OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

VAŽNO - Odluka o novim uvjetima za ulazak u Sloveniju od 15. srpnja 2021. godine

E-mail Ispis PDF

Vlada Republike Slovenije donijela je Odluku prema kojoj se utvrđuju novi uvjeti za ulazak u Sloveniju vezano uz mjere zaštite COVID-a 19. Mjere iz Odluke koja će se primjenjivati od 15. srpnja 2021. odnose se i na profesionalne vozače teretnog i putničkog prijevoza, kao i na prijevoznike koji se nalaze u tranzitu, bez obzira na države ili područja iz kojih dolaze.

Na ulasku u Republiku Sloveniju prijevoznici će morati predočiti jedan od navedenih uvjeta:

  • negativan PCR test ne stariji od 72 sata,
  • negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati,
  • pozitivan PCR test stariji od 10 dana, odnosno ne stariji od 6 mjeseci (potvrda o bolesti),
  • potvrdu o cijepljenju,
  • potvrda o bolesti i dokaz da je najkasnije osam mjeseci od pozitivnog PCR testa ili pojave simptoma primljena jedna doza cjepiva,
  • EU digitalna putovnica ili
  • digitalna potvrda iz trećih zemalja.

Tekst sa stranica Vlade Republike Slovenije možete pročitati ovdje.

Ažurirano Srijeda, 14 Srpanj 2021 07:31
 

Javni poziv za 12. Sajamsku izložbu "100% ZAGORSKO" u Zagrebu

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreče pažnju svim zainteresiranim obrtima koji imaju sjedište te vrše proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave za sudjelovanje na ovoj sajamskoj izložbi dostave najkasnije do 26. srpnja 2021. godine

U petak i subotu, 17. i 18. rujna 2021. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održat će se 12. Sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije pod nazivom „100% ZAGORSKO“ u Zagrebu.

Ažurirano Srijeda, 07 Srpanj 2021 13:20 Više...
 

Članovi OKKZŽ dobitnici ovogodišnjih priznanja na sv. Akademiji HOK-a

E-mail Ispis PDF

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore održane 1. srpnja 2021. g., u okviru svečane Akademije, ove godine među nagrađenim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, dodijeljena su priznanja i istaknutim članovima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ).

Ažurirano Srijeda, 07 Srpanj 2021 13:23 Više...
 

Plaćanje PDV-a na uvoz od 1. srpnja i na pošiljke male vrijednosti iz trećih zemalja

E-mail Ispis PDF

Od 1. srpnja na snagu su stupile izmjene Zakona o PDV-u, a kojima se između ostalog ukida oslobođenje od plaćanja PDV-a pri uvozu pošiljki male vrijednosti do 160 kuna, iz trećih zemalja.

Tako će hrvatski građani koji putem interneta kupuju robu primjerice iz Kine, SAD-a ili Velike Britanije i za sve male pošiljke, vrijednosti do 22 eura odnosno 160 kuna, od početka srpnja plaćati PDV po stopi od 25 posto.

Porezna uprava je na svojim Internet stranicama objavila pojašnjenja posebnih postupaka oporezivanja za usluge i prodaju dobara na daljinu, a sukladno izmjenama Zakona o PDV-u odnosno odredbi toga zakona koje na snagu stupaju 1. srpnja 2021. godine. Naime, države članice EU-a imaju obvezu uskladiti svoje nacionalno zakonodavstvo na području PDV-a s odredbama direktive Vijeća (EU) 2017/2455 i direktive Vijeća (EU) 2019/1995, koje se primjenjuju od 1. srpnja ove godine.

https://www.porezna-uprava.hr/PdviEu/Stranice/PDV_OSS.aspx

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021 09:30 Više...
 

Podjela MAJSTORSKIH DIPLOMA i Potpisivanje Sporazuma

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) organizirala je 2. srpnja  2021. godine u novom prostoru,  svečanu  podjelu majstorskih diploma, majstorima koji su majstorski ispit položili u rokovima: veljača i svibanj 2021. godine. Ujedno je tom prigodom organizirano i svečano potpisivanje Sporazuma OKKZŽ o suradnji sa partnerima u sklopu Projekta „HOK Obrtnik plus“.

