OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

100% ZAGORSKO prvi put održano u Puli

E-mail Ispis PDF

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% ZAGORSKO je u petak, 8. lipnja 2018. godine, i u subotu, 9. lipnja 2018. godine prvi put održana u Istarskoj županiji – u gradu Pula.

Manifestacijom 100% ZAGORSKO promovira se Zagorje kao turistička destinacija s bogatom ponudom. Tako su na štandovima u Puli na Tru Portarata i na Giardinama predstavljeni poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, ali i proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, koje je predstavilo 50-ak izlagača, od poljoprivrednih proizvođača i obrtnika-članova Obrtničke komore KZŽ do predstavnika tvrtki, toplica, agroturizma, hotela, restorana i kulturnih ustanova. Uz brojne Puljane i turiste, štandove su sa suradnicima obišli i župan KZŽ Željko Kolar sa zamjenicima, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenik župana Istarske županije Fabrizio Radin i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci te predstavnici Obrtničkih komora i HGK Krapinsko-zagorske i Istarske županije.

Župan Željko Kolar istaknuo je sjajnu suradnju Istarske i Krapinsko-zagorske županije, koja je dodatno produbljena organiziranjem manifestacije 100% ZAGORSKO. „Kolega Valter Flego i ja već devet godina sjajno surađujemo, imamo iste poglede što se tiče načina na koji bi se trebala razvijati Republika Hrvatska. Zanimljivo je da su Istrijani četvrti gosti po brojnosti u zagorskim hotelima i toplicama, a da se nikada na području Istre nismo prezentirali. I to je bio jedan od okidača za organizaciju ove velike manifestacije. Istarska županija najrazvijenija je u Republici Hrvatskoj i primjer je u mnogim stvarima, stoga smo kolega Flego i ja došli do zaključka da moramo bolje povezati naše gospodarstvenike, kako bismo možda zajedno mogli izaći i na neka treća tržišta, s obzirom na to da je gospodarstvo Krapinsko – zagorske županije prvenstveno izvozno“ – rekao je župan Željko Kolar.

Manifestacije poput ove odlične su zato što omogućuju da se predstavite potencijalnim gostima, na prvoj linijipogotovo s obzirom na to da nas povezuje taj osjećaj dobre suradnje i želja za druženjem" – istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

U petak je u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Puli održan i susret gospodarskog i turističkog sektora Krapinsko-zagorske i Istarske županije, tom prigodom je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, istaknuo važnost  organizacije ovakvih poslovnih susreta koji će rezultirati uspješnom poslovnom suradnjom prisutnih.

Dana 4. lipnja, Krapinsko-zagorska županija Puli darovala glazbenu ogradu s taktovima hrvatske himne, a djeci iz pulskih dječjih vrtića darovala obrtničke tradicijske drvene igračke iz Marije Bistrice.

Bogata ponuda uključivala je bučino ulje, med, medenjake, zagorske mlince i štrukle, povrće, voće, rakije i likere, sireve, sokove i voćna vina, suhomesnate proizvode, kao i licitare i tradicijske igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Također, organizirane su i cjelodnevne animacije, točnije prezentacija života krapinskih neandertalaca, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku, a sve uz bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Ansambl Zabok, KUD Lovro Ježek Marija Bistrica i Tomislav Goluban. Uz Krapinsko-zagorsku županiju, organizator manifestacije je bila i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Muzejima Hrvatskog zagorja i Gradom Rijekom.

VIDEO: https://www.instagram.com/p/Bjw07swAdt3/

Ažurirano Petak, 15 Lipanj 2018 10:31
 

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENTER

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine u Krapini je održana uvodna konferencija projekta Entrepreneurship for Employment – ENTER.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Ukupna vrijednost je 1.987.374,25 kuna te se sufinancira u 100% iznosu iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Projektom se planira realizirati niz aktivnosti usmjerenih na nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja. Korisnik projekta ENTER je Zagorska razvojna agencija, dok su Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i HGK-ŽK Krapina ključni projektni partneri. Projekt je ukratko opisala direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar. Ispred KZŽ zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako su se brojne stvari u Krapinsko-zagorskoj županiji promijenile unatrag nekoliko godina. „U 2013. godini nezaposlenost na području županije oko 9000, a danas imamo 2653 nezaposlene osobe. To je pad od 6 i pol tisuća ljudi koji su se u međuvremenu zaposlili“, rekla je zamjenica župana Petek, dodavši kako vjeruje da će i kroz ovaj projekt biti poboljšana statistika novog zapošljavanja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

