OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

53. sajam i izložba zagorskih vina-poziv vinarima

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima na ovogodišnji, 53. Sajma i izložbe zagorskih vina“, Bedekovčina koja će se održati 30. srpnja 2021. godine.

S ciljem da ovogodišnji Sajam vina učinimo mjestom okupljanja vinogradara i vinara Krapinsko-zagorske županije, koji će javnosti prezentirati najkvalitetnija vina koja se proizvode u našim vinogorjima, te sa željom poticanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu i uključivanja vinske ponude Krapinsko-zagorske županije u enogastronomsku ponudu Hrvatske pozivam Vas predsjednike vinarskih i vinogradarskih udruga da potaknete svoje članove koji su odlikovani zlatnim odličjem na vinarijadama da se prijave na „53. Sajam i izložbu zagorskih vina“, Bedekovčina 2021. godine.

Udruga Vino zagorje Krapinsko-zagorske županije dana 11. srpnja 2021. godine u prostorijama restorana na Bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini u vremenu od 8,00 do 12,00 sati prikuplja uzorke vina za ocjenjivanje.

Za sudjelovanje na ocjenjivanju vina potrebno je dostaviti za svaki prijavljeni uzorak vina 6 boca u ambalaži od 1 ili 0,75 litara, a kod predikatnih i desertnih vina za svaki prijavljeni uzorak vina 3 boce u originalnoj ambalaži od 0,250 do 0,75 litara. Svaki uzorak treba imati etiketu iz koje je vidljivo: naziv vina ili sorta, puni naziv i adresa proizvođača, vol.% alkohola, godina berbe. Također je potrebno ispuniti prijavne listove koji se nalaze u prilogu dopisa te je poželjno priložiti nalaz kemijske analize vina koja uključuje slijedeće parametre: alkohol, ukupne kiseline i reducirani šećer. Kotizacija za svaki uzorak vina iznosi 100,00 kuna, a plaćanje se vrši u gotovini pri samoj dostavi uzoraka. Više na www.kzz.hr

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Lipanj 2021 12:43
 

Konferencija " Žene i poduzetništvo "

E-mail Ispis PDF

Dana 17.06.2021. u Poduzetničkom centru u Krapini jučer se održala Konferencija „Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji 2021.“.

„Kako sam uspjela?“ „Kako doći do dobre ideje i pretvoriti je u uspješan business?“ „Kako razvijati uspješnu karijeru?“ teme su kojima zanimljive govornice otkrivaju svijet poduzetništva kroz svoje priče uspjeha. Sudjeluju obrtnice, poduzetnice, vlasnice OPG-ova, menadžerice, ravnateljice, direktorice, i sve žene koje se bore za rodnu ravnopravnost.

Organizatorica konferencije i direktorica tvrtke SL komunikacije Snježana Leljak rekla je da je ovo treća godina da se druže i tematski bave problemima žena kada se odluče ući u svijet obrtništva poduzetništva, politike, tj. kada odluče graditi neku svoju karijeru. Vjerojatno bi velika većina istaknula da prevelikih problema nema, kako smo sigurno ravnopravne, kako se gleda kako je netko sposoban, učinkovit i slično. No, osobno mogu reći kako je ženama veliki izazov uspjeti se izboriti u poslovnom svijetu. Ako je žena glasna, teži ispunjavanju zadataka, i ako vodi svoj tim, bude kritizirana kako je agresivna, dok je muškarac za isto takvo ponašanje okarakteriziran kao odlučan i dobar menadžer. S druge strane, ako u tišini čekate da dođe vaš red za riječ, i da se priznaju zasluge za nešto što ste odradili, vjerujte da ćete jako dugo čekati“, istaknula je Leljak.

Sudionice konferencije pozdravili su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Darko Varga, predsjednik HGK- Županijske komore Krapina Josip Grilec, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u RH Višnja Ljubičić i zamjenica župana Jasna Petek.

Ažurirano Petak, 25 Lipanj 2021 10:41
 

Ublažene epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio četiri nove Odluke

E-mail Ispis PDF

Stožer civilne zaštite RH donio je 4 nove odluke. Nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju do 3. lipnja 2021.

1. Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

Nove mjere:

  • radno vrijeme pekarnica i ugostiteljskih objekata produženo je do 24,00 sata
  • zabrana prodaje alkoholnih pića od 24,00 do 6,00 sati

2. Odluku o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

3. Odluku o izmjenama Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19

4. Odluku o izmjeni Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima

 

8. Sajamska izložba " 100 % Zagorsko " u Rijeci

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima na 8. Sajamsku izložbu Krapinsko-zagorske županije „100 % ZAGORSKO u Rijeci“ koja će se održati u petak i subotu, 27. i 28. kolovoza 2021. godine u gradu Rijeci na Korzu.

Sajamska izložba „100 % ZAGOSKO u Rijeci“  značajna je sajamska manifestacija za sve one koji žele biti konkurentniji na tržištu, održati postojeće poslovne kontakte i privući nove korisnike svojih proizvoda i usluga.

