OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Ceh proizvodnog obrta OKKZŽ održao svoju 2. sjednicu

E-mail Ispis PDF

Predsjednik Ceha proizvodnog obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Bojan Podhraški i ostali članovi  Ceha proizvodnog obrta Krešimir Ivan Rajačić UO Sveti Križ Začretje, Božica Blažičević UO Krapinske Toplice, Renata Stepan UO Stubica, Anita Ana Bačani UO Sveti Križ Začretje na svojoj 2. sjednici koja se održala 26. studenog 2019. godine. Na sjednici se raspravljalo o sljedećem Dnevnom redu: Verifikacija zapisnika sa 1. sjednice Ceha  proizvodnog obrta  OKKZŽ; AktivnostI OKKZŽ u 2019. godini; Prijedlog Programa rada Ceha proizvodnog obrta OKKZŽ za 2020. godinu i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Četvrtak, 05 Prosinac 2019 13:09
 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha uslužnog obrta OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 25.11.2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije održana je 1. konstituirajuća  sjednica Ceha uslužnog obrta OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina. Na dužnost predsjednika  Ceha uslužnog obrta OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina imenovan je Slavko Petrinec iz  Međuopćinskog udruženja  obrtnika Klanjec, a na samoj sjednici izabran je i potpredsjednik Ceha uslužnog obrta  Mario Petek iz UO  Krapina. Sjednici su prisustvovali i ostali članovi Ceha Darko Matkun UO Krapinske Toplice, Nikola Gajšak UO Pregrada i Stanko Čičko UO Stubica.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Izbor potpredsjednika Ceha uslužnog obrta  OKKZŽ; Aktivnosti OKKZŽ u 2019. godini; Prijedlog Programa rada Ceha uslužnog obrta  OKKZŽ za 2020. godinu i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Četvrtak, 05 Prosinac 2019 13:05
 

Održana 2. sjednica Ceha tekstilaca OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 21. studenog 2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je 2. sjednica Ceha tekstilaca Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Predsjednica Ceha tekstilaca OKKZŽ  Tatjana Vidović UO Krapina i ostali članovi  potpredsjednica Martina Kulfa UO Zlatar, Jasna Bogović Pavlina UO Stubica  i Mirjana Hanžek UO Sveti Križ Začretje raspravljale su o sljedećem DNEVNOM REDU: Verifikacija zapisnika sa 1. sjednice Ceha tekstilaca OKKZŽ; Aktivnsoti OKKZŽ u 2019. godini; Prijedlog Programa rada Ceha tekstilaca OKKZŽ za 2020. godinu i pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Četvrtak, 05 Prosinac 2019 13:02
 

Dodjela potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Potpisivanje ugovora o dodjeli potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima Krapinsko-zagorske županije održana je dana, 25. studenog 2019. godine u Udruženju obrtnika Stubica. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 158.832,14 kn, a dodijeljena su dvadeset i jednom obrtniku OKKZŽ. Dodjeli su prisustvovali župan Željko Kolar, predsjednica županijske skupštine i Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ Vlasta Hubicki, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i kom. infrastrukturu KZŽ Sanja Mihovilić, gradonačelnik grada Donje Stubice Nikola Gospočić, potpredsjednik OKKZŽ Miro Čaržavec i predsjednik UO Stubica Nenad Kučiš. Župan Željko Kolar je istaknuo važnost očuvanja tradicije i kulturne baštine našeg kraja kroz tradicijske i umjetničke obrte te da se mjere ove potpore dodjeljuju od 2005. godine. "Svi umjetnički obrti imaju čast da čuvaju tradiciju i ručni rad. Oni nisu tu da bi bili žal za prošlošću, nego trebaju opstati i živjeti da bi bili putokaz za budućnost. Teško je, jer su svi tradicijski obrti vezani ručnim radom koji nije naplativ te su vezani uz događanja, proštenja, sajmove i zbivanja. Jedan veliki problem je PDV od 25 %, a druga stvar je da smo podložnici fiskalne blagajne. Obrtnici su uvijek plaćali porez, ne bunimo se protiv poreza, nego je došlo vrijeme da se pomažu i tradicijski obrti, da bi njihov proizvod bio jeftiniji u konačnici i nastavio živjeti" – rekla je gospođa Hubicki. Pozdravne govore te čestitke dobitnicima potpore su uputili prisutni gosti kao i domaćin, predsjednik UO Stubica Nenad Kučiš.

Ažurirano Utorak, 26 Studeni 2019 15:53
 

Seminar " Priprema za završni obračun 2019. i zakonske izmjene na snazi od 01.01.2020.

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizira besplatni seminar za svoje članove na temu „Priprema za završni obračun 2019. i zakonske izmjene na snazi od 1.1.2020.“.
Seminar će se održati u utorak, 3.12.2019., s početkom u 10,00 sati, u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore na adresi Ilica 49/II, Zagreb.
Program:

 • Glavne značajke i prednosti obrta
 • Obvezne poslovne knjige i evidencije
 • Porez na dodanu vrijednost (PDV) i kada se odlučiti za ulazak u sustav PDV-a
 • Promjena načina oporezivanja (porez na dobit, paušalno oporezivanje)
 • Isplate neoporezivih svota naknada, troškova, potpora i nagrada (najnovije izmjene)
 • Putni nalozi (obračun i pokrivanje troškova), korištenje automobila, reprezentacija
 • Obračun plaće, zadnji obračun u prosincu
 • Ugovor o djelu i autorski ugovor – kada se mogu koristiti?
 • Amortizacija dugotrajne imovine, inventura
 • Godišnji obračun (obrazac PO-SD i obrazac DOH)
 • Zakonske izmjene od 01.01.2020.

Predviđeno vrijeme trajanja seminara je 3 sata.

Seminar će održati Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa pri HOK-u.
Zbog ograničenog broja mjesta obvezna je prijava na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili pozivom na telefonski broj 01/4806 632. Rok prijave je petak, 29.11.2019.

Ažurirano Utorak, 26 Studeni 2019 14:14
 


Stranica 7 od 375

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7