OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Ususret 60-oj obljetnici Muzeja „Staro selo“ Kumrovec

E-mail Ispis PDF

Protok vremena od  šezdeset godina govori  puno u životu čovjeka, ali i u razvitku institucije koja je svojim djelovanjem mijenjala i dograđivala vlastite spoznaje, ali i spoznaje žitelja u čijem je okruženju izrasla. Govorimo o šezdesetogodišnjem značenju  Muzeja „Staro selo“ u Kumrovcu , kako domaćim žiteljima, tako i pojedincima koji su obilježili to vrijeme surađujući s djelatnicima muzeja, bilo na terenu ili pak sudjelovanjem u muzejskim programima.

Večer uoči Noći muzeja u vremenu od 18,00 do 22,00 sata  u izložbenom prostoru Niže pučke kumrovečke škole posjetitelji će moći pogledati:

Projekciju - Pogled unazad

Filmove o tradicijskim obrtima OKKZŽ,

vještinama i znanjima Krapinsko-zagorske županije

Izložbu Rudolf Tramišak  - učitelj, glazbenik, slikar… Otvorenje u 19,00 sati

Gosti večeri: Tamburaška grupa KUD-a Velika Horvatska, solistica Kristina Lončar uz dirigentsku palicu Rudolfa Tramišaka

Ažurirano Četvrtak, 24 Siječanj 2013 07:38
 

Nastupite na 16. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

E-mail Ispis PDF

Sukladno Planu međunarodnih sajmova u organizaciji HOK-a za 2013. godinu i ove godine započinju pripreme nastupa HOK-a na 16. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji će se održati od 09. - 13. 04. 2013. godine

Hrvatska obrtnička komora sufinancira, sukladno aktualnom Pravilniku o nastupu članova HOK-a na sajmovima u zemlji i inozemstvu, nastup svojih članova, tako da zainteresirani obrtnici mogu uz potporu Hrvatske obrtničke komore nastupiti na najvažnijem sajmu u BiH.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar objedinjuje izložbe djelatnosti kao što su alati, strojogradnja, hidraulika, auto - industrija, prerada plastičnih masa, drvna industrija, građevinarstvo, proizvodnja i prerada metala, medicinska oprema, informatika i ostalo.

Rok prijave u Obrtničku komoru Krapinsko - zagorske županije je 22. veljače 2013. godine, a za više informacija posjetite web stranicu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije na adresi www. okkzz.hr

Ažurirano Utorak, 22 Siječanj 2013 11:16
 

Radionica "Od ideje do proizvoda"

E-mail Ispis PDF

Zagorska razvojna agencija d.o.o. u sklopu prekograničnog projekta "SPRINT – Sustavna PotpoRa INovativnim i Tehnološkim tvrtkama u pograničnom području" organizira radionicu na temu  „OD IDEJE DO PROIZVODA“.

Radionica će se održati 31. siječnja 2013. godine s početkom u 9 sati u Krapini, a točna lokacija održavanja (dvorana), ovisi o broju sudionika i bit će pravovremeno proslijeđena prijavljenim sudionicima.

Cilj radionice je prezentirati polaznicima Inovacije i poduzetništvoInovacijski mod, kako razmišljati na način koji otvara nove perspektive, kako postupati s idejom, koje su vrste inovacija te kako prototipizirati inovaciju odnosno materijalizirati ideju. Polaznici će se upoznati sa udrugama i savezima inovatora, prvim konkretnim koracima u zaštiti inovacije, smislom zaštite intelektualnog vlasništva te koliko nas ono stvarno štiti te naučiti koliko su nam korisne smotre inovacija te da li krenuti u poduzetništvo ili ne.

Polaznici će se educirati i o Inovatorskom poduzetništvu, o specifičnostima inovatorskog poduzetništva, prednostima i nedostacima vlastitog proizvoda, koracima u proizvodnji, prodaji i licenciranju, realnoj poziciji i šansi malog inovativnog poduzetnika te crowdfunding platformi.

Radionicu će provoditi gospođe Elvira Mlivić Budeš, glavna konzultantica tvrtke Filaks d.o.o.,  i Diana Pečkaj Vuković, predavačica, inovatorica i poduzetnica.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je popuniti Prijavni obrazac koji se nalazi u prilogu dopisa najkasnije do 30. siječnja 2013. godine te poslati na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .'; document.write( '' ); document.write( addy_text38727 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Anketa poslodavaca 2013.

U svim uvjetima gospodarskog poslovanja veoma važnu ulogu ima planiranje radne snage koja bi mogla nositi razvoj kako pojedinog poduzeća tako i razvoj gospodarstva u cjelini.

Stoga želimo zajednički istražiti promjene u zaposlenosti poslodavaca, potrebe poslodavaca za novim radnicima, poteškoće pri nalaženju radnika, identificirati profile radnika koji bi se mogli zaposliti ili eventualno pojaviti kao višak, te istražiti potrebe za dodatnim obrazovanjem postojećih radnika.

U cilju prikupljanja saznanja o navedenom, Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca, provodi redovito godišnje istraživanje potreba na tržištu rada.

Istraživanje se provodi anketom koja se šalje poslodavcima na području cijele Hrvatske, a za provedbu i obradu ankete u Krapinsko-zagorskoj županiji nadležan je Područni ured Krapina.

Istraživanje započinje 21. siječnja i traje do 01. ožujka 2013. godine, a rezultati se očekuju krajem ožujka. U Krapinsko-zagorskoj županiji uzorak poslodavaca koji će biti zamoljeni da sudjeluju u anketi čini 503 poslodavaca, od čega 300 trgovačkih društava i 203 obrtnika.

Rezultati ankete omogućit će Hrvatskome zavodu za zapošljavanje da se adekvatno pripremi za aktivnosti savjetovanja i usmjeravanja nezaposlenih osoba te davanja preporuka za obrazovnu politiku sukladno potrebama tržišta rada.

Istodobno, poslodavcima je pružena prilika da iskažu svoje potrebe i eventualne poteškoće u poslovanju, te u suradnji s HZZ-om pronađu prikladno rješenje u pronalaženju i odabiru kadrova koji po znanjima i vještinama odgovaraju traženima.

Takvim, zajedničkim aktivnostima možemo doprinijeti oporavku i razvoju tržišta rada Krapinsko-zagorske županije.

 

Emisija Obrtnik&partner subotom na HTV II

E-mail Ispis PDF

U cilju promocije programa Obrtnik&partner te promocije obrtnika i obrtništva, priprema se emisija Obrtnik i partner subotom poslijepodne na HTV II.

Ovogodišnji ciklus počinje u subotu 19. siječnja. Emisije Obrtnik i partner mogu se pogledati i na Youtubu: http://www.youtube.com/ObrtnikPartnerTV Ujedno, u cilju promocije programa Obrtnik&partner, otvorena je posebna web stranica programa http://obrtnik-partner.hr/ Program se promovira i na društvenoj mreži facebook https://www.facebook.com/#!/ObrtnikiPartner?fref=ts Jednom tjedno objavljuju se prilozi u Jutarnjem listu, svakodnevno na mreži Soundset radija te u svakom broju Obrtničkih novina.

Ažurirano Petak, 18 Siječanj 2013 12:18
 


Stranica 340 od 419

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51