OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

FORUM POSLOVNI MEDIJI d.o.o. - novi partner za nove pogodnosti u projektu HOK Zajednička nabava

E-mail Ispis PDF

FORUM MEDIA GROUP (FMG) je međunarodna medijska kompanija sa sjedištem u blizini Münchena (Njemačka) s vodećim, stručnim izdavačkim kućama širom svijeta.

Članice tvrtke FORUM MEDIA GROUP u svojoj širokoj ponudi nude specijalne tematske publikacije, časopise i vrlo cijenjene događaje.

Korisnicima osiguravaju:

 • praktičnu primjenu: pretplatnicima se nude proizvodi koje mogu brzo i lako primijeniti u svakodnevnom radu
 • stručnost: izdanja omogućavaju precizan i stručan rad usklađen s najnovijim poslovnim informacijama i pravnim propisima
 • aktualnost: svaki priručnik i CD redovno se ažuriraju novim informacijama, a korisniku se nude tumačenja usklađena s potrebama tržišta i zakonodavnim sustavom te obrasci i primjeri za konkretnu upotrebu u praksi

Izdanja koriste menadžeri i drugi zaposleni u tvrtkama, kako javnog, tako i privatnog sektora stoga su prisutni u brojnim velikim, srednjim i malim tvrtkama, ali i raznim udrugama, kao i brojnim vladinim i nevladinim organizacijama širom svijeta.

U okviru projekta HOK Zajednička nabava FORUM POSLOVNI MEDIJI d.o.o. članovima HOK-a nude popust od 25 % na jednodnevne seminare koji se održavaju za male grupe u Zagrebu ili ukoliko postoji interes polaznika i u drugim gradovima Hrvatske.
Također, u ponudi je popust od 25 % na MCT - intenzivni edukacijski program. Riječ je o višednevnim programima u trajanju od tri dana kroz tri tjedna koji se održavaju za male grupe.
Na kraju ovih seminara polaznici dobivaju uvjerenje o usavršavanju. Raspored seminara može se naći na web stranici tvrtke.
Popust od 25 % vrijedi i za e-mail seminare čije su teme najčešće strani jezici, zaštita na radu, računovodstvo i financije te druge teme pogodne za taj tip učenja.
Popust od 10 % odobrava se za priručnike u tiskanom izdanju i CD s primjerima. Neki od priručnika su: „Zaštita osobnih podataka“, Sigurnost i zaštita na radu“, „Zakon o radu“, „Pribavljanje bespovratnih sredstava iz EU fondova“ itd.

Više o tvrtki i proizvodima možete pronaći na: https://fpm.hr/

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 12:16
 

Porezna uprava omogućila slanje JOPPD obrasca unaprijed!

E-mail Ispis PDF

Održan sastanak s predstavnicima Središnjeg ureda Porezne uprave - usvojen prijedlog Sekcije računovođa HOK-a

Porezna uprava obavijestila je sve obveznike podnošenja JOPPD obrasca da je omogućeno slanje jedan mjesec unaprijed (do zadnjeg dana slijedećeg mjeseca). Podsjećamo, ovo je bio samo jedan od konstruktivnih prijedloga Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore, koji su upućeni početkom siječnja 2018. godine Ministarstvu Financija, Poreznoj upravi, Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava te Ministarstvu zdravstva, a kojima bi se olakšalo poslovanje računovođama i računovodstvenim servisima.

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 07:05 Više...
 

Prijavite se na seminar "Uvjeti poslovanja u Švicarskoj"

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji, poziva Vas da sudjelujete na seminaru „Uvjeti poslovanja u Švicarskoj“. Seminar će se održati u četvrtak, 14. lipnja 2018. godine u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/I, Zagreb, s početkom u 09.30 sati.

Ukoliko razmišljate o širenju svoga tržišta van granica Hrvatske i Švicarska je zemlja u kojoj biste željeli ponuditi svoje robe i / ili usluge, ovakav je seminar odlična priprema za vas.

Kako pronaći nove kupce i koje zahtjeve švicarsko tržište postavlja pred one koji na njemu posluju, samo su neka od pitanja na koja će vam ovaj seminar ponuditi odgovore.

