OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

OKKZŽ poziva članove na prijavu za 6. Sajamsku izložbu " 100 % Zagorsko u Rijeci "

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) skreće pažnju zainteresiranim članovima na informaciju kako je Krapinsko-zagorska županija raspisala Javni poziv kojim se pozivaju svi zainteresirani obrti,  poljoprivredni proizvođači  i tvrtke koji imaju sjedište te vrše proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije, da se prijave za 6. Sajamsku izložbu „100% ZAGORSKO U RIJECI“ za termin 23. i 24. kolovoza 2019. godine. Zainteresirani članovi OKKZŽ svoje prijave za sudjelovanje na ovoj atraktivnoj i dobro posjećenoj sajamskoj izložbi, dužni su dostaviti najkasnije do 21. lipnja 2019. godine. Prijavnica mora biti vlastoručno potpisana od osobe ovlaštene za zastupanje. Prijavnice za sudjelovanje dostupne su na online poveznici http://www.kzz.hr/100-posto -zagorsko-rijeka-poziv-2019.

Prijave se dostavljaju putem pošte ili neposredno u pisarnicu na adresu: Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Magistratska 1, 49000 Krapina.  Prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati. Informacije u vezi Javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Magistratska 1, gđa. Ivanka Kuščar pozivom na broj telefona 049/329-084 ili putem maila:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano Četvrtak, 06 Lipanj 2019 11:26
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

E-mail Ispis PDF

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 6. do  12. lipnja 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 45.2 – Održavanje i popravak motornih vozila,

- I 56.2 – Djelatnost keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića i

- H 49.32 – Taksi služba.

 

Prijavite se na 52. Međunarodn obrtnički i poduzetnički sajam u Celju

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na 52. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2019., najvećem obrtničkom sajmu u široj regiji, koji će se održati od 10. do 15. rujna 2019. godine.

Ažurirano Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 10:57 Više...
 

Predsjednik HOK-a na sastanku s ministrom mora, prometa i infrastrukture

E-mail Ispis PDF

Ministar Butković na sastanku s prijevoznicima RH dogovorio da će od Republike Slovenije tražiti povlašteni status za hrvatske prijevoznike

Sukladno upitima prijevoznika OKKZŽ kao i ostalih POK-ova održan je sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na inicijativu Hrvatske obrtničke komore, koja je od ovog ministarstva tražila pomoć u rješavanju problema u sektoru prijevoza koji će nastati zbog odluke Republike Slovenije da zabrani prometovanje određenim pravcima za prijevoznike u tranzitu i zatvori pojedine granične prijelaze.

Današnji sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održao se na inicijativu Hrvatske obrtničke komore, koja je od ovog ministarstva tražila pomoć u rješavanju problema u sektoru prijevoza koji će nastati zbog odluke Republike Slovenije da zabrani prometovanje određenim pravcima za prijevoznike u tranzitu i zatvori pojedine granične prijelaze. Premda su u slovenskoj odluci, koja stupa na snagu 1. lipnja 2019., prisutne iznimke za hrvatske prijevoznike iz županija koje graniče sa Slovenijom (uključujući i Ličko senjsku županiju), za prijevoznike iz Dalmacije i Slavonije zabrane iz ove odluke mogle bi biti katastrofalne.

Suočen s problematikom koju su iznijeli predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednik Ceha prijevoznika HOK-a Emilijo Bajlo i potpredsjednik Ceha prijevoznika HOK-a Boris Kos, ali i drugi predstavnici cjelokupnog  prijevozničkog sektora RH, ministar Butković zajamčio je da se koriste svi diplomatski kanali da se iznimke iz odluke prošire na sve hrvatske prijevoznike. Također, poduzet će se sve radnje kako bi se na sastanku s ministricom infrastrukture Republike Slovenije koji se planira održati 4. lipnja, dogovorilo da se zabrane korištenja međudržavnih prijelaza između RH i Slovenije ne primijenjuju na sve slovenske i hrvatske prijevoznike (što uključuje sve slovenske granične prijelaze, ali Mursko Središće s naše strane). Na pregovore sa Slovenijom bit će uključeni i predstavnici Ceha prijevoznika HOK-a. Zaključno, ministar Butković dao je čvrsto obećanje da će se zabrana prometovanja na podravskoj magistrali odnositi samo na prijevoznike u tranzitu.

