OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Obrtnici na " Seljačkoj buni " u Donjoj Stubici

E-mail Ispis PDF

U subotu 9. veljače 2019. godine u sklopu obilježavanja obljetnice Seljačke bune, Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice pozvalo je kolegice i kolege obrtnike iz  raznih krajeva Hrvatske te Slovenije. Tako su Donju Stubicu posjetili obrtnici iz Kopra, Siska, Buzeta, Petrinje, Gline i Topuskog, Pakraca, Lipika, Požege, Šibenika, Karlovca, Duge Rese te naše županije. Uz ugodnu i opuštenu atmosferu obrtnici su osim razonode razmijenili iskustva, a prigoda je iskorištena i za pokoji poslovni dogovor.

Na novoj lokaciji kod dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici, upriličena je rekonstrukcija bitke kod Stubice. Svi gosti a i domaći obrtnici posjetili su centralni događaj cijele manifestacije koji iz godine u godinu postaje sve atraktivniji. Uz cjelodnevni program posjetitelji su imali priliku razgledati sajam starih zanata, probati široku ponudu domaćih specijaliteta i dobre kapljice.

Druženje je nastavljeno u popodnevnim satima u prostoru DVD Donja Stubica gdje je predsjednik Udruženja Nenad Kučiš zahvalio svima na dolasku i podršci, a posebno domaćim obrtnicima koji su pomogli u pripremi i organizaciji samog događaja.

S ciljem proširivanja suradnje sa obrtnicima izvan naše županije, drugu godinu za redom, organizirano je ovo druženje, a kako je obilježavanje završne bitke kod Stubice iz 1573. godine, odnosno manifestacija „Seljačka buna“, vrlo važna za naš kraj, odabran je taj dan i radi turističke promidžbe. Bila je to dobra prilika obrtnicima za raspravu o aktualnim temama u obrtništvu, razmjenu poslovnih iskustava i kontakata.

Druženje obrtnika iz Udruženja obrtnika Stubica i gostiju svojim su dolaskom popratili potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Miro Čaržavec te predstavnici ostalih udruženja obrtnika iz naše županije, a dobrodošlicu  gostima u Stubicu zaželjeli su osobno i gradonačelnik Nikola Gospočić u pratnji svojeg zamjenika Luke Grabušića i predsjednika Gradskog vijeća Nikole Boromise.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 12:24
 

Majstorski ispiti rok svibanj 2019.

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svim zainteresiranim kandidatima za polaganje Majstorskog ispita u svibanjskom roku 2019. g. u vremenskom periodu od  01. travnja do 10. svibnja 2019., kako je zadnji rok prijave  15. veljače 2019. godine.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 12:03
 

Održan seminar Financijski segmenti u obrtništvu

E-mail Ispis PDF

Dana 08.02.2019. godine u organizaciji Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Sekcije računovođa pri Hrvatskoj obrtničkoj komori održan je besplatni seminar na temu " Financijski segmenti u obrtništvu ". Seminar je održala savjetnica za financije i predsjednica Sekcije računovođa pri Hrvatskoj obrtničkoj komori gđa. Đurđica Mostarčić.

Zbog važnosti i aktualnosti tema, seminaru je prisustvovao velik broj članova OKKZŽ uz zaključak kako je želja svih prisutnih što skorije održavanje novih ciljanih seminara pod vodstvom savjetnice za financije Hrvatske obrtničke komore gospđom Đurđicom Mostarčić.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 11:58
 

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira manifestaciju " Biraj posao u trgovini "

E-mail Ispis PDF

Kako bi povezao poslodavce iz djelatnosti trgovine koji traže radnike i nezaposlene osobe, Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira manifestaciju "Biraj posao u trgovini".

Manifestacija "Biraj posao u trgovini" održat će se na sljedećim lokacijama:

Zagreb – 19.02.2019. (11,00 – 15,00 sati), Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Zagreb, Ulica kralja Zvonimira 15

Rijeka – 21.02.2019. (11,00 – 15,00 sati), Narodno učilište Rijeka, Školjić ulica 9

Osijek – 26.02.2019. (11,00 – 15,00 sati), Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek, Kneza Trpimira 2

Split – 28.02.2019. (11,00 – 15,00 sati), Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Split, Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), Ulica bana Josipa Jelačića 17

Ovim se putem pozivaju poslodavci koji su u mogućnosti ponuditi poslove na gore navedenim lokacijama.

Molimo poslodavce koji žele radna mjesta ponuditi budućim radnicima da popune prijavni obrazac koji možete naći niže, te popunjene obrasce dostave najkasnije do petka, 08. veljače 2019. godine do kraja radnog vremena na sljedeće mail adrese:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Zbog ograničenih prostornih kapaciteta događanje je moguće organizirati za najviše 15 poslodavaca. Ovisno o potrebama poslodavaca i ostvarenim rezultatima održane manifestacije, Zavod je otvoren za nastavak suradnje na ovom projektu u narednom vremenu.

 

Započela nacionalna medijska kampanja " Uključite se za bolje obrazovanje "

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo turizma je s ciljem poboljšanja kvalitete ugostiteljsko–turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru, objavilo javni poziv namijenjen srednjim strukovnim školama za promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala.

Ukupno 400 tisuća kuna iz programa bit će dostupno za širok spektar projekata, koji uključuju stvaranja turističkih proizvoda, promocije i uvođenja IT komunikacijskih tehnologija i sl.

Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se tako za novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti, pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija, uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.), zatim za projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima u svrhu razvoja turizma (IT-elektrotehnika i računalstvo, kreativni, poljoprivreda i prehrana,  zdravstvo i socijalna skrb, grafički, umjetnost i dr.), te za nove oblike promocije kao što su brending, uvođenje IT komunikacijske tehnologije (korištenje društvenih mreža, internet) i dr.

 

Ažurirano Četvrtak, 07 Veljača 2019 13:29 Više...
 


Stranica 7 od 341

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21