OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Kampanja " Stop radu na crno - stop neprijavljenom radu "

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pokrenulo je medijsku kampanju „Stop radu na crno“. Cilj kampanje je doprinijeti smanjenju stope neprijavljenoga rada u Republici Hrvatskoj te podizanje razine osviještenosti vezano uz problem neprijavljenog rada i sive ekonomije, kao i informiranje javnosti o posljedicama neprijavljenoga rada.

Hrvatska obrtnička komora dugi niz godina ukazuje na važnost suzbijanja i uklanjanja rada na crno te stoga daje podršku Vladi RH i Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u dosljednoj provedbi zakona i osvještavanju javnosti putem ove medijske kampanje. Kroz medijsku kampanju želi se prikazati građanima Republike Hrvatske kako neprijavljeni rad ima brojne negativne strane, ne samo za radnike već i za poslodavce koji se ne pridržavaju radnog zakonodavstva. Također, žele se predstaviti i brojne pozitivne strane prijavljenog rada (viša mirovina, socijalna sigurnost i sl.).

Kampanja je upućena sljedećim skupinama:

  • Poslodavci- osigurati potpunu osviještenost problema koji proizlaze iz neprijavljenoga rada (zapošljavanje radnika bez prijavljivanja)
  • Zaposleni/nezaposleni - osigurati potpunu osviještenost o problemima koji proizlaze iz rada na crno (moguće negativne posljedice na društveni i gospodarski položaj zbog obavljanja radnom na crno)

Više o svemu na poveznici: http://www.mrms.hr/rad-na-crno/

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 13:32
 

RATTAN SEDIA - novi partner u projektu HOK zajednička nabava

E-mail Ispis PDF

Novi partner u projektu HOK Zajednička nabava je  tvrtka RATTAN SEDIA koja će zahvaljujući ugovoru s Hrvatskom obrtničkom komorom, obrtnicima omogućiti povoljniju cijenu nabave vlastitih proizvoda.

Proizvodnjom pletenog i textilen namještaja, WPC decking profila i pergola tendi pozicionirali su se kao vodeća tvrtka za opremanje terasa ugostiteljskih objekata i obiteljskih kuća. Namještaj od rattana izrađuje se ručno, oslanjajući se na tradiciju pletenja u Posavini, a primjenom modernih materijala značajno su se povećale izdržljivost, kvaliteta i mogućnosti dizajna te se pokrenuo proces proizvodnje namještaja za ugostiteljstvo i dom.

Konstantnim ulaganjem u nove proizvodne procese Rattan Sedia je stvorila namještaj otporan na sve vremenske uvjete, a stalnim širenjem ponude novim modelima i proizvodima u novim bojama, dimenzijama i kombinacijama, u mogućnosti su zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike.

Materijali koji se koriste u proizvodnji višestruko su testirani, a tvrtka je i vlasnik certifikata ISO standarda, SGC i CE znaka te dobitnik brojnih medalja i plaketa za dizajn i kvalitetu proizvoda.

Proizvode karakterizira postojanost boje, strukturalna čvrstoća te pletivo koje ne puca. Garancija na rattan proizvode je dvije, a na WPC decking profile i pergola tende pet godina.

Na dugoj listi zadovoljnih klijenata nalaze se brojni domaći hoteli, od malih obiteljskih do najvećih luksuznih hotela prisutnih na našoj obali te ugostiteljski objekti diljem Hrvatske, a snažna referenca je i zastupljenost proizvoda u susjednim, ali i u brojnim drugim državama diljem Europe te u Rusiji i Ukrajini.

