OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Prijavite se na 25. Generalni BH sajam ZEPS Zenica 2018.

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na 25. Generalnom BH sajmu ZEPS u Zenici 2018., koji će se održati od 02. do 06. listopada 2018. godine.

Radi se o najvažnijem i najvećem sajmu u Republici Bosni i Hercegovini u jesenskom terminu sajmova u 2018. godini, koji brojem izlagača, posjetitelja i sajamskom ponudom pruža mogućnosti hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima za kvalitetnu prezentaciju proizvoda i usluga.

Izložbeni program sajma ZEPS obuhvaća: građevinarstvo, elektro-industriju, strojogradnju, proizvodnju i preradu metala, preradu drveta, preradu plastičnih masa, preradu gume, izradu alata i naprava, izradu namještaja i opreme za uređenje doma, energetika, opremanje interijera, IT tehnologije, prijevoz, prezentacije stranih država, malo i srednje poduzetništvo, tradicijske zanate…

Sajam u Zenici okupiti će preko 400 izlagača iz 16 država svijeta, a očekivana sajamska posjeta je oko 40.000 posjetitelja, od čega više od 80% specijaliziranih posjetitelja- tvrtki i obrta.

Sajam je centralno mjesto prezentacije proizvodnih obrta i tvrtki, dobro medijski popraćen, a svim izlagačima HOK-a Komora će, uz standardne najave u Katalogu sajma i putem službe marketinga sajma ZEPS, omogućiti i dodatnu promociju i prema partnerskim obrtničkim i poduzetničkim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu ključ u ruke - svaki izlagač u sklopu priprema svoje prezentacije, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama izložbenog prostora, dobiva dva natpisa na štandu, reprezentaciju na štandu, najavu nastupa, transport eksponata na relaciji Zagreb-Zenica-Zagreb i postavu na štandu. Dakle kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

U nastavku vam dajemo osnovne informacije o sajmu, a u prilogu možete pronaći i prijavu za nastup na 25. Generalnom BH sajmu ZEPS u Zenici 2018. te Vas molimo da, ukoliko ste zainteresirani za nastup, utoliko ispunite prijavne materijale i dostavite ih u HOK u što kraćem roku, kako bismo pravovremeno pripremili izložbu.

Naziv sajma/adresa: 25. GENERALNI BH SAJAM ZEPS 2018., Kučukovići 2/VI, p.p. 2, 72000 Zenica, Bosna i Hercegovina, www.zeps.com

Termin održavanja: 02.-06. 10. 2018.

Radno vrijeme sajma: 10,00-18,00 sati

Izložbeni prostori sajma ZEPS- 10.900 m2 zatvorenog izložbenog prostora u paviljonima i 5.900 m2 otvorenog izložbenog prostora sajma

Izložbeni prostor HOK-a na sajmu u Zenici 2018. -štand u paviljonu A međunarodnih izlagača, na samome glavnom ulazu u paviljon.

Procjena broja posjetitelja sajma: oko 40.000,00

Cijena izlagačkog prostora, uz logistiku nastupa po principu “ključ u ruke”, uz sufinanciranje HOK-a za članove HOK-a od 50% iznosi 47,84 EUR-a po m2 + PDV (25%), odnosno ukupno za platiti 59,80 EUR/m2 standardno uređenog izložbenog prostora.

Ažurirano Utorak, 10 Srpanj 2018 08:21 Više...
 

Pobjednici ovogodišnje Štruklijade

E-mail Ispis PDF

U subotu,7. srpnja 2018. godine je na prostoru Muzeja Staro selo u Kumrovcu održana 10. Štruklijada - jedinstvena manifestacija Krapinsko–zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog specijaliteta koji ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra.

Klet Zagorski dvori - OPG Micak iz Marije Bistrice pobjednik je ovogodišnje Štruklijade, druge mjesto pripalo je Slasticama Tri užitka obrtu iz Bedekovčine, vlasnice Štefice Gulije, dok je treće najbolje štrukle na svijetu pripremio Restoran&catering Sermage, obrt  iz Svetog Križa Začretja, vlasnika Ivana Đurkina Benkotića. O tituli najboljih štrukli odlučila su istančana nepca ocjenjivačkog suda u sastavu: predsjednik Branko Ognjenović - renomirani hrvatski kuhar i poznati akademik kulinarstva te članovi: direktor firme za savjetovanje u ugostiteljstvu i hotelijerstvu Štruml d.o.o Ivica Štruml i Branko Čukelj – direktor hrane i pića u Hotelu Sheraton, te dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza.

