OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji HOK-e

E-mail Ispis PDF

Utjecaj pandemije na hrvatsko ugostiteljstvo

Hrvatska obrtnička komora i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika, uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice, organiziraju 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika koji će se ove godine održati od 14. do 16. studenoga u Šibeniku, u turističkom naselju Solaris, hotel Ivan.

Kongres je tradicionalno okupljanje ugostitelja i turističkih djelatnika koji u 2019. godini prvi puta, u više od 32 godine dugoj tradiciji, nije održan zbog pandemije. Isti je spona struke i predstavnika resornih institucija, zamišljen kao mjesto susreta na kojem ključni dionici imaju priliku razgovarati o preprekama u poslovanju, ali i dati konkretne prijedloge za njihovo rješavanje.

Pandemija koronavirusa najviše je utjecala na obrtništvo i malo poduzetništvo, a najveći pad prometa zabilježen je u ugostiteljstvu i turizmu. Ugostiteljska djelatnost važan je element turističkog agregata, ali pandemija je donijela probleme i nesigurnost.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore zastupa interese više od 14.000 obrtnika ove struke. Značajna je to brojka ljudi koji ovise o rastu i razvoju ovog sektora u ovim izazovnim vremenima. Upravo zbog toga će se na najbrojnijem i najdugovječnijem okupljanju ove struke, 33. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, raspravljati o izazovima u poslovanju u vrijeme pandemije te donošenju smjernica za stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja za ugostitelje i turističke djelatnike.

Organizacijom Kongresa na suvremen i atraktivan način također se želi promovirati struka i njena važnost u pozicioniranju Hrvatske kao svjetske turističke destinacije. Ovogodišnji koncept Kongresa donosi dva panela u kojima će se raspravljati o problemima sektora s naglaskom na poslovanje u pandemiji koronavirusa, važnosti gastronomije kao pokretača domaće proizvodnje i promotora destinacije te prezentaciju o mogućnostima financiranja ugostiteljskog sektora.

Uz radni dio kao temelj Kongresa, planiraju se popratna događanja koja će posjetiteljima približiti ugostiteljsku i turističku ponudu, kao i proizvođače iz svih dijelova Hrvatske.

 

 

Poziv - Drugi forum franšiza 2021.

E-mail Ispis PDF

Pozivamo Vas na drugi Forum franšiza 2021. koji se održava dana 16. studenog 2021. u hotelu Sheraton u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Ovogodišnji forum se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Zajednice franšiznog poslovanja HGK s Europskom poduzetničkom mrežom i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Partneri ovogodišnjeg foruma su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska udruga za franšizno poslovanje i Ekonomski fakultet Osijek.

Teme ovogodišnjeg foruma usmjerene su na edukaciju o mogućnostima kreiranja vlastite franšize kao i na zaštitu intelektualnog vlasništva, jer je to ključni element franšiznog modela poslovanja.

Ujedno, na ovogodišnjem forumu će se predstaviti poduzetnici koji uspješno posluju po franšiznom modelu poslovanja u području edukacije, IT-a, uslužnog sektora i ugostiteljstva, a koji svoje poslovanje na tržištu šire upravo putem franšiznog modela poslovanja. Također, bit će i riječi o mogućnostima financiranja franšiznog poslovnog modela.

Sudjelovanje na Forumu je besplatno, a link za prijavu s programom se nalazi u nastavku: https://www.hgk.hr/2-forum-fransiza-2021-najava

 

Dan Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis PDF

Dana 4.11.1994. godine u Krapini, održana je Osnivačka skupština Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Punih 27 godina Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) uspješno zastupa interese obrtnika-nositelja i pokretača gospodarstva Krapinsko-zagorske županije.

Nažalost ove kao i prošle godine, zbog epidemiološke situacije nismo u mogućnosti dodjelom priznanja zaslužnim obrtnicima, obilježiti ovaj za obrtništvo važan dan kao što smo to činili svih dosadašnjih godina.

No i tijekom krize izazvane pandemijom koronavirusa u našoj krovnoj kući Hrvatskoj obrtničkoj komori, Područnoj obrtničkoj komori i u 9 pripadajućih Udruženja obrtnika naše županije,  činili smo sve kako bi se obrtnicima omogućio opstanak na tržištu.

Hrvatska obrtnička komora značajno je utjecala na donošenje povoljnijih uvjeta poslovanja i zalagala se da korištenje mjera za očuvanje radnih mjesta bude dostupno svim obrtnicima, osobito misleći na one najmanje i najranjivije, te se izborila da obrtnik ima ista prava kao i radnik.

„Pandemijsko korona vrijeme“ definitivno je značajno utjecalo na poslovanje Komore, no unatoč svemu briga o strukovnom i cjeloživotnom obrazovanje obrtništva nije stala, provedeni su Majstorski ispiti, Ispiti Stručne osposobljenosti kao licenciranja obrtničkih i poduzetničkih  subjekata.

