OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Prijavite se na 12. Obrtničke sportske igre Mali Lošinj

E-mail Ispis PDF

12. Obrtničke sportske igre (OSI) u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održat će se od  09. do 12. svibnja 2019. godine u Malom Lošinju (hotel Vespera), u suradnji s agencijom Dubrovnik Sun iz Dubrovnika.

Pravo nastupa na natjecanjima, koja se održavaju u okviru 12. Obrtničkih sportskih igara, imaju:

  • aktivni obrtnici i članovi komorskog sustava Hrvatske obrtničke komore,
  • zaposlenici komorskog sustava Hrvatske obrtničke komore,
  • članovi uže obitelji definirani Zakonom o obrtu
  • umirovljeni obrtnici
  • dobrovoljni članovi Hrvatske obrtničke komore.

12. OSI – INFORMACIJE:

Ažurirano Petak, 01 Ožujak 2019 08:01 Više...
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

E-mail Ispis PDF

U razdoblju od 28. veljače do 6. ožujka 2019. godine ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 47.91 -  Trgovina na malo preko pošte ili interneta,

- S  96.04 -  Djelatnost za njegu i održavanje tijela i

- H  49.39 -  Ostali kopneni prijevoz putnika.

 

Obavijest o radnom vremenu za zaprimanje ZPP-DOH i DOH za 2018.

E-mail Ispis PDF

Obavještavamo sve porezne obveznike koji žele dostaviti zahtjev za priznavanje prava u posebnom postupku – Obrazac  ZPP-DOH i obveznike koji su u obvezi dostavljanja prijave poreza na dohodak – Obrazac DOH  za 2018. da će u ispostavama Porezne uprave biti omogućeno zaprimanje istih u produljenom radnom vremenu:  28. veljače 2019. (četvrtak) do 19,00 sati.

Kako bi se  poreznim obveznicima i građanima  olakšalo izvršavanje obveza, odnosno ostvarivanje svojih prava upućujemo da je omogućena dostava navedenih obrazaca putem sustava.

Ažurirano Srijeda, 27 Veljača 2019 09:37
 

10. Obrtniča noć UO Pregrada, Hum na Sutli i Desinić

E-mail Ispis PDF

U Humu na Sutli, općini koja teritorijalno pripada Udruženju obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, a u kojoj živi i radi 90-tak obrtnika pretežito proizvodne i prijevozničke djelatnosti, u subotu, 23. veljače 2019.g. održana je „10. Obrtnička noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

Svečanosti „10. Obrtničke noći“ bilo je   nazočno  130 osoba a kao i prethodnih godina, sa nama su bili Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, , Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar,   Saborski zastupnik i gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, Načelnik Općine Hum na Sutli, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore  Dragutin Ranogajec, Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško,   načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin,    te predstavnici komorskog sustava.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio Predsjednik udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili načelnik općine Hum na Sutli,   Potpredsjednik HOK-e i Predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec , i Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20,25,30 i 35  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu.

PRIZNANJE ZA 20 GODINA PRIMILI SU:

Nenad Gretić, Ljiljana  Hajdinjak, Milica Kunštek, Stjepana Košanski i Marijan Šurbek.

PRIZNANJE ZA 25 GODINA PRIMILI SU:

Branka Gretić, Mirko Bukovšak, Darko Halužan, Zlatko Golubić, Janko Briševac, Mladen Cerovski, Mario Ivanjko, Cvetka Šolman, Ivan Posavec, Igor Kurko, Dubravko Domjanić, Robert Javorić, Josip Cerovski i Zdravko Smrkulj.

PRIZNANJE ZA 30 GODINA  primio je Darko Špoljar. PRIZNANJE ZA 35 GODINA PRIMILI SU: Ankica Javorić, Mario Bele, Franc Gangl.

PRIZNANJE ZA 40 GODINA PRIMILI SU: Ivan I Tomislav Pildek, ,Anđelko Štruklec.

Za 60 godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu „KRAČUN“, vl. Ivan Kračun, a za 65. godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu Mesnica „KANTOCI“, vl. Marko Kantoci.

I  ove godine  „Obrtničkoj noći“ prisustvovali su i umirovljeni obrtnici, pa su se tako našem pozivu rado odazvali: Stjepan Štruklec, Stanko Štruklec, Josip Pildek,Ivo i Anđela Špiljak, Ivan i Lidija Kračun, Čedomir Bele, Vlado Ivanjko,  Miroslav Kantoci i Vladimir Večerić.

Gosti „9. Obrtničke noći“ bili su dino Miklaužić, pobjednik 2. sezone RTL-ovog dječjeg pjevačkog natjecanja „Zvjezdice“ i njegova sestra Karla.

Za glazbeni dio programa zaslužan je bio  sastav „F band“ iz Desinića, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu, ples i tombolu, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je do ranih jutarnjih sati.

Ažurirano Srijeda, 27 Veljača 2019 10:07
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

E-mail Ispis PDF

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 14. do 27. veljače 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske, s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 47.11 - Trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićima i

duhanskim proizvodima,

- M 74.20 - Fotografske djelatnosti i

- N  82.19 - Fotokopiranje, priprema dokumenata i ostale specijalizirane uredske pomoćne djelatnosti.

Ažurirano Srijeda, 27 Veljača 2019 10:40
 


Stranica 5 od 341

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22