Više informacija pronađite na: http://rattansedia.com/

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 13:27
 

Susret gospodarstvenika KZŽ sa Predsjednicom RH

E-mail Ispis PDF

U sklopu trodnevnog  boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine u dvorani općine Hum na Sutli održala je susret sa poduzetnicima i obrtnicima Krapinsko-zagorske županije. Sve okupljene su ovom prilikom pozdravili načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutreša, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i potpredsjednik HOK-a Davor Pleško, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Nakon kraćeg prezentacijskog filma o gospodarstvu Krapinsko-zagorske županije u sklopu rasprave ispred OKKZŽ predsjednik Davor Pleško istaknuo je kako s 30. prosinca 2017. godine na području KZŽ djeluje 2.352 obrta sa ukupno 6.458 zaposlenih. Nastavno je istaknuo kako unatoč zajedničkim partnerskim  aktivnostima obrtništvo se  konstantno bori s rješavanjem krucijalnog problema vezanog uz zapošljavanje kompetentne radne snage. Prevelik interes za suficitarna zanimanje te premali interes za obrtnička zanimanja problem je koji iziskuje hitnu reakciju i pomoć svih partnera na svim razinama RH.

Nastavno, potpredsjednik OKKZŽ Darko Varga skrenuo je pažnju na potrebu Zakona za zaštiti vjerovnika te je zahvalio što je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec imenovan za člana Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice RH, uz osvrt na ulogu koju  obrtništvo RH ima u očuvanju tradicije, kulture i kvalitete života.

Član OKKZŽ Igor Jambrešić skrenuo je ovom prigodom pažnju na krucijalnu potrebu  povezivanja zelene i plave Hrvatske te kako dugogodišnja tradicija, iskustvo, fleksibilnost, izvornost te zagarantirana kvaliteta proizvoda i usluga obrtnika Krapinsko-zagorske županije iziskuje pored kvalitetne pomoći s razine županije i šire razmjere od strane viših razina koje imaju mogućnost prezentacije i promocije van granica RH.

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić dao je kraći osvrt o aktualnim programima koje resorno ministarstvo provodi te o potrebi uključivanja i prijave gospodarstvenika na iste.

Zaključno raspravi predsjednica je istaknula: „Iznimno me vesele vaši dobri rezultati i trendovi i da ste orijentirani k izvozu jer ja sam od onih koji vjeruju u to da hrvatsko gospodarstvo mora počivati na izvozu, prije svega proizvoda dodane vrijednosti i visoke tehnologije, ali i izvornih hrvatskih proizvoda“.

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 07:21
 

OKKZŽ organizira posjet sajmu IHM MUNCHENU 2018.

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije, organizira posjet najvećem međunarodnom sajmu obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva u Europi INTERNATIONALE HANDWERKSMESSE MÜNCHEN 2018. u terminu od 10. i 11. ožujka 2018. godine. (subota i nedjelja )Cijena aranžmana po osobi u ½ sobi iznosi 790,00 kuna, dok OKKZŽ snosi troškove  prijevoza. Pozivaju se svi zainteresirani članovi OKKZŽ da svoje prijave dostave u matična Udruženja obrtnika do 29.  siječnja 2018. godine ( ponedjeljak ).

Ažurirano Četvrtak, 25 Siječanj 2018 08:08
 

OKKZŽ organizira posjet sajmu GAST 2018. Split

E-mail Ispis PDF

Temeljem zaključka sa 5. sjednice Ceha ugostitelja OKKZŽ, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije, organizira posjet sajmu GAST u Splitu u terminu od 27. i 28. veljače 2018. godine. (utorak i srijeda ) Sajam GAST je vodeći gastronomski I turistički događaj u Hrvatskoj. Cijena aranžmana po osobi u ½ sobi iznosi 340,00 kuna, dok OKKZŽ snosi troškove  prijevoza. Pozivaju se svi zainteresirani vlasnici ugostiteljskih obrta kao i svi ostali članovi OKKZŽ da svoje prijave dostave u matična Udruženja obrtnika do 25. siječnja 2018. godine. (četvrtak ).

Ažurirano Utorak, 23 Siječanj 2018 13:41
 


Stranica 7 od 294

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71