OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Program 52. Tjedna kajkavske kulture Krapina 2017.

E-mail Ispis PDF

Najavljujemo Vam program tradicionalnog 52. Tjedna kajkavske kulture  u Krapini u sklopu kojeg će se održati i 25. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2017., najveći prodajno-izložbeni gospodarski sajam naše županije.

Pozivamo Vas u Krapinu na bogat kulturno umjetnički i zabavni program  52. Tjedna kajkavske kulture s posebnim osvrtom na 25. Zagorski gospodarski zbor gdje  Vas očekuje velik izbor proizvoda, usluga, nagrada i ostalih atraktivnih zanimljivosti.

Attachments:
Download this file (TKK_program_letak_A5_2017.pdf)TKK_program_letak_A5_2017.pdf[ ]1523 Kb
Ažurirano Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2017 07:53
 

Sporna odredba Zakona o računovodstvu dodatno će opteretiti obrtnike i uzrokovati rast cijena uslug

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora (HOK) krajem srpnja uputila je prijedlog Ministarstvu financija i Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, tražeći ukidanje odredbe Zakona o računovodstvu koja se odnosi na obvezu licenciranja računovođa.

Potaknuta primjedbama svojih članova računovođa, Hrvatska obrtnička komora kao krovna institucija koja zastupa interese svih obrtnika, reagirala je na odredbe članka 7. stavka 4. Zakona o računovodstvu, koji stupa na snagu 1. siječnja 2019.

-Prije svega, osnivanje Radne skupine za izradu posebnog zakona kojim će se propisati postupak i uvjeti licenciranja osoba koje pružaju usluge računovodstvenih poslova, prema dosadašnjim saznanjima, nije obuhvatilo predstavnike obrtnika, koje se kao ključne dionike, nikako ne smije izostaviti.

-Nadalje, Hrvatska obrtnička komora smatra da licenciranje nije potrebno uvoditi, jer je upravo sloboda tržišta i tržišnog natjecanja ono što omogućava profiliranje struke, a koja bi namjeravanom regulacijom bila ograničena. Navedena odredba Zakona o računovodstvu obrtnicima koji daju računovodstvene usluge predstavljala bi dodatno materijalno i vremensko opterećenje te bi rezultirala povećanjem cijena usluga velikom broju ostalih poduzetnika na tržištu.

-HOK ističe kako sudjelovanje Hrvatske revizorske komore u Radnoj skupini može biti potencijalni sukob interesa, koji bi mogao ugroziti neovisnost financijskog izvještavanja s obzirom da Hrvatska revizorska komora obavlja zadaće na području usluga revizije, a revizija podrazumijeva postupak provjere i ocjene financijskih izvješća, koje sastavljaju upravo računovođe. HOK predlaže da stavove računovođa kao struke predstavljaju upravo računovođe, tj. HOK u ime svojih članova obrtnika, koji su strukovno organizirani kroz Ceh uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera.

Očekujemo da Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pokrene inicijativu za ukidanje gore spomenutog članka.

U prilogu se nalazi dopis poslan ministarstvima:

MFIN_MINGO_racunovode_stavovi_prijedlozi_2017-07-26.pdf 876,04 kB

 

Prijave na ZEPS Zenica i Poslovne razgovore u Celju

E-mail Ispis PDF

Podsjećamo sve zainteresirane da su u toku prijave za 24. Generalni BH Sajam ZEPS u Zenici i za Poslovne razgovore poduzetnika u Celju.

Hrvatska obrtnička komora organizira i sufinancira kolektivan nastup članova na 24. GENERALNOM BH SAJMU ZEPS 2017. u Zenici, jednoj od najvećih sajamskih manifestacija u Bosni i Hercegovini, a koji će se održati od 3.-7. listopada. Radi se o važnom sajmu u Republici Bosni i Hercegovini, koji brojem izlagača, posjetitelja i sajamskom ponudom pruža mogućnosti hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima za kvalitetnu prezentaciju proizvoda i usluga.

Također, Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika iz država EU te država Jugoistočne Europe, koji će se održati 14. rujna u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma). Poslovni razgovori održat će se u okviru 50. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju 2017., najvažnijeg sajma malog i srednjeg poduzetništva u regiji.

Pozivi su već objavljeni na našem webu, a detalje možete potražiti na:

HOK organizira i sufinancira nastup na 24. Generalnom BH sajmu ZEPS Zenica 2017.

Poslovni razgovori obrtnika i poduzetnika u Celju

Ažurirano Srijeda, 16 Kolovoz 2017 10:52
 

Rujanski ispitni rok za prijevoznike

E-mail Ispis PDF

Obavještavamo vas da će se sljedeći Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza  “Upravitelj prijevoza“ održati u subotu, 2. rujna 2017.g. u Zagrebu.

U slučaju većeg broja kandidata, ispit će se održati i u nedjelju 3. rujna 2017.

Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 18. kolovoza 2017.g.

Povjerenstvo je dužno uputiti polaznicima pisani dopis za pristupanje ispitu najkasnije 7 dana prije početka ispita.

Za prijavu ispita potrebno je dostaviti ispunjenu prijavnicu i potvrdu o uplati. Prijavnica i podaci za uplatu mogu se preuzeti s web stranice HOK-a, http://www.hok.hr/cehovi/ispit_za_prijevoznike.

Za pripremu kandidata za polaganje ispita o stručnoj osposobljenost koriste se:

  • Katalog pitanja izdanje prosinac 2013.
  • Katalog pitanja i odgovora izdanje prosinac 2013

Katalog pitanja može se preuzeti sa web stranice HOK-a (http://www.hok.hr/cro/cehovi/ispit_za_javni_cestovni_prijevoz). Katalog pitanja i odgovora moguće je naručiti  iz HOK-a uz naknadu u iznosu od 100,00 kuna (na istoj uplatnici kojom se uplaćuje naknada za polaganje ispita upisati iznos od 1.600,00 kuna i “katalog pitanja i odgovora“ će biti poslan na adresu poštom).

Ažurirano Utorak, 08 Kolovoz 2017 11:40
 

Otvoreni javni poziv za Projekt " Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima " za 2017. godinu

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola za šk.g. 2017./18. koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Projektom određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist,  instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.

Potpora se može dodijeliti i za druga zanimanja iz sustava vezanih obrta koja se izvode po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) ukoliko ih je područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredila kao deficitarna.

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1.9.2017. do 13.10.2017. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su:

•povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima

•usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima

•osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 18.000.000,00 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda a 15% iz nacionalnih sredstava.

Sve detaljnije informacije kao i popratnu dokumentaciju možete pronaći na službenoj stranici: https://www.mingo.hr/page/otvoreni-javni-poziv-za-projekt-stipendiranje-ucenika-u-obrtnickim-zanimanjima-za-2017-godinu

Ažurirano Utorak, 29 Kolovoz 2017 07:58
 


Stranica 7 od 279

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19