OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
 

STO POSTO ZAGORSKO

E-mail Ispis PDF

Dana 30. rujna, te 1. i 2. listopada 2011. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, na manifestaciji Sto posto zagorsko, pored ostalih zapažen i uspješan nastup zabilježili su članovi Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Potpredsjednik OKKZŽ koji je ujedno i predsjednik Ceha tradicijskog obrta OKKZŽ  Darko Varga istaknuo je važnost suradnje OKKZŽ sa nositeljem projekta Krapinsko-zagorskom županijom i Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije. Ovakve i slične manifestacije predstavljaju priliku da se tradicijski i ostali obrti predstave kao cjelina atraktivnih proizvoda i usluga koje nudi Krapinsko-zagorska županija.

Ažurirano Utorak, 04 Listopad 2011 13:08
 

POZIV PRIJEVOZNICIMA ZA DODJELU KRITIČNIH DOZVOLA ZA MEĐUNARODNI PRIJEVOZ TERETA ZA 2012.

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) - Uprava cestovnog prometa uputila je 23. rujna poziv prijevoznicima za podnošenje zahtjeva za dodjelu kritičnih dozvola za međunarodni prijevoz tereta za 2012. godinu.

Više...
 

OKKZŽ URUČILA ZAHVALNICE

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije od 2007. godine, svake godine, nastavno s 2011. godinom po Projektu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH organizira za svoje članove «Informatičko obrazovanje obrtnika». Do sada su u organizaciji OKKZŽ informatičku edukaciju prošla ukupno 82 polaznika. Zahvaljujući donaciji informatičke opreme od strane Zagrebačke banke d.d. kao i financijskoj pomoći za nabavku softvera dobivenoj od  strane Krapinsko-zagorske županije od ove godine po prvi put su se u informatičku edukaciju uključila i neka Udruženja obrtnika OKKZŽ: Udruženje obrtnika Bedekovčina, Udruženje obrtnika grada Zaboka i Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Slijedom navedenog 26. rujna 2011. godine ispred OKKZŽ predsjednik Davor Pleško uručio je prigodnu Zahvalnicu direktoru obiteljskog, osobnog i poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke  regije Zagrebački prsten  Jozi Čakaliću. Nakon čega je direktor J. Čakalić uz zahvalu istaknuo kako je ova donacija bila slijed odlične suradnje, budući je Zagrebačka banka upravo s OK Krapinsko-zagorske županije, među prvima sklopila Ugovor o poslovnoj suradnji temelju kojeg su se  obrtnicima članovima OKKZŽ osigurali posebni kreditni uvjeti za financiranje povremenih potreba u obrtnim sredstvima. Ispred Krapinsko-zagorske županije Zahvalnicu OKKZŽ je primio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Igor Cigula koji se pored zahvale osvrnuo na cijeli niz zajedničkih uspješno odrađenih projekata: «Zagorski gospodarski zbor», «Dodjela bespovratnih potpora tradicijskim obrtima»,  «Katalog tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije», «Prezentacija obrtničkih i ostalih srednjoškolskih programa» i «Monografija tradicijskih i umjetničkih obrta KZŽ». Sa osobitim zadovoljstvom ističemo kako je ovom događanju prisustvovao i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji je predsjedniku Udruženja obrtnika Bedekovčina Darku Banu uputio zahvalu na svim aktivnostima koje su odrađene u matičnom udruženju u čijim prostorima se i održava informatička edukacija, potom je uputio i riječi zahvale direktoru J. Čakaliću istaknuvši pritom važnost zajedničkog projekta Obrtnička kartica, odnosno Obrtnik&Partner. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec je potom istaknuo važnost partnerstva Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Krapinsko-zagorska županija, te je polaznicima zaželio uspješan nastavak informacijske edukacije budući uspješno poslovanje u obrtništvu uvjetuje cjeloživotno obrazovanje koje između ostalog uključuje stjecanje i unapređivanje informatičkih kompetencija.

Ažurirano Utorak, 27 Rujan 2011 12:48
 

OKKZŽ SKREĆE PAŽNJU NA ZAKLJUČKE 4. SUSRETA PRIJEVOZNIKA HOK-e

E-mail Ispis PDF

Na 4. Susretu prijevoznika Hrvatske obrtničke komore (HOK), održanom danas (21. rujna) u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kroz stručna izlaganja i raspravu razmotrene su brojne tematske cjeline vezane uz obavljanje prijevozničke djelatnosti. Ovaj stručni skup okupio je dvjesto sudionika, obrtnika prijevoznika iz cijele Hrvatske, predstavnike nekoliko ministarstava, županijskih i gradskih čelnika i drugih relevantnih institucija te predstavnike komorskog sustava. Ispred OKKZŽ skupu je prisustvovao potpredsjednik g. Darko Varga, predsjednik Ceha prijevoznika OKKZŽ g. Romeo Antolić i predsjednik prijateljske Komore iz Slovenije OOZ Šmarje pri Jelšah g. Darko Stojnšek koji se odazvao pozivu naše Komore i aktivno sudjelovao u raspravi.

4. Susret prijevoznika završen je usvajanjem zaključaka:

1. Predlažemo izradu druge faze Programa smanjenja negativnog utjecaja prometa na okoliš, koja bi se primjenjivala za 2012., 2013. i 2014.g. (različite subvencije za prijevoznike)

2. Smatramo da je nužno zakonsko definiranje osobnih vozila (8+1) kao dopuštena djelatnost obavljanja prijevoza putnika u javnom cestovnom prometu.

3. Potrebno je omogućiti preuzimanje Knjiga putnih listova i dozvola za povremeni prijevoz putnika u županijskim komorama, na način kao što je omogućeno preuzimanje dozvola za međunarodni prijevoz tereta.

4. Traži se dosljedna primjena članka 154. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Trenutačno se za prekršaj opterećenja vozila iznad najveće dopuštene mase ili dopuštenog osovinskog opterećenja sankcionira samo prijevoznike i vozača, iako navedeni članak propisuje da nitko ne smije preopteretiti vozilo. Odgovornost za navedeni prekršaj moraju snositi nositelji svih djelatnosti iz kojih proizlazi potreba izvršenja prijevoza, to su: naručitelj robe, isporučitelj robe, posrednik i prijevoznik.

5. Predlaže se ukidanje sadašnjih sedam zona rizika obveznog osiguranja vozila i formiranje jedinstvene zone za cijelu RH.

6. Traži se preciznije definiranje uvjeta za obavljanje djelatnosti autotaksi prijevoza Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu te strože i učestalije kontrole svih nadležnih inspekcijskih službi o primjeni istih.

Ažurirano Četvrtak, 22 Rujan 2011 10:14 Više...
 


Stranica 336 od 370

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17