Seminar će se održati na hrvatskom jeziku, a za sudjelovanje obavezna je prethodna prijava putem priloženog obrasca. 
Broj sudionika je ograničen kapacitetom dvorane. Sudjelovanje je besplatno.
Rok prijave je 11.06.2018.

Registracija sudionika je od 09.00 do 09.30 sati. Nacrt programa seminara, prijavnicu i privolu za obradu osobnih podataka pronađite u prilogu.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon: 01/48 06 666 ili 072 000 026 od 8.00 do 12.00 sati.

Program_Svicarska.docx 239,30 kB

Prijavnica_za_seminar_Svicarska-2018.doc 259,50 kB

Privola za obradu osobnih podataka _ prijava seminar.docx 10,88 kB

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 11:57
 

II. HODOČAŠĆE MAJCI BOŽJOJ GORSKOJ U LOBORU u slikama

E-mail Ispis PDF

Dana 27. svibnja 2018. održano je II Hodočašće obrtnika Krapinsko-zagorske županije, Majci Božjoj Gorskoj u Loboru. Hodočašće je započelo križnim putem od kapele sv. Antuna do crkve Majke Božje Gorske moleći pobožnost križnog puta te uz predvođenje loborskog župnika, vlč. Vladimira Drnetić,

Okupilo se  preko 200-tinjakhodočasnika među kojima su bili predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, zamjenik župana za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek, načelnica općine Lobor Ljubica Jembrih, gradonačelnica grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, potpredsjednik HOK-a  i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, potpredsjednik OKKZŽ i predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar Darko Varga kao i mnogobrojni dužnosnici OKKZŽ. Hodočastilo je i dvadesetak obrtnika sa predsjednicom Područne obrtničke komore  Koprivničko-križevačke županije Irenom Kovačić.

Ovo svetište nije samo izuzetno važno mjesto hodočasnicima već i svima onima koje zanima povijest i arheologija. Jer upravo su u ovom malenom svetištu pronađeni povijesni ostaci iz mnogih dalekih vremena:

 • antički poganski hram (3.st.),
 • starokršćanska bazilika s krstionicom (5.st.),
 • starohrvatske drvene crkve (8. i 9. st.),
 • predromaničke (kraj 9.st.) te
 • kasnoromaničke (13.st.) na čijim je temeljima sagrađena i današnja gotička crkva (14.st.) barokizirana u 17.st.
 • Starohrvatski pleter koji je vrlo česta pletena ornamentika u Dalmaciji također je pronađena u svetištu.

Sve ovo pokazuje važnost najstarijeg marijanskog svetišta u sjevernoj Hrvatskoj te će se zasigurno u 2019. godini okupiti još veći broj hodočasnika.

Ažurirano Utorak, 29 Svibanj 2018 13:31
 

Održan 11. Susret trgovaca HOK - a

E-mail Ispis PDF

Ovim susretom oblikovani su zaključci s ciljem očuvanja i razvoja trgovačke struke

U Koprivnici je 24. i 25. svibnja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, uz podršku partnera Podravka, održan 11. Susret  trgovaca. Ovo događanje je prilika da se mali trgovci – obrtnici okupe, kako bi zajednički razmotrili aktualnu trgovačku problematiku, razmijenili iskustva i predložili mogućnosti za očuvanje i unapređenje obrtničke trgovine.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, pozdravio je okupljene trgovce i kazao kako je mala trgovina iznimno važan faktor u gospodarstvu Republike Hrvatske. Hrvatska obrtnička komora nastoji očuvati i unaprijediti malu trgovinu, zbog iznimnog značaja koji ona ima u ruralnom području, kao i na otocima. Predsjednik Ranogajec istaknuo je da je nužno osigurati rasterećenje cijene rada s ciljem povećanja neto plaće, a skrenuo je i pozornost na važnost educiranog kadra u ovom sektoru.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren rekao je kako je osobno upoznat s teškoćama na koje nailaze trgovci te da su oni koji se bave tom djelatnošću više od trgovaca – oni omogućavaju da male sredine, gradski kvartovi, otoci imaju sadržaj, omogućavaju normalan tok svakodnevnog života. Naglasio je korisnost ovakvih susreta te izrazio optimizam glede budućnosti ove branše.

