OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Poziv "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim ind

E-mail Ispis PDF

Dana 10. listopada 2017. godine objavljen je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama".

Otvoren je od 10. listopada 2017. do 17. siječnja 2018. godine, a projektne prijave će se zaprimati od 10. studenog 2017. godine.

Poziv se provodi u okviru Operativnog programa " Konkurentnost i Kohezija 2014.-2020.", Prioritetne osi 4 "Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije"; Specifičnog cilja 4b1 "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u proizvodnim industrijama". Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 114.000.000,00 HRK.

Minimalni iznos potpore po pojedinačnom projektu: 350.000,00 HRK.

Maksimalni iznos potpore po pojedinačnom projektu: 20.000.000,00 HRK.

Prijavitelji u sklopu ovog Poziva mogu biti mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuju sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti u skladu s Nacionalnom klasifikacijom djelatnosti objavljenoj u Odluci o nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007 – NKD 2007 (NN 58/27, 72/07), osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda. U skladu s gore navedenim opisom i Odlukom, prihvatljivi su prijavitelji koji su poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja B, odjeljaka 05-09 te područja C, odjeljaka 13-33.

Svrha poziva je poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Uz mjere energetske učinkovitosti i/ili ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije u proizvodnim pogonima, projektni prijedlog može uključivati i mjere energetske obnove zgrada pratećih proizvodnom pogonu, koje su isključivo povezane s proizvodnim procesima industrijske i/ili proizvodno-gospodarske namjene (kao što su uredske zgrade, proizvodne hale i sl.). U tom slučaju, podupirat će se provedba mjera energetske učinkovitosti i ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u zgradama dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije za grijanje/hlađenje od najmanje 40% u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Detalji poziva dostupni su u sažetku poziva i natječajnoj dokumentaciji koji su objavljeni na  mrežnoj stranici Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

 

Otvoren 6. INTERSLAST

E-mail Ispis PDF

U utorak, 10. listopada 2017. godine u Termama Tuhelj otvoren je 6. Interslast, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Uz brojne radionice i predavanja bit će natjecanje u nekoliko kategorija, za što je prijavljeno rekordnih 80 ekipa.

Interslast je otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo: „Zadovoljstvo nam je što se Interslast, nakon što se prve dvije godine održavao u Istri, sada već četvrtu godinu održava u Krapinsko – zagorskoj županiji. Ovaj kongres idealna je prilika za naše obrtnike iz ove branše da čuju novosti, educiraju se, razmjene iskustva, ali i da se usporede sa kolegama iz drugih zemalja iz svijeta i Europe. Po tom pitanju, stojimo jako dobro. Uzmimo za primjer gđu. Šteficu Gulija, vlasnicu slastičarnice „Tri užitka“, koja je lani na Interslastu osvojila dva zlata, jedno u kategoriji torti a drugo u kategoriji kolača, dok je njezin sin Krešo ove godine na međunarodnom natjecanju u Italiji osvojio prvo mjesto za svoj sladoled. Kad vaš sladoled proglase najboljim u Europi, i to na natjecanju u Italiji, koja je prva u svijetu po pitanju sladoleda, to nije mala stvar. Sve to dobar je pokazatelj da se možemo uspoređivati sa najboljim destinacijama u Europi, zato jer  su gastro i eno ponuda izuzetno bitne za kompletan doživljaj jedne turističke destinacije“, rekao je župan Kolar te dodao da je Krapinsko – zagorska županija u postupku zaštite zagorskih štrukli. „Do sredine iduće godine trebali bi postići zaštitu na nacionalnoj razini, a nakon toga slijede nam aktivnosti na zaštiti izvornosti štrukli na europskoj razini“, zaključio je župan Kolar.

Govoreći o ovogodišnjem Interslastu, glavni organizator Stjepan Odobašić, naglasio je da je u Hrvatskoj zbog turističke sezone ove godine proizveli 50 milijuna litara sladoleda, dok je dosad taj prosjek na razini godine bio oko 30 milijuna. Taj podatak je istaknuo kako bi ukazao na važnost slastičarstva u sklopu cjelokupne turističke ponude. Okupljene sudionike pozdravili su i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske Dragica Lukin, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni, član stručnog povjerenstva Interslasta Dražen Đurišević te ispred domaćina, Termi Tuhelj Vasja Čretnik.

Na ovogodišnjem Interslastu predstavit će se tri hrvatske županije; Koprivničko-križevačka s podravskom pogačom, Karlovačka županija s ogulinskom masnicom i Krapinsko zagorska županija sa svatovskim kolačima Hrvatskog Zagorja. Organizator je ove godine pozvao i Mateu McConnell koja će predstaviti spravljanje američkih pita u posebnoj radionici. U sklopu kongresa održava se i natjecanje u spravljanju torta s plodovima jeseni u konkurenciji torta, natjecanje učenika srednjih slastičarskih i prehrambenih škola Slovenije i Hrvatske na istu temu, te natjecanje u spravljanja izvornih pita u četiri kategorije.  Na Interslastu sudjeluju osim Hrvatske, SAD, Austrija, Njemačka, Slovenija, Italija i Turska.

