OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Gorući problemi obrtnika ugostiteljske djelatnosti OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Ceha ugostitelja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije predložio je da se za 31. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE rasprava slijedeće teme:

-   Smanjenje  PDV stope za sve ugostiteljske usluge na 13%

-   Ukidanje poreza na potrošnju  (do 3%) kojeg plaćaju jedino i isključivo ugostitelji

-   Povećanje osobnog odbitka na 5.000,00 kuna s ciljem poticanja potrošnje

-   Pojednostavljenje zakonskih akata, odluka i pravilnika vezanih za obavljanje ugostiteljske

djelatnosti  definiranih od strane gradskih, županijskih i državnih tijela

-   Izjednačiti zakonske obveze obrta ugostiteljske djelatnosti sa svim onima koje J.D.O.-i i OPG-i imaju, kako isti više ne bi predstavljali nelojalnu konkurenciju obrtnicima ugostiteljske djelatnosti

-   Priznavanje troškova reprezentacije u 100% iznosu

-  Obavezna izmjena zakona temeljem kojeg je dozvoljeno izlazak strukovnih SŠ koje školuju kadrove kuhar, konobar iz JMO, a koji osigurava optimalan broj sati praktične nastave. Nastavno navedenom obrtnici ugostiteljske djelatnosti s područja Krapinsko-zagorske županije nemaju pravo prijave na Natječaj  „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ ( za povrat troškova nagrade učenicima za praksu i naknade za mentore). Ujedno zbog navedene činjenice učenici SŠ Krapinsko-zagorske županije koji se školuju za zanimanje kuhar i konobar nemaju pravo prijave na predmetni natječaj stipendiranja resornoga Ministarstva.

-   Porezno rasterećenje za primjerice 13. plaću i topli obrok

-   Alarmantno stanje po pitanju kompetencije i zainteresiranosti kadrova za rad u ugostiteljskoj djelatnosti

-  Alarmantno stanje zbog pada prometa te kontinuitet zatvaranja ugostiteljskih objekata s dugogodišnjom tradicijom osobito na kontinentalnom dijelu Hrvatske gdje su ulazni troškovi osobito porasli a kako se radi o prvenstveno domaćim gostima, nije bilo mogućnosti značajnog podizanja cijena (osobito gorući problem vlasnika restorana kao i svih ostalih vlasnika ugostiteljskih djelatnosti) stoga je potrebno ciljano pokrenuti mjeru od strane resornoga MINISTARSTVA koja bi na neki način ublažila i potaknula opstanak istih.

Ažurirano Utorak, 25 Rujan 2018 13:49
 

Obavijest o objavi natječaja za učeničke stipendije

E-mail Ispis PDF

Obavještavaju se zainteresirane/zainteresirani učenice/učenici srednjih škola , svi s područja Krapinsko-zagorske županije da je dana 25. rujna 2018. godine objavljen natječaj za stipendije u školskoj godini 2018/19.g.

Natječaj je objavljen u skladu s odredbama Pravilnika o stipendiranju i biti će otvoren petnaest dana, točnije do 09. listopada 2018. godine zaključno.

Detalji samog natječaja s propozicijama i kriterijima kao i svi potrebni obrasci za prijavu na natječaj, nalaze se u privitku.

Ažurirano Utorak, 25 Rujan 2018 13:11
 

Prijavite se na seminar " Norme za rast vašeg poslovanja "

E-mail Ispis PDF

Naučite o prednosti primjena normi u poslovanju na besplatnom seminaru za obrtnike u organizaciji Hrvatske obrtničke komore

Seminar će se održati 11. listopada 2018. u prostoru Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49, Zagreb.

Na seminaru će se predstaviti predavač iz SBS (Small business standards - The European association representing SMEs in standardisation) koji će govoriti o normama i uključenosti poduzetnika EU u njihovu primjenu kao i o važnosti primjeni normi u poslovanju poduzetnika na zajedničkom tržištu.