Nastavno, ističemo kako će ovogodišnja priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije biti uručena na svečanim sjednicama Skupština Udruženja obrtnika te će ista nagrađenima uručiti predsjednik OKKZŽ Darko Varga.

Ovogodišnji dobitnici priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije su:

BRONČANA PLAKETA OKKZŽ za 2021. godinu:

1. UO BEDEKOVČINA:  DRAGUTIN JURČEC, vl. obrta LIMARSKO-BRAVARSKA RADIONICA, Naselje Grbovec 21, Bedekovčina

2. UO STUBICA: DARKO GRDEN, vl. obrta Ugostiteljstvo-turizam-vinogradarstvo-voćarstvo „Grden“, Gusakovec 116, G. Stubica

3. MUO KLANJEC: LILIJANA JAVORIĆ ILIĆ, vl. obrta “L ART”- izrada i montaža vitraža  i predmeta od stakla, Pristava 150 Tuhelj

4. UO KRAPINA: TOMISLAV HORVAT, vl. obrta, Prijevoz " TOMI ", Đurmanec 194, Đurmanec

5. UO KRAPINSKE TOPLICE: JOSIP LJUBIĆ, vl. obrta GASTRO JOŽA, Vrtnjakovec 36, Krapinske Toplice

6. UO PREGRADA: NIKOLA GAJŠAK, vl. obrta Frizerski salon " MY WAY ", Antuna Mihanovića 12, Pregrada

7. UO SVETI KRIŽ ZAČRETJE: PETAR SENTE, vl. obrta P.S. -KROV, M. J. Zagorke 87, Sveti Križ Začretje

8. UO ZABOK: MARIJO POSAVEC, vl. obrta M STAGE razglas, rasvjeta, pozornica, Lug Zabočki 93 A, Zabok

9. UO ZLATAR: ZLATKO VARGA, vl. obrta Elektronika Varga RTV-video servis, Zagrebačka 24, Zlatar

SREBRNA PLAKETA OKKZŽ za 2021. godinu:

1. MUO KLANJEC: DARKO NOVOSEL, vl. obrta STOLARSKO-TESARSKO-STAKLARSKA RADNJA, Mihanović Dol, Predionička 7, Klanjec

2. OPĆINA VELIKO TRGOVIŠĆE, Trg Stjepana i Franje Tuđmana 2, Veliko Trgovišće, po prijedlogu UO Zabok

ZLATNA PLAKETA OKKZŽ za 2021. godinu:

UO ZLATAR: VIŠNJA LOPARIĆ, vl. obrta Frizerska radnja za žene i muškarce, Trg Svete Ane 23, Lobor

Ažurirano Četvrtak, 04 Studeni 2021 08:26
 

33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

E-mail Ispis PDF

Pozivamo vas na 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati od 14. do 16. studenoga 2021. godine u Šibeniku, u hotelu „Ivan", u turističkom naselju Solaris.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma i sport te Hrvatska turistička zajednica.

Na Kongresu se predviđa sudjelovanje brojnih ugostitelja iz Hrvatske i inozemstva, predstavnika resornih ministarstava, saborskih zastupnika, županijskih čelnika, predstavnika komorskog sustava te drugih uglednih gostiju.

Sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave predstavnika institucija i stručnjaka iz područja ugostiteljstva te komercijalne prezentacije i promocije. Kongres je ujedno prilika za razmjenu iskustva među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje.

Prvog radnog dana Kongresa održat će se dvije panel rasprave na kojima će ključni dionici raspravljati o važnim temama za struku. Prvi panel bavit će se gorućim problemima sektora s naglaskom na poslovanje u pandemiji koronavirusa (COVID-19), dok će drugi panel obrađivati važnost gastronomije kao pokretača domaće proizvodnje i promotora destinacije.

Drugog radnog dana Kongresa održat će se niz zanimljivih prezentacija i radionica, pa će sudionici imati priliku informirati se o stvarnim mogućnostima financiranja ugostiteljskog sektora, ulozi koktela u HoReCa industriji i koje su novosti u svijetu piva.

Uz radni dio kao temelj Kongresa, planiraju se popratna događanja koja će posjetiteljima približiti ugostiteljsku i turističku ponudu domaćina, kao i proizvođača iz ostalih dijelova Hrvatske.

Organizacijom Kongresa na suvremen i atraktivan način želi se prije svega promovirati struka. Na Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika pozivaju se ugostitelji, turistički djelatnici, predstavnici institucija, stručnjaci iz područja, kao i ostali zainteresirani.

Kongres će se održati u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a sudjelovanje će biti moguće isključivo uz posjedovanje COVID potvrde.

