OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Stipendije za ugostiteljsko - turistička zanimanja

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv u sklopu Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2017. godine -  „Stipendije“. Cilj je motiviranje mladih za ugostiteljsko – turistička zanimanja, kroz podizanje standarda obrazovanja, putem stipendiranja, podizanjem kvalitete stručne prakse te zapošljavanjem nakon završenog obrazovanja.

U konačnici, na taj način bi se općenito poradilo na kvaliteti hrvatskog turizma, njegovog sadržaja i ponude. Imajući na umu da je turizam vitalna grana domaćeg gospodarstva, nužno je osigurati kadar koji će pridonijeti održivosti i visokoj kvaliteti. Generalni cilj Programa je da se obrazovne institucije povežu s gospodarskim tvrtkama u turizmu. Tako prijavitelji mogu biti: pravne ili fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljskih usluga u objektima skupine hoteli i skupine kampovi ili turističkoj agenciji te županijske obrtničke komore, a krajnji korisnici su učenici koji se školuju za turističko – ugostiteljska zanimanja.

Više detalja potražite na Ministarstvo turizma, kao i Javni poziv.

Ažurirano Utorak, 03 Listopad 2017 11:27
 

Rokovi ispita stručne osposobljenosti u 2018. godini

E-mail Ispis PDF

U Obrtničkoj komori KZŽ možete se prijaviti na pet ispitnih rokova:

VELJAČA - od 12.2. do 22.2. 2018. (zadnji dan prijave 12.1. 2018.)

TRAVANJ - od 16.4. do 26.4. 2018. (zadnji dan prijave 16.3. 2018.)

LIPANJ - od 4.6. do 11.6. 2018. (zadnji dan prijave 4.5. 2018.)

LISTOPAD - od 15.10. do 22.10. 2018. (zadnji dan prijave 14. 9. 2018.)

PROSINAC - od 3.12. do 10.12. 2018. (zadnji dan prijave 2.11. 2018.)

Za prijavu je potrebno priložiti:

PRIJAVNICU ZA ISPIT (u prilogu)

RODNI LIST - kopija

DOMOVNICA - kopija

PRESLIKA OSOBNE ISKAZNICE

SVJEDODŽBU OSMOG RAZREDA ILI SVJEDODŽBU O ZAVRŠNOM ISPITU  SREDNJE ŠKOLE

Cijena ispita je 1.200,00 kn (kod prijave ispita plaća se akontacija od 300,00 kn).

Ažurirano Petak, 29 Rujan 2017 13:15
 

Uspjeh hrvatskih predstavnika na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu

E-mail Ispis PDF

Hrvatski predstavnici su i ove godine ostvarili iznimne rezultate na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara OMC World Championship, održanom u Parizu. Natjecatelji koji su na Otvorenom prvenstvu frizera i kozmetičara koje je Hrvatska obrtnička komora organizirala u travnju u Zagrebu, ostvarili odlične rezultate svoja su znanja i vještine potvrdili i pred međunarodnim žirijem i brojnom publikom.

Ivica Zanetti predsjednik ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore izrazio je zadovoljstvo i ponos još jednim uspješnim predstavljanjem hrvatskih natjecatelja, kojih je ove godine bilo 13. Devet žena i četvorica muškaraca, svi iznimni talenti u struci frizera i kozmetičara, natjecali su se s kolegama iz ukupno 54 zemlje i svi zaslužuju čestitku za svoj trud i prikazane radove. Zadovoljstvo je tim veće jer iz godine u godinu natjecanju se priključuju novi, mladi talentirani ljudi kojima sigurno predstoji uspješna budućnost u struci.

Jedna od takvih je i mlada obrtnica iz Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, članica Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, Valentina Kučiš u kategoriji Ladies Free Nails Painting Box (1st Test/HM), koja dijeli osvojeno 6. mjesto s još jednom natjecateljicom u konkurenciji od ukupno 12 natjecatelja. Ostali natjecatelji ove kategorije bili su predstavnici iz raznih zemalja Rusije, Kine Tajlanda Ukrine..