Stručnjaci iz Hrvatskog Zavoda za norme predstavit će prednosti primjene normi putem povećanja razine sigurnosti proizvoda i procesa, čuvanja zdravlja i života ljudi te zaštite okoliša, promicanja kvalitete proizvoda, procesa i usluga, osiguranja svrsishodne uporabe rada, materijala i energije, poboljšanja proizvodne učinkovitosti, ograničenja raznolikosti, osiguranja spojivosti i zamjenjivosti te otklanjanja tehničkih zapreka u međunarodnoj trgovini.s

Ažurirano Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 10:46 Više...
 

Izborna sjednica Skupštine UO Zlatar

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika Zlatar, je 19. 9. 2018. održalo Konstituirajuću sjednicu Skupštine na kojoj su imenovani članovi u tijela Udruženja za mandatno razdoblje 2018. – 2022.

Konstituiranjem Skupštine, započeo  je rad novog saziva u sastavu:  Martina Kulfa, Božek Androić, Darko Varga, Ivan Štahan,  Zlatko Varga, Silvia-Ana Sviben, Hrvoje Horvat Zvonko Sedak-Benčić, Darko Rogina, Višnja Loparić, Smiljana Krajnik, Marijan Jembrih, Stjepan Adanić, Zdravko Domitran i Ivica Krpelnik.

Jednoglasnom Odlukom za predsjednika Udruženja u novom mandatu imenovan je Darko Varga, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju i podršci, te je naglasio da će raditi za dobrobit Udruženja i obrtništva uz potporu ostalih članova,  a za potpredsjednika Udruženja jednoglasno je imenovan je Hrvoje Horvat. Na navedenoj sjednici Skupštine Udruženja imenovani su članovi Upravnog odbora u sastavu Siniša Klancir, Dražen Maček, Martina Kotolenko, Višnja Loparić, Smiljana Krajnik, Marijen Jembrih i  Ivica Vidović, izabrani su  i članovi  Nadzornog odbora Udruženja  Silvia – Ana Sviben, Zdravko Domitran i Stjepan Adanić, a za predstavnike u Skupštini Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, mandatno razdoblje 2018. – 2022. izabrani  su Višnja Loparić, Darko Varga i Ivan Štahan.

Sjednici je prisustvovao potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije Tomica Jurinjak, iskoristio je  priliku da čestita predsjedniku Udruženja, Darku Vargi na izabranoj dužnosti,  kao i  novoizabranim članovima u tijelima Udruženja, te im poželio uspješan rad u novom mandatu.

Ažurirano Četvrtak, 20 Rujan 2018 14:19
 

Izvješće s konstituirajuće sjednice UO Krapina

E-mail Ispis PDF

Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine održana je dana 17.09.2018. godine. Na sjednici je Konstituiran novi saziv Skupštine od 19 člana u sastavu: Tomica Jurinjak, Sandra Šimunić, Željko Šalković, Tomislav Horvat, Darko Bolfek, Damir Čuček, Dejan Krkalo, Vladimir Vidović, Ivan Peperko, Branko Šimunić, Slaven Svečnjak, Milan Frljužec, Mario Petek, Jagoda Špiljak, Ljubomir Marjanović, Mirko Kuhar, Zvonko Semenić, Silvija Vinceljak i Krunoslav Katalenić.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Vladimir Vidović, iz Jazvina 16, 49232 Radoboj.  Na dužnost potpredsjednika Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj u mandatu 2018.-2022. g. izabran je Tomica Jurinjak. Za  članove Upravnog odbora u mandatu  2018.-2022. imenovani su: Mario Kiseljak, Tomica Jurinjak, Liljana Cvrtila, Robert Horvat, Mario Petek, Damir Čuček, Željko Šalković, Milan Frljužec i Tomislav Horvat.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Silvija Sirovec, Mirko Kuhar i Slaven Svečnjak. Za predstavnike u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije imenovani su Damir Čuček, Mario Kiseljak, Mario Petek i Tomica Jurinjak. Novoizabrani predsjednik Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj  Vladimir Vidović zahvalio je svima na ukazanom povjerenju i podršci.

Sjednici Skupštine nazočio je i potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga. Čestitao je predsjedniku Vladimiru Vidoviću na dužnosti predsjednika  kao i ostalim članovima Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti za mandatno razdoblje 2018. – 2022. godina.

Ažurirano Četvrtak, 20 Rujan 2018 09:53
 


Stranica 6 od 323

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40