OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održan sastanak Poduzetničkog kluba žena KZŽ

E-mail Ispis PDF

Poduzetnički klub žena KZŽ u užem sastavu u ponedjeljak, 14. listopada 2019. održao je  redovni sastanak. Uz kavicu i razgovor načelno su dogovorene daljnje aktivnosti u 2019. godini, a izrađen je i nacrt plana aktivnosti za 2020. godinu. U 2020. godini, osim  organizacije  „Konferencije  žene i poduzetništvo Krapinsko-zagorske županije“ u ožujku,  planira se druženje, umrežavanje i obilježavanje  „Dana ženskog poduzetništva u KZŽ“ u mjesecu svibnju; organizacija Okruglog stola sa temom vezano uz poduzetništvo žena u sklopu Zagorskog gospodarskog zbora u rujnu i u studenom studijsko putovanje i umrežavanje sa ženama poduzetnicama iz ostalih dijelova Hrvatske i šire.

Potencijal ženskoga poduzetništva i dalje je nedovoljno istražen izvor ekonomskog rasta i zapošljavanja, a ako gledamo EU samo je jedna trećina žena zastupljena u poduzetništvu iako  žene čine više od polovine stanovništva. Svojim aktivnostima Poduzetnički klub žena KZŽ želi svojim aktivnostima poboljšati trend jačanja ženskog poduzetništva i na lokalnoj i na globalnoj razini.  (SL)

Ažurirano Utorak, 15 Listopad 2019 10:41
 

Najava 8. INTERSLAST

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima  kako počinje 8. Interslast, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva

U utorak, 15. listopada 2019. godine u Termama Tuhelj bit će održano svečano otvorenje 8. Interslasta, međunarodnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva

Svečanost otvorenja počinje u 09,00 sati.

(hotel Well)

Ovogodišnja glavna tema Interslasta je Med u slastičarstvu. Posjetitelji kongresa moći će kušati brojne kolače s medom, medenjake, paprenjake i medene pite. U sklopu programa prikazat će se izrada starinske medvene pite iz Podravine, tradicijski i izvorni medenjaci Hrvatskog Zagorja, korčulanski klašun, šapice s medom, zadarski smokvenjaci, nigerijski puff-puff s medom (vrsta afričke slastice nalik fritulama), austrijski, uskrsni medeni kolači, starinski, tradicijski kolač s medom iz Homolja, izvorna, blagdanska, medena pita iz Srbije, razne zagorske i podravske kolače s medom, medenjake i kolače s medom iz Varaždinske županije. Gosti iz susjedne Slovenije pokazat će kako se radi slovenska potica, koja je nedavno zaštićena u EU.

 

 

Ažurirano Srijeda, 16 Listopad 2019 07:00 Više...
 

Poslovno tehnološki inkubator - anketa

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima kako Krapinsko-zagorska županija provodi projekt Poslovno tehnološki inkubator KZŽ. Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije je partner na istom.

Kako nam se projekt bliži kraju, jedna od aktivnosti je i prikupljanje inicijalnih informacija vezano za interes naših poduzetnika početnika te onih koji tek razmišljaju o svijetu poduzetništva a i naših sadašnjih poduzetnika. Za navedene potrebe izrađena je anketa za iskaz inicijalnog interesa za usluge inkubatora.

Anketa se nalazi na sljedećem linku:

https://forms.gle/2Zd939ovCr3U9K666.

 

 

 

OKKZŽ organizirala posjet Alpe Adria Florist Cup 2019. i Grazerherbstmesse 2019.

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ), zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije (KZŽ) te uz sufinanciranje samih članova posjetitelja, dana 05. listopada 2019. organizirala je jednodnevni post Alpe Adria Florist Cupu 2019. www.alpeadriacupflorst.com/ i Grazer HERBSTMESSE 2019. www.mcg.at/events/herbstmesse/ .

Po dolasku na ovaj tradicionalni jesenski sajam posjetio se štand Hrvatske obrtničke komore na kojem su uz sufinanciranje HOK-a, OKKZŽ tj. KZŽ izloženi katalozi tradicijskih i umjetničkih obrta KZŽ i katalozi „Od temelja do krova“, kao i izložbena vitrina suvenira tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ. Svoje suvenire u zajedničkoj izložbenoj vitrini ispred OKKZŽ  predstavili su slijedeći obrti: «ATELIER VARGA», vl. Darko Varga, Zlatar, «Bačvarska i kačarska  radnja», vl. Drago Petek , Đurmanec, «Bravarsko kovačka radionica» , vl. Stjepan Mišak,  S.K. Začretje, «Medičarsko svjećarska radnja  ZOZOLLY  utemeljeno 1882.», vl. Vlasta Hubicki, Marija Bistrica, «Medičarna Šćuric», vl. Brankica Šćuric, Marija Bistrica,«Keratims», vl. Mladen Savić, Bedekovčina, «Eko – etno», vl. Neven Krušelj, Proizvodnja i trgovina kristalnih unikata «Podhraški», vl. Bojan Podhraški, Hum na Sutli, «BGS», obrada stakla, proizvodnja, trgovina i posredovanje, vl. Lidija Božiček, Desinić,«L  ART», vl. Lilijana Javorić Ilić,Tuhelj, «Izrada igračaka i suvenira», vl. Renata Čukelj, Marija Bistrica, ZLATARNA «VRANČIĆ», vl. Hrvoj Vrančić, Zabok i SŠ Bedekovčina - proizvodi od keramike, «KRALUŠ» obrt za umjetničko ukrašavanje, vl. Marijana Sačer, Marija Bistrica, «LONČARSTVO ANDROIĆ» obrt za proizvodnju keramike, vl. Božek Androić, Mače, «MATEJA LESIČAR» obrt za proizvodnju keramike, vl. Mateja Lesičar, «Art studio DUGA» vl. Martina Šamec, Zabok, Izrada proizvoda od keramike i prodaja suvenira, vl. Vesnica Benčić. Svoje proizvode i usluge ispred OKKZŽ predstavio je i obrt  PROMEGA , vlasnika Maria Kiseljaka iz Jazvina. Nastavno ovom prigodom razgledale su se  i atraktivne cvjećarske kreacije učesnika Alpe Adria Florist Cup-a 2019. godine

Ažurirano Ponedjeljak, 07 Listopad 2019 11:39
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave od 3. do 9. listopada

E-mail Ispis PDF

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 3. do 9. listopada 2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 47 – Trgovina na malo osim trgovine motornim vozilima i motociklima,

- I 56.2 – Djelatnosti keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i

- N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

Napominjemo da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podaci o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

 

Ažurirano Četvrtak, 03 Listopad 2019 08:22
 


Stranica 6 od 368

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8 i Članova: 1