„Štrukli su jedna simbolika Zagorja - naš ponos. Ove je pekla moja mama Katica, prema bakinom receptu, te će iste takve štrukle sutra jesti i naši gosti u Mariji Bistrici, gdje su oni sastavni dio našeg menija i mogu reći da ih nikad nije odbio niti jedan gost" - rekao je nositelj OPG-a Micak Mladen Micak te dodao kako je neizostavni dio pobjedničkih štrukli domaći sir njegove punice. Predsjednik ocjenjivačke komisije Branko Ognjenović istaknuo je kako je žiri ocjenjivao kako su štrukli pečeni, zatim njihov izgled, okus i miris, debljinu tijesta te kvalitetu i rahlost sira. "Smatram da je ovo jedna prekrasna turistička manfiestacija i jedan brend koji treba ići još dalje i još bolje" - komentirao je Štruklijadu Branko Ognjenović.

Popularna manifestacija privukla je u Kumrovec više tisuća posjetitelja, koji su mogli kupiti zagorske štrukle po promotivnoj cijeni, pratiti kulinarski show u kojem su svoje kulinarske vještine odmjerili učenici SŠ Zabok, zagorske bake i bake iz Slovenije te  uživati u kulturno – zabavnom programu, degustacijama i nagradnim igrama. U Muzeju Staro selo se po popularnoj cijeni ulaznice moglo razgledati 30 tradicijskih stambenih i gospodarskih objekata sa prikazom starih zanata, upoznati poznavatelje tradicijskih znanja i vještina poput izrade dječjih drvenih igračaka i licitara, kovanja i izrade cvijeća od krep papira. Za najmlađe je organizirana i konjska zaprega s ponijima, a mogli su se kupiti i zagorske drvene igračke, bučino ulje i koštice, vrhunski zagorski med, vina i suhomesnati te drugi domaći proizvodi.

Štruklijada je ove godine organizirana u okviru provedbe projekta "Uživam tradicijo" koji je odobren u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska. Na Štruklijadi će tako sudjelovati i partneri iz Slovenije, koji će u Muzeju Staro selo predstaviti svoju kulinarsku tradiciju. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, traje do 2019. godine, vrijedan je 1,500,000 eura, a u sklopu njega će sljedeće godine biti održana i manifestacija Babičini kolači.

Organizatori ovogodišnje Štruklijade su Krapinsko-zagorska županija, Zagorska razvojna agencija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, uz podršku Muzeja Hrvatskog zagorja te Općine Kumrovec, a projekt podržavaju i sufinanciraju i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina te Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije. Medijski pokrovitelji: Radio Kaj, Zagorski list, Oblizeki, Naturala, Gastro.hr, Idem van, Gastronomika, Recepti.hr. Pokrovitelj promocije  je Hrvatska turistička zajednica.

U tridesetak zagorskih ugostiteljskih objekata sve do 14. srpnja traje promotivna akcija s popustom od 50% na zagorske štrukle. Popis restorana možete pronaći na web stranici www.struklijada.com.hr.

Ažurirano Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 12:12
 

Potpisan sporazum o suradnji na organizaciji 26. ZGZ-a

E-mail Ispis PDF

U sklopu 53. Tjedna kajkavske kulture, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ), Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina, organiziraju 26. Međunarodni sajam gospodarstva “Zagorski gospodarski zbor”.  Sajam će se održati u dvorani i na vanjskim prostorima Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina, Srednje škole Krapina i izložbenim kućicama u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda od 6. do 8. rujna 2018. godine. Organizatori osiguravaju sve potrebne tehničke uvjete za izlaganje i prodaju proizvoda na Sajmu, a zainteresirani obrti, tvrtke i poljoprivredni proizvođači svoje prijave za sudjelovanje trebaju dostaviti do 25. srpnja. On-line Prijave  dostupne su na web stranicama Sajma www.zgz.hr .

Dana, 05. srpnja u prostorijama Gospodarske komore u Krapini HGK, sporazum o organizaciji 26. Zagorskog gospodarskog zbora potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te predsjednici županijske Gospodarske i Obrtničke komore KZŽ Josip Grilec i Davor Pleško.