11. Susret trgovaca otvorila je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je istaknula značaj ovakvih susreta upravo zbog povratne informacije koju poduzetnici mogu prenijeti svom ministarstvu. Naglasila je kako je suradnja HOK-a i nadležnog ministarstva vrlo konstruktivna i otvorena, a rasprava argumentirana, što otvara prostor tome da se na ozbiljnoj razini raspravlja o problemima obrtnika te ih se pokuša riješiti.

Predsjednik Ceha trgovine HOK-a Mladen Malta na samom početku događanja upoznao je sudionike s aktualnim stanjem male trgovine u Hrvatskoj koje se, uzevši u obzir pokazatelje u proteklom razdoblju, može nazvati alarmantnim. Naime, u zadnjih godinu dana broj obrta iz Ceha trgovine manji je za 249 obrta ili 2,5%, dok je u periodu od zadnjih devet godina broj obrta iz Ceha trgovine manji za 6.616 obrta ili 40,7%:

„U moru velikih igrača i medijske hajke koja se stvorila oko Agrokora nitko ne razgovara o nama malima. Mali trgovci su oni koji oživljavaju ruralna područja. Kada se priča o trgovinama često se za primjere uzimaju velike sredine poput Zagreba ili Splita, priča se o velikim trgovačkim centrima na rubnim dijelovima grada, ali nitko ne govori o nama malima koji se borimo za opstanak u ovo doba nepovjerenja prema poduzetnicima. Zato smo danas ovdje. Kako bi skrenuli pažnju na male trgovce i stavili ih u fokus. Kako bi glasno rekli da je to sektor koji treba podršku.

Središnji dio programa 11. Susreta trgovaca zauzela je panel rasprava na temu „Položaj male trgovine u Hrvatskoj danas“ čiji su sudionici bili: načelnica odjela za zaštitu potrošača Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Đema Bartulović; član Uprave KTC-a, Ivan Šiško; tajnik Saveza udruga malih trgovaca, Davorin Labazan; načelnica sektora za trgovinu i tržište Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Marija Kulaš; predsjednik Ceha trgovine HOK-a, Mladen Malta.

Da je položaj malih trgovaca – obrtnika u Hrvatskoj težak, složili su se svi sudionici, koji ipak razmišljaju u pozitivnom smjeru i ističu da će za male trgovce uvijek biti mjesta na tržištu. Posebno će pak, dobro poslovati oni koji će se uspješno prilagoditi novim standardima i zahtjevima potrošača, osluškivati njihove potrebe i na vrijeme osigurati kvalitetnu ponudu.

Temeljem rasprave koja je uključila i analizu svih izlaganja, na samom kraju događanja, Ceh trgovine HOK- a je predložio konkretna rješenja za prevladavanje problema struke, koja će u obliku zaključaka  11. Susreta trgovaca uputiti nadležnim  institucijama.

ZAKLJUČCI 11. SUSRETA TRGOVACA:

 • Tražimo da se osigura rasterećenje cijene rada s ciljem povećanja neto plaće.
 • Tražimo od nadležnih institucija da malim trgovcima žurno omoguće korištenje bespovratnih sredstava za jačanje konkurentnosti i unaprjeđenje usluga.
 • Tražimo da se konkretnim mjerama osobito potiče razvoj ruralne i otočne trgovine.
 • Apeliramo na domaće proizvođače da omoguće povoljnije cijene proizvoda i usluga za obiteljske trgovine, a osobito kroz projekt HOK Zajednička nabava.
 • Tražimo da se nabava putem internetske trgovine izvan granica EU izjednači s domicilnom trgovinom, osobito u smislu obračuna PDV-a.
 • Tražimo smanjenje kartičnih naknada s ciljem jačanja konkurentnosti i smanjenja troškova poslovanja
Ažurirano Petak, 25 Svibanj 2018 13:41
 


Stranica 6 od 311

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31