OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Primjena Opće uredbe o zaštiti podataka uskoro stupa na snagu

E-mail Ispis PDF

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore aktivno radi na jednostavnijoj primjeni GDPR-a u računovodstvu

Kao što je većini već poznato, Opća uredba o zaštiti osobnih podataka primjenjuje se od 25. svibnja ove godine. U organizaciji Hrvatske obrtničke komore održan je niz seminara i edukacija na tu temu.

Ovim putem želimo izvijestiti svoje članove i članice da Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore radi na dokumentu, koji će računovođama olakšati postupanje i usklađivanje s GDPR-om.

O izradi i donošenju konačne verzije dokumenta računovođe i računovodstveni servisi bit će pravodobno obaviješteni putem kanala Hrvatske obrtničke komore.

 

Otvoreni javni poziv za Program "Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta"

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Javni poziv otvoren je do 15. lipnja 2018. godine. Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Programa „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2018. godinu.

Ciljevi ovog Programa su:

  • očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta,
  • jačanje konkurentnosti tradicijskih i umjetničkih obrta,
  • povećanje prepoznatljivosti tradicijskih i umjetničkih proizvoda.

U proračunu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta planirano je ukupno 2.000.000,00 kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog Programa.

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 08:37 Više...
 

Najava 51. sajma vina i izložbe zagorskih vina

E-mail Ispis PDF

U petak, 18. svibnja 2018. godine počinje 51. Sajam i izložba zagorskih vina, kojeg organiziraju Krapinsko – zagorska županija i Općina Bedekovčina, uz suorganizatore Udrugu „Vino Zagorje“, Turističku zajednicu Krapinsko-zagorske županije, Radio Kaj, Obrtničku komoru Krapinsko – zagorske županije, HGK ŽK Krapina i Hrvatsku poljoprivredno šumarsku savjetodavnu službu. Svečano otvorenje je u 17.00 sati u Bedekovčini na Bajerima.

Na ocjenjivanje vina koje je prethodilo Sajmu pristiglo je 150 uzoraka vina (59 hobisti i profesionalci 91) od ukupno 82 vinara. Temeljem Pravilnika ocjenjivanja vina i voćnih vina Sajma i izložbe zagorskih vina, Ocjenjivačka komisija izvršila je ocjenjivanje vina. Ocjene je dobio 149 uzorak. Dodijeljeno je 7 velikih zlata, 38 zlata, 72 srebra, 30 bronci i 2 priznanja. Proglašenje pobjednika i dodjela priznanja bit će održani u subotu, 19. svibnja, s početkom u 18,00 sati. Pokrovitelj manifestacije je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, supokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede a medijski pokrovitelji Radio Kaj i Zagorski list.

NA SAJMU IZLAŽU

Ažurirano Srijeda, 16 Svibanj 2018 12:20 Više...
 

Ostvareni izvanredni rezultati sportske ekipe OKKZŽ na 11. OSI-ma u Malom Lošinju

E-mail Ispis PDF

Od 10. do 13. svibnja po peti put uspješno u Malom Lošinju održane su 11. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE HOK-a, na kojima je sudjelovalo gotovo 600 natjecatelja. Od svog prvog izdanja obrtničke su sportske igre svake godine privlačile sve veći broj sudionika od kojih su brojni dokazali da su na sportskom terenu jednako vješti kao i na poslovnom. Pod motom „Važno je sudjelovati, ionako će pobijediti najbolji!“, u jedanaest sportskih disciplina natjecalo se oko 600 sudionika, obrtnika i obrtnica iz cijele Hrvatske.

Ekipa Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije osvojila je visoko drugo mjesto u najatraktivnijim sportskim disciplinama NOGOMETU i POTEZANJU UŽETA. Nastavak je ovo uspješnih nastupa predstavnika OKKZŽ na OSI-ma u najatraktivnijoj disciplini-potezanje užeta: 2017. Mali Lošinj = 2 mjesto, 2016. Umag = 2. mjesto, 2014.  Mali Lošinj = 3. mjesto, 2013. Mali Lošinj = 3. mjesto, 2011. Šibenik = 3. mjesto, 2010. Šibenik = 3. mjesto, a osobitu radost izazvalo je ove godine osvojeno 2 mjesto požrtvovane nogometne ekipe OKKZŽ.

Suorganizator je bila agencija Dubrovnik Sun, a domaćin Obrtnička komora Primorsko-goranske županije.

Ovogodišnji sponzori uz Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije bili su:

1. OBRT VIDOVIĆ - PROIZVODNJA, SERVIS I TRGOVINA, VL. VLADIMIR VIDOVIĆ, Jazvine 16, Radoboj

2. OBRT  KAMINKO, GRADITELJSTVO, SERVIS I TRGOVINA, VL. STJEPAN MUŽEK, Štuparje 95, Petrovsko,

3. AUTO MARIO, OBRT ZA AUTOMEHANIKU, USLUGE, TRGOVINU I PRIJEVOZ, VL. MARIO PETEK, Đurmanec 102, Đurmanec.

Ažurirano Srijeda, 16 Svibanj 2018 10:11
 

Održana Obrtnička noć UO Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

E-mail Ispis PDF

Obrtnička noć Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj tradicionalno se održava početkom svibnja, jer 5. svibnja Udruženje slavi svoju godišnjicu, a ove godine je to 181. godina od kad je osnovan Veliki Krapinski Ceh. Obrtničkoj noći bili su nazočni zamjenik župana Krapinsko zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek, čelnici jedinica lokalne samouprave, zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Drago Kozina, zamjenica načelnika Općine Đurmanec Ivančica Hrček, načelnik Općine Jesenje Andrija Ranogajec, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić, predsjednici susjednih Udruženja obrtnika OKKZŽ, obrtnici i drugi gosti.
Glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore u svom toplom obraćanju prisutnima je usporedila Udruženje obrtnika Sisak sa Udruženjem obrtnika Krapina koje je u 181. godini svog postojanja, pohvalila je upornost obrtnika i predan rad koje posjeduju da bi uspjeli u današnje vrijeme, uz sve zakonske prepreke te je istaknula da Hrvatska obrtnička komora radi sve da bi se olakšalo poslovanje obrta.

Ažurirano Petak, 11 Svibanj 2018 08:20 Više...
 


Stranica 8 od 311

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38