OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Stožer civilne zaštite RH donio nove Odluke

E-mail Ispis PDF

Ove Odluke stupaju na snagu 11. svibnja 2020.

Stožer Civilne zaštite RH 10. svibnja 2020., donio je nove odluke.

Izmjenu Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene pandemije COVID-19, možete pogledati OVDJE, a Odluku na koju se Izmjene odnose OVDJE.

Također, Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, koja se nalazi OVDJE.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Svibanj 2020 07:56
 

Zastoj ( morotorij ) s provedbom ovrha na plaći

E-mail Ispis PDF

Zakon o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti od 1. svibnja uveden je zastoj (moratorij) s provedbom ovrhe na plaći.

Za vrijeme trajanja posebnih okolnosti u smislu ovoga Zakona zastaje se s postupanjem u svim ovršnim postupcima. Iznimno provodit će se ovršni postupci radi namirenja tražbine zakonskog uzdržavanja djeteta.

Za vrijeme trajanja posebnih okolnosti poslodavac će zastati s provedbom ovrhe na plaći te neće plijeniti daljnje tražbine ovršenika, već će cijelu plaću odnosno stalno novčano primanje isplatiti radniku.

Poslodavac odnosno drugi isplatitelj stalnog novčanog primanja zaprimat će nove ovršne isprave radi stjecanja prava prvenstvenog reda pri namirenju, ali neće plijeniti niti prenositi dio primanja ovrhovoditelju.

Izuzimaju se od ovrhe i sredstva koja se uplaćuju namjenski u svrhu provedbe projekata dodjelom bespovratnih sredstava odnosno potpore ili financijskih instrumenata koji se financiraju iz nacionalnih sredstava i/ili proračuna Europske unije. Također se izuzimaju od ovrhe i sredstva koja se isplaćuju kao mjera pomoći pravnim i fizičkim osobama uslijed posebnih okolnosti.

Za vrijeme trajanja posebnih okolnosti ne teku zatezne kamate.

Trajanje ovih mjera tj. moratorija na ovrhu je do 1. kolovoza 2020. godine uz mogućnost naknadnog produljenja odlukom Vlade RH za još tri mjeseca.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Svibanj 2020 07:56
 

Obavijest: Učenici srednjih strukovnih škola nemaju praksu!

E-mail Ispis PDF

Temeljem upita kojeg je Hrvatska obrtnička komora uputila Ministarstvu znanosti i obrazovanja, isto je izdalo obavijest da učenici srednjih strukovnih škola nemaju praksu dok traje obustava nastave. Pozivamo sve obrtnike da prate internetske stranice Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Zagreb te stranice nadležnih službi i institucija te poštuju upute koje izdaju mjerodavne institucije.

 

Odluka i Preporuke za djelatnosti u međunarodnom cestovnom teretnom prometu

E-mail Ispis PDF

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o mjerama za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19. Prema novoj Odluci, vozači koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnom transportu nakon povratka iz inozemstva više ne moraju ići u samoizolaciju.

Tekst nove Odluke, kao i Preporuke za djelatnosti u međunarodnom cestovnom teretnom prometu možete preuzeti u prilogu.

Ažurirano Petak, 08 Svibanj 2020 10:12
 

Potpore HZZ-a za sezonske obrte – odgovori na najčešća pitanja

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora izradila je odgovore na najčešća pitanja vezana uz korištenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta za sezonske obrte. 
Kako predati zahtjev za ostvarivanje potpore, koji su dokumenti potrebni i tko sve ostvaruje pravo te ostale važne informacije možete saznati OVDJE.

Ažurirano Petak, 08 Svibanj 2020 07:45
 


Stranica 6 od 409

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49