OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

"Večer kulinarske baštine" u Imotskom

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika Imotski u suradnji sa Gradom Imotskim, Turističkom zajednicom Grada Imotskog, Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Splitsko-dalmatinske županije, Obrtničko- industrijskom školom Imotski i ostalim partnerima po prvi puta je organiziralo gastronomsku manifestaciju Večer kulinarske baštine dana 11. kolovoza 2018. godine.

Cilj „Večeri kulinarske baštine“ je da postane tradicionalna manifestacija na kojoj obrtnici svojim zajedničkim snagama promoviraju raznolikost i bogatstvo gastronomske ponude cijele zemlje.

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice se aktivno uključilo i podržalo svojim sudjelovanjem organizaciju prve takve večeri.

Ažurirano Petak, 07 Rujan 2018 15:46 Više...
 

Stav HOK- a o najavljenim izmjenama poreznih propisa

E-mail Ispis PDF

Vlada RH je nakon sjednice održane 2. kolovoza 2018. godine predstavila planirane izmjene sedam poreznih propisa, a Ministarstvo financija je istoga dana otvorilo javno savjetovanje. Hrvatska obrtnička komora ocjenjuje pozitivnim nastojanja Vlade za rasterećenje gospodarstva i građana jer se time jača sektor potražnje na tržištu i posljedično potiče rast gospodarstva.

Ažurirano Petak, 07 Rujan 2018 15:46 Više...
 

Novo povećanje kvota za zapošljavanje stranaca

E-mail Ispis PDF

Od 5. kolovoza 2018. godine na snazi je odluka o još jednom povećanju kvota za zapošljavanje stranaca i to osobito za djelatnost turizma i ugostiteljstva. Vlada Republike Hrvatske nove je izmjene usvojila na sjednici održanoj prošlog tjedna, uvažavajući inicijativu poslovnog sektora (HOK-a, HGK i HUP-a), potaknutu sve većim problemima obrtnika i poduzetnika koji ne mogu pronaći odgovarajuće stručne radnike. Prva dopuna odluke o povećanju kvota donesena je u lipnju, a ovo je već druga izmjena.

Osim za turizam i ugostiteljstvo na koje se odnosi najveće povećanje, u odnosu na početnu odluku s kraja prošle godine, kvote su povećane i za sektor građevinarstva, brodogradnje, prometa, poljoprivrede i šumarstva te prehrambene industrije. HOK podržava ovako brzu reakciju Vlade koja bi trebala barem privremeno ublažiti ozbiljan problem s nedostatkom stručnih radnika u obrtništvu i poduzetništvu.

Povećanje kvota HOK naime, smatra kratkoročnim rješenjem za ozbiljan problem koji s godinama raste, na što HOK kao institucija koja je najbolje upoznata s potrebama i problemima obrtništva, već niz godina ukazuje i taj svoj aktivni angažman će nastaviti i u budućnosti.

Najveće probleme s nedostatkom kvalificiranih radnika imaju sektori ugostiteljstva, građevinarstva i prometa kao i sektor trgovine, ali nažalost, problem se širi i na ostale djelatnosti. Sve su izraženije brojke koje ukazuju i na nedostatak majstora u preradi metala, obradi drveta, autostrukama te u raznim servisnim, instalaterskim i drugim uslužnim djelatnostima.

Ažurirano Srijeda, 08 Kolovoz 2018 12:59 Više...
 

100 % Zagorsko u Zagrebu

E-mail Ispis PDF

OKKZŽ skreće pažnju kako će se u petak i subotu, 21. i 22. rujna 2018. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održati 9. Sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije pod nazivom „100% ZAGORSKO“ u Zagrebu.

„100% ZAGORSKO“ je manifestacija PRODAJNO-IZLOŽBENOG karaktera na kojoj će se izlagati poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Cilj ove manifestacije je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brandove. Manifestacijom „100% ZAGORSKO“, Krapinsko-zagorska županija se promovira kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima.

Ažurirano Utorak, 31 Srpanj 2018 08:16 Više...
 

NORME ZA RAST VAŠEG POSLOVANJA

E-mail Ispis PDF

Naučite o prednosti primjena normi u poslovanju na besplatnom seminaru za obrtnike u organizaciji Hrvatske obrtničke komore

Seminar će se održati 11. listopada 2018. u prostoru Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49, Zagreb.

Na seminaru će se predstaviti predavač iz SBS (Small business standards - The European association representing SMEs in standardisation) koji će govoriti o normama i uključenosti poduzetnika EU u njihovu primjenu kao i o važnosti primjeni normi u poslovanju poduzetnika na zajedničkom tržištu.

Stručnjaci iz Hrvatskog Zavoda za normizaciju predstavit će prednosti primjene normi putem povećanja razine sigurnosti proizvoda i procesa, čuvanja zdravlja i života ljudi te zaštite okoliša, promicanja kvalitete proizvoda, procesa i usluga, osiguranja svrsishodne uporabe rada, materijala i energije, poboljšanja proizvodne učinkovitosti, ograničenja raznolikosti, osiguranja spojivosti i zamjenjivosti te otklanjanja tehničkih zapreka u međunarodnoj trgovini.s

Predstavnik Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta predstavit će javni poziv Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 14. svibnja 2018. godine do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 38 milijuna kuna.

U drugom dijelu seminara proći ćemo sve korake CE procesa potrebne za stavljanje proizvoda na tržište, kao i primjere pojedinih normi te prednosti certificiranja proizvoda do tržišta EU.

U prilogu dostavljamo program i prijavnicu, a prijavu možete ispuniti i na Internet stranici SBS & HOK Seminar https://goo.gl/forms/qNoXe0vEBilhs7Yd2

Za dodatna pitanja kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , tel.:01/4806661

Prijavnica.docx 1,78 MB

Program-SBS-HOK Seminar-MSP-Norme-HR.pdf 552,46 kB

Informacije o obradi podataka radi prijave za seminar.pdf 278,53 kB

Ažurirano Utorak, 31 Srpanj 2018 08:16
 


Stranica 5 od 316

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26