OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Hrvatska obrtnička komora tražila je hitnu provedbu umanjenja poreznih obveza za korisnike mjera HZZ

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora uputila je Ministarstvu financija i Hrvatskome zavodu za zapošljavanje zahtjev kojim traži provedbu razmjene podataka Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje o odobrenim potporama za očuvanje radnih mjesta s Poreznom upravom. Žurno postupanje je nužno, kako bi Porezna uprava mogla provesti umanjenje poreznih obveza na porezno-knjigovodstvenoj kartici obrtnika, korisnika mjere HZZ-a. 
Obrtnici koji imaju evidentiran dug, nisu u mogućnosti koristiti kredite, leasing, ne mogu se prijaviti na raspisane natječaje i pristupiti nepovratnim sredstvima niti zatražiti odgodu obveza za javna davanja, što u ovim kriznim vremenima značajno utječe na njihovo poslovanje, pa je potrebno hitno postupanje i razmjena podataka te provedba otpisa zaduženja za obvezne doprinose.

 

Poziv za Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo u 2020. godini

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2020. godinu, a prijave se mogu zaprimiti isključivo od 11.svibnja do 30. listopada 2020. godine. Otvoreni javni poziv vrijedi do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. listopada 2020. godine.
Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) te fizičkim osobama.
Namjena sredstava je za:
•         obrazovanje u 2019. i 2020. godini za obavljanje vezanih obrta sukladno programima obrazovanja/ispita koje donosi javnopravno tijelo nadležno za obrt za zanimanja koja su uređena Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne   novine“, broj 42/08), odnosno Pravilnikom o načinu i postupku provedbe ispita o stručnoj osposobljenosti za zanimanje pogrebnik („Narodne novine“, broj 134/15)
•         ishođenje dozvole (licencije) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja u 2019. i 2020. godini.
Sredstva se odobravaju u visini do 80% od iznosa opravdanih troškova za:

•         Polaganje majstorskog ispita - 2.600,00 kuna
•         Pripremu za polaganje majstorskog ispita - najviše 5.400,00 kuna
•         Polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti/polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti za zanimanje pogrebnik - 1.200,00/1.500,00 kuna
•         Pripremu za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti - najviše 3.200,00 kuna
•         Prekvalifikaciju za zanimanja u sustavu vezanih obrta koja se izvode prema Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) - stvarni troškovi školarine
•         Polaganje pomoćničkog ispita - 1.200,00 kuna
•         Izdavanje dozvola (licenci) za izvođenje praktičnog dijela naukovanja - stvarni troškovi
Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 11. svibnja 2020. godine na adresu:
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA
Prijava na Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2020. godinu
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB
Sve informacije o Programu „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ te popis tražene dokumentacije, možete pronaći OVDJE.

Ažurirano Srijeda, 13 Svibanj 2020 08:07
 

OKKZŽ primila po treći put donaciju od KZŽ i uputila požurnicu za tradicijske obrte

E-mail Ispis PDF

Dana 11. svibnja 2020. godine, po treći put, Krapinsko – zagorska županija donirala je Obrtničkoj komori Krapinsko – zagorske županije zaštitne maske, vizire, rukavice i dezinficijense za obrte koji su od ponedjeljka na području Krapinsko-zagorske županije počeli s radom. Ispred Komore donirana sredstva uručena su pripadajućim Udruženjima obrtnika za uručivanje članovima.

Nastavno, ističemo kako je ispred Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ sa predsjednicom gđom. Vlastom Hubicki, upućena  požurnica prema Stožeru civilne zaštite KZŽ i RH za rješenje upućene im inicijative vezane uz  Odluku o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19  vezane za rad tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ, nedjeljom i blagdanom u Mariji Bistrici. Pritom je istaknuta zahvala Županijskom stožeru civilne zaštite i epidemiološkoj službi Županijskog zavoda za javno zdravstvo na ranije iskazanoj podršci ovoj inicijativi.

Ispred OKKZŽ i Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ ističemo  iskreno nadanje kako će Stožer civilne zaštite RH žurno uvažiti specifičnost tradicijskih i umjetničkih obrta te radi očuvanja i opstanka istih, odobriti izuzeće od zabrane rada nedjeljom i blagdanom za suvenirnice u Mariji Bistrici, da mogu raditi nedjeljom kao i suvenirnice u okviru muzeja,  nacionalnih parkova, odnosno  kao i ugostiteljski objekti.

Ažurirano Srijeda, 13 Svibanj 2020 07:59
 

HZJZ objavio Preporuku za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa

E-mail Ispis PDF

HZJZ je objavio Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa. Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi mjera za organizaciju hotelske i iznajmljivačke djelatnosti, Preporuke za rad istih možete preuzeti OVDJE.

Attachments:
Download this file (Hoteli_i_smjestajne_jedinice_.pdf)Hoteli_i_smjestajne_jedinice_.pdf[ ]145 Kb
Ažurirano Utorak, 12 Svibanj 2020 11:12
 

HZJZ objavio Preporuke za rad turističkih agencija tijekom epidemije koronavirusa

E-mail Ispis PDF

HZJZ je objavio Preporuke za  za rad turističkih agencija tijekom epidemije koronavirusa COVID-19.  Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi mjera za organizaciju djelatnosti turističkih agencija, Preporuke za rad istih možete pronaći OVDJE.

Attachments:
Download this file (Turisticke_agencije-10-05.pdf)Turisticke_agencije-10-05.pdf[ ]122 Kb
Ažurirano Ponedjeljak, 11 Svibanj 2020 09:42
 


Stranica 5 od 409

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12