Svečanosti su uz dobitnike majstorskih diploma i partnere potpisnike prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnika grada Krapine Zoran Gregurović, predstojnik HZZ PU Krapina Goran Vukmanić i predstavnica HGK ŽK Krapina Janja Kantolić.

Nakon isticanja važnosti koju u obrtništvu i cjelokupnom gospodarstvu predstavlja stručnost kadrova, predsjednik OKKZŽ Darko Varga, naglasio je ovom prigodom  važnost stjecanja majstorskog zvanja koje omogućuje samostalno otvaranje obrta, te prenošenje znanja na buduće generacije dobivanjem dozvole (licencije) za  izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja. Predsjednik je također  naglasio da su majstori preuzimanjem diplome dobili i materijalni dokaz da su postigli vrhunac u svojoj struci ali kako je potrebno i dalje nastaviti s usavršavanjem i cjeloživotnim obrazovanjem.

Nastavno, čestitke promoviranim majstorima uputili su gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji se u svom izlaganju osvrnuo i na važnost provođenja dugogodišnjeg i uspješnog Projekta promoviranja srednjoškolskih zanimanja s posebnim osvrtom na obrtnička zanimanja.

Majstorske diplome su majstorima uručili  župan  Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović i predsjednik OKKZŽ Darko Varga.

Ispred svih dobitnika Majstorskih diploma riječi zahvale uputila je Sara Leljak majstor-kozmetičar.

Podijeljeno je ukupno 29 Majstorskih diploma u slijedećim zanimanjima: Autoelektričar (2), Autolimar (3), Automehaničar (1), Bravar (2), Elektroinstalater (4), Frizer (11), Kozmetičar (2), Natkonobar (1), Strojobravar (1), Vodoinstalater (1) te Vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije (1).

Nastavno, predsjednik OKKZŽ Darko Varga je ovom prigodom istaknuo kako je namjera OKKZŽ da kroz projekt „HOK Obrtnik plus“ uključi partnere iz raznih gospodarskih sektora, bitne članstvu naše Komore radi ostvarivanja što povoljnijih uvjeta u svakodnevnom poslovanju. Sukladno navedenom sklopljena su 4 Sporazuma o međusobnoj suradnji sa sljedećim partnerima:

 

ALL DEKAN, OBRT ZA ZASTUPANJE U OSIGURANJU, VL. ZVJEZDANA DEKAN, Naselje Vukšinec 85, Donja Stubica-Članovima OKKZŽ obrt vlasnice  Zvjezdane Dekan osigurava od 5% do 20 % popusta na razne usluge distribucije osiguranja.

 

 

 

OBRT KAMEN „KUČIŠ“ TRGOVINA I USLUGE, VL. NENAD KUČIŠ, Milana Prpića 119B, Oroslavje, www.kamen-kucis.hr-Članovima OKKZŽ obrt vlasnika Nenada Kučiša osigurava 15% popusta na svoje usluge i proizvode.

 

 

 

 

RADIO HRVATSKO ZAGORJE KRAPINA - RHZK, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13, Krapina, www.rhzk.hr-Članovima OKKZŽ RHZK osigurava 15% popusta na svoje usluge.

 

 

 

VELEUČILIŠTE HRVATSKO ZAGORJE KRAPINA, Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 6, 49000 Krapina, www.vhzk.hr-Članovima OKKZŽ Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina osigurava 10% popusta na upis u školsku godinu 2021./2022. (vlasnicima obrta članovima najuže obitelji).

 

 

Svečanost podjela diploma o majstorskom zvanju i potpisivanje 4 Sporazuma o suradnji sa partnerima u sklopu Projekta „HOK Obrtnik plus“ zaključena je zajedničkim fotografiranjem svih promoviranih majstora novih partnera OKKZŽ.

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021 13:25
 


Stranica 5 od 453

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18