OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

INFORMATIČKA EDUKACIJA U UDRUŽENJU OBRTNIKA KRAPINA

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj za svoje obrtnike organizira besplatni tečaj „Informatičko obrazovanje obrtnika“ prema projektu „Obrazovanje u obrtništvu“ Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Vlade Republike Hrvatske. Nakon prikupljenih prijava, 07. studenog započela je informatička edukacija u koju je uključeno 8 polaznika – obrtnika UO Krapina i općina i trajat će do 18. studenog 2011. Edukacija se održava u prostorijama Udruženja, Magistratska 2, a provodi je obrt MIKROBIT-INFORMATIKA iz Krapine.

 

Mirovinska štednja obrtnika – mogućnosti i porezne olakšice

E-mail Ispis PDF

Temeljem uspješne suradnje Zagrebačke banke, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Udruženja obrtnika dana 08. studenoga, u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zaboka u 18,00 sati, predstavnici Zagrebačke banke i AZ fonda održali su prvu prezentaciju namijenjenu obrtnicima s temom mirovinske štednje uz osvrt na važeće zakonske propise i korištenje poreznih olakšica kod ulaganja u dobrovoljnu mirovinsku štednju. Bila je to interesantna otvorena tribina s ciljem bolje informiranosti obrtnika kod odabira optimalnih mogućnosti mirovinske štednje za obrtnikle i članove njihovih obitelji. Ovom prigodom obrtnici su imali priliku postaviti dodatna pitanja i zatražiti pojašnjenja o ovoj tematici radi boljeg i cjelovitog razumijevanja prednosti i mogućnosti mirovinske štednje te vrijednosti ponude AZ fonda.

Ažurirano Srijeda, 09 Studeni 2011 11:34
 

OKKZŽ ODRŽALA PRIGODN0 PREDSTAVLJANJE

E-mail Ispis PDF

U sklopu obilježavanja DANA KOMORE u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici dana 04. studenoga u organizaciji  Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Muzeja Hrvatskog zagorja predstavljeni su Monografija tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije englesko izdanje i Film o tradicijskim obrtima i vještinama Krapinsko-zagorske županije.

 

Ažurirano Ponedjeljak, 07 Studeni 2011 13:53 Više...
 

OBILJEŽEN DAN KOMORE

E-mail Ispis PDF

Dana 04. studenoga 2011. povodom obilježavanja Dana Komore, održana je svečana 5. sjednica Skupštine OKKZŽ. Na radnom dijelu sjednice prihvaćeno je Financijsko izvješće OKKZŽ sa 30.09.2011. godine, donesen je Rebalans financijskog proračuna za 2011. godinu te je donesena Odluka o visini komorskog doprinosa za 2012. godinu. Članovi  Skupštine pored ostalog jednoglasno su donesli Odluke temelju kojih je na prijedlog predsjednika OKKZŽ, za potpredsjednicu OKKZŽ mandatno razdoblje 2010.-2014. godina imenovana Katarina Brundula predsjednica UO Stubica, a za predstavnika OKKZŽ u Skupštinu Hrvatske obrtničke komore imenovan je Ivan Štahan predsjednik UO Zlatar.

Na svečanom dijelu 5. sjednice Skupštine OKKZŽ uz nazočnost predsjednika i potpredsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca i Ivana Obada, dodijeljena su tradicionalna godišnja priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Brončane plakete dodijeljene su: Ivanu Skozrit iz Udruženja obrtnika Bedekovčina, Zvonimiru Lendrecu iz Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, Dani Cindriću iz Međuopćinskog Udruženja obrtnika Klanjec, Vilimu Jurmanu iz Udruženja obrtnika grada  Krapine i općina  Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, Damiru Tumpa iz Udruženja obrtnika općine  Krapinske Toplice, Damiru Lovrenčiću iz Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, Stjepanu Šivalec iz Udruženja obrtnika grada Zaboka, Stjepanu Tkalčeviću iz Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje i Marijanu Jembrihu iz Udruženja obrtnika Zlatar.

Srebrna plaketa dodijeljena je: Muzejima Hrvatskog zagorja koji  već dugi niz godina doprinose zaštiti, dokumentiranju i promociji tradicijskih i umjetničkih obrta i vještina, ističući pritom jedinstveni zajednički projekt Monografije tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije temeljem koje je snimljen i Film o tradicijskim obrtima i vještinama Krapinsko-zagorske županije.

Zlatna plaketa dodijeljena je: Juraju Ricijašu iz Međuopćinskog Udruženja obrtnika Klanjec i Zdravku Presečki iz Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, uglednim i časnim obrtnicima koji su svojim ukupnim i dugogodišnjim djelovanjem dali izniman doprinos razvoju obrtništva na području Obrtničke komore Krapinsko- zagorske županije.

Čestitke dobitnicima priznanja uputio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, kojem su ovom prigodom u znak zahvale ispred OKKZŽ i Komorskog ureda uručeni prigodni pokloni.

Ažurirano Ponedjeljak, 07 Studeni 2011 12:09
 

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA U OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 02. studenog  u organizaciji Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Muzeja Hrvatskog zagorja, održana je press konferencija s najavom događanja 04. studenoga 2011. godine.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško je sa osobitim zadovoljstvom istaknuo kako će se u sklopu svečanog obilježavanja DANA KOMORE 04. studenoga 2011. godine u dvorcu Oršić, Samci 64, Gornja Stubica u 19,00 sati održati prezentacija Filma tradicijskih obrta i vještina Krapinsko-zagorske županije kao i prezentacija Monografije tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije – englesko izdanje. Ovim Projektom činimo značajan doprinos očuvanju kulturnog naslijeđa i tradicijskih gospodarskih vrijednosti naše Krapinsko-zagorske županije, istaknuo je predsjednik OKKZŽ.

Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja te potpredsjednica ugledne europske muzejske mreže upravnog odbora Europskog muzejskog foruma (EMF) Goranka Horjan istaknula je kako je zajednički cilj Projekta bio osvrnuti se na povijesni razvoj obrtništva naše županije, njegovu nekadašnju veliku važnost u oblikovanju gospodarstva i života stanovništva, te današnji potencijal i njegovo buduće korištenje.

Nastavno, potpredsjednik OKKZŽ i predsjednik Ceha tradicijskog obrta OKKZŽ Darko Varga, uz kratki osvrt na cjelokupne aktivnosti vezane na ovaj hvalevrijedan i pretpostavljamo mnogim ogledan Projekt, uputio je zahvalu članovima Ceha tradicijskog obrta OKKZŽ uz isticanje osobitog angažmana predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca i članice Ceha prošlog saziva Vlaste Hubicki.

Budući  Muzeji Hrvatskog zagorja istovremeno, pod pokroviteljstvom Foruma slavenskih kultura implementiraju aktivnosti posvećenih promociji i čuvanju nematerijalne kulturne baštine, posebice tradicijskih obrta i vještina u okviru projekta CRAFTATTRACT, Branka Šprem Lovrić, voditeljica Muzeja Staro selo Kumrovec, upoznala je prisutne sa detaljima i