OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Izlagači OKKZŽ na 51. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju

E-mail Ispis PDF

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu obrtništva u Celju koji se održavao od 11. - 16.09.2018. u  organizaciji i uz sufinanciranje Hrvatske obrtničke komore u Celju se predstavilo 17 izlagača, od kojih pet po prvi put.

51. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju jedan je od najvećih obrtničkih sajmova u široj regiji. Hrvatska obrtnička komora sudjeluje na ovom Sajmu već 23. put te omogućuje svojim članovima prezentaciju proizvoda, izlazak na nova tržišta i poslovno umrežavanje.

Hrvatsku obrtničku komoru i MOS sajam povezuje višegodišnja suradnja koja je omogućila predstavljanje brojnih hrvatskih obrtnika kao izlagača zahvaljujući sufinanciranju izlagačkog prostora, ali i kompletne logistike od strane HOK – a.  Na ovogodišnjem izdanju sajma predstavilo se preko 1400 izlagača iz 30 država, a zemlja partner je Srbija.

Ažurirano Petak, 21 Rujan 2018 11:57 Više...
 

Prijavite se na tribinu " Autotaksi i prijevoz vozilima do osam putnika "

E-mail Ispis PDF

Hrvatsko društvo za transportno pravo (HDTP) i Hrvatska obrtnička komora (HOK) pozivaju Vas na tribinu „Autotaksi i prijevoz vozilima do osam putnika prema Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu 2018: novi izazovi“, koja će se održati u utorak, 25. rujna 2018.  S početkom u 17 sati, u Ilici 48/II, Zagreb (Velika dvorana Hrvatske obrtničke komore).

Nakon velikih prijepora u javnosti izazvanih liberalizacijom usluga autotaksi prijevoza, kao i problema zakonskog uređenja prijevoza vozilima do osam putnika, od novog se Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (ZPCP), donesenog početkom 2018. godine, mnogo očekivalo. Novim ZPCP-om značajno je olakšan ulazak na tržište autotaksi usluga, no istovremeno su postavljeni i novi zahtjevi, prvenstveno radi povećanja sigurnosti korisnika autotaksi prijevoza. Pored toga, ZPCP 2018 otvara vrata i novim inovativnim oblicima cestovnog putničkog prijevoza - prijevoz vozilima do osam putnika. Budući da pravom Europske unije takav oblik prijevoza nije uređen u potpunosti, postavlja se pitanje je li takav prijevoz uopće dopušten, i ako jest, pod kojim uvjetima i uz koje pretpostavke.

Da li je ZPCP 2018 riješio postojeće probleme organizacije autotaksi prijevoza i prijevoza vozilima do osam putnika? Kako nova rješenja funkcioniraju u praksi? Koji su novi izazovi pred nama i na koji način unaprijediti sustav?

 

Ažurirano Petak, 14 Rujan 2018 11:36 Više...
 

Članice Ceha frizera OKKZŽ na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu

E-mail Ispis PDF

Od 8. do 9. rujna 2018.g. u Parizu je održano Svjetsko prvenstvo frizera i kozmetičara koje su posjetile i članice Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije: Višnja Loparić, vlasnica Frizerske radnje za žene i muškarce iz Lobora, predsjednica Ceha frizera OKKZŽ , članica Ceha frizera Hrvatske obrtničke komore te članica trenerskog tima hrvatskih natjecatelja na svjetskom prvenstvu, članice Ceha frizera Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Liljana Cvrtila, vlasnica Frizerskog salona Liljana iz Krapine i Renata Šćukanec Hopinski, vlasnica Salona ljepote Renata iz Velikog Trgovišća kao i Vesna Gučin Županić, vlasnica Salona za njegu i održavanje tijela Donattela iz Zlatara.

Hrvatski predstavnici su i ove godine ostvarili veliki uspjeh. Najbolji rezultat ostvarila je mlada natjecateljica Matea Mesić iz Velike Gorice koja je osvojila brončanu medalju u kategoriji " prestige bridl style ".

Ažurirano Srijeda, 17 Listopad 2018 12:05
 

Održana 1. konstituirajuća sjednica UO Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis PDF

Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine održana je dana 11.09.2018. godine.

Konstituiran je novi saziv Skupštine od 21 člana u sastavu: Krešimir Ivan Rajačić, Franjo Sente, Robert Sirovec, Darko Mišak, Ivan Đurkin-Benkotić, Mladen Sinković, Karolina Šimag,  Stjepan Tkalčević, Ivica Roginić, Marko Jelenić,  Miljenko Jug, Petar Sente, Ivan Sever, Franjo Piljek, Siniša Kantolić, Mario Kvež, Zlatko Bakliža, Mijana Hanžek, Božica Đurkin, Rikard Majerić i Siniša Klicar.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Ivica Roginić, iz Švaljkovca 63, Sveti Križ Začretje, vlasnik  obrta STIV –elektroinstalacije i građenje.

Na dužnost potpredsjednika Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje  u mandatu 2018.-2022. g. izabran je Krešimir Ivan Rajačić.

Za  članove Upravnog odbora u mandatu  2018.-2022. imenovani su: Krešimir Ivan Rajačić, Dubravka Mišak Skočaj, Franjo Sente, Robert Sirovec, Darko Mišak, Ivan Đurkin-Benkotić, Mladen Sinković, Karolina Šimag i Stjepan Tkalčević.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Marko Jelenić, Dragutin Šćuric i Miljenko Jug.

Za predstavnika u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije imenovan je   Franjo Sente.

Novoizabrani predsjednik Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje Ivica Roginić, zahvalio je svima na ukazanom povjerenju i podršci.

Sjednici Skupštine nazočio je i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Čestitao je predsjedniku Ivici Roginiću na dužnosti predsjednika  kao i ostalim članovima Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti za mandatno razdoblje 2018. – 2022. godina.

Ažurirano Srijeda, 12 Rujan 2018 09:04
 

Održana izborna Skupština UOO Krapinske Toplice

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice održalo je svoju 1. konstituirajuću sjednicu  na kojoj su imenovani članovi u tijela UOO Krapinske Toplice za mandatno razdoblje 2018.-2022.

Za predsjednika UOO Krapinske Toplice imenovan je i dalje g. Mirko Blažičević, dok je potpredsjednik UOO Krapinske Toplice g. Dario Filipaj.

Članovi koji su imenovani u Upravni odbor UOO Krapinske Toplice su Dario Filipaj, Damir Tumpa, Darko Matkun, Sanja Horvat, Ivanka Veček, Božica Blažičević i Miljenko Filipčić

U Skupštinu UOO Krapinske Toplice imenovani su: Mladen Šoštarko, Davor Halapir, Mladen Očić, Mladen Antolić, Igor Kerep, Božidar  Ljubej, Dario Filipaj, Damir Tumpa, Darko Matkun, Sanja Horvat, Ivanka Veček, Božica Blažičević, Miljenko Filipčić, i Mirko Blažičević Vjekoslav Filipaj.

Članovima Nadzornog odbora imenovani su Vjekoslav Filipaj, Mladen Šoštarko i Božidar Ljubej.

Ažurirano Utorak, 11 Rujan 2018 13:18
 


Stranica 7 od 323

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27