OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

OKKZŽ poziva na besplatni seminar FARMAVITE 8. rujna 2017.

E-mail Ispis PDF

Na inicijativu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije,  FARMA VITA u sklopu Programa 25. Zagorskog gospodarskog zbora Krapina 2017. g. dana 8. rujna 2017.  /petak/ organizira Seminar „FARMAVITA-KOLEKCIJA JESEN/ZIMA 2017.“

Ispred Ceha frizera Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije pozivaju se sve zainteresirane vlasnice frizerskih salona Krapinsko-zagorske županije da zajedno sa svojim djelatnicama prisustvuju besplatnom strukovnom seminaru koii će se odvijati u Amfiteatru SŠ Krapina od 19.,00 sati.

Sve zainteresirane obrtnice frizerske djelatnosti prijave mogu izvršiti putem e-maila u svojim matičnim Udruženjima obrtnika OKKZŽ.

Kako se ovaj strukovni program događa u sklopu 25. Zagorskog gospodarskog zbora, pozivaju se svi  da prije početka besplatnog seminara obavezno posjete izložbene prostore Zbora s radnim vremenom od 10,00 do 22,00 sata. Nastavno navedenom, uz bogat kulturno umjetnički i zabavni  program na Zboru Vas očekuje velik izbor proizvod, usluga, nagrada i ostalih atraktivnih zanimljivosti.

Ažurirano Četvrtak, 31 Kolovoz 2017 14:37
 

Predstavljen program 52. Tjedan kajkavske kulture i 25. ZGZ

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak 28. kolovoza 2017. godine u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je konferencija za novinare povodom predstavljanja programa predstojećeg Tjedna kajkavske kulture 2017. Na konferenciji je predstavljen program Tjedna kao i program jubilarnog 25. Zagorskog gospodarskog zbora.
Tjedan kajkavske kulture jedna je od najvažnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj koja veliča sveukupno umjetničko stvaralaštvo kajkavskog govornog područja. U sklopu Tjedna održava se 52. Festival kajkavskih popevki prepun mnogih nezaboravnih pjesama koje su postale nesporni dio hrvatske glazbene baštine. U sklopu Tjedna također se održava i tradicionalna gospodarska izložba 25. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2017. i to od 7. do 9. rujna. Gospodarska izložba Zagorski gospodarski zbor predstavlja najveće okupljanje i promociju gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije (sve više i gospodarstvenika iz susjednih županija), a njen cilj je na što kvalitetniji način predstaviti gospodarski, obrtnički te turistički potencijal, ali i bogatu ponudu poljoprivrednih proizvoda i proizvođača Hrvatskog zagorja.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Damir Novina, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, predsjednik Hrvatske gospodarske komore –Županijske komore Krapina Josip Grilec, direktorica Turističke zajednice grada Krapine Nedeljka Vodolšak, umjetnički ravnatelj Festivala kajkavskih popevki maestro Siniša Leopold i predsjednik Krapinskog sportskog saveza Saša Kundih.

Na početku konferencije prisutne je s vanjskim događanjima upoznala direktorica Turističke zajednice grada Krapine Nedjeljka Vodolšak koja je ukratko prezentirala bogatu ponudu koncerata i istaknula da svi posjetitelji koji bi doputovali vlakom na Tjedan kajkavske kulture mogu ostvariti popust od 40 % za kupnju isključivo povratnih karata do kolodvora Krapine. Popust se koristi od 2. do 10. rujna, a mogu ga ostvariti i slovenski državljani samo je potrebno povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom u Turističkoj zajednici grada Krapine.

Popust se ne može koristiti na udaljenostima kraćim od 25 km. O programu je govorio i potpredsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Damir Novina, o umjetničkoj strani Festivala umjetnički ravnatelj Siniša Leopold koji je najavio ovogodišnji Festival uz izvedbu Marije Arbanas i prisustvo Marije Borić koja je zauzela prvo mjesto na CD-u ovogodišnjeg 52. Festivala, a pregled športskih događanja dao je predsjednik Krapinskog  saveza Saša Kundih.

S programom 25. Zagorskog gospodarskog zbora prisutne su upoznali predsjednici Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina Josip Grilec. Dosad se prijavilo preko 250 izlagača, na 1100 četvornih metara unutarnjeg (šatori i dvorana) i 1500 četvornih metara vanjskog prostora. Tijekom Zbora održavat će se prezentacije starih obrta, modne revije, nagradne igre, radionice za djecu te razne degustacije.

Predsjednik Pleško pozvao je još izlagača da se prijave za sudjelovanje na najvećem i najvažnijem okupljanju gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije, a zadnji rok prijave je 31.8. 2017.
Na kraju konferencije na cjelokupan Tjedan kajkavske kulture i na 25. Zagorski gospodarski zbor osvrnuli su se gradonačelnik Zoran Gregurović i župan Željko Kolar. Gradonačelnik je istaknuo važnost Tjedna kajkavske kulture za Grad Krapinu i predstavio novi sadržaj kojim će biti obogaćen ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor, a to je Smotra puhačkih orkestara Krapinsko – zagorske županije, koncert “Ususret festivalu”, na kojem će nastupiti Marija Borić, Karla i Dino Miklaužić te Ronald Žlabur te koncert poznate zagorske sopranistice Barbare Suhodolčan. Također je predstavio i otvorenje Muzeja oldtimera te auto kino na igralištu kod OŠ Augusta Cesarca

Attachments:
Download this file (TKK_program_letak_A5_2017.pdf)TKK_program_letak_A5_2017.pdf[ ]1523 Kb
Ažurirano Četvrtak, 31 Kolovoz 2017 11:41
 

Atraktivan nastup članova OKKZŽ u Rijeci

E-mail Ispis PDF

U organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Riječani i njihovi posjetitelji već četvrtu godinu zaredom uživali su u zagorskim delicijama u sklopu manifestacije sajamsko-izložbenog karaktera “100% zagorsko u Rijeci”, koja je ove godine održana u petak i subotu, 25. i 26. kolovoza na Korzu.

