OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Raspisani Natječaji za obrtnike poljoprivrednike

E-mail Ispis PDF

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije skrećemo pažnju obrtnicima poljoprivrednicima na sljedeće raspisane Natječaje Krapinsko - zagorske županije:

1. Natječaj za potporu povećanja ekološke proizvodnje na području Krapinsko - zagorske županije u 2021. godini.

2. Natječaj za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje na području Krapinsko-zagorske županije u 2021. godini.

Više o detaljima Natječaja možete pogledati na web stranici: http://www.kzz.hr

Ažurirano Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021 08:27
 

"Buđenje prirode“ – besplatna online radionica za cvjećare u organizaciji HOK-a

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora i Sekcija cvjećara HOK-a organiziraju besplatnu online radionicu naziva „Buđenje prirode“, koja će se održati 21. ožujka 2021. s početkom u 11:00 sati.

Tema radionice je proljetno ukrašavanje različitih cvjetnih aranžmana, s naglaskom na korištenju prirodnih materijala, inspiriranih proljećem, buđenjem prirode i nadolazećim blagdanom Uskrsa.

Tijekom radionice renomirane hrvatske cvjećarke upoznat će vas s vrstama boja i njihovim pravilnim korištenjem, primjenom najnovijih tehnika izrade, pravilima darivanja cvijeća, održavanjem rezanog cvijeće te ostalim savjetima koji će vam pomoći da vaši proljetni cvjetni aranžmani budu u skladu s trendovima.

Radionica je praktičnog karaktera i sudionicima daje mogućnost vidjeti izradu aranžmana od početka do finalnog proizvoda.

Radionicu će voditi:

  • Blaženka Omrčanin, priznata vlasnica cvjećarskog obrta te članica sekcije cvjećara Hrvatska obrtničke komore.
  • Suzana Lonjak, hrvatska predstavnica na Europskom natjecanju cvjećara te dugogodišnja vlasnica cvjećarskog obrta
  • Rafaela Petrinić, predsjednica Sekcije cvjećara Zagrebačke županije, asistentica predstavnice na Europskom prvenstvu cvjećara

Na radionici će aktivno sudjelovati i Irena Kovačić, predsjednica Sekcije cvjećara HOK-a te Edita Merćep, predsjednica Sekcije cvjećara Udruženja Split te članica organizacijskog tima Splitskog praznika cvijeća.

Sudionici radionice bit će i predstavnici tvrtki Smithers-Oasis i Web Flowers d.o.o., ujedno i sponzori radionice „Buđenje prirode“, koji će na ovoj radionici predstaviti novitete u svojoj ponudi i na tržištu te trendovima u struci.

Online radionicu imat ćete priliku pratiti uživo na Facebook i YouTube kanalima Hrvatske obrtničke komore.

Facebook: https://www.facebook.com/HrvatskaObrtnickaKomora

YouTube: https://www.youtube.com/user/HOKhr

Veselimo se Vašem sudjelovanju te se nadamo da ćemo bojama i ljepotom cvijeća unijeti dašak proljeća u Vaše domove te Vam dati inspiraciju za svakodnevno poslovanje. 

 

Ažurirano Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021 07:56
 

KZŽ uručila OKKZŽ zaštitna sredstva za pomoć u ugostiteljstvu

E-mail Ispis PDF

Dana 05. ožujka 2021. g. Obrtnička komora KZŽ zaprimila je od Krapinsko-zagorske županije novu, četvrtu  po redu, donaciju zaštitne opreme – 310 l dezinficijensa (za razrjeđivanje u omjeru 3:1), 10.000 zaštitnih maski i 3.000 rukavica, za po prvom odobrenju, one obrtnike koji su otvorili terase svojih ugostiteljskih objekata.

Nastavno navedenom, uskoro nam je iz Krapinsko-zagorske županije najavljena još jedna donacija od 310 l dezinficijensa (za razrjeđivanje u omjeru 3:1).

Ispred OKKZŽ i Ceha ugostitelja OKKZŽ ističemo osobitu zahvalu Krapinsko-zagorskoj županiji na upućenim donacijama članstvu.

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 07:20
 

Objavljen poziv za dodjelu državnih jamstava poduzetnicima iz sektora turizma i sporta

E-mail Ispis PDF

Slijedom posljedica krize uzorkovane koronavirusom, koja je pogodila cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, posebice sektore turizma i sporta, Ministarstvo turizma i sporta s današnjim danom objavljuje poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog oporavka Vlade Republike Hrvatske.

Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) za velike poduzetnike i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za mikro, male i srednje poduzetnike, koji će odobravati jamstva za nove kredite za likvidnost koja će pokrivati do 100 posto glavnice kredita. 

Cilj programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru turizma i sporta te s njima povezanim djelatnostima. Potpore će se dodjeljivati kao državna jamstva za nove kredite za likvidnost, a prihvatljivi korisnici su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji posluju u sektoru turizma i sporta na teritoriju Republike Hrvatske.

Ukupan iznos predviđenih sredstava po navedenom programu iznosi 1.500.000.000 kuna.
Posrednička tijela HAMAG BICRO i HBOR provoditi će dodjelu potpora u obliku jamstava za nove zajmove iz odjeljka „3.1. Ograničeni iznosi potpore“ i to u maksimalnom planiranom iznosu od 1.000.000.000 kuna, i iz odjeljka „3.2. Potpora u obliku jamstava za zajmove“ i to u maksimalnom planiranom iznosu od 500.000.000 kuna.

