OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Svečano potpisivanje Ugovora HOK ZNA : OKKZŽ i Partneri

E-mail Ispis PDF

OBRTNIČKA KOMORA KZŽ u sklopu događanja na 25. ZAGORSKOM GOSPODARSKOM ZBORU KRAPINA 2017., temeljem projekta Zajedničke nabave HOK-ZNA pristupila je svečanom potpisivanju Sporazuma Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije sa slijedećim obrtima:

Krojački obrt „Jasna“ Zelengajska 17, Oroslavje, vlasnice Jasne Bogović Pavlina i Krojački salon „BENI“, Ulici K.Š. Đalskog 19, Veliko Trgovišće, vlasnika Damira Oborovečkog.

Krojački obrt „Jasna“ vlasnice Jasne Bogović Pavlina osnovan je 2012. godine. Sjedište obrta je u Oroslavju, Zelengajska 17. U obrtničkoj radionici možete dogovoriti šivanje po mjeri odijela, svečane odjeće, narodnih nošnji ili bilo kojeg odijevnog predmeta iz vlastitog materijala kao i prepravak istih uz stručan savjet vlasnice obrta. Svaki odjevni predmet se izrađuje isključivo ručno i po mjeri. Iz tog razloga kao i tradicijske izrade narodnih nošnji, obrt je uvršten u Katalog tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Za članove Hrvatske obrtničke komore, u Krojačkom obrtu „Jasna“ odobrava se 10% popusta na sve usluge i gotov proizvod.

Krojački salon „BENI“ vlasnika Damira Oborovečkog sa sjedištem u Ulici K.Š. Đalskog 19 u Velikom Trgovišću posluje kao obrt od 01.10.1998. godine. U svom asortimanu nude: svečani program za vjenčanja, poslovni program koji uključuje izradu poslovnih odijela, ženskih kompleta, košulja, konobarskog programa i slično. Zatim je tu casual program sa izradom sakoa, hlača, suknji, svećenički program, odjeća za bendove, lovačka odijela po mjeri, svečane uniforme za vatrogasce, mažuretkinje i ostale. Pruža i uslugu štikanja na  majice, kape, šalove i izradu gotovih grbova. Bave se izradom odjeće po mjeri, muških odijela, ženskih kostima, te dječjih odijela od materijala visoke kvalitete krojenih po želji kupaca.

Za članove Hrvatske obrtničke komore, u Krojačkom obrtu „Jasna“ odobrava se 10% popusta na sve usluge i na gotov proizvod.

Sporazum je ispred HOK-a i OKKZŽ potpisao predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško  i vlasnici obrta: Jasna Bogović Pavlina i Damir Oborovečki

Temeljem potpisanih Sporazuma članovima HOK-a na području Krapinsko-zagorske županije, odnosno cijele Hrvatske, kao i svim djelatnicima i pravnim osobama unutar komorskog sustava HOK-a omogućava se ostvarivanje popusta po posebnim uvjetima.

Ovime HOK i OKKZŽ uspješno nastavljaju ovaj hvalevrijedan projekt na dobrobit članstva Hrvatske obrtničke komore tj OKKZŽ.

Ažurirano Utorak, 12 Rujan 2017 10:35
 

Svečana podjela majstorskih diploma u Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije organizirala je 8. rujna  2017. godine na izložbenom prostoru 25. Zagorskog gospodarskog zbora svečanu  podjelu majstorskih diploma, majstorima koji su majstorski ispit položili u svibnju 2017. godine kao i majstorima koji do sada nisu podigli svoju majstorsku diplomu iz prijašnjih rokova.

Svečanosti su uz dobitnike majstorskih diploma prisustvovali  župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek, zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo grada Krapine Branko Varjačić, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, potpredsjednici OKKZŽ Darko Varga i Tomica Jurinjak, šefica Odjela za obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala HOK-a Mirela Lekić, viša stručna suradnica HGK ŽK Krapina Janja Kantolić te djelatnice komorskog ureda Ana Mužar, Ana Haramina i Sandra Klasić.

Nakon isticanja važnosti koju u obrtništvu i cjelokupnom gospodarstvu predstavlja stručnost kadrova, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, naglasio je ovom prigodom  važnost stjecanja majstorskog zvanja koje omogućuje samostalno otvaranje obrta, te prenošenje znanja na buduće generacije dobivanjem dozvole (licencije) za  izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja. Također je naglašeno da su majstori preuzimanjem diplome dobili i materijalni dokaz da su postigli vrhunac u svojoj struci, ali  da je potrebno  nastaviti sa usavršavanjem i cjeloživotnim učenjem.

„Bez obzira kojim se poslom bavimo, u njemu moramo biti među najboljima. Hrvatska je ravnopravna članica Europske unije, što znači da bilo koji obrtnik i gospodarstvenik iz bilo koje europske zemlje može konkurirati domaćim obrtnicima i gospodarstvenicima. Upravo iz tog razloga morate biti vrhunski majstori, sa vrhunskim proizvodom ili uslugom, koje ćete moći plasirati, rekao je župan Željko Kolar.

Nastavno, čestitke promoviranim majstorima uputili su predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo grada Krapine Branko Varjačić te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Majstorske diplome su majstorima uručili župan  Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Svečana podjela diploma o majstorskom zvanju zaključena je zajedničkim fotografiranjem svih promoviranih majstora.

Ažurirano Utorak, 12 Rujan 2017 09:53
 

Otvoren jubilarni, 25. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2017.

