OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Provjerite rok trajanja vaših certifikata za fiskalizaciju

E-mail Ispis PDF

Certifikate za fiskalizaciju potrebne za izdavanje fiskaliziranih računa izdaje Financijska agencija (FINA) na rok od pet (5) godina.

Obzirom da je fiskalizacija uvedena po etapama tijekom 2013. godine, neki  su obveznici preuzeli certifikate za izdavanje računa krajem 2012. godine, te će shodno navedenom i činjenici da je sada 2017. godina, prvi certifikati isteći krajem 2017. godine.

Kako bi se obveza izdavanja fiskaliziranih računa provodila bez zastoja, obveznici  fiskalizacije trebaju provjeriti kada su preuzeli prvi certifikat za fiskalizaciju, odnosno kada isti ističu.

Fina će obveznicima fiskalizacije slati obavijesti o isteku cerifikata za fiskalizaciju  45, 30 i 15 dana prije datuma isteka trenutno aktivnog certifikata.

Obveznicima koji su  putem elektroničke pošte prijavljeni u Finin sustav, ista će se dostavljati elektroničkom poštom, odnosno, obveznicima koji nisu prijavili elektroničku poštu, putem poštanske službe.

Kako bi obveznici na vrijeme preuzeli novi certifikat za fiskalizaciju mogu se javiti u najbližu poslovnicu Fine, kontaktirati putem telefona  0800 0080 ili mail-om  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Sve obavijesti vezane uz certifikate za fiskalizaciju Fina objavljuje na svojim stranicama www.fina.hr/fiskalizacija.

 

Poslovni uzlet održan i u Zlatar Bistrici

E-mail Ispis PDF

Poslovni uzlet općine Zlatar Bistrica održan je u četvrtak, 19. listopada 2017. godine, u prostoru Doma kulture u Zlatar Bistrici.

Župan Željko Kolar pozdravio je sudionike Poslovnog uzleta u Zlatar Bistrici i sudjelovao na panel diskusiji Kako razvijati malo i srednje poduzetništvo u Zlatar Bistrici. Župan Kolar se prije same panel diskusije osvrnuo na stanje gospodarstva u Krapinsko-zagorskoj županiji  „Naše je gospodarstvo u 2016. godini prešlo 11 milijardi kuna ukupnog prihoda, što je bio rast od 9,8%, dobit gospodarstvenika rasla je gotovo 43%, pokrivenost uvoza izvozom je više od 170%, raste nam broj zaposlenih te smo prošle godine otvorili 1.188 novih radnih mjesta, a ove godine u prvih šest mjesecu njih 706“ – istaknuo je župan Kolar te naglasio kako se i u 2017. godini nastavljaju dobri pokazatelji u gospodarstvu za što su najzaslužniji gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici, a nakon toga mjere Vlade RH, Krapinsko-zagorske županije u suradnji s obrtničkom i gospodarskom komorom te našim općinama i gradovima. Razvojem komunalne infrastrukture i s odnosom prema svakom investitoru doveli smo se do situacije da je Krapinsko-zagorska županija destinacija poželjna za investicije“ – istaknuo je župan Kolar te naglasio kako Krapinsko-zagorska županija od samih početaka podržava projekt Poslovni uzlet. „Smatramo kako je dobro da naši obrtnici i poduzetnici mogu iz prve ruke dobiti informaciji o aktualnostima na razini njihovog matičnog ministarstva – koje su mjere na raspolaganju, koji se natječaju pripremaju ili su u tijeku i kakvi su uvjeti prijave. Također je važno pokazati i pozitivne primjera poduzetnika i obrtnika koji su već u prijašnjim mjerama povukli sredstva i ušli u investicije, da njihovi kolege čuju s kojim su se izazovima susretali i kako su ih uspjeli svladati te da se pokaže kako se u Hrvatskoj može dobro poslovati, napraviti dobre projekte, povući europska sredstva, zapošljavati  i ulagati u nove tehnologije“  - rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Načelnik Općine Zlatar Bistrice Žarko Miholić je u pozdravio prisutne, a  u panel diskusiji su uz župana Željka Kolara i načelnika Zlatar Bistrice sudjelovali i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško te vlasnik tvrtke AVAC Danijel Đurek koji je ovom prilikom  pohvalio izrazito brzi postupak ishođenja potrebne dokumentacije te odličan sustav potpore obrtništvu i poduzetništvu na području Zlatar Bistrice. Moderator panel diskusije bio je zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović, a na samom otvorenju prisutne je pozdravio i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić. Događanju je nazočio i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek.

Program Poslovnog uzleta u Zlatar Bistrici možete pronaći ovdje.

Ažurirano Petak, 20 Listopad 2017 12:47
 

Produljen rok za prijavu za Projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" do 31.10.2017.