Ažurirano Utorak, 10 Listopad 2017 12:56
 

KZŽ raspisala natječaj za deficitarna zanimanja

E-mail Ispis PDF

Krapinsko-zagorska županija raspisala je natječaj za učeničke stipendije u sljedeće tri kategorije: A - 20 stipendija za nadarene učenike - u iznosu od 400,00 kn mjesečno; B - 20 stipendija za učenike po socijalnom kriteriju - u iznosu od 400,00 kn mjesečno; C - stipendije za učenike koji su školske godine 2017/18. upisali 1. razred nekog od deficitarnih zanimanja - u iznosu od 400,00 kn.

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije osobito skrećemo pažnju na C kategoriju - stipendije za učenike koji su školske godine 2017/18. upisali 1. razred nekog od deficitarnih zanimanja - u iznosu od 400,00 kn.

Pravo podnošenja zahtjeva za Natječaj u C kategoriji (učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja) imaju: učenici koji su školske godine 2017./18. upisali 1. razred jednog od sljedećih obrazovnih programa: zidar, tesar, monter suhe gradnje, stolar, tokar i bravar.

Rok za podnošenje zahtjeva iznosi 15 dana od dana objave natječaja i istječe 23.10.2017., a u postupak rješavanja uzimat će se samo potpuno dokumentirani zahtjevi.

Zahtjevi se podnose na posebnim obrascima, koje zainteresirani učenici – studenti mogu dobiti u Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu,  Krapina, Magistratska 1. ili preuzeti s web stranica: www.kzz.hr

Ažurirano Utorak, 10 Listopad 2017 11:43
 

OKKZŽ organizira posjet sajmu L'ARTIGIANO IN FIERA u Milanu

E-mail Ispis PDF

Temeljem zaključka sa 4. sjednice Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije, organizira dvodnevni posjet sajmu L'ARTIGIANO IN FIERA u Milanu u terminu od 02. i 03. prosinca 2017. godine. (subota i nedjelja) Sajam „L' artigiano in fiera“ jedan je od najznačajnijih sajmova u Italiji, ali i šire, na kojem se posebna pažnja pridaje obrtničkim, umjetničkim i tradicionalnim proizvodima.

Cijena aranžmana N/D po osobi u ½ sobi iznosi 350,00 kuna, dok OKKZŽ snosi troškove  prijevoza.

Pozivaju se svi zainteresirani vlasnici tradicijskih i umjetničkih obrta kao i svi ostali članovi OKKZŽ da svoje prijave dostave u matična Udruženja obrtnika  do 09. listopada 2017. godine. (ponedjeljak)

Ažurirano Četvrtak, 05 Listopad 2017 12:20
 

Održan sajam tradicijskih i umjetničkih zanata

E-mail Ispis PDF

U sklopu „Dana kajkavskih riječi Zlatar 2016.“ i ove godine u organizaciji Udruženja obrtnika Zlatar, održan je u subotu 30. 09. 2017.  deveti puta po redu Sajam tradicijskih i umjetničkih zanata i predstavljanje proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a u petak 29. 09. 2017. također u organizaciji Udruženja održana je manifestacije pod nazivom Predstavljanje proizvoda obiteljskih  poljoprivrednih gospodarstava i izložba tradicijskih i umjetničkih zanata.

Na sajmu predstavljeni su proizvodi izrađeni na tradicionalni  način, koji slijede folklorne obrasce našega kraja, a postupak i izrada nekih proizvoda, kao i  alati nisu je  mijenjali stoljećima kao što su proizvodi od gline rađene na lončarskom kolu na nožni pogon, proizvodi od kovanog željeza, ručno rađenje drvene tamburice, pletene košare, ručno rađeni unikatni nakit,  unikatni predmeti od kože, skulpture od drva  i šumskog korijenja i  sl.

Na štandovima predstavljeni su i pčelinji proizvodi, zimnice, bućino ulje,  sokovi, džemovi, kupinovo vino, voćne rakije i sl.

Ove godine pridružila nam se i Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske  županije,  a na svom štandu  predstavila je  rad svojih članova i Savjetodavna služba, Podružnica Krapinsko-zagorske županije koja je pružala savjetodavne usluge u poljoprivredi

Ujedno na štandovima se prezentiralo umijeće kovačkog zanata,  izrada glinenih posuda na lončarskom kolu, izrada tamburica i pletenje košara.

Ažurirano Utorak, 03 Listopad 2017 13:41 Više...
 


Stranica 6 od 283

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 i Članova: 1