CIJENE HOTELSKOG SMJEŠTAJA – REZERVACIJA

Specifikacije pojedinih usluga:

  • Noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi, cijena po osobi iznosi 365,00 kn
  • Noćenje s doručkom u jednokrevetnoj sobi, cijena po osobi iznosi 656,00 kn
  • Nadoplata za pansionski obrok i to: buffet ručak 150,00 kn, buffet večera 150,00 kn po osobi.
  • Boravišna pristojba iznosi 11,00 kn po osobi.
  • Navedene cijene uključuju PDV

Sve vezano uz rezervaciju smještaja, akreditacije, uplate, dostavljat ćete isključivo putem elektroničkog rezervacijskog formulara, koji se popunjava na sljedećoj adresi: Kongres ugostitelja 14-16.11.2021.

Više informacija o hotelu možete pronaći na amadriapark.com

Sve upite vezane uz Kongres možete uputiti na kontakt:

Telefon : 01/4806 631; 01/4806 666 – centrala

e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Pozivamo Vas i ove godine da se odazovete u što većem broju!

Program Kongresa bit će dostupan uskoro.

Zagorski gospodarski zbor lani je zbog pandemije održan u čudnim okolnostima i u simboličnom obliku s ciljem očuvanja tradicije i kontinuiteta. Ovogodišnju manifestaciju možemo shvatiti kao generalnu proba za iduću godinu, kad će Zagorski gospodarski zbor doživjeti svoje jubilarno, 30. izdanje.

Ažurirano Srijeda, 03 Studeni 2021 10:26
 

Posjet predstavnika Udruženja građevinara njemačke pokrajine Hessen

E-mail Ispis PDF

Dana 28. listopada Srednju školu Bedekovčina posjetili su članovi Udruženja građevinara njemačke pokrajine Hessen, Verband Baugewerblicher Unternehmer Hessen e.V. (BGVH). Susret je organiziran na poticaj Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj i njihova predsjednika Marija Šuška, koji je partner škole u Erasmus+ projektu "Work for Future". Ovim zanimljivim projektom učenici Srednje škole Bedekovčine, odnosno učenici trogodišnjih obrtničkih zanimanja, otići će sljedeće godine obavljati stručnu praksu u Njemačku.

Gostima škole predstavljeni su prostori u kojima se odvija nastava, programi u kojima se educiraju učenici te su posjetili i nekoliko razreda tijekom nastave. Posebno ih je zanimao rad Laboratorija za ispitivanje materijala, kao i poligon za praktičnu nastavu školu gdje su gosti iz Njemačke dobili uvid u način i uvjete provođenja stručne praktične nastave.

Susretu gospodarstvenika i djelatnika škole prisustvovali su i predstavnici Krapinsko-zagorske županije, ravnateljica Zagorske razvojne agencije, predstavnici Obrtničke komore KZŽ-a, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, Udruženja obrtnika Bedekovčina te predstavnici Općine Bedekovčina.

Ravnateljica Srednje škole Bedekovčina, Vera Hrvoj je sa suradnicama ukratko predstavila školu i njene aktivnosti te istaknula kako je glavna misija škole obrazovanje učenika za rad u obrtništvu, kao i otvaranje mogućnosti za daljnje obrazovanje.

Predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina, Stjepan Kotarski s kojim Srednja škola Bedekovčina ponajviše usko surađuje istaknuo je zadovoljstvo ostvarenom suradnjom, a potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije i potpredsjednik Ceha graditeljstva pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, Miro Čaržavec, kao glavnu nit vodilju u razvijanju deficitarnih zanimanja i obrtništva na području Županije naveo je standarde Europske unije prema kojima bi se, kako kaže, trebala razvijati daljnja iskustva, a s ciljem produbljivanja suradnji i daljnjih usavršavanja. Inače, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije kao institucija radi sa svojim poduzetnicima i obrtnicima, a kao veliku važnost ističu praćenje srednjoškolskog obrazovanja i stvaranje međusobne sinergije.

S druge strane, Hrvatski gospodarski savez koji djeluje od 2006. godine kroz razne projekte prenosi znanja na širu populaciju, a služi kao platforma u Njemačkoj kroz koju se provodi razmjena i suradnja Njemačke i Hrvatske u granama obrtništva. Platforma ima prvenstveno zadaću da odgovara na sva pitanja i zaštiti korisnike od početnih grešaka, nudi logistiku i spajanje s obrtnicima. Kako ističu iz saveza, cilj im je međusobno upoznavanje poslovanja, potreba i potražnje s ciljem postavljanja dugoročnih ciljeva.

Udruženje građevinara njemačke pokrajine Heesen zastupa građevinarce i sve grane gradnje a u želji da dosadašnja suradnja postigne novu razinu uključeni su u se projekt kako bi se provelo učenje po sistemu ”jedni za druge” i kako bi mladi ljudi osjetili Europu i stvorili međunarodne kompetencije.

Službeni posjet završen je dogovorima za buduću suradnju između predstavnika Udruženja građevinara i Srednje škole Bedekovčina kao i sa OKKZŽ i HGK-ŽKKrapina.

Ažurirano Petak, 29 Listopad 2021 13:32
 


Stranica 6 od 462

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25