OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

III. ciklus natječaja za Program Poduzetnički impuls 2013.

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo III. ciklus natječaja za program Poduzetnički impuls 2013. za mjeru Jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika B3 – poticanje inovativnog poduzetništva.

Osnovni cilj uvođenja ove mjere je uklanjanje barijere rasta inovativnih poduzeća, tako što se povećava dostupnost financijskih sredstava za brzorastuća, na znanju utemeljena mala i srednja poduzeća.

Brzorastuće tvrtke su one koje bi mogle u kratkom vremenskom razdoblju postati svjetski lideri, zahvaljujući značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj uz zadržavanje poslovne samostalnosti. Ključni pokretač razvoja takvih tvrtki upravo je dostupnost financiranja u ranoj fazi razvoja, kada je
rizik visok.

Na natječaj se mogu javiti mikro i mali poduzetnici, podnošenjem zahtjeva na propisanom obrascu s dokumentacijom.

Natječaj je otvoren do 4. travnja 2013. godine.

Više informacija na : http://www.minpo.hr/default.aspx?id=316

 

Održana 20. sjednica savjetodavnog vijeća HZZ PU Krapina

E-mail Ispis PDF

Na sjednici Savjetodavnog vijeća prezentirano je stanje odnosno kretanje na tržištu rada Krapinsko-zagorske županije za razdoblje I.-XII. mjesec 2012. koje obilježava povećanje broja nezaposlenih osoba u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Krapina u odnosu na isto razdoblje prošle godine kao i povećanje stope nezaposlenosti u odnosu na isto razdoblje 2011. Nazočni su informirani i o novostima vezanim za izmjenu Zakona o poticanju zapošljavanja i potporama za samozapošljavanje. Tajnica OKKZŽ Renata Vranić prezentirala je pripremne aktivnosti Projekta prezentacije zanimanja u osnovnim školama Krapinsko-zagorske županije. O aktivnostima i značaju profesionalnog usmjeravanja učenika prisutne je upoznala Melita Horvat-Peh, rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno informiranje i obrazovanje.

Ažurirano Četvrtak, 07 Ožujak 2013 15:04 Više...
 

Pročitajte brošuru Obveza fiskalizacije

E-mail Ispis PDF

Fiskalizacija u prometu gotovinom je skup mjera što ih od 1. siječnja 2013. provode obveznici fiskalizacije u cilju nadzora prometa u gotovini; da bi objasnili koje su obveze osoba koje su dužne izdavati račune i kako se može provjeriti je li račun koji je plaćen prilikom kupnje dobara ili usluga prijavljen Poreznoj upravi, Ministarstvo financija - Porezna uprava objavilo je brošuru Obveza fiskalizacije (u prilogu).

Prema odredbama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, prometom u gotovini smatra se plaćanje za isporučena dobra ili obavljene usluge novčanicama i kovanicama što se smatraju platežnim sredstvom, kreditnim i debitnim karticama, čekom, ili drugim sličnim načinima plaćanja, osim izravnog plaćanja na račun.

Porezna uprava pomoću internetske veze ima uvid u svaki izdani račun.

Time se suzbija utaja poreza i doprinosi porastu razine svijesti o potrebi plaćanja poreza, što ima za posljedicu uravnoteženo financiranje javnih troškova.

Ispostavljene račune moguće je provjeriti putem interneta, putem SMS-a, a može ih se radi provjere dostaviti nadležnoj ispostavi Porezne uprave predajom službeniku, ili dostavom u za to predviđene sandučiće u ispostavama Porezne uprave. Više o fiskalizaciji - u brošuri u prilogu.

Attachments:
Download this file (FiskalizacijaWEB.pdf)FiskalizacijaWEB.pdf[ ]866 Kb
Ažurirano Srijeda, 06 Ožujak 2013 13:24
 

Mjere aktivne politike zapošljavanja

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pripremilo je letak o Mjerama aktivne politike zapošljavanja.

U letku možete pronaći osnovne informacije o sedam paketa mjera (za mlade, za posebne skupine, za osobe s invaliditetom, za starije osobe, za dugotrajno nezaposlene, za osobe romske nacionalne manjine i za poslodavce u poteškoćama) i 20 mjera aktivne politike zapošljavanja koje je donijelo Ministarstvo, a provodi ih Hrvatski zavod za zapošljavanje. Letak se može preuzeti i po potrebi ispisivati na sljedećem liku: http://www.mrms.hr/mjere-aktivne-politike-zaposljavanja/.

 

Značajna potpora KZŽ i svečana podjela Majstorskih diploma

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije organizirala je 05. ožujka  2013. godine sa Krapinsko-zagorskom županijom svečano potpisivanje ugovora o financijskoj potpori Projekta «Prezentacija deficitarnih obrtničkih i ostalih srednjoškolskih zanimanja u svih 32 osnovne škole Krapinsko-zagorske županije».

Nastavno OKKZŽ je ovom prigodom organizirala i svečanu  podjelu majstorskih diploma majstorima koji su majstorski ispit položili u jesenskom roku 2012. godine, ukupno 30 novih majstora.

Svečanosti su uz dobitnike majstorskih diploma prisustvovali županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak, zamjenik župana za gospodarstvo KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek, gradonačelnik grada Krapine Josip Horvat,  predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Krapina Mirjana Jurman, v.d. pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije KZŽ Ivanka Znika, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško te potpredsjednici  Katarina Brundula  i Darko Varga.

Nakon isticanja važnosti koju u obrtništvu i cjelokupnom gospodarstvu predstavlja stručnost kadrova, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, naglasio je ovom prigodom i važnost stjecanja majstorskog zvanja koje se upisuje u radnu knjižicu i omogućuje samostalno otvaranje i vođenje obrta, vođenje obrta za drugog obrtnika te dobivanje dozvole (licence) za prijem naučnika na naukovanje. Također je naglasio da su majstori današnjim preuzimanjem diplome dobili i materijalni dokaz da su dostigli vrhunac u svojoj struci, ali ovim činom ne treba prestati njihovo učenje i usavršavanje. Naime, Zakonom o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru majstorsko zvanje je na razini 5, što znači da će majstori moći pristupiti polaganju državne mature, a nakon uspješno položene državne mature moći će upisati studij. Sa stajališta cjeloživotnog učenja to je izuzetno značajan korak jer to do sada nije bilo moguće.

Nastavno, riječi podrške i čestitke promoviranim majstorima uputili su ispred  Krapinsko-zagorske županije županica Sonja Borovčak, gradonačelnik grada Krapine Josip Horvat, zamjenik župana za gospodarstvo KZŽ Anđelko Ferek - Jambrek, predstojnica HZZ PU Krapina Mirjana Jurman.

U nastavku programa županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak, i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško uručili su  diplome majstorima za slijedeća zanimanja:

autolakirer - 1 kandidat, automehaničar - 2, autoserviser - 1,  bravar - 1, frizer - 15, kozmetičar - 1, soboslikar ličilac -2, stolar - 1, strojobravar - 2, tokar - 1, vodoinstalater, instalater grijanja i klime - 2, zidar - 1 kandidat.

Vladimir Pleško vlasnik obrta «OMP» obrada metala i trgovina iz Zaboka,  zahvalio se u ime svih majstora te naglasio kako će sve majstorice i majstori sa zadovoljstvom preuzeti odgovornost prenošenja znanja i obrtničkih vještina na mlade generacije u svojim obrtima ili poduzećima Krapinsko-zagorske županije.

Ažurirano Srijeda, 06 Ožujak 2013 11:32
 


Stranica 334 od 419

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43