V.d. predstojnika HZZ Područni ured Krapina Goran Vukmanić je rekao: „Na početku provedbe ovog programa, kao što je rekla zamjenica župana Jasna Petek, nalazili smo se u izuzetno visokoj nezaposlenosti kako na području Krapinsko-zagorske županije tako i na cijelom području Republike Hrvatske. Pred nama su izazovi kako adekvatno pratiti trendove na tržištu rada, kako odgovoriti na kretanje na te trendove kako bismo osigurali da zadržimo postojeću radnu snagu i da se u isto vrijeme ne dogodi da nemamo nemogućnosti pronalaska radne snage“, rekao je  Vukmanić.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško istaknuo je ovom prilikom važnost  pokretanja još 2006. godine zajedničkog Projekta sa HZZ-PU Krapina „Prezentacija deficitarnih obrtničkih i ostalih srednjoškolskih zanimanja“, ovaj hvalevrijedan projekt održavao se uspješno sve ove godine  i sada čini sastavni i krucijalni dio projekta ENTER, u kojem će Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije aktivno sudjelovati. Završno predsjednik OKKZŽ, se zahvalio svim partnerima na dosadašnjoj suradnji te je istaknuo važnost nastavku suradnje koja će ovim projektom rezultirati odlučnim rezultatima za obrtništvo KZŽ. O važnosti projekta je govorila i direktorica HGK ŽK Krapina Janja Kantolić.

VIDEO NA LINKU: https://instagram.com/p/Bj4OuYogED4/

Nakon uvodne konferencije projekta  ENTER održana je i Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ.

Projektne aktivnosti  projekta ENTER osiguravaju jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, unapređenje partnerskog pristupa, razvoj tehničkih kapaciteta tajništva kao operativnog tijela za praćenje provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ te će pružati cjelovitu podršku nezaposlenima i poduzetnicima početnicima u pokretanju poslovanja i poduzetničkom učenju, kao i poticati deficitarna zanimanja kao jedan od alata poticanja zapošljivosti mladih na području KZŽ.

Nakon usvajanja Izvješća o radu ,Plana rada za 2018. godinu  članovi Skupštine koju čine predstavnici gospodarskog, javnog i civilnog sektora izvršen je izbor Upravnog odbora  ispred KZŽ jasna Petek, HZZ PU  Krapina Mirjana Jurman, ZARA-e Karolina Barilar, HGK ŽK Krapina Josip Grilec, OK KZŽ Davor Pleško, obrazovnog sektora Ivica Rozijan i civilnog sektora Ivana Radanović, predsjedavajuća je predstavnica HZZ PU Krapina ,a zamjenica predstavnica KZŽ Jasna Petek .Za tajnicu je izabrana Anamarija Koprek.

Istaknuto je da je od osnivanja 15.12.2018. lokalno partnerstvo za zapošljavanje postalo ključni pokretač lokalnog/regionalnoj razini prihvaćeno kroz županijska gospodarska i socijalna vijeća., a provedeni projekti doprinijeli su učinkovitom funkcioniranju istog, a rezultat istog je i odobreni projekt.

Prilog: ISKAZNICA PROJEKTA ENTER

Attachments:
Download this file (07.06.18. ENTER.pdf)07.06.18. ENTER.pdf[ ]658 Kb
Ažurirano Utorak, 12 Lipanj 2018 09:27
 

Održana 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine UO Stubice u mandatnom razdoblju 2018. - 2022.

E-mail Ispis PDF

7. lipnja 2018. godine održana je 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u mandatnom razdoblju 2018.-2022. godine.
Konstituiran je novi saziv Skupštine od 23 člana: Davor Lisak, Stjepan Šagud, Nenad Žukina, Brankica Šćuric, Marijo Micak, Zvjezdana Dekan, Matija Buhin-Fišter, Darko Grden, Željko Novak, Stanko Čičko, Dubravko Koščević, Branko Krsnik, Marko Horvatek, Marija Jagečić, Sandra Haban, Daša Farkaš, Renata Stepan, Jasna Bogović Pavlina, Nedjeljko Kucelj, Mladen Pozaić, Zdravko Košec, Sanja Lež i Renata Šimunec.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Nenad Kučiš, vlasnik obrta Kamen „Kučiš“ trgovina i usluge. Obrt je osnovao 23.06.2003. godine. Na početku, sjedište obrta bilo je u Brestovcu Orehovečkom, a 2009., nakon izgrađenog poslovnog objekta, seli u Oroslavje. Bavi se preradom i obradom kamena; izradom stepenica, zidnih i podnih obloga, prozorskih klupica i nadgrobnih spomenika te prodajom toplinskih sistema za fasade. Aktivan je član u tijelima Udruženja kao član Skupštine od 2010.-2018.g., Upravnog odbora od 2011.-2014. te predsjednik u proteklom mandatu. Bio je član Ceha graditeljstva OKKZŽ od 2010.-2014., predsjednik Odbora za gospodarstvo OKKZŽ od 2014.-2018., član Upravnog odbora i Skupštine OKKZŽ od 2015.-2018. te član Skupštine HOK-e od 2015.-2018. godine.

