OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održana 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić

E-mail Ispis PDF

Josip Grofelnik jednoglasnom odlukom članova Skupštine Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić na prvoj, konstituirajućoj sjednici, izabran je  za predsjednika Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić u  mandatu  2018.-2022. godine.

Josip Grofelnik rođen je 16.08.1969. g, po struci je strojarski tehničar. Po završetku škole, 1988. godine, zapošljava se u obrtu, kod oca, gdje stječe znanja iz djelatnosti strojne obrade metala. Očevim odlaskom u mirovinu preuzima vođenje obrta koji proširuje uvođenjem novih tehnologija, 2004. godine ujedinjuje se sa suprugom koja  tada također ima svoj obrt, te postaju vlasnici zajedničkog obrta „Grofelnik“.

Josip Grofelnik aktivan je član u tijelima Udruženja obrtnika (Upravni odbor i Skupština) od 2002. godine, Predsjednik je Ceha proizvodnih djelatnosti od 2010. g, član je Upravnog odbora Udruženja od 2010. g te je kontinuirano od 2006. godine pa do 6.12.2017. godine, kada je imenovan za predsjednika Udruženja do provođenja izbora, potpredsjednik Udruženja obrtnika.

Na  prvoj konstituirajućoj sjednici Skupštine Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, održanoj 16. svibnja 2018. g. za Potpredsjednika Udruženja imenovan je Bojan Podhraški a  imenovani su i  članovi Upravnog odbora ( 6 na prijedlog Cehova ): Juraj Krivec, Bojan Podhraški, Nikola Gajšak, Mario Bele, Dragutin Bračun i Davorka Hohnjec, a na prijedlog predsjednika još  tri  člana: Valentina Kučiš, Siniša Aleksić i Zvonko Ljubić.

Imenovani su i članovi Nadzornog odbora u  sastavu: Andreja Šoštar, Diana Tepeš i Krunoslav Martniko.

Na kraju sjednice, odabrana su  i 3  predstavnika Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije – Lidija  Božiček, Davorka Hohnjec i Ivan Pildek.

Ažurirano Petak, 25 Svibanj 2018 12:59
 

II. HODOČAŠĆE OBRTNIKA MAJCI BOŽJOJ GORSKOJ U LOBORU

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije ističe slijedeće detalje vezane uz najavljeno II Hodočašće obrtnika Krapinsko-zagorske županije, Majci Božjoj Gorskoj u Loboru za dan 27. svibnja 2018. g.   (nedjelja) !

Program:

10,00 Križni put na Kalvariji (od Zazida do Svetišta)

11,00 HODOČASNIČKA SVETA MISA

12,30 ZAJEDNIČKI RUČAK UZ DRUŽENJE I MUZIKU

-U 10,00 sati počinje križni put od kapele sv. Antuna, kapela se nalazi iznad lovačkog doma u Zazidju, od centra Lobora 300 m s desne strane, s ceste se ne vidi kapela ali vidi se dom.

-Parkirati se može u samom Loboru u centru, pa pješice na križni put cca. 400 m, kod lovačkog doma u Zazidju do kapele se ima 50 m ili s automobilima se može skroz do svetišta 100 m od crkve, a onda se može pješice spustiti od Majke Božje Gorske po križnom putu do kapele sv. Antuna.

-Misa u 11,00 sati.

-Iza mise zakuska i druženje uz muziku odmah kraj crkve Majke Božje Gorske, a u slučaju kiše svi sudionici spuštaju se u Lovački dom na zakusku i druženje.

O SVETIŠTU MAJKE BOŽJE GORSKE: Na jednom od brežuljaka ispod Ivančice u Hrvatskom zagorju, smjestilo se marijansko svetište Majke Božje Gorske, već stoljećima odredište mnogih hodočasnika. Ovo svetište nije samo izuzetno važno mjesto hodočasnicima već i svima onima koje zanima povijest i arheologija. Jer upravo su u ovom malenom svetištu pronađeni povijesni ostaci iz mnogih dalekih vremena:

  • antički poganski hram (3.st.),
  • starokršćanska bazilika s krstionicom (5.st.),
  • starohrvatske drvene crkve (8. i 9. st.),
  • predromaničke (kraj 9.st.) te
  • kasnoromaničke (13.st.) na čijim je temeljima sagrađena i današnja gotička crkva (14.st.) barokizirana u 17.st.
  • Starohrvatski pleter koji je vrlo česta pletena ornamentika u Dalmaciji također je pronađena u svetištu.