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje izmjene Otvorenog javnog poziva za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

Uslijed povećanog interesa učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) produžuje se rok zaprimanja prijava za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ do 31. listopada 2017. godine.

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godine te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo

Ažurirano Petak, 20 Listopad 2017 09:25
 

Zakon o izmjenama Zakona o lokalnim porezima

E-mail Ispis PDF

Zakon o izmjenama Zakona o lokalnim porezima objavljen je u Narodnim novinama br. 101/17., stupa na snagu 20. listopada 2017. godine, osim čl. 2. i 18. koji stupaju na snagu 1. siječnja 2018. godine.

Ovim izmjenama Zakona brišu se odredbe o porezu na nekretnine, kao lokalnom porezu jedinica lokalne samouprave, koji je trebao stupiti na snagu 1. siječnja 2018. godine.

Kao posljedica navedenog, proizlazi da će se s 1. siječnja 2018. godine zadržati sustav poznatih javnih davanja:

-          komunalne naknade,

-          poreza na kuće za odmor

-          i spomeničke rente koja se plaća ako se gospodarska djelatnost obavlja u nepokretnom kulturnom dobru ili na području kulturno-povijesne cjeline.

Ovim izmjenama Zakona, donosi se i promjena kod obuhvata poreza na cestovna motorna vozila. Porez na cestovna motorna vozila, kao jedan od lokalnih poreza, plaćaju vlasnici osobnih automobila i motocikala, jednom godišnje, prilikom registracije odnosno ovjere produženja važenja prometne dozvole, a utvrđuje se ovisno o godini starosti i snazi motora izraženoj u kilovatima (kW). Za osobne automobile se porez na cestovna motorna vozila plaća do deset godina starosti, dok za motocikle nije bilo starosnog ograničenja. Ovim se izmjenama Zakona izjednačava kriterij godina starosti za utvrđivanje i naplatu poreza na cestovna motorna vozila te se porez od 1. siječnja 2018. godine utvrđuje i naplaćuje za sva cestovna motorna vozila do 10 godina starosti.

Pročišćeni tekst Zakona o lokalnim porezima možete pronaći na stranicama Porezne uprave .

 

Edukacijske radionice u Osijeku i Zagrebu: gastro i eno turistički proizvodi

E-mail Ispis PDF

Treća i četvrta radionica na temu gastro i eno turističkih proizvoda održat će se u Osijeku i Zagrebu, sredinom studenog.

Cilj radionica je pružanje vrhunskog edukativnog sadržaja i informacija o najnovijim svjetskim trendovima na području gastronomije i enologije, a uključuju i predavanja o marketingu u ovom segmentu. Radionice su prvenstveno namijenjene chefovima restorana, voditeljima ugostiteljskih objekata, ali i svima koju su zainteresirani za ovu tematiku. Predavači su chefovi okrunjeni Michelinovim zvjezdicama te poznati sommelieri.  Radionice su organizirane u suradnji Hrvatske obrtničke komore i turističke zajednice. Do sada su održane već dvije, u Splitu i Opatiji, koje su izazvale interes znatnog broja posjetitelja.

Treća radionica u nizu održat će se u Osijeku, 9. studenog, u Muzeju okusa, na adresi Marina Divalta 4.

ROK I NAČIN PRIJAVE: najkasnije do utorka, 7. studenog do 15:00 sati.

Link za prijavu :

http://www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/edukacije/edukacija-2017/hrvatska-365-gourmet-radionica

Četvrta radionica bit će održana u Zagrebu, 10. studenog, u hotelu Westin, na adresi Izidora Kršnjavog 1.

ROK I NAČIN PRIJAVE: najkasnije do četvrtka, 9. studenog do 20.00 sati.

Link za prijavu :

http://www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/edukacije/edukacija-2017/hrvatska-365-gourmet-radionica

PROGRAM RADIONICE:

09:00-09:30        Registracija uzvanika

09:40-10:20       „Glava u zvjezdicama“, Chef Lionel Levy, 1 Michelin *

10:20-10:40       „Tradicionalno i moderno u gastronomiji“, Chef Filippo Saporito, 1 Michelin *

10:40-11:20       „Slatki dašak za lijepo sjećanje“, Chef slastičar Yoan Dessarzin

11:20-11.45        Pauza za kavu

11:45-12:15       „LoveMark, brendiranje emocijama“,  Gabriel Vasquez

12:15-13:10       „Sljubljivanje hrane i vina/najpoznatije svjetske sorte“, Mira Šemić

13:10-14:00       „Osnovna načela sljubljivanja jela i vina  uz prezentaciju i degustaciju autohtonih sorti hrvatskih vina“, Sandi Paris

 


Stranica 5 od 283

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70 i Članova: 1