OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Nove odluke Stožera: ukida se zabrana rada nedjeljom

E-mail Ispis PDF

Zbog povoljne epidemiološke situacije danas je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio dvije Odluke:

Odluka o izmjeni Odluke  o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja se nalazi OVDJE.

Odluka o izmjenama Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja se nalazi OVDJE.

Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Uputa MZO-a za poslodavce koji provode naukovanje - obratiti se strukovnim školama

E-mail Ispis PDF

Od najava popuštanja epidemioloških mjera za zaštitu od virusa COVID19 Hrvatska obrtnička komora svakodnevno zaprima velik broj upita licenciranih obrta i pravnih osoba te roditelja učenika u vezi nastavka provedbe naukovanja u obrazovanju za vezane obrte. Posebnu zabrinutost izražavaju roditelji učenika u završnim razredima kao i obrtnici koji ih poučavaju. Slijedom toga u travnju i svibnju uputili smo nekoliko dopisa Ministarstvu znanosti i obrazovanja

U dopisima upućenim 18. i 20. svibnja 2020., Hrvatska obrtnička komora tražila je sljedeće informacije:

  • koliki ukupni minimalni broj sati naukovanja moraju odraditi učenici završnih (trećih) razreda te kako će se odrađivati potencijalni manjak sati
  • u slučaju da je škola odlučila da učenici neće polaziti naukovanje - hoće li obrtnici/pravne osobe dobiti obavijest od škole da se ostatak naukovanja organizira na drugačiji način
  • u slučaju da obrt/pravna osoba zbog ograničenosti prostora ne može osigurati propisane epidemiološke mjere - hoće li se i na koji način će se organizirati naukovanje za te učenike
  • u slučaju da roditelji učenika ili sam učenik ne želi pohađati naukovanje ili ga ne može pohađati zbog zdravstvenog stanja - hoće li obrtnici/pravne osobe dobiti obavijest od škole o načinu organiziranju ostatka naukovanja za te učenike

Prema uputi dobivenoj od Ministarstva znanosti i obrazovanja 21. svibnja 2020., broj sati naukovanja potrebno je realizirati prema nastavnom planu i programu, zakonskim propisima (Zakon o odgoju i obrazovanju, Zakon o strukovnom obrazovanju, Odluka o početku i završetku nastavne godine), ugovoru o naukovanju, godišnjem planu i programu rada školske ustanove i uputama HZJZ-a. Daljnju uputu i informacije Ministarstva navodimo u cijelosti:

Ažurirano Utorak, 26 Svibanj 2020 07:21 Više...
 

Ponovno upućena požurnica Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Nastavno sve većem posjetu hodočasnika Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, te sukladno trenutno iznimno teškoj situaciji u kojoj se nalaze tradicijski i umjetnički obrti, ispred OKKZŽ i Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ upućena je hitna požurnica za žurno donošenje dopune Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti  COVID-19 vezane za dozvolu rada nedjeljom, blagdanom i neradnim danom tradicijskim i umjetničkim obrtima kao i drugim suvenirnicama u Mariji Bistrici.

 

Otkazano IV. Hodočašće obrtnika Hrvatske u Svetištu Majke Božje Gorske Lobor

E-mail Ispis PDF

Zbog nastale situacije uzrokovane virusom COVID-19, te temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, odgađa se IV. Hodočašće obrtnika Hrvatske, koje se trebalo održati 24. svibnja 2020. u Svetištu Majke Božje Gorske  Lobor.

Ažurirano Četvrtak, 21 Svibanj 2020 08:39
 

Preporuke HZJZ-a: radno vrijeme ugostitelja više nije ograničeno

E-mail Ispis PDF

HZJZ objavio je ažuriranu verziju Preporuke za ugostiteljske objekte, u kojoj radno vrijeme više nije ograničeno do 23 sata.

Preporuku možete pogledati OVDJE.

Ažurirano Četvrtak, 21 Svibanj 2020 07:48
 


Stranica 7 od 413

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46