Osim predsjednika izabrana su i druga tijela Udruženja. Na dužnosti potpredsjednika izabrani su Sanja Lež i Zdravko Košec.
Verificirani su mandati članovima Upravnog odbora koje predlažu Cehovi: Davor Lisak, Brankica Šćuric, Marijo Micak, Darko Grden, Stanko Čičko, Renata Stepan, Zdravko Košec, Sanja Lež te člana po prijedlogu predsjednika Dubravka Koščevića.

Nadzorni odbor ima tri člana. Prihvaćen je prijedlog 1/3 članova Skupštine te su za članove Nadzornog odbora imenovani: Đurđa Drempetić, Davorka Pavlović i Daniel Ivanić.
Na kraju izabrano je pet predstavnika Udruženja u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije: Nenad Kučiš, Sanja Lež, Renata Stepan, Stanko Čičko i Zdravko Košec.

Novoizabrani predsjednik Udruženja Nenad Kučiš zahvalio je svima na ponovno ukazanom povjerenju i podršci te iznio buduće smjernice rada. Pozvao je članove da se i oni još aktivnije uključe u rad Udruženja te potiču bolji rad Cehova Udruženja.

Sjednici Skupštine nazočio je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Čestitao je predsjedniku Nenadu Kučišu na novom mandatu, ostalim članovima tijela Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti na sljedeće četiri godine te pohvalio iznijete smjernice u budućem radu Udruženja.

Ažurirano Petak, 08 Lipanj 2018 12:33
 

Otvoren natječaj "Inovacijski vaučeri za MSP - ove"

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni poziv na natječaj „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“. Natječaj je dio Operativnog programa „Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020.“.

Svrha ovog Poziva je pružanje stručne podrške od strane znanstveno-istraživačkih organizacija (ZIO) u vidu ugovornog pružanja usluga MSP-ovima za troškove testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti, kao i korištenja stručnih tehničkih znanja za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija. Poziv je usmjeren na jačanje kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 21.06.2018 11:00:00

Rok za podnošenje projektnih prijava: 29.06.2020 16:00:00

Nadležno tijelo: MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Svrha poziva je pružanje stručne podrške od strane znanstveno-istraživačkih organizacija u vidu ugovornog pružanja usluga MSP-ovima za troškove testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti, kao i stručnih tehničkih znanja.

Predmet poziva je jačanje kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz suradnju sa znanstveno-istraživačkim organizacijama u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 10.000,00 kn

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 75.000,00 kn

Prihvatljivi prijavitelji u okviru Poziva su mikro poduzetnici, mali poduzetnici i srednji poduzetnici.

Svi detalji: https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=cfc4e79b-68c5-4ce8-a481-04ee5d76dda2

Ažurirano Utorak, 05 Lipanj 2018 12:25
 

Hrvatska obrtnička komora donosi dobru vijest za računovođe

E-mail Ispis PDF

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore izradila Nacrt prijedloga Kodeksa za računovođe

Hrvatska obrtnička komora uputila je Agenciji za zaštitu osobnih podataka Nacrt prijedloga Kodeksa za računovođe, kojim želi urediti pravila za računovodstvenu struku u Hrvatskoj s ciljem pojednostavljenja poslovanja za svoje članove koji obavljaju računovodstvene i knjigovodstvene usluge.

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore prihvatio je 29. svibnja 2018. godine Nacrt prijedloga Kodeksa te se očekuje pozitivno mišljenje Agencije.

Korak je ovo naprijed za unapređenje postojećeg stanja tržišta računovodstvenih usluga u RH, objedinjenje rješenja za mnoge probleme u praksi te svakako potvrda kvalitete rada Hrvatske obrtničke komore u svrhu zaštite rada svojih članica. Kodeks će propisivati načela postupanja (stručnost i odgovornost, povjerljivost, poštenje, informiranost korisnika usluga te istinitost), kao i ostale stavke koje se odnose na povredu Kodeksa te načine prihvaćanja Kodeksa.

U nastavku možete pronaći Nacrt prijedloga Kodeksa za računovođe, a eventualne prijedloge unaprjeđenja istog možete dostaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , najkasnije do 11. lipnja 2018. godine

Nacrt prijedloga Kodeksa za računovođe AZOP.docx 20,45 kB

.Podsjećamo da od 01. srpnja 2018. godine stupa na snagu oslobođenje obračuna i plaćanja doprinosa za šume za sve poduzetnike sa prometom manjim od 3.000.000,00 HRK.

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore i dalje intenzivno radi na rasterećenju poslovanja za računovođe i računovodstvene servise pa se očekuje usvajanje još pozitivnih propisa koji će omogućiti jednostavnije poslovanje.

Ažurirano Utorak, 05 Lipanj 2018 12:27
 


Stranica 5 od 311

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39