OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Čestitka župana KZŽ

E-mail Ispis PDF

OKKZŽ zaprimila je čestitku župana Krapinsko-zagorse županije g. Željka Kolara, povodom dana Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Attachments:
Download this file (ČESTITKA - OKKZŽ.pdf)ČESTITKA - OKKZŽ.pdf[ ]53 Kb
 

Poziv ugostitelja da se svi pridržavaju epidemioloških mjera

E-mail Ispis PDF

Predstavnici ugostitelja iz obrtničkih i gospodarskih komora i Nacionalne udruge ugostitelja te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar pozivaju sve građane, ugostitelje i goste na poštivanje epidemioloških mjera pri dolasku i boravku u ugostiteljskim objektima uz poruku: „I vi ste borci protiv koronavirusa”.

Ažurirano Ponedjeljak, 09 Studeni 2020 11:57 Više...
 

Dan OKKZŽ 04.11.2020.

E-mail Ispis PDF

Dana 4.11.1994. godine u Krapini, održana je Osnivačka skupština Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Punih 26 godina Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) uspješno zastupa interese obrtnika-nositelja i pokretača gospodarstva Krapinsko-zagorske županije.

Nažalost ove godine, zbog epidemiološke situacije i važećih preporuka, nismo u mogućnosti dodjelom priznanja zaslužnim obrtnicima obilježiti ovaj za obrtništvo važan dan kao što smo to činili svih dosadašnjih godina.

No i tijekom krize izazvane pandemijom koronavirusa u našoj krovnoj kući Hrvatskoj obrtničkoj komori, Područnoj obrtničkoj komori i u 9 pripadajućih Udruženja obrtnika naše županije,  činili smo sve kako bi se obrtnicima omogućio opstanak na tržištu.

Hrvatska obrtnička komora značajno je utjecala na donošenje povoljnijih uvjeta poslovanja i zalagala se da korištenje mjera za očuvanje radnih mjesta bude dostupno svim obrtnicima, osobito misleći na one najmanje i najranjivije, te se izborila da obrtnik ima ista prava kao i radnik.

Nastavno, na inicijativu HOK-a, ispred OKKZŽ i devet Udruženja obrtnika, prema Krapinsko-zagorskoj županiji, pripadajućim gradovima i Jedinicama lokalne samouprave upućene su Zamolbe za hitno donošenje mjera ublažavanja negativnih posljedica za obrtništvo, izazvanih pandemijom COVID-19.

Ovom prigodom ističemo osobitu zahvalnost svim gradovima i Jedinicama lokalne samouprave koji su pozitivno reagirali na zahtjeve kao i na zahtjeve koje smo uputili za obrtnike ugostiteljske djelatnosti.

Također posebnu zahvalu upućujemo Krapinsko-zagorskoj županiji koja je:

1. prihvatila inicijativu Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ, te je sukladno predmetnoj problematici po raspisanom Javnom pozivu Mjera COVID 19 za 43 tradicijska i umjetnička obrta OKKZŽ dodijelila ukupno 215.000,00  kuna bespovratnih sredstava,

2. u tri navrata najugroženijim obrtničkim djelatnostima (trgovina, ugostiteljstvo i frizeri-kozmetičari) donirana sredstva zaštite od COVID 19.

Prilika je ovo istaknuti činjenicu kako je zahvaljujući inicijativi Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ,  Obrtničke komore KZŽ, Hrvatske obrtničke komore, Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije dana 28. svibnja 2020. godine Stožer civilne zaštite RH donio Odluku temeljem koje se tradicijskim i umjetničkim obrtima dopušta rad nedjeljom, blagdanom i neradnim danima.

„Pandemijsko korona vrijeme“ definitivno je značajno utjecalo na poslovanje Komore no unatoč svemu briga o strukovnom i cjeloživotnom obrazovanje obrtništva nije stala, provedeni su Majstorski ispiti, Ispiti Stručne osposobljenosti kao licenciranja obrtničkih i poduzetničkih  subjekata.

Nastavno, ističemo kako će se svečano obilježavanje Dana OKKZŽ održati u terminu kada će to epidemiološka situacija i omogućiti, te s ponosom ističemo ovogodišnje dobitnike zlatne, srebrne i brončane plakete OKKZŽ:

BRONČANA PLAKETA OKKZŽ:

1. UO BEDEKOVČINAANITA-ANA BAČANI, vl. obrta SALON ZAVJESA ANA, obrt za šivanje zavjesa    i trgovinu,  A. Mihanovića 38, Bedekovčina

2. UO STUBICA: DUBRAVKO KOŠČEVIĆ, vl. obrta „Instalacije Koščević“ sa sjedištem u Donjoj Stubici.

3. MUO KLANJEC: NIKOLA ULAMA, vl. obrta Zajednička zanatska radnja “DUNI” – Ljevaonica obojenih metala sa sjedištem u Kumrovcu