Manifestacijom “100% zagorsko u Rijeci” promovira se Zagorje kao turistička destinacija s bogatom ponudom. Tako su na štandovima na Korzu predstavljeni poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, ali i proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, koje predstavlja 49 izlagača, od poljoprivrednih proizvođača i obrtnika-članova OKKZŽ do predstavnika tvrtki, toplica, agroturizma, hotela, restorana i kulturnih ustanova. Uz brojne Riječane i turiste, štandove su sa suradnicima obišli i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Županijske skupštine

Bogata ponuda uključivala je bučino ulje, med, medenjake, zagorske mlince i štrukle, povrće, voće, rakije i likere, sireve, sokove i voćna vina, suhomesnate proizvode, kao i licitare i tradicijske igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Također, organizirane su i cjelodnevne animacije, točnije prezentacija života krapinskih neandertalaca te prikaz starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku, a sve uz bogat kulturno-umjetnički program. Uz Krapinsko-zagorsku županiju, organizator manifestacije je bila i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Muzejima Hrvatskog zagorja i Gradom Rijekom.

 

Članovi OKKZŽ i ove godine sudionici 3. Bučnicafesta

E-mail Ispis PDF

Treći Bučnica fest - manifestacija na kojoj se ugostiteljski objekti i amateri natječu u pripremi bučnice, održan je u nedjelju, 27. kolovoza 2017. godine na prostoru Hostela Kumrovec u Kumrovcu.

Na 3. Bučnicafestu sudjelovalo je deset ugostiteljskih objekata, od kojih su najboljima u pripremi bučnice proglašeni Grešna Gorica i Gostilna Šempeter. Župan Željko Kolar čestitao je svim kuharima, a najboljima po izboru stručnog suda uručio i priznanja i nagrade. „Ovo je već tradicionalna manifestacija koja je svakom godinom sve bolja i bolja te možemo sigurno reći da će s ovom kvalitetom opstati i dalje“ rekao je župan Kolar i istaknuo kako je Bučnicafest jedna od manifestacija koje predstavljaju sjajnu dodatnu ponudu zagorskim hotelima i toplicama. „Zagorje se mora brendirati kao destinacija – pojedinačno smo premali da se bi mogli kvalitetno prezentirati na području Republike Hrvatske, a kamo li da izađemo na europsko tržište – stoga to radimo zajedno. Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, turističke zajednice naših općina i gradova, naši hoteli, restorani, sjajni OPG-ovi – svi zajedno brendiramo Zagorje kao Bajku na dlanu“ kazao je župan Željko Kolar. Priznanja za najbolju bučnicu je zajedno sa županom Kolarom uručio ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek. Najbolju bučnicu izvan konkurencije ugostiteljskih objekata pripremila je Marija Erdelić kojoj su priznanje i posebnu nagradu općine Kumrovec Robert Šplajt i predsjednik Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, načelnik Desinića, Zvonko Škreblin. Prisutnima se uz navedene obratila i saborska zastupnica Marija Puh.

3. Bučnica fest organizirala je Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska sela pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Ministarstva poljoprivrede. U službenoj konkurenciji natjecalo se 10 ugostitelja: Seoski turizam Šumak, Hostel Kumrovec, Vila Zelenjak - Ventek, Turizam Masnec, Klet Grešna gorica, Vinotočje Hajduk, Krčma "Kod Starog", "Tri užitka", Gostilna Šempeter, te "Pionirček". Ocjenjivački sud činili su voditeljica dvorca Miljana Anita Bočkaj, potpredsjednik Kuharskog saveza Hrvatske Branko Čukelj i potpredsjednik Ceha ugostitelja OKKZŽ Zdravko Klanjčić.

Sama je manifestacija počela muzejsko-edukativnim radionicama, predstavljanjem starih zanata, prodajom i promocijom proizvoda sela, igraonicama za djecu, vožnjom kočijama, izložbom radova kiparske kolonije, predstavljanjem ribolovaca, lovaca, vinara, uzgajivača konja, uz prigodnu ugostiteljsku ponudu. Pripremu i pečenje bučnice predstavila je Martina Maček iz Grešne gorice. Radionicu Bogastvo okusa mlijeka promovirala je Višnja Krapljan iz Savjetodavne službe. U popratnom programu nastupili su Etno udruga Zipka, KUD Horvatska, Desinićke mažoretkinje, Klapa Brv, duo Mirela & Adam,, Josipa Lončar, Stjepan Horvat te Grupa Bumerang.

Ažurirano Utorak, 29 Kolovoz 2017 07:32
 

RADNO VRIJEME UGOSTITELJA ZA VRIJEME TRAJANJA 25. ZGZ

E-mail Ispis PDF

U vrijeme održavanja manifestacije Tjedan kajkavske kulture 2017., od 3.-10.09.2017. godine, odobrava se radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Grada Krapine do 5,00 sati.

Opširnije u privitku.

Ažurirano Utorak, 29 Kolovoz 2017 07:49
 


Stranica 6 od 279

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8