OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave od 24. do 31. listopada a

E-mail Ispis PDF

Porezna uprava obavještava porezne obveznike da će u suradnji s Carinskom upravom u razdoblju od 24. do 31. listopada 2019. godine provoditi u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. Nadzorima fiskalizacije bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:

- C 10.7 – Proizvodnja pekarskih i brašneno – konditorskih proizvoda, - G 47.8 – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama i - N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 20:18
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave od 17. do 23 listopada

E-mail Ispis PDF

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 17. do 23. listopada 2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost: - H 49.39 – Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n., - I 56.30 – Djelatnosti pripreme i usluživanja pića i - S 96.0 – Ostale osobne uslužne djelatnosti.

Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način. Napominjemo da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podaci o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 20:18
 

Upozorenje: Ne otvarajte poštu s lažirane e-mail adrese Porezne uprave

E-mail Ispis PDF

Porezna uprava upozorila je obveznike da posljednjih dana na njihove adrese pristiže e-mail koji na prvi pogled može izgledati kao službeni mail Porezne uprave, a u kojem se od primatelja zahtjeva da preuzme datoteku.

Navodom Porezne uprave s mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript na adrese elektroničke pošte poreznih obveznika pristiže pošta sljedećeg sadržaja: "OBAVIJEST O PRIMJENI ČLANKA 54b. (Izuzeće od obveze izdavanja računa) OPĆEG POREZNOG ZAKONA" te se u zaprimljenom mail-u od primatelja traži preuzimanje priložene datoteke koja u sebi sadrži zlonamjeran software.

Ovim vas putem upozoravamo da se ne radi o adresi elektroničke pošte Porezne uprave te molimo sve koji zaprime poštu s gore navedene adrese, da istu ne otvaraju te ne preuzimaju priloženu datoteku.

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 20:19
 

Počeo 8. Interslast

E-mail Ispis PDF

 

 

 

 

 

U utorak, 15. listopada 2019. godine u Termama Tuhelj je svečano otvoren osmi po redu Interslast, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorska.

Ovogodišnja glavna tema je “Med u slastičarstvu“ pa će tako posjetitelji kongresa moći  kušati brojne kolače s medom, medenjake, paprenjake i medene pite. U sklopu programa prikazat će se i izrada starinske medvene pite iz Podravine, tradicijski i izvorni medenjaci Hrvatskog Zagorja (koje će spravljati pobjednice manifestacije Babičini kolači, Zdenkica Ljubić, Mirica Sinković i Božica Lacković), korčulanski klašun, šapice s medom, zadarski smokvenjaci, nigerijski puff-puff s medom (vrsta afričke slastice nalik fritulama), austrijski, uskrsni medeni kolači, starinski, tradicijski kolač s medom iz Homolja, izvorna, blagdanska, medena pita iz Srbije, razni zagorski i podravski kolači s medom, medenjaci i kolači s medom iz Varaždinske županije. Svi inozemni slastičari spravljat će i u radionicama koristiti med hrvatskih pčelara koji će se koristiti i u pripremanju natjecateljskih radova.

Na otvorenju je bila zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, koja je istaknula kako Interslast pruža mogućnost da vidimo što sve ima novo u slastičarstvu, sladoledarstvu i konditorsku, ali isto tako da pokažemo što sve mi znamo. „Moramo napomenuti da kao najbolja destinacija kontinentalnog turizma prošle godine, prepoznajemo i veliku važnost gastro ponude u području turizma. Mi smo županija koja u svojoj gastro ponudi jedina ima zaštićene mlince i zagorskog purana s oznakama zemljopisnog podrijetla, tu su zagorski štrukli kao desert koji  također ima oznaku zemljopisnog podrijetla. Ovogodišnja tema na kongresu je med i upravo bagremov med zagorskih brega ima oznaku izvornosti na nacionalnoj razini, a očekujemo je i na europskoj razini. Tako da povezujemo našu tradiciju i baštinu sa suvremenim trendovima, ponosni smo što su naši hoteli, obrti i ugostiteljske škole na ovom kongresu, jer moramo znati da upravo educiranje i stjecanje znanja je jako važno za razvoj gastro turizma i turizma općenito“, naglasila je zamjenica župana Petek.

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško pojasnio je kako je ovaj kongres jako važan za zagorske obrtnike koji se bave slastičarstvom. „Interslast im pomaže kako bi vidjeli neke nove tehnologije i svjetske trendove te kako bi turističku ponudu županije približili svjetskim trendovima, ali tu ne smiju zaboraviti na naše tradicijske kolače, koje su proizvodile naše mame i bake i njih bi svakako trebali imati u ponudi. To je prilika da se povežu i slastičari i proizvođači meda, jer tu postoji velika mogućnost suradnje“, rekao je Pleško.

Ažurirano Petak, 08 Studeni 2019 14:48 Više...
 

OKKZŽ organizirala posjet sajmu kozmetike " DODIR PARIZA " u Beogradu

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) je zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije te uz sufinanciranje samih članova-ca, dana 13. i 14. listopada, na inicijativu Ceha frizera OKKZŽ,  organizirala posjet 34. Međunarodnom kongresu i sajmu kozmetike, njege kose, estetike i zdravlja " DODIR PARIZA " u Beogradu.

Ovom dvodnevnom posjetu odazvalo se ukupno 53 vlasnica frizerskih i kozmetičkih salona OKKZŽ sa svojim djelatnicama. Bila je ovo prilika da se upoznaju kreativni sadržaji, novi modni trendovi, proizvodi za njegu lica, tijela, kose i svega što čini kozmetičku industriju. Članice Ceha frizera OKKZŽ s predsjednicom Višnjom Loparić bile su osobite zadovoljne što je OKKZŽ prihvatila inicijativu i organizirala ovaj uspješni strukovni posjet.

Ažurirano Utorak, 15 Listopad 2019 12:09
 


Stranica 5 od 368

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15