OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

PROFESIONALNO USMJERAVANJE

E-mail Ispis PDF

Profesionalno usmjeravanje u šk. god. 2011./2012. – sastanak stručnih suradnika osnovnih i srednjih škola KZŽ

Dana 22. veljače  2012. u Srednjoj školi Krapina Hrvatski zavod za zapošljavanje PS Krapina organizirao je sastanak stručnih suradnika osnovnih i srednjih škola na temu profesionalnog usmjeravanja mladih u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Cilj je sastanka koordinacija aktivnosti profesionalnog usmjeravanja učenika završnog razreda u osnovnoj i srednjoj školi kako bismo postigli što uspješniju suradnju na zajedničkom zadatku profesionalnog informiranja i savjetovanja dijela mladih kojima je takva stručna pomoć potrebna.

Pozdravne riječi  na skupu uputili su Mirjana Jurman pročelnica HZZ-PS Krapina, Ivica Rozijan ravnatelj Srednje škole Krapina, Davor Pleško predsjednik OKKZŽ i Sonja Borovčak  zamjenica župana KZŽ.

O Kretanjima na tržištu rada, aktivnostima, pripremama za Sajam poslova i Danu profesionalnog usmjeravanja prisutne je upoznala Mirjana Jurman, pročelnica HZZ PS Krapina, o profesionalnom usmjeravanu - kao jednoj od temeljnih funkcija Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Melita Horvat-Peh, rukovoditeljica odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje HZZ-PS Krapina, o ulozi psihologa u profesionalnom usmjeravanju učenika i nezaposlenih - Nadica Jokić, viši stručni savjetnik za profesionalno usmjeravanje, HZZ-PS Krapina, Zajednički projekt prezentacije zanimanja po osnovnim školama KZŽ predstavila je Ana Mužar, stručni suradnik za obrazovanje OKKZŽ, temu Cjeloživotno obrazovanje: prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za potrebe tržišta rada prezentirala je Melita Horvat-Peh, rukovoditeljica odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje HZZ-PS Krapina.

Ažurirano Četvrtak, 23 Veljača 2012 11:17
 

2. Sajam obrtništva i poduzetništva u Ljubljani LOS 2012

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora u suradnji sa Obrtno-podjetniškom Zbornicom Slovenije organizira izložbu na 2. Sajmu obrtništva i poduzetništva LOS 2012 – Ljubljana, 21-24. 03. 2012., putem informativnog pulta na 12 m2 izložbene površine.


LOS 2012 predstavlja ponudu slovenskih obrtnika i poduzetnika, te poduzetnika regije najširem krugu posjetitelja. Izuzetnom suradnjom HOK-a sa partnerskom slovenskom institucijom hrvatski obrtnici dobivaju prigodu promotivno se predstaviti na zahtjevnom EU tržištu, a očekuju se i ostali kolektivni nastupi poduzetnika iz šire regije – Austrije, Italije, Švicarske, Mađarske, Srbije.
Obrtnici se prezentiraju bez naknade.

Ažurirano Ponedjeljak, 13 Veljača 2012 09:30 Više...
 

Održane prezentacije 08.02.2012.

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko - zagorske županije i Hrvatska gospodarska komora - ŽK Krapina organizirale su dana 08. veljače 2012. godine ( srijeda ) u 12,00 sati u prostorijama HGK - ŽK Krapina, Lj. Gaja 5, Krapina, prezentacije sljedećeg sadržaja

1. Zaštita autohtonih proizvoda po uzoru na EU - izlagač gđa. Ana Marušić Lisac ispred konzultantske tvrtke Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o.;

2. Predstavljanje Vodiča dobre higijenske prakse za pekarstvo te praktična primjena načela HACCP sustava - izlagač gosp. Damir Sinković dipl. san. ing. predstavnik Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko - Zagorske županije.

Ažurirano Četvrtak, 09 Veljača 2012 14:43
 

Radni sastanak zagorskih obrtnika i poduzetnika s ministrom Marasom

E-mail Ispis PDF

U organizaciji  Krapinsko - zagorske županije, Obrtničke komore KZŽ i HGK- ŽK Krapina u Krapini se 1. veljače 2012. u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta  održao radni sastanak gospodarstvenika i obrtnika Krapinsko–zagorske županije s ministrom poduzetništva i obrta  Gordanom Marasom. Sastanku su prisustvovali župan KZŽ Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, potpredsjednica HGK Vesna Trnokop - Tanta, predsjednik HGK- ŽK Krapina Vid Šanjg, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, gosti, obrtnici i poduzetnici KZŽ. Predsjednik HGK-ŽK Krapina Vid Šanjug i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško upoznali su ministra Marasa s aktualnom problematikom zagorskih obrtnika i poduzetnika, a predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec s problemima hrvatskih obrtnika. Ministar Gordan Maras  predstavio je  mjere Vlade RH za pomoć obrtnicima i poduzetnicima. Naglasio je da je prva mjera smanjenje proračunskog deficita i nelikvidnosti, druga smanjivanje poreznih opterećenja kroz poreznu reformu kako bi poduzetnici mogli lakše poslovati, a treća  je investicijski ciklus.

U ovoj godini osigurano je osam milijardi kuna za investicije, kako bi se ostvario gospodarski rast od 0,8%.  Uz rasterećenje od poreznih nameta i produženjem plaćanja PDV-a s 30 na 45 dana  doprinijeti će poboljšanju likvidnosti poduzeća i obrtnika. Također se planira ukinuti porez na reinvestiranu dobit, ukinuti porez na plaću za prve dvije godine za svako novootvoreno radno mjesto, povećati prag za ulazak u sustav PDV - a na 230.000,00 kn te uvesti diferencirane stope PDV-a na ugostiteljstvo i turizam od 1. siječnja 2013.g. Namjeravaju se pokrenuti i kreditne linije čije bi kamate bile niže od 3%, čime bi se pokrenule nove investicije. Također je ministar naglasio da od 01. veljače nema isplate plaće bez uplate doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Po završetku sastanka ministar je posjetio dva najveća izvoznika KZŽ - poduzeća Omco i Vetropak iz Huma na Sutli.

Ažurirano Četvrtak, 02 Veljača 2012 12:43
 

E - Katalog obrtništva HOK-a za 2012. godinu

E-mail Ispis PDF

U cilju promocije obrtnika, obrtničkih proizvoda i usluga i poslovnog povezivanja gospodarskih subjekata u zemlji i inozemstvu, Hrvatska obrtnička komora izradit će elektronski e-Katalog obrtništva 2012. (obrtničkih / poduzetničkih proizvoda i usluga).
Podaci iz e-Kataloga bit će objavljeni i na web stranicama Hrvatske obrtničke komore www.hok.hr

Ažurirano Četvrtak, 26 Siječanj 2012 12:47 Više...
 


Stranica 362 od 409

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36