongresu

E-mail Ispis PDF

Manifestacije poput ove obrtnicima su prava prilika da iznesu svoje stavove i upozore na poteškoće i nelogičnosti s kojima se susreću u poslovanju

31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, u Šibenik je privukao 500-tinjak sudionika.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, a pokrovitelj Ministarstvo turizma RH.

„Ugostiteljstvo je preduvjet razvoja turizma jer ugostitelji su ti koji svojom ponudom osiguravaju široku paletu vanpansionskih popratnih sadržaja“, naglasio je u svom uvodnom govoru Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, obrativši se posebno i izaslaniku predsjednika Vlade RH, državnom tajniku ministarstva turizma, Tončiju Glavini, kojemu je zahvalio na kvalitetnoj komunikaciji i uvažavanju konstruktivnih prijedloga Hrvatske obrtničke komore, ali i pozvao na još uspješniju suradnju i osluškivanje „glasa s terena“, jer zadovoljstvo ugostitelja je garancija kvalitete usluge.

Cilj organizacije Kongresa jest omogućiti ugostiteljima da tijekom dva dana druženja razmijene iskustva i  definiraju zajedničke probleme, ali i prijedloge za boljitak poslovanja te ih iznesu predstavnicima državnih institucija.

Biti glas ugostitelja i boriti se za realizaciju njihovih zahtjeva zadaća je i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore kojemu je na čelu Nenad Šepak.

Od ugostitelja se očekuje da u svrhu razvoja turizma u svom poslovanju budu fokusirani na kvalitetu, a ujedno i  fleksibilni, inovativni i raznoliki, a susreću se s brojnim problemima, od poteškoće u pronalasku kvalificiranih radnika preko visokih davanja i fiskalne presije, PDV-a koji još nije snižen, do problema s inspekcijskim nadzorom i previsokim kaznama.

Veliko zanimanje sudionika izazvao je panel pod nazivom „Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora“ u kojem su sudjelovali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Damir Juzbašić, pomoćnica ravnatelja HZZ-a Ružica Hrga, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice, Slavija Jačan Obratov, direktorica Udruge ugostiteljstva i turizma HUP-a, Natali Komen Bujas te predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, Nenad Šepak.

Panelisti su se, objašnjavajući svatko sa svojeg aspekta problematiku, ali ističući i neke pozitivne pomake, složili da institucije moraju još aktivnije surađivati sa strukom kako bi zajedničkim naporima postigli rezultate kojima će biti zadovoljni svi, a ponajprije gosti, domaći i strani koji će, privučeni kvalitetnom ponudom i uslugom, prepoznati različite hrvatske destinacije kako one na moru, tako i one na kopnu, kao one u koje vrijedi doći, ali i još važnije, kao one u koje se žele vratiti.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec zaključio je „Da je obrtnik biti lako, i političari bi bili obrtnici. Zato je potrebno kroz artikulirane i opravdane zahtjeve cehova, inzistirati na  boljem okviru za poslovanje nas obrtnika.“

Ažurirano Utorak, 27 Studeni 2018 07:59
 


Stranica 8 od 332

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26