Valentina Kučiš mlada je vlasnica salona za uljepšavanje  od 2015. godine iz mjesta Druškovec Humski, a specijalnost su joj ukrašavanje i njega noktiju. U  kratkom roku svog aktivnog rada, sudjelovala je na mnogim značajnim međunarodnim i državnim natjecanjima gdje je postigla rezultate na zavidnoj razini.  Na međunarodnom natjecanju za najboljeg Nail art dizajnera 2017. g. osvojila je 2. mjesto, zatim na Cosmetic News- međunarodni sajam kozmetike i wellnesa održan u Opatiji osvojila  je 1. mjesto. Kao najznačajnije natjecanje ističe Otvoreno prvenstvo frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore gdje je osvojila 1. mjesto, te joj se samim time ostvarila mogućnost sudjelovanja na ovom izuzetno važnom svjetskom prvenstvu u Parizu.  Mlada obrtnica je istaknula izrazito veliko zadovoljstvo svojim radom, ali i prilikom da upozna kolege iz brojnih zemalja te promatrajući njihovu tehniku rada puno i nauči. Želja joj je i u budućnosti odlaziti na natjecanja i razvijati se u svojoj struci.

Popis svih hrvatskih natjecatelja i njihove rezultate možete pogledati u prilogu.

Svjetsko prvenstvo frizera i kozmetičara - rezultati.docx 13,00 kB

Ažurirano Utorak, 03 Listopad 2017 08:02
 

Rokovi majstorskih ispita u OKKZŽ za 2018. godinu

E-mail Ispis PDF

U Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije majstorski ispiti se provode  u četiri roka - veljača, svibanj, rujan i prosinac.

Za rok u veljači 2018. godine zadnji dan prijave je 8.12. 2017.

Za rok u svibnju 2018. g. zadnji dan prijave je 17.2. 2018.

Za rok u rujnu 2018. g. zadnji dan prijave je 20.7. 2018.

Za rok u prosincu 2018. g. zadnji dan prijave je 28.9. 2018.

Opširniji kalendar majstorskih ispita je u prilogu.

Ažurirano Utorak, 14 Studeni 2017 13:29
 

"Chtef" Zagorski chef - javni poziv za podnošenje prijava

E-mail Ispis PDF

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije skrećemo pažnju obrtnicima vlasnicima restorana na Javni poziv  Krapinsko-zagorske županije za podnošenje prijava kuhara i kuharica za sudjelovanje u manifestaciji „Chtef“  Zagorski chef Krapinsko-zagorske županije te da svoje prijave dostave najkasnije do 10. listopada 2017. godine.

REPUBLIKA HRVATSKA
KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA
Ž U P A N

KLASA: 380-01/17-01/01
URBROJ: 2140/01-02-17-1
Krapina, 13. rujna 2017.

Temeljem članka 32. Statuta Krapinsko-zagorske županije («Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije» broj 13/01., 5/06., 14/09., 11/13. i 26/13. – pročišćeni tekst) župan Krapinsko – zagorske županije objavljuje

J A V N I   P O Z I V
za podnošenje prijava za sudjelovanje u manifestaciji
„Chtef“  Zagorski chef Krapinsko-zagorske županije

S osobitim zadovoljstvom Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje sedme  po redu manifestacije pod nazivom „Chtef“ Zagorski chef, 24. listopada 2017. godine u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama,  manifestacije kojoj je cilj promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja.

Kao i prošlih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje zagorskih  chefova. Da bismo od svih dobrih zagorskih kuharica i  kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučili smo napraviti svojevrsnu predselekciju.

ema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je meso zagorskog purana, zagorski mlinci i orasi.

Predselekcija će se vršiti na sljedeći način:

Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi  spravljali  od zadanih namirnica: puran, mlinci i orasi. Povjerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero kuhara, na temelju Vaše inovativnosti i  tradicionalno-moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu odnosno konceptu jela koji je obavezan dio Vaše prijave.

Svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na neviđeno (dakako da to nije moguće dok se jelo ne pripremi i kuša) već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja  Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 10. listopada 2017. godine na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Dodatne informacije možete dobiti na br. telefona  091 329 2120 i e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana iz kojeg dolaziterecept i opis odnosno koncept jela na navedenu temu.

Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti jer naš zajednički cilj je čuvati ono najbolje od tradicije i  promovirati modernu autentičnu kuhinju koju Zagorje može ponuditi i najzahtjevnijem gostu.

Veselimo se vašim idejama.

Ažurirano Utorak, 26 Rujan 2017 13:45
 


Stranica 7 od 283

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16 i Članova: 1