Svi potpisnici istaknuli su ovom prilikom važnost uspješnog i kontinuiranog održavanja punih 26. godina ove najznačajnije gospodarske manifestacije na području Krapinsko-zagorske županije. Ove godine zemlja partner 26. ZGZ biti će Austrija, dok će županija partner biti Vukovarsko-srijemska županija. Bogata ponuda proizvoda i usluga izlagača uz atraktivan program te besplatne frizerske usluge obrtnica OKKZŽ i prezentaciju tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ bit će dovoljan razlog za posjet velikog broja posjetitelja ovom sajmu.

Ažurirano Četvrtak, 05 Srpanj 2018 13:55
 

Narodne novine d.d. - novi partner za nove pogodnosti u projektu HOK zajednička nabava

E-mail Ispis PDF

U asortimanu  koji broji više od 20.000 artikala može se pronaći sve što je potrebno za poslovanje tvrtki svih veličina. U ponudi je široki izbor sitnog potrošnog uredskog materijala, registratora, kuverti, naljepnica, fotokopirnog papira i tonera (originalnih i zamjenskih), uništavača papira, informatičke opreme i svega ostalog potrebnog za funkcioniranje ureda.

Tvrtka je zastupnik mnogih uglednih svjetskih tvrtki, kao što su Schneider, Herlitz, Wedo, Kores, Edigs, Jolly, Maped, Rebell, Foldermate, Mary Uchida. Narodne novine d.d. imaju 38 maloprodajnih poslovnica širom Hrvatske, kao i veleprodajna središta po regijama te web trgovinu (e-trgovina.nn.hr).

Tiskarska djelatnost je jedna od tri osnovne djelatnosti Narodnih novina d.d.
Prvi nakladnik Narodnih novina (Ljudevit Gaj) vlastitu je tiskaru otvorio 1838. I danas se (od 2005.) Narodne novine, službeni list Republike Hrvatske, tiskaju u tiskari Narodnih novina d.d. Uz tiskanje službenog lista RH i njegovog dodataka Međunarodnih ugovora, glavna je zadaća tiskare proizvodnja tiskanica.

Nakladničku djelatnost Narodnih novina d.d. čine tri glavne poslovne aktivnosti:

  1. nakladništvo Narodnih novina, službenoga lista RH
  2. nakladništvo pravne biblioteke Narodnih novina d.d. (udžbenici, monografije, komentari zakona, priručnici, zbirke propisa i biblioteka Europsko pravo)
  3. program pravne edukacije

Trgovina je jedna od osnovnih poslovnih aktivnosti Društva. Još je Ljudevit Gaj u prvoj polovici XIX. st. otvorio prvu novinarnicu, što predstavlja početak prodaje i ostvarivanja profita u trgovačkoj djelatnosti nakladnika i tiskara Narodnih novina. Slijedi prva knjigarna, koja odgovara današnjim knjižarama, a davne 1853. Gaj prodaje i školske udžbenike.

Među širokim asortimanom proizvoda koje danas komercijala Narodnih novina d.d. tijekom poslovne godine plasira na tržište fizičkim i pravnim osobama je 2.600 raznih tiskanica proizvedenih u vlastitoj tiskari i kod vanjskih tiskara, specijaliziranih poslovnih partnera.

Ažurirano Utorak, 03 Srpanj 2018 11:34
 

Članovi OKKZŽ i ove godine na Štruklijadi 2018. u Kumrovcu

E-mail Ispis PDF

Štruklijada je manifestacija Krapinsko-zagorske županije koja se održava u cilju promocije i zaštite tradicionalnog zagorskog jela - zagorskih štrukli. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske dodijelilo je tradicionalnim domaćim štruklima status nematerijalnog kulturnog dobra i upisani su u Registar zaštićenih kulturnih dobara Hrvatske.

Krapinsko-zagorska županija radi i dalje na dobivanju jamstvenog žiga Zagorskih štrukli, te u konačnici zaštiti geografskog porijekla.

Za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeću se zagorski restorani, agroturizmi, hoteli, toplice i pekarnice. Tijekom dva tjedna, prije i poslije Štruklijade, u zagorskim ugostiteljskim objektima provodi se i promotivna akcija sa popustom od 50% na zagorske štrukle. Popis restorana nalazi se na web stranici www.struklijada.com.hr.

Štruklijadu 2018. zajednički organiziraju Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a manifestaciju podupiru partneri: Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije i Srednja škola Zabok.

Ovogodišnja Štruklijada održat će se 7. srpnja u Muzeju Staro selo u Kumrovcu.

Ažurirano Utorak, 03 Srpanj 2018 13:13
 


Stranica 7 od 316

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15