E-mail Ispis PDF

U četvrtak, 07. rujna 2017. godine u Krapini je u sklopu 52. Tjedna kajkavske kulture otvoren jubilarni, 25. Zagorski gospodarski zbor, najznačajnija i najveća gospodarska manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Organizatori ove gospodarske izložbe, koja je također i prodajnog karaktera, su Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, HGK Županijska komora Krapina, Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina.

Ove godine Zagorski gospodarski zbor okupio je na više od 5.000 m2 zatvorenog i otvorenog izlagačkog prostora 280 izlagača. Uz izlagače s područja Krapinsko-zagorske županije, na Zboru su prisutni i izlagači iz Zagreba, osam  županija te susjedne Federacije Bosne i Hercegovine.

Županija partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora je Istarska županija, a cilj je ovog partnerstva povezati „ zeleno i plavo“ tj. prezentirati gospodarsko bogatstvo Krapinsko-zagorske i Istarske županje koje u sinergiji mogu rezultirati mnogobrojnim uspješnim projektima u svim granama gospodarstva partnerskih županija.

Pozdravne riječi  uputili su ovom prigodom svečanog otvorenja: predsjednik OKKZŽ i potpredsjednik HOK-a Davor Pleško, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Istarske županije Valter Flego i ministar turizma Gari Capelli.

Jubilarni 25. Zagorski gospodarski zbor otvorilo je izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić. Ovom prigodom Mario Antonić se osvrnuo na  reforme i investicije koje Vlada RH provodi ili priprema, a koje bi trebale donijeti benefite gospodarstvu. „Od strateških projekata tu je prije svega modernizacija i elektrifikacija pruge Zaprešić – Zabok, što je investicija vrijedna 662,2 milijuna kuna, zatim izgradnja sustava za pročišćavanje otpadnih voda Krapina, izgradnja brze ceste Popovec –Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum te nastavak izgradnje brze ceste Zabok – Krapina“, rekao je Antonić.

Otvorenju Zagorskog gospodarskog zbora  prisustvovali su brojni gosti i uzvanici iz političkog, gospodarskog, društvenog i kulturnog života, među kojima su bili i zagorski saborski zastupnici na čelu s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Sinišom Hajdašem Dončićem, zamjenici župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek, zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić, počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Sloveniji Šime Ivanjko te drugi.

U sklopu Programa 25. Zagorskog gospodarskog zbora uoči svečanog otvorenja u prostorijama HGK-ŽK Krapina održan je MEET 25. poslovni susret predstavnika Krapinsko – zagorske i Istarske županije uz  prezentacije primjera dobre prakse iz Istarske i Krapinsko – zagorske županije.

Dana 8. rujna u prostorijama HGK-ŽK Krapina u 10,00 sati u organizaciji HGK-ŽK Krapina održat će se OKRGLI STOL  „Dan kreativnih žena“ posvećen ženskom poduzetništvu, dok će se u 13,00 sati u organizaciji OKKZŽ, predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održati prezentaciju “Aktualni javni pozivi“.

Nastano navedenom, posjetioci Zbora mogu prisustvovati prezentacijama članova Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ, dobiti besplatne frizerske usluge članica Ceha frizera OKKZŽ, te degustirati poznate autohtone zagorske specijalitete uz, dakako, kvalitetna vina te bogat zabavni i kulturno-umjetnički program kao i velik broj nagrada izlagača Zbora.

Ažurirano Petak, 08 Rujan 2017 14:07
 

Okrugli stol za vrijeme trajanja 25. ZGZ - Dan kreativnih žena

E-mail Ispis PDF

Za vrijeme trajanja 25. Zagorskog gospodarskog zbora u Krapini održati će se okrugli stol posvećen ženskom poduzetništvu. Okrugli stol se organizira zajedno s ovogodišnjim partnerom sajma Istarskom županijom.

O svom putu prema uspjehu, ali i preprekama govoriti će gđa Dubravka Orlić Bašling,dipl.ing., poduzetnica sa dugogodišnjim iskustvom na području uzgoja i prerade ljekovitog bilja. Gđa Bašling razvila je vlastite proizvode visoke kvalitete iz domene kozmetike,drogerije i sl. te razvija mrežu kooperanata proizvođača lavande i drugog mediteranskog bilja kao sirovinu za svoju proizvodnju. Dobitnica je brojnih priznanja za kvalitetu svojih proizvoda.

Gđa Jasna Jaklin-Majetić predsjednica HGK ŽK Pula govoriti će o svojim bogatim iskustvima vezanim uz razne oblike poticanja ženskog poduzetništva.

Pozivamo obrtnice  da  sudjeluju na Danu kreativnih žena 08. rujna 2017. u 10:00 sati u prostorima HGK ŽK KRAPINA,Trg Lj. Gaja 5.

 

Fotografija za izradu vozačke dozvole

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je novu odluku o izgledu fotografije za izdavanje vozačke dozvole.

Od 4. rujna 2017. godine za izdavanje vozačke dozvole potrebna je jedna fotografija dimenzija 35 x 45 mm, odnosno jednakih dimenzija kao i za izradu osobne iskaznice.
Fotografija mora biti izrađena na visokokvalitetnom sjajnom i glatkom papiru bez površinske strukture, visoke kvalitete tiska.

Osoba mora biti fotografirana sukladno ISO/IEC 19794-5, bez pokrivala za glavu (šešira, kape, marame).

Iznimno od navedenog, osobe koje radi vjerskih ili medicinskih razloga nose pokrivalo za glavu, mogu priložiti fotografije na kojima nose pokrivalo za glavu ako pokrivalo ne prekriva obraze, bradu ili čelo.

Ažurirano Petak, 01 Rujan 2017 12:08
 


Stranica 5 od 279

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73