Zahtjeve za kredite koji će biti osigurani ovim jamstvom poduzetnici mogu podnositi svim bankama u Republici Hrvatskoj i HBOR-u. Dodatna je pogodnost što će kamatna stopa za kredite osigurane ovim jamstvom biti snižena za najmanje 0,5 postotnih bodova u odnosu na kamatnu stopu uz koju bi kredit bio odobren bez korištenja jamstva.
Potpore su namijenjene poduzetnicima koji posluju u sektoru turizma, sporta i povezanim djelatnostima poput hotela, odmarališta, kampova i ostalih smještajnih objekata te restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, catering, djelatnosti pripreme i usluživanja pića – primjerice caffe barovi, putničke agencije i turoperatori, nautički čarter, sportski objekti, fitness centri i ostale sportske djelatnosti uključujući i teretane, zabavne i tematske parkove te ostale zabavne i rekreacijske djelatnosti.

 

 

Održana je 20. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije

E-mail Ispis PDF

KRAPINA – Dana 02. ožujka 2021. godine održana je 20. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) u prostorijama Komore. Na sjednici su članovi Upravnog odbora OKKZŽ verificirali zapisnike sa 17. , 18. izvanredne i 19. izvanredne sjednice te su  upoznati s aktivnostima OKKZŽ od prethodne 17. sjednice.

Nastavno, na sjednici su prihvaćeni: nacrt prijedloga Izviješća o radu OKKZŽ za 2020. godinu,  nacrt prijedloga Godišnje financijsko izvješće i bilješke OKKZŽ za 2020. godinu, te je pritom primljena na znanje informacija o Upitniku o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2020. godinu prema Zakonu o računovodstvu neprofitnih organizacija.

Članovi Upravnog odbora su na sjednici razmatrali i slijedeće točke Dnevnog reda: -Odluke HOK-a: a) visina naknade za izdavanja dozvola (licencija) za izvođenje naukovanja i visini naknade za članove komisije za izdavanje dozvola (licencija) za naukovanje,  b) raspodjela sredstava za provedbu ispita kojima se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju, c) cijena duplikata Uvjerenja o položenom ispitu kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju,  d) Rješenje o osnivanju Ispitne komisije za provedbu ispita kojima se dokazuje znanje o poučavanju učenika na naukovanje, -Uputa o primjeni Odluke o obveznom komorskom doprinosu za jedinstveni sustav organiziranosti obrta NN146/2020., -Razrješenje i imenovanje predstavnika UO Bedekovčina Ceha prijevoznika OKKZŽ novog saziva, -Prijedlog za imenovanje Upravnom odboru HOK-a članova Komisije za licenciranje OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. -Ostale informacije i prijedlozi: Prijedlog održavanja 9. sjednice Skupštine OKKZŽ. Članovi Upravnog odbora OKKZŽ upoznati su sa:  1. Pravilnikom o programu ispita kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju, 2. Pravilnikom o načinu i postupku provedbe ispita kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na  naukovanju, 3. Pravilnikom o postupku i načinu izdavanja dozvola (licencija) za izvođenje naukovanja, 4. Pravilnikom o minimalnim uvjetima za ugovore o naukovanju i 4. Odlukama o programu stjecanja osnovnog znanja o poučavanju učenika za mentore u gospodarstvu.

Nastavno navedenim Pravilnicima i Odlukama, savjetnica za obrazovanje OKKZŽ istaknula je kako osobe koje u skladu sa Zakonom o obrtu udovoljavaju uvjetima da postanu mentori, a nemaju položen majstorski ispit, u svrhu ishođenja dozvole (licencije) za provedbu naukovanja trebaju položiti ispit kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju, te kako će te ispite provoditi i OKKZŽ u ljetnom 15.2.-31.03.2021., jesenskom 15.9.-30.06.2021. i zimskom roku 01.11.-15.12.2021.godine.

Nakon kraćeg obrazloženja predsjednika UO Stubice, Nenada Kučiša, članovi Upravnog odbora OKKZŽ prihvatili su Zaključak sa 10. sjednice Upravnog odbora Udruženja obrtnika Stubica, temeljem kojega će se uputiti prijedlog HOK-u u svezi potrebe uvrštavanja svih obrtničkih zanimanja u Projekt resornog Ministarstva pod nazivom „Naukovanje za obrtnička zanimanja“. Pritom se posebno želi istaknuti potreba za uvrštavanje kao iznimka u predmetni natječaj zanimanje KERAMIČAR-OBLAGAČ, budući je potreba za istim na tržištu rada ogromna a broj upisa minimalan. Uvrštavanje ovog zanimanja “keramičar-oblagač“ koje nije u sustavu vezanih obrta po JMO-u, u predmetni Natječaj, pretpostavljamo da bi rezultiralo značajno većim upisom broja učenika te bi isto predstavljalo dobar motiv poslodavcima.

Nastavno navedenom, savjetnica za obrazovanje je istaknula pokretanje inicijative OKKZŽ prema Krapinsko-zagorskoj županiji, kojom bi se razriješila problematike obrtništva i poduzetništva naše županije vezane za nemogućnost aplikacije na predmetni Javni poziv resornog Ministarstva „Naukovanje za obrtnička zanimanja“, s osnovnim ciljem da sve SŠ KZŽ obrtnička zanimanja upisuju po Jedinstvenom modelu obrazovanja.

Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško zaključio je sjednicu Upravnog odbora, konstatacijom kako se OKKZŽ sa pripadajućim Udruženjima obrtnika u Humanitarnu akcija Hrvatske obrtničke komore " Obrtnici za stradale od potresa " uključila sa značajnim ukupno uplaćenim iznosom od 50.580,00 kuna.

Ažurirano Srijeda, 03 Ožujak 2021 13:46
 


Stranica 5 od 443

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15