Obzirom na trenutnu situaciju sa COVID-19 i ove godine na manifestaciji 100 % ZAGORSKO u Rijeci biti će ograničen broj izlagača. Izlagači su dužni osigurati si vlastiti prijevoz kao i noćenje dok Krapinsko-zagorska županija osigurava sve potrebne tehničke uvjete za izlaganje i prodaju proizvoda na Sajmu (izlagačko mjesto i struju), a kako je broj izlagačkih mjesta ograničen županija zadržava mogućnost odabira prijavljenih izlagača. Prednost će imati izlagači koji su na županijskim i nacionalnim ocjenjivanjima osvojili prva mjesta te koji su se u dosadašnjoj suradnji sa Krapinsko-zagorskom županijom strogo pridržavali uputa i ugovornih obveza dobivenih od strane organizatora manifestacije.

Kotizacija za sudjelovanje na manifestaciji po izlagačkom mjestu iznosi 100,00 kuna. Odabrani izlagači dokaz o uplati kotizacije dostaviti će po dobivanju informacije o odabiru o sudjelovanju na manifestaciji 100 % ZAGORSKO u Rijeci.Raznovrsna ponuda ovog jedinstvenog sajma svakako je izvrsna prigoda za dolazak brojnih posjetitelja i izravan susret izlagača s  potencijalnim kupcima i korisnicima. Sajmovi za to i postoje, te Vas pozivamo da si sudjelovanjem na sajmu „100 % ZAGORSKO u Rijeci“  osigurate brojne prednosti koje donosi direktan kontakt s kupcem.

Pozivaju se svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači, obrti i tvrtke koji imaju sjedište te vrše proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave za sudjelovanje na ovoj sajamskoj izložbi dostave najkasnije do 2. srpnja 2021. godine .

Prijavnice za sudjelovanje dostupne su na online poveznici http://www.kzz.hr/100-posto-zagorsko-rijeka-poziv-2021 .

Prijavnica mora biti vlastoručno potpisana od osobe ovlaštene za zastupanje. Prijave se dostavljaju putem pošte na adresu Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Magistratska 1, 49000 Krapina ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju pozivom na broj telefona 049/329-084; Ivanka Kuščar ili putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano Petak, 09 Srpanj 2021 07:44
 

Priprema za 29. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis PDF

U srijedu, 09. lipnja 2021. godine u Krapini je održan sastanak organizacijskog odbora Zagorskog gospodarskog zbora.

Zagorski gospodarski zbor, 29. po redu, bit će održan u Krapini, od 9. do 11. rujna 2021. godine, za vrijeme Tjedna kajkavske kulture, u organizaciji Krapinsko - zagorske županije, Grada Krapine, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Radija Kaj. Na prvom sastanku organizacijskog odbora ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora, među ostalim, sudjelovali su župan Krapinsko -zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Darko Varga i direktor Radija Kaj Drago Gradečak. Na sastanku je istaknuto da će ovisiti o epidemiološkim mjerama hoće li Zagorski gospodarski zbor biti moguće organizirati u punom obimu kao i 2019. godine, ili u blažoj varijanti, u minimalnom obliku, kao prošle godine.

Župan Željko Kolar istaknuo je nakon sastanka: „Zagorski gospodarski zbor lani je zbog pandemije održan u čudnim okolnostima na koje nismo navikli,  u simboličnom obliku, čisto da zadržimo tradiciju i kontinuitet. Ove godine epidemiološka situacija zasad nam dozvoljava da razmišljamo o zboru koji bi možda mogao biti na razini 2019. godine ali organiziran na malo drugačiji način.

Naše gospodarstvo je zaslužilo jednu veliku manifestaciju, i ovom prilikom želim se zahvaliti svim gospodarstvenicima, obrtnicima, poduzetnicima i njihovim zaposlenicima na sjajno obavljenom poslu u  izuzetno teškim uvjetima u kojima su morali raditi svo ovo vrijeme. Gospodarstvo je pokazalo da je na zdravim temeljima.

Vjerujem da ćemo sa našim partnerima u datim okolnostima organizirati jedan vrlo dobar gospodarski zbor i da ćemo dati našim gospodarstvenicima mogućnost da se prezentiraju i da će to biti jedna generalna proba za iduću godinu, kad će Zagorski gospodarski zbor doživjeti svoje jubilarno, 30. izdanje, u normalnim okolnostima. Pozivam sve stanovnike Krapinsko – zagorske županije da se cijepe, jer ako nećemo imati dovoljnu procijepljenost, preko 60% teško je očekivati da nećemo imati tešku jesen po pitanju korone“, rekao je župan Kolar.

U ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije predsjednik Darko Varga istaknuo je važnost kontinuiteta održavanja Zagorskog gospodarskog zbora te je istaknuo spremnost Obrtničke komore KZŽ i devet pripadajućih Udruženja obrtnika na potpuno učešće u ovogodišnjoj organizaciji i animaciji članstva za prijavu prezentacije i promocije obrtničkih proizvoda i usluga.

Zainteresirani za sudjelovanje na 29. Zagorskom gospodarskom zboru se do 30. lipnja 2021. godine trebaju javiti – predbilježiti organizatorima, u prvom redu na službenu email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili telefonom na broj 091 5016420.

Ažurirano Četvrtak, 10 Lipanj 2021 08:44
 


Stranica 7 od 453

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32