Još jednom naglašavamo da Slovenska odluka o zabrani prometovanja određenim pravcima za prijevoznike u tranzitu i zatvaranju pojedinih graničnih prijelaza stupa na snagu već u subotu, 1. lipnja 2019. godine, stoga prijevoznike pozivamo na oprez. Prema informacijama koje imamo, slovenska policija će odmah izricati novčane kazne. Posebice se to odnosi na granične prijelaze koje hrvatski prijevoznici učestalo koriste: Pasjak, Rupa, Razvor, Lupinjak, Dubrava Križovljanska i Trnovec.

Podsjećamo da je Ministarstvo infrastrukture Republike Slovenije uputilo službeni dopis vezan uz zabranu korištenja pojedinih cesta i graničnih prijelaza od 1. lipnja 2019.

Prema dobivenim informacijama:

-       zabranjuje se korištenje cesta G1-6 (Jelšane – Postojna) i G1-7 (Starod – Kozina) za vozila u tranzitu osim za vozila koji imaju sjedište/podružnicu ili odredište u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji, a kreću se prema Italiji,

-       ograničava se korištenje graničnih prijelaza Središče ob Dravi i Zavrč za vozila iznad 7,5 tona nosivosti osim za one koji imaju početnu i završnu točku u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Granični prijelazi Dobovec i Bistrica ob Sotli bit će zatvorene za sva teretna vozila iznad 7,5 tona koja su u tranzitu kroz Sloveniju,

-       granični prijelazi Gibina, Razkrižje, Ormož i Gornji Leskovec bit će zatvoreni za sva teretna vozila iznad 7,5 tona bez obzira nalaze li se u tranzitu kroz Sloveniju ili imaju ishodišnu točku točnije cilj u Sloveniji.

U nastavku se nalazi kontakt slovenskog koordinatora nadležnog za primjenu novih pravila:

DAMIJAN LESKOVŠEK , t: 00386 1 47 88 179, e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ispred OKKZŽ ova informacija proslijeđena je na uvid Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Krapinsko-zagorske županije s zamolbom da se i od strane Županije pokuša utjecati na riješenje ove goruće problematike članova OKKZŽ.

Ažurirano Utorak, 04 Lipanj 2019 08:30
 

27. Zagorski gopodarski Zbor - od 12. - 14. rujna 2019. godine u Krapini

E-mail Ispis PDF

U srijedu, 29. svibnja 2019. godine u Krapini je održano potpisivanje sporazuma o suradnji u organizaciji Zagorskog gospodarskog zbora u Krapini.

Sporazum je potpisan između Krapinsko – zagorske županije, Grada Krapine, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Hrvatske gospodarske komore županijske komore Krapine i Radio Kaja. Potpisana su dva sporazuma; jedan o suradnji u organizaciji 27. ZGZ-a, koji će biti održan od 12. do 14. rujna 2019. godine u sklopu Tjedna kajkavske kulture a drugi sporazum o petogodišnjoj suradnji u organizaciji ZGZ-a za razdoblje od 2019. – 2023. godine. Sporazume su potpisali župan KZŽ Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško,  HGK ŽK Krapina Josip Grilec i direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

Međunarodni sajam – Zagorski gospodarski zbor, jedno od najvećih okupljanja i mjesto promocije gospodarstvenika u Hrvatskoj, bit će održano u Krapini od 12. do 14. rujna 2019. godine. Zemlja partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora je Njemačka (savezna zemlja Bavarska), a županija partner Varaždinska županija. Prijave za besplatno izlaganje zainteresirani mogu organizatorima dostaviti do 27. srpnja ove godine. Izlagački prostor veličine pet tisuća četvornih metara, bit će u dvorani i na vanjskim prostorima OŠ Ljudevit Gaj Krapina, izložbenim kućicama i štandovima u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda i na Trgu Ljudevita Gaja. Promovirat će usluge i izlagati proizvode gospodarstvenici iz Hrvatskog zagorja, ali i grada Zagreba, susjednih županija, Slovenije i Njemačke. Sudjelovat će nositelji obrta – od tradicijskih do suvremenih. Pokazat će se način proizvodnje dječjih drvenih igračaka, predstaviti turističku ponudu, održati skupove i promocije, ali i pokazati brojne dosege suvremenog gospodarstva.

Sve informacije i obrasci za prijavu izlagača  dostupni su na službenoj web stranici www.zgz.hr.

Ažurirano Srijeda, 29 Svibanj 2019 13:09
 


Stranica 5 od 355

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23