OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održane prezentacije 08.02.2012.

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko - zagorske županije i Hrvatska gospodarska komora - ŽK Krapina organizirale su dana 08. veljače 2012. godine ( srijeda ) u 12,00 sati u prostorijama HGK - ŽK Krapina, Lj. Gaja 5, Krapina, prezentacije sljedećeg sadržaja

1. Zaštita autohtonih proizvoda po uzoru na EU - izlagač gđa. Ana Marušić Lisac ispred konzultantske tvrtke Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o.;

2. Predstavljanje Vodiča dobre higijenske prakse za pekarstvo te praktična primjena načela HACCP sustava - izlagač gosp. Damir Sinković dipl. san. ing. predstavnik Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko - Zagorske županije.

Ažurirano Četvrtak, 09 Veljača 2012 14:43
 

Radni sastanak zagorskih obrtnika i poduzetnika s ministrom Marasom

E-mail Ispis PDF

U organizaciji  Krapinsko - zagorske županije, Obrtničke komore KZŽ i HGK- ŽK Krapina u Krapini se 1. veljače 2012. u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta  održao radni sastanak gospodarstvenika i obrtnika Krapinsko–zagorske županije s ministrom poduzetništva i obrta  Gordanom Marasom. Sastanku su prisustvovali župan KZŽ Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, potpredsjednica HGK Vesna Trnokop - Tanta, predsjednik HGK- ŽK Krapina Vid Šanjg, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, gosti, obrtnici i poduzetnici KZŽ. Predsjednik HGK-ŽK Krapina Vid Šanjug i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško upoznali su ministra Marasa s aktualnom problematikom zagorskih obrtnika i poduzetnika, a predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec s problemima hrvatskih obrtnika. Ministar Gordan Maras  predstavio je  mjere Vlade RH za pomoć obrtnicima i poduzetnicima. Naglasio je da je prva mjera smanjenje proračunskog deficita i nelikvidnosti, druga smanjivanje poreznih opterećenja kroz poreznu reformu kako bi poduzetnici mogli lakše poslovati, a treća  je investicijski ciklus.

U ovoj godini osigurano je osam milijardi kuna za investicije, kako bi se ostvario gospodarski rast od 0,8%.  Uz rasterećenje od poreznih nameta i produženjem plaćanja PDV-a s 30 na 45 dana  doprinijeti će poboljšanju likvidnosti poduzeća i obrtnika. Također se planira ukinuti porez na reinvestiranu dobit, ukinuti porez na plaću za prve dvije godine za svako novootvoreno radno mjesto, povećati prag za ulazak u sustav PDV - a na 230.000,00 kn te uvesti diferencirane stope PDV-a na ugostiteljstvo i turizam od 1. siječnja 2013.g. Namjeravaju se pokrenuti i kreditne linije čije bi kamate bile niže od 3%, čime bi se pokrenule nove investicije. Također je ministar naglasio da od 01. veljače nema isplate plaće bez uplate doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Po završetku sastanka ministar je posjetio dva najveća izvoznika KZŽ - poduzeća Omco i Vetropak iz Huma na Sutli.

Ažurirano Četvrtak, 02 Veljača 2012 12:43
 

E - Katalog obrtništva HOK-a za 2012. godinu

E-mail Ispis PDF

U cilju promocije obrtnika, obrtničkih proizvoda i usluga i poslovnog povezivanja gospodarskih subjekata u zemlji i inozemstvu, Hrvatska obrtnička komora izradit će elektronski e-Katalog obrtništva 2012. (obrtničkih / poduzetničkih proizvoda i usluga).
Podaci iz e-Kataloga bit će objavljeni i na web stranicama Hrvatske obrtničke komore www.hok.hr

Ažurirano Četvrtak, 26 Siječanj 2012 12:47 Više...
 

Nastavak suradnje OKKZŽ i Zagrebačke banke

E-mail Ispis PDF

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i direktor obiteljskog, osobnog i poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke za regiju Zagrebački prsten Jozo Čakalić dana 23. siječnja 2012. godine u prostorima Obrtničke komore potpisali su III Dodatak Ugovor o poslovnoj suradnji kojim će Zagrebačka banka obrtnicima na području županije osigurati nastavak posebnih kreditnih uvjeta za financiranje povremenih potreba u obrtnim sredstvima.  

Potpisivanje ovog III Dodataka temeljnom ugovoru rezultat je do sada realiziranih  200-tinjak kredita članova Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  u vrijednosti preko 20.000.000,00 kuna, a što ujedno predstavlja nastavak OKKZŽ da se članstvu osiguraju povoljnija sredstva za olakšanje poslovanja obrtnika u ovom turbulentnom vremenu.

Osim Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije III Dodatak temeljnom ugovoru za Zagrebačkom bankom u narednom periodu potpisat će sa svih devet Udruženja obrtnika OKKZŽ. Zagrebačka banka naime, nastavlja sa ponudom kratkoročnih kredita kredite s kamatnom stopom koja je 0,8 do 1 postotni poen povoljnija od kamatnih stopa na standardne kredite Banke za poslovno financiranje. Iznos kredita kojeg obrtnici žele podići nije ograničen, već ovisi o kreditnoj sposobnosti pojedinog obrtnika, a rok otplate je do 12 mjeseci. Postojeći i budući korisnici Zabinih modela paket računa „1 za sve“ mogu ostvariti dodatne uštede kod naknade za obradu kreditnog zahtjeva i to sa čak 50% popusta za korisnike modela Poduzetnik i 100% popusta za korisnike modela Partner. Banka će obrtnicima ujedno pružati i savjetodavnu pomoć, bilo da se radi o načinima bržeg i lakšeg nadvladavanja krize ili procjeni poslovne situacije i izradama planova. Osim toga sklapanjem III Dodatka Ugovora u razdoblju do 31.12.2012. g. u skladu s internim aktima Banke, Banka će odobravati i dugoročne kredite za financiranje trajnih obrtnih sredstava članovima OKKZŽ tj, Udruženja obrtnika koji posluju putem transakcijskog računa u Banci, zadovoljavaju uvjete kreditne sposobnosti, te za koje  Obrtnička komora izda potvrdu da obrtnik kao korisnik kredita nema nepodmirenih obaveza po osnovi komorskog doprinosa.

Ažurirano Srijeda, 01 Veljača 2012 10:22
 

Anketa poslodavaca 2012.

E-mail Ispis PDF

Hrvatski zavod za zapošljavanje uz podršku partnera: Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske udruge poslodavaca, provodi redovitu godišnju anketu, kojom izravno od poslodavaca prikuplja informacije o promjenama zaposlenosti u prethodnoj godini, planiranim potrebama za novim radnicima, potencijalnim viškovima te potrebama za dodatnim obrazovanjem radnika u tekućoj godini.

Ažurirano Srijeda, 01 Veljača 2012 10:16 Više...
 


Stranica 366 od 412

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14