Sve ovo pokazuje važnost najstarijeg marijanskog svetišta u sjevernoj Hrvatskoj. Današnja crkva okružena je cinkturom koja ima oblik nepravilnog oktogona. S unutrašnje strane cinkture (unutar arkada) obješene su slike koje prikazuju brojna čudesa koje je učinila Majka Božja Gorska. Uslijed sveprisutne vlage slike nažalost propadaju. Svetište je presvođeno križno – rebrastim svodom. U ulaznom dijelu nalazi se pjevalište na koje se stupa strmim stubama. Na pjevalištu su orgulje izrađene oko 1750.godine. Odlikuju se vrsnom izvedbom pozitiva i kučišta te vrlo jasnim „baroknim zvukom“. Barokni oltar krasi prelijepi kip Majke Božje Gorske s djetetom. Lijevo od kipa, među stupovima, nalazi se sv. Lovro, desno sv. Juraj, a na krajevima: lijevo sv. Barbara, a desno sv. Katarina. U gornjem djelu nalazi se klečeća Marija koju okružuje sv. Trojstvo. Prije ulaska u svetište, lijevo i desno od trijumfalnog luka, nalaze se slike: lijevo slika sv. Katarine, a desno sv. Barbare. Arheološka istraživanja koja su započela 2002. godine još nisu završena. 2007.godine probijene su stepenice koje vode prema podzemnim prostorijama. U dugoročnom je planu cijeli plato pretvoriti u arheološki park.

Ažurirano Petak, 25 Svibanj 2018 08:59
 

Cvjetni cirkus 28.05.2018. u Zagrebu

E-mail Ispis PDF

Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore ističe  kako će grupacija Van VLIET Flower Group  dana 28. svibnja 2018. (ponedjeljak) u Zagrebu, svim zainteresiranim cvjećarima omogućiti novo i nezaboravno cvjećarsko iskustvo na besplatnom zabavnom događanju. Događanje će se održati na adresi Slavonska avenija 52/D, robni terminali Žitnjak, od 11.00 do 12.30 sati te od 16.00 do 17.30 sati.

„Cvjetni cirkus“ iz Nizozemske koji putuje širom svijeta čine cvjetni mađioničari koji zabavljaju i inspiriraju cvjećare kreirajući lijepe i komercijalne cvjetne aranžmane, ali i educiraju kolege o najnovijim cvjetnim trendovima i tehnikama koje mogu iskoristiti u vlastitom poslu.

Više o ovom velikom cvjetnom događanju možete pronaći na http://www.flowercircus.nl/

Zainteresirani svoj dolazak moraju najaviti na kontakt e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , do petka 24. svibnja do 16.00 sati. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ime i prezime te kontakt podatke.

Attachments:
Download this file (Van VLIET Flower Group.doc)Van VLIET Flower Group.doc[ ]32 Kb
Ažurirano Četvrtak, 24 Svibanj 2018 13:40
 

Obavijest obveznicima fiskalizacije - novi poslužiteljski certifikat dostupan za preuzimanje

E-mail Ispis PDF

Obavještavamo obveznike fiskalizacije sukladno zakonskoj regulativi EU da 07. lipnja 2018. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije.

Novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 07. lipnja 2018. godine u 5:00 sati implementirati na strani sustava Porezne uprave, napominjemo da do 07. lipnja 2018. godine vrijedi postojeći poslužiteljski certifikat.

Obveznici  javni ključ novog certifikata mogu preuzeti i prije njegove zamjene, od 21. svibnja 2018. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/), a može se preuzeti i na web stranici Porezne uprave ovdje.

Kriteriji pretrage kroz FINA tražilicu su:

- Vrsta certifikata: Certifikati za autentikaciju mrežnih stranica

- Certifikacijsko tijelo: FINA RDC 2015 CA

- Naziv aplikacije ili sustava: cis.porezna-uprava.hr

- Naziv poslovnog subjekta: Ministarstvo financija*

- popuniti kriterije CAPTCHA-e za potvrdu da pretragu ne radi robot

Nakon toga je potrebno odabrati opciju 'Traži'.

Preporučamo obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju kojeg koriste i/ili svojoj IT podršci jer u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave će im biti upitna fiskalizacija računa.

Novi produkcijski certifikat će imati dulji serijski broj, a trebat će kod implementacije pripaziti i na različit DN od postojećeg u slučaju da korisnički sustav ovisi o tom podatku certifikata.

Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršena je obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr  gdje se nadolazeća promjena može testirati.

Ažurirano Utorak, 22 Svibanj 2018 13:16
 

OKKZŽ NAJAVLJUJE II. HODOČAŠĆE OBRTNIKA KZŽ

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije najavljuje dana 27. svibnja 2018. godine, održavanje

II Hodočašća obrtnika Krapinsko-zagorske županije, Majci Božjoj Gorskoj u Loboru!

Program:

10,00 Križni put na Kalvariji (od Zazidja do Svetišta)

11,00 HODOČASNIČKA SVETA MISA

12,30 ZAJEDNIČKI RUČAK UZ DRUŽENJE I MUZIKU

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 08:40
 


Stranica 7 od 311

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32