OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Temeljni zahtjevi Opće uredbe o zaštiti podataka

E-mail Ispis PDF

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), čija primjena započinje 25. svibnja ove godine, regulira obradu osobnih podataka. Osobni podaci su oni podaci koji izravno ili u paru s drugim podacima daju informacije o točno određenoj osobi. Na primjer, osobni podaci su ime i prezime, OIB, datum rođenja, fotografije, adresa prebivališta, adresa elektroničke pošte, bankovni račun. Da bi podaci bili osobni bitno je da se putem njih osoba može identificirati, stoga samo ime i prezime neće biti osobni podatak ako postoji više osoba istog imena i prezimena. Postoje posebne kategorije podataka čija je obrada zabranjena: podaci koji otkrivaju rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjerska ili filozofska uvjerenja ili članstvo u sindikatu te obrada genetskih podataka, biometrijskih podataka, podataka koji se odnose na zdravlje, spolni život ili seksualnu orijentaciju. Ovi podaci ne smiju se obrađivati, osim izuzetno, ako su ispunjeni propisani uvjeti.

Ažurirano Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 13:57 Više...
 

TechExpo Celje 2018.

E-mail Ispis PDF

Novi tehnološki sajam TechExpo Celje na kojem se očekuje 500 najboljih robnih brendova iz tog područja, održat će se na celjskom sajmištu od 18. do 21. travnja 2018. godine. Četvrta industrijska revolucija koja već temeljito mijenja naš način života, rada i međusobnog razumijevanja, poziva na promjene i kod sajmova. Na Celjskom sajmu stoga postavljaju nove temelje tehnološkom sajmu TechExpo Celje. Kako kažu u Celju, iz svoje tradicije strukovnih bienalnih sajmova upotrijebit će ono dobro i to nadograditi novim sadržajnim područjima.

Ažurirano Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 13:58 Više...
 

Oprez-financijske prevare od strane poslovnih i fizičkih subjekata Ujedinjenoj Kraljevini i Africi

E-mail Ispis PDF

Veleposlanstvo RH u Londonu upozorava hrvatske obrtnike, tvrtke i vlasnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) na financijske prevare od strane poslovnih i fizičkih subjekata u Ujedinjenoj Kraljevini, Nigeriji i Gani. Hrvatske tvrtke, obrti i OPG-ovi koji su se upustili u sklapanje vrijednih poslova  s pravnim i fizičkim osobama u UK putem nevjerodostojnih oglasa preko interneta, bez prethodne provjere urednosti poslovanja kao i bez unaprijed dobivenih bankovnih garancija kako će isporučena roba biti i plaćena, ustanovili su da su postali predmetom prevare. U najviše slučajeva radi se o „lakom i brzom“ plasmanu njihovih roba i usluga na tržište UK ili o „nuđenju povoljne“ nabave opreme ili mehanizacije za potrebe poslovanja u RH, a koja im nakon uplate nikad nije isporučena.

Ažurirano Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 13:58 Više...
 

USPJEŠNO ODRŽANI 16. SPORTSKI SUSRETI OBRTNIKA KZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 24. ožujka 2018. godine domaćin 16. Sportskih  susreta obrtnika Krapinsko-zagorske županije  bilo je Udruženjem obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

Pozdravnu riječ i dobre sportske rezultate prisutnima na samom početku uputili su predsjednik UO Krapina Vladimir Vidović, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, načelnik općine Jesenje Andrija Ranogajec, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i župan KZŽ Željko Kolar koji je i otvorio susrete.

16. Sportski susreti obrtnika KZŽ održali su se u sportskoj dvorani OŠ Gornje Jesenje.

Nakon odmjeravanja snaga u sportskim disciplinama nogomet, potezanje užeta, pikado i stolni nogomet postignuti su slijedeći rezultati:

Nogomet:

1. Udruženje obrtnika grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

2. Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec

3. Udruženje obrtnika grada Zaboka

Najbolji strijelac: Mladen Šerek  - UO Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

Potezanje užeta:

1. Udruženje obrtnika grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

2. Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice

3. Udruženje obrtnika Bedekovčina

Pikado:

1. Udruženje obrtnika grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

2. Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec

3. Udruženje obrtnika gradova D. Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, G. Stubica, Stubičke Toplice

Stolni nogomet:

1. Udruženje obrtnika grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

2. Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice

3. Udruženje obrtnika Bedekovčina

Pehar za fair play uručen je Udruženju obrtnika Zlatar, dok je PRELAZNI PEHAR koji se dodjeljuje za najviše osvojenih bodova uručen Udruženju obrtnika grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

Nakon završetka natjecanja, druženje se nastavilo u Domu kulture općine Jesenje, gdje su potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško sa predsjednikom domaćina Udruženja obrtnika grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj  Vladimirom Vidovićm podijelili  pehare za postignute sportske rezultate.

Ažurirano Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 09:02
 

Poziv proizvođačima suvenira za nastup na KVARNER EXPU 2018.

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima kako i  ove godine Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organizira izložbeno-prodajni sajam suvenira, vina i autohtonih proizvoda Kvarner Expo 2018.  Prilika je to da se predstave brojni obrtnici s ciljem  izlaganja i prodaje svojih proizvoda-izvornih suvenira iz cijele Hrvatske.

Sajam će se održati 2. i 3. lipnja 2018. godine u Crikvenici, na Trgu Stjepana Radića ( glavni gradski trg na šetnici uz more ).

Izložbeni prostor do 4m² za sve izlagače biti će besplatan. Svi zainteresirani članovi obrtnici - proizvođači suvenira, vina i autohtonih proizvoda mogu se prijaviti za izlaganje na sajmu najkasnije do 5.5.2018. godine na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript    putem obrasca za prijavu. Obrazac zatražite u uredu svog Udruženja obrtnika.

Ažurirano Petak, 23 Ožujak 2018 14:38
 


Stranica 5 od 303

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89