OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

„HBOR – subvencija kredita“

E-mail Ispis PDF

Ispred OKKZŽ skrećemo pažnju članstvu kako je na temelju Odluke o provođenju programa „HBOR – subvencija kredita“ i Ugovora o poslovnoj suradnji s HBOR-om,  Krapinsko-zagorska županija raspisala J A V N I   P O Z I V za prijavu projekata poduzetnika u okviru programa „HBOR- subvencija kredita“.

Korisnici kredita na temelju Odluke o provođenju programa „HBOR – subvencija kredita“ su između ostalih i  obrti koji ulažu na području Krapinsko-zagorske županije, neovisno o sjedištu odnosno prebivalištu.

Pravo na korištenje subvencije sredstava subvencije kamate na poduzetnički kredit ima Korisnik kredita kojem su odobrena kreditna sredstva u okviru programa Hrvatske banke za obnovu i razvitak (dalje u tekstu: HBOR):

-          Poduzetništvo mladih, žena i početnika , - Investicije privatnog sektora.

Navedeni programi kreditiranja HBOR-a priloženi su predmetnom Javnom pozivu i čine njegov sastavni dio.

Uvjeti kredita definirani su u priloženim programima kreditiranja HBOR-a.

Krapinsko-zagorska županija će Korisniku kredita subvencionirati kamatnu stopu u visini od 1,00 p.p. godišnje.

Pojedine jedinice lokalne samouprave (popis u prilogu) mogu se uključiti u Program dodatnom subvencijom za poduzetnike koji ulažu na njihovom području na način da nezavisno od već potpisanih ugovora između HBOR-a/poslovne banke i Županije, potpišu ugovore s HBOR-om odnosno pojedinom poslovnom bankom koja sudjeluje u Programu (o čemu se poduzetnik može informirati direktnim upitom u pojedinom gradu ili općini).

Najviši i najniži iznos kreditnih sredstava za koje se subvencionira kamata odobrenih u okviru programa HBOR-a su:

-Poduzetništvo mladih, žena i početnika – najniži iznos 200.000,00 kuna, najviši iznos 2.000.000,00 kuna,

-Investicije privatnog sektora – najniži iznos 200.000,00 kuna, najviši iznos 5.000.000,00 kuna.

Kreditni potencijal uz subvenciju Krapinsko-zagorske županije po navedenim programima utvrđen je u iznosu od 30.000.000,00 kuna.

Subvencije će se odobravati po odobrenim kreditima poduzetnicima do iskorištenja kreditnog potencijala.

Plasmani kreditnih sredstava poduzetnicima obavljat će se putem HBOR-a ili putem poslovnih banaka s kojima će Krapinsko-zagorska županija zaključiti Ugovor o poslovnoj suradnji.

Odluku o dodjeli subvencije pojedinom poduzetničkom projektu donosi Povjerenstvo za dodjelu subvencija (dalje u tekstu: Povjerenstvo) nakon odobrenja poduzetničkog kredita u HBOR-u odnosno poslovnoj banci, a temeljem zahtjeva za dodjelu subvencije kamata za poduzetnički kredit s obrazloženjem kojeg dostavlja HBOR odnosno poslovna banka. Po donošenju odluke od strane Povjerenstva i dostave Odluke HBOR-u odnosno poslovnoj banci, kreditor sklapa s korisnikom kredita ugovor o kreditu.

Zahtjev za kredit podnosi se na propisanom obrascu HBOR-a ili poslovne banke sa svom potrebnom dokumentacijom na adrese HBOR-a odnosno poslovne banke, kako je definirano u priloženim programima HBOR-a.

Zainteresirani poduzetnici se javljaju direktno u HBOR i /ili poslovnu banku za sve informacije u vezi predaje zahtjeva za kredit, detaljnih uvjeta kredita, obrazaca zahtjeva i ostalih obrazaca koji se popunjavaju uz obrazac zahtjeva za kredit:

-          HBOR: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili telefon 0800 8007

-          Krapinsko-zagorska županija: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili telefon 049/329-064.

Kontakti u poslovnim bankama bit će objavljeni po potpisu ugovora s pojedinom poslovnom bankom.

Ažurirano Srijeda, 10 Lipanj 2020 11:23
 

Najava Konferencije " Žene i poduzetništvo u KZŽ 2020 "

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članicama o održavanju  Konferencije “Žene i poduzetništvo u Kzž 2020” koja će se održati na novoj lokaciji u  Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije, Bobovje 52 G, Krapina i to 24. lipnja s početkom u 11 sati. U sklopu Konferencije, osim panela, izlaganja, razmjena iskustava i međusobnog upoznavanja, našim poduzetnicama omogućavamo i mjesto za mali izložbeno-promotivno-prodajni sajam u konferencijskoj dvorani, tako da se mogu pratiti svi sadržaje Konferencije. Program traje od 11 do 15 sati uz pauze za kavu i osvježenje. Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, a prijave se primaju mejlom na : Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili on line prijava na stranici:   https://zeneipoduzetnistvo.slkomunikacije.com

Ažurirano Srijeda, 10 Lipanj 2020 08:33
 

Stožer donio izmjenu Odluke: Ukinuta je obvezna pauza od sat vremena

E-mail Ispis PDF

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Izmjenom Odluke, zbog povoljne epidemiološke situacije, ukinuta je obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno.

Naglašavamo da to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ova Odluka stupila je na snagu 7. lipnja 2020. godine.

Tekst Odluke možete preuzeti OVDJE.

Ažurirano Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 10:58
 

Prezentirajte svoje proizvode i usluge uz sufinanciranje HOK-e na 53. MOS-u Celje 2020

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizirat će i sufinancirati s 50% cijene standardno uređenog izložbenog prostora kolektivan nastup članova HOK-a na 53. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2020., najvećem obrtničkom sajmu u široj regiji, koji će se održati od 16. do 20. rujna 2020. na prostoru Celjskog sajma u gradu Celju.

Međunarodni sajam u Celju je respektabilna sajamska izložba s preko 1.500 izlagača iz 34 države svijeta, s velikom posjetom sajmu (oko 121.000 posjetitelja u 2019. godini iz 44 države svijeta) te je mjesto kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga za obrtnike i poduzetnike koji žele u direktnom kontaktu s potencijalnim kupcima provjeriti kvalitetu svojih proizvoda i usluga, s ciljem izvoza, te dolaska do novih poslovnih kontakata za buduće poslove.

Ažurirano Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 09:34 Više...
 

Javni poziv za 28. Međunarodni sajam " Zagorski gospodarski zbor 2020 "

E-mail Ispis PDF

JAVNI POZIV za sudjelovanje na 28. Međunarodnom sajmu „Zagorski gospodarski zbor 2020“ 10.-12. rujna 2020., Krapina

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Krapina, Krapinsko-zagorskom županijom, Gradom Krapina i Radijem Kaj d.o.o. organizira 28. Međunarodni gospodarski sajam „Zagorski gospodarski zbor“.

Zagorski gospodarski zbor održati će se ove godine od 10. do 12. rujna 2020. godine.

S obzirom na novonastale okolnosti vezane uz koronavirus, Sajam će se planirati i organizirati sukladno epidemiološkim smjernicama, te ćete, ukoliko dođe do određenih promjena, biti pravovremeno obaviješteni.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu, molimo Vas da svoj interes za izlaganje dostavite najkasnije do 25. lipnja 2020. godine, Stručnoj suradnici za Cehove OKKZŽ Sandri Klasić na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Nastup za obrte je besplatan.

Ažurirano Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:48
 


Stranica 5 od 414

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7