OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

51. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju 2018.

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizirati će i sufinancirati sa 50% cijene standardno uređenog izložbenog prostora kolektivan nastup članova HOK-a na 51. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2018., najvećem obrtničkom sajmu u široj regiji, koji će se održati od 11. do 16. rujna 2018. godine na prostoru Celjskog sajma u gradu Celju.

Međunarodni sajam u Celju je respektabilna sajamska izložba sa oko 1.500 izlagača iz 33 države svijeta, s velikom posjećenošću (oko 120.000 posjetitelja u 2017. godini iz 40 država svijeta) te je mjesto kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga za obrtnike i poduzetnike koji žele u direktnom kontaktu s potencijalnim kupcima provjeriti kvalitetu svojih  proizvoda i usluga, s ciljem izvoza te dolaska do novih poslovnih kontakata za buduće poslove.

Ažurirano Utorak, 31 Srpanj 2018 08:16 Više...
 

Kodeks za računovođe - dokument koji unaprjeđuje i štiti struku

E-mail Ispis PDF

Sekcija računovođa olakšala poslovanje računovođama i računovodstvenim servisima

Skupština Hrvatske obrtničke komore 28. lipnja je jednoglasnom odlukom prihvatila Kodeks za računovođe, punim nazivom Kodeks Hrvatske obrtničke komore za obavljanje računovodstvenih i knjigovodstvenih poslova i funkcije računovodstva.

Kodeks, između ostalog, definira načela postupanja računovodstvenih servisa, ali i uređuje zaštitu osobnih podataka, sukladno Uredbi o zaštiti osobnih podataka. Tako npr. računovodstveni servisi, potpisnici ovog Kodeksa, ne trebaju dodatno ugovorno uređivati odnose sa svojim zaposlenicima u skladu sa spomenutom Uredbom, a isto tako jasno su uređena i pravila postupanja s osobnim podacima u slučaju kada je računovodstveni servis Izvršitelj obrade osobnih podataka.

Ovim putem Hrvatska obrtnička komora poziva sve svoje članove koji podržavaju donošenje ovog važnog dokumenta za računovodstvenu struku  da potpišu Izjavu o prihvaćanju Kodeksa koja se nalazi u privitku i dostave ju na adresu Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/II, u Zagrebu.

Potpisivanjem Izjave svaki računovodstveni servis ostvaruje prava potpisnica Kodeksa.

Izjavu o prihvaćanju Kodeksa za računovođe mogu potpisati sve članice Hrvatske obrtničke komore (redovni članovi – obrti, ali i dobrovoljni članovi  te ostale pravne osobe).

Sukladno odredbama Kodeksa, Hrvatska obrtnička komora vodi popis potpisnica Kodeksa, koji će se redovno ažurirati na HOK web stranici, a trenutni Popis možete pogledati ovdje:

Popis_potpisnica_Kodeksa_HOK-a_za_obavljanje_racunovodstvenih_i_knjigovodstvenih_poslova_i_funkcije_racunovodstva_azurirano_2018-7-13.pdf 126,65 kB

Veliki je ovo korak za računovodstvenu struku, a sukladno već ranije pristiglim potpisanim Izjavama računovodstvenih servisa koji ga prihvaćaju, dokaz i potrebe da se uredi ovo vrlo važno područje.

Brojna trgovačka društva su uvidjela značaj ovog dokumenta te su stupanjem u dobrovoljno članstvo Hrvatske obrtničke komore u mogućnosti koristiti ga u svrhu jednostavnijeg i jasnije uređenog poslovanja svojih servisa. To predstavlja jasan dokaz da je Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore koja je dugotrajnim i intenzivnim radom kreirala Kodeks, uspjela prepoznati nužnost za usklađivanje i ujednačavanje postupanja cjelokupne računovodstvene struke.

Prva Uvjerenja već su otpremljena pa ovim putem čestitamo svim računovodstvenim servisima koji su već prepoznali vrijednosti ovog važnog dokumenta.

Cjeloviti tekst Kodeksa možete pronaći u privitku:

Kodeks_HOK-a_za_obav_rac_i_knjig_posl_i_funkc_rac.pdf 532,50 kB

Izjava_Kodeks_HOK-a_za_racunovodje_2018-6-28.docx 12,67 kB

Radimo s Vama za Vas! 
Hrvatska obrtnička komora

Ažurirano Četvrtak, 19 Srpanj 2018 07:02
 

Unaprijedite svoje poslovanje bespovratnim sredstvima

E-mail Ispis PDF

Ovaj tjedan je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem njihovog poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Cilj Poziva je jačanje tržišne pozicije, povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije kao i podrška razvoju informacijskog društva u RH.

Više...
 

Jesenski ispitni rok za prijevoznike

E-mail Ispis PDF

Sljedeći ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza “Upravitelj prijevoza“ održat će se u subotu, 1. rujna 2018. godine u Zagrebu. Ovisno o intenzitetu prijave, postoji mogućnost održavanja ispitnog roka i u nedjelju, 2. rujna 2018. godine.

Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 17. kolovoza 2018. Godine.

Povjerenstvo je dužno uputiti polaznicima pisani dopis za pristupanje ispitu najkasnije 7 dana prije početka ispita.

Za prijavu ispita potrebno je dostaviti ispunjenu prijavnicu i potvrdu o uplati. Prijavnica i podaci za uplatu mogu se preuzeti s web stranice HOK-a, http://www.hok.hr/cehovi/ispit_za_prijevoznike.

Za pripremu kandidata za polaganje ispita o stručnoj osposobljenost koriste se:

  • Katalog pitanja izdanje prosinac 2013.
  • Katalog pitanja i odgovora izdanje prosinac 2013

Katalog pitanja može se preuzeti sa web stranice HOK-a (http://www.hok.hr/cro/cehovi/ispit_za_javni_cestovni_prijevoz). Katalog pitanja i odgovora moguće je naručiti  iz HOK-a uz naknadu u iznosu od 100,00 kuna (na istoj uplatnici kojom se uplaćuje naknada za polaganje ispita upisati iznos od 1.600,00 kuna i “katalog pitanja i odgovora“ će biti poslan na adresu poštom).

 

Međunarodni sajam TEHNOMA u Skopju

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na Međunarodnom sajmu TEHNOMA u Skopju 2018., koji će se održati od 24. do 28. listopada 2018. godine.

Radi se o najvažnijem i najposjećenijem sajmu u Republici Makedoniji, koji brojem izlagača, posjetitelja i sajamskom ponudom pruža mogućnosti hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima za kvalitetnu prezentaciju proizvoda i usluga.

Izložbeni program sajma TEHNOMA obuhvaća: obradu metala, izradu alata i naprava, elektro-industriju, strojogradnju, proizvodnju i preradu plastike, preradu drveta, preradu gume, građevinarstvo, obradu kamena, izradu mjernih instrumenata, izradu namještaja i opreme za uređenje doma, energetiku, opremanje interijera, IT tehnologije, prijevoz, logistiku, prezentacije stranih država, malo i srednje poduzetništvo…

Ažurirano Utorak, 10 Srpanj 2018 08:25 Više...
 


Stranica 6 od 316

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17