4. UO KRAPINA: DAMIR ČUČEK, vl. obrta Ugostiteljstvo „Čuček“,  Đurmanec

5. UO KRAPINSKE TOPLICE: MILJENKO FILIPČIĆ, vl. obrta F&B TOURS obrt za prijevoz,

Mala Erpenja 126, Krapinske Toplice

6. UO PREGRADA: JURAJ KRIVEC, vl.obrta Obrtništvo „Krivec“, podopolagački radovi, Pregrada

7. UO SVETI KRIŽ ZAČRETJE: MARKO JELENIĆ, vl. obrta „Vrtlarija Jelenić“, Donja Pačetina 136, Sveti Križ Začretje

8. UO ZABOK: ROBERT DEAK, vl. obrta "GRAFO" GRAFIČKI OBRT iz Zaboka, Pavlovec Zabočki 68

9. UO ZLATAR: MARTINA KOTOLENKO, vl. obrta Foto studio „Marta“ iz Zlatara

SREBRNA PLAKETA OKKZŽ: - GRAD  Z L A T A R

ZLATNA PLAKETA OKKZŽ:

UO SV. KRIŽ ZAČRETJE: IVICA ROGINIĆ vl. obrta „STIV-elektroinstalacije i građenje“ iz Sv. Križa Začretje

Zaključno – Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i 9 pripadajućih Udruženja obrtnika pored dosadašnjih uspješnih 26 godina, unatoč neizvjesnosti ali zahvaljujući obrtničkom zajedništvu, nastavlja sa svojim aktivnostima za opstanak i razvoj obrtništva u Krapinsko-zagorskoj županiji i RH!

Predsjednik OKKZŽ: Davor Pleško

Ažurirano Četvrtak, 05 Studeni 2020 07:46
 

Natječaj za prikupljanje ponuda za zakup poslovnog prostora

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, vlasnik stambeno poslovne zgrade, Magistratska 2, 49000 Krapina, objavljuje Natječaj za prikupljanje ponuda za zakup poslovnih prostora na katu zgrade.

Provest će se natječaj za zakup poslovnog prostora koji u naravi predstavlja dva odvojena poslovna prostora, površine 111,9 m2 i 44,8 m2, koje je moguće iznajmiti i zasebno, te neuređenog stana površine 46 m2 koji se nalaze na prvom katu stambeno poslovne zgrade Udruženja obrtnika Krapina, Magistratska 2, Krapina, upisane u zk. ul. broj 1933 za kat. čest.broj 1689., k.o. Krapina-grad.

Poslovni prostori su uređeni kao uredski prostori s pripadajućim WC-ima, čajnom kuhinjom i arhivom.

OPĆI UVJETI:

Rok trajanja zakupa iznosi minimalno 1 godina. Nakon isteka ugovora o zakupu poslovnog prostora moguć je i nastavak zakupa uz revidiranje ugovora u skladu s budućim tržišnim uvjetima

  • Zakupac je pored najamnine dužan plaćati i režijske troškove.
  • Natjecati se mogu pravne i fizičke osobe.
  • Rok za podnošenje ponuda je do 03.12.2020. Zainteresirani sve informacije o poslovnom prostoru mogu dobiti na broj telefona 049/370-988.
  • Način dostave pismenih ponuda: u zatvorenim i zalijepljenim kuvertama, s naznakom «oglas-zakup poslovnog prostora» poštom preporučeno ili osobnom dostavom na adresu Udruženje obrtnika Krapina, Ulica Frana Galovića 7D, 49000 Krapina, ili kurirskom službom. Pregled poslovnog prostora od strane zainteresiranih zakupaca temeljem dostavljenih ponuda moguć je svaki dan do 03.12.2020. u vremenu od 8,00-15,00 sati.
  • Najpovoljnijeg ponuđača odabire Upravni odbor Udruženja obrtnika Krapina.
  • Prostor nije namijenjen za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.
Ažurirano Srijeda, 04 Studeni 2020 09:52
 

Fiskalizacija samoposlužnih uređaja

E-mail Ispis PDF

Od 1. siječnja 2021. godine počinje provedba fiskalizacije prodaje putem samoposlužnih uređaja. Obveznici fiskalizacije obvezni su provesti određene postupke kako bi mogli provoditi fiskalizaciju prodaje, i to:

– prijaviti svaku prodaju robe ili usluge putem samoposlužnog uređaja

– prijaviti svaki samoposlužni uređaj u sustav fiskalizacije

– osigurati programsko rješenje radi razmjene podataka o prodaji s Poreznom upravom.

Ažurirano Srijeda, 04 Studeni 2020 08:11 Više...
 


Stranica 5 od 428

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17