OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Radionica "Od ideje do proizvoda"

E-mail Ispis PDF

Zagorska razvojna agencija d.o.o. u sklopu prekograničnog projekta "SPRINT – Sustavna PotpoRa INovativnim i Tehnološkim tvrtkama u pograničnom području" organizira radionicu na temu  „OD IDEJE DO PROIZVODA“.

Radionica će se održati 31. siječnja 2013. godine s početkom u 9 sati u Krapini, a točna lokacija održavanja (dvorana), ovisi o broju sudionika i bit će pravovremeno proslijeđena prijavljenim sudionicima.

Cilj radionice je prezentirati polaznicima Inovacije i poduzetništvoInovacijski mod, kako razmišljati na način koji otvara nove perspektive, kako postupati s idejom, koje su vrste inovacija te kako prototipizirati inovaciju odnosno materijalizirati ideju. Polaznici će se upoznati sa udrugama i savezima inovatora, prvim konkretnim koracima u zaštiti inovacije, smislom zaštite intelektualnog vlasništva te koliko nas ono stvarno štiti te naučiti koliko su nam korisne smotre inovacija te da li krenuti u poduzetništvo ili ne.

Polaznici će se educirati i o Inovatorskom poduzetništvu, o specifičnostima inovatorskog poduzetništva, prednostima i nedostacima vlastitog proizvoda, koracima u proizvodnji, prodaji i licenciranju, realnoj poziciji i šansi malog inovativnog poduzetnika te crowdfunding platformi.

Radionicu će provoditi gospođe Elvira Mlivić Budeš, glavna konzultantica tvrtke Filaks d.o.o.,  i Diana Pečkaj Vuković, predavačica, inovatorica i poduzetnica.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je popuniti Prijavni obrazac koji se nalazi u prilogu dopisa najkasnije do 30. siječnja 2013. godine te poslati na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .'; document.write( '' ); document.write( addy_text27117 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Anketa poslodavaca 2013.

U svim uvjetima gospodarskog poslovanja veoma važnu ulogu ima planiranje radne snage koja bi mogla nositi razvoj kako pojedinog poduzeća tako i razvoj gospodarstva u cjelini.

Stoga želimo zajednički istražiti promjene u zaposlenosti poslodavaca, potrebe poslodavaca za novim radnicima, poteškoće pri nalaženju radnika, identificirati profile radnika koji bi se mogli zaposliti ili eventualno pojaviti kao višak, te istražiti potrebe za dodatnim obrazovanjem postojećih radnika.

U cilju prikupljanja saznanja o navedenom, Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca, provodi redovito godišnje istraživanje potreba na tržištu rada.

Istraživanje se provodi anketom koja se šalje poslodavcima na području cijele Hrvatske, a za provedbu i obradu ankete u Krapinsko-zagorskoj županiji nadležan je Područni ured Krapina.

Istraživanje započinje 21. siječnja i traje do 01. ožujka 2013. godine, a rezultati se očekuju krajem ožujka. U Krapinsko-zagorskoj županiji uzorak poslodavaca koji će biti zamoljeni da sudjeluju u anketi čini 503 poslodavaca, od čega 300 trgovačkih društava i 203 obrtnika.

Rezultati ankete omogućit će Hrvatskome zavodu za zapošljavanje da se adekvatno pripremi za aktivnosti savjetovanja i usmjeravanja nezaposlenih osoba te davanja preporuka za obrazovnu politiku sukladno potrebama tržišta rada.

Istodobno, poslodavcima je pružena prilika da iskažu svoje potrebe i eventualne poteškoće u poslovanju, te u suradnji s HZZ-om pronađu prikladno rješenje u pronalaženju i odabiru kadrova koji po znanjima i vještinama odgovaraju traženima.

Takvim, zajedničkim aktivnostima možemo doprinijeti oporavku i razvoju tržišta rada Krapinsko-zagorske županije.

 

Emisija Obrtnik&partner subotom na HTV II

E-mail Ispis PDF

U cilju promocije programa Obrtnik&partner te promocije obrtnika i obrtništva, priprema se emisija Obrtnik i partner subotom poslijepodne na HTV II.

Ovogodišnji ciklus počinje u subotu 19. siječnja. Emisije Obrtnik i partner mogu se pogledati i na Youtubu: http://www.youtube.com/ObrtnikPartnerTV Ujedno, u cilju promocije programa Obrtnik&partner, otvorena je posebna web stranica programa http://obrtnik-partner.hr/ Program se promovira i na društvenoj mreži facebook https://www.facebook.com/#!/ObrtnikiPartner?fref=ts Jednom tjedno objavljuju se prilozi u Jutarnjem listu, svakodnevno na mreži Soundset radija te u svakom broju Obrtničkih novina.

Ažurirano Petak, 18 Siječanj 2013 12:18
 

Emisija Glas obrtnika na Jabuku TV

E-mail Ispis PDF

Emitiranje novog ciklusa emisija Glas obrtnika započelo je na Jabuka TV svakog petka u 18.45 sati. Emisija se reemitira na nekoliko lokalnih televizija.

Emisije Glas obrtnika emitiraju se: Jabuka TV petak 18:45 i ponedjeljak 10:15 VOX TV petak 22:00 i subota 13:15 Kanal RI utorak 14:40 Dubrovačka TV petak 21:45 i subota 16:00

Link emitiranih emisija Glas obrtnika na Youtube:http://youtu.be/drb5_yOLdTA http://youtu.be/OaQVMHkuDBs

Ažurirano Petak, 18 Siječanj 2013 12:17
 

Konferencija za novinare - najava završne konferencije projekta IR - OVE

E-mail Ispis PDF

Pozivamo Vas na press konferenciju u ponedjeljak, 21. siječnja 2013. godine u 11.00 sati, u Vijećnici Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/II.

Konferenciju za novinare organiziramo kako bismo najavili Završnu konferenciju projekta IR-OVE, koja će se održati u petak, 25. siječnja 2013. godine u Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Hrvatska obrtnička komora uključena je u prekogranični projekt IR-OVE, Inovativna prekogranična regija – obnovljivi izvori energije, koji se provodi u okviru Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007.-2013.

Završna konferencija bit će prilika za predstavljanje provedenih projektnih aktivnosti i ostvarenih rezultata. Događaj će najaviti Sanja Želinski Matunec, šefica Odjela za gospodarstvo i međunarodnu suradnju Hrvatske obrtničke komore sa suradnicima na projektu IR-OVE.

Ažurirano Četvrtak, 17 Siječanj 2013 14:26
 


Stranica 335 od 413

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46