OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

KATARINA BRUNDULA dipl. ing, NOVA PREDSJEDNICA UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADOVA DONJA STUBICA, OROSLAVJE I

E-mail Ispis PDF

Katarina Brundula dipl. ing., izabrana je na izbornoj sjednici Skupštine Udruženja održanoj 24. listopada 2011. godine jednoglasno Odlukom članova Skupštine Udruženja za novu predsjednicu Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, mandat 2010.-2014. godine.

Katarina Brundula vlasnica je obrta «VODOLIM BRUNDULA» završni radovi u građevinarstvu i trgovina, sa sjedištem u Donjoj Stubici, Nova ulica 3/A. Obrt je osnovan 1973. godine kao vodoinstalatersko-limarska radionica. Po odlasku oca u mirovinu 1989. godine radionicu preuzima sin Krešimir, a 1994. godine sadašnja vlasnica, supruga Katarina. Katarina Brundula se odmah aktivno uključuje u rad Udruženja kao član Skupštine Udruženja, član Upravnog odbora Udruženja te član Skupštine OKKZŽ-e. Zapošljava oko 20 djelatnika, koji su svi prošli naukovanje u njenoj radionici. U mandatu 2010.-2014. ponovo je birana za člana Upravnog odbora i imenovana je za potpredsjednicu Udruženja. Za svoj rad primila je priznanja Udruženja i OKKZŽ.

Svojim zalaganjem i aktivnim sudjelovanjem u radu Udruženja i ostalim aktivnostima uzoran je i častan član zajednice. Na izbornoj sjednici Skupštine održanoj 24. listopada na prijedlog novoizabrane predsjednice članovi Skupštine jednoglasno su imenovali Zdravka Klanjčića za Potpredsjednika Udruženja, Nenada Kučiša za člana Upravnog odbora Udruženja, Ivana Leškovića za člana Skupštine, te je za člana Skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije izabrana  Katica Micak.

Ažurirano Petak, 28 Listopad 2011 12:12
 

INFORMATIČKO OBRAZOVANJE UO GRADA ZABOKA

E-mail Ispis PDF

Zabok - Zahvaljujući dobivenim sredstvima od strane Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva na natječaju za Projekt „ Obrazovanje u obrtništvu“ za 2011. godinu, Projektna aktivnost A- Informatičko obrazovanje obrtnika, Udruženje obrtnika grada Zaboka organiziralo je besplatni tečaj informatičke edukacije za obrtnike s područja grada Zaboka i općine Veliko Trgovišće. Edukaciju u trajanju od 24. listopada do 04. studenog 2011. godine koja će se održati u prostorima Udruženja u Zaboku, M. Gupca 81, pohoditi će osam prijavljenih obrtnika. Upoznavanjem s osnovama rada na računalu unaprijediti će svoje znanje koje će im koristiti u daljnjem poslovanju.

Ažurirano Petak, 28 Listopad 2011 12:09
 

Vodič dobre higijenske prakse za pekarstvo i HACCP vodič

E-mail Ispis PDF

Sukladno Zakonu o hrani NN 46/07 i Pravilniku o higijeni hrane NN 99/07, bilo je potrebno poslovanje, proizvodnju, pripremu i posluživanje hrane do 1. siječnja 2009. godine uskladiti s odredbama navedenih propisa. Na temelju dugogodišnje suradnje Hrvatske obrtničke komore i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko goranske županije u edukaciji i primjeni znanja iz ovog područja, nakon Vodiča za ugostiteljstvo, izrađen je i Vodič za pekarstvo. Vodič je pozitivno procijenjen od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, te se smatra nacionalnim vodičem, koji je primjenjiv u sektoru pekarstva.

Subjekti koji su u poslovanju s hranom uspostavili sustave samokontrole temeljene na načelima HACCP sustava iz članka 5. Pravilnika o higijeni hrane (Narodne novine 99/07) i članka 51. Zakona o hrani (Narodne novine 46/07), a u skladu s odredbama ovog Vodiča ispunili zakonske obaveze navedenih odredbi.

Sukladno članku 10. stavku 2 točki d. Pravilnika o službenim kontrolama koje se provode radi verifikacije postupanja u skladu s odredbama propisa o hrani i hrani za životinje, te propisa o zdravlju i zaštiti životinja (Narodne novine 99/07) prilikom službene kontrole odredbe predmetnog vodiča uzimaju se u obzir.

Izradom ovih Vodiča, pekarima je odrađen veliki dio posla i obveza.

Provodeći upute iz Vodiča i vodeći predviđene evidencijske liste realiziraju se propisane zakonske obveze. Ovisno o predznanju, na temelju informacija u Vodiču, poslovanje je moguće i samostalno urediti prema zahtjevima Vodiča.

Predlažemo: prvo proučiti Vodiče, razmotriti zahtjeve u poslovanju, provjeriti možemo li popuniti tražene evidencijske liste, te ako eventualno ima nepoznanica, zatražiti pomoć od obrtničke asocijacije i autora Vodiča. Vodič se u ovom prvom izdanju objavljuje kao Internet izdanje. Kako je ovo prvo izdanje ovakvog vodiča za pekarsku struku, očekujemo da će se kroz implementaciju u praksi pokazati još puno detalja kojima bi se ovaj vodič mogao unaprijediti. Molimo vas da sve konstruktivne i kratko obrazložene sugestije pošaljete na e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript kako bi sljedeće izdanje bilo kvalitetnije.

Ažurirano Utorak, 25 Listopad 2011 13:39
 

Poziv OOZ Šmarje pri Jelšah

E-mail Ispis PDF

TEMELJEM  SURADNJE OBRTNIČKE KOMORE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE S OOZ ŠMARJE PRI JELŠAH IZ SLOVENIJE, SKREĆEMO PAŽNJU NA POZIV:

DANA 23. LISTOPADA 2011. GODINE U 18,00 SATI U KULTURNOM CENTRU ROGAŠKA SLATINA FRIZERI OBMOČNO-OBRTNO PODJETNIŠKE ZBORNICE ŠMARJE PRI JELŠAH I OOZ SLOVENSKA BISTRICA ORGANIZIRAJU REVIJU FRIZERA POD NAZIVOM «POVEZIVANJE FRIZERSKIH NITI» UZ PREZENTACIJU 20 RENOMIRANIH FRIZERSKIH SALONA UZ GLAZBENU GOŠĆU HELENU BLAGNE POSJETITELJIMA ĆE SE PREDSTAVITI I PLESNI TEATAR «IGEN» IZ CELJA. CIJENA ULAZNICE IZNOSI 15 EURA.

 

Ažurirano Petak, 21 Listopad 2011 09:10
 

Informatičko obrazovanje članova Udruženja obrtnika Bedekovčina

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika Bedekovčina u toku 2011. godine prijavilo se  za projekt Ministarstva rada i poduzetništva RH „Informatičko obrazovanje obrtnika „ za 2011.godinu i Udruženju su  odobrena financijska sredstva za financiranje navedenog. Nakon skupljenih prijava, dana 10. listopada krenulo se u realizaciju informatičke obuke obrtnika UO Bedekovčina. Informatičku edukaciju provodi obrt MIKROBIT  INFORMATIKA, iz Krapine. U informatičku edukaciju uključeno je 8 polaznika, obrtnika iz UO Bedekovčina, a edukacija se održava u prostorijama Udruženja obrtnika Bedekovčina, Stjepana Radića 1.

Ažurirano Četvrtak, 20 Listopad 2011 12:12
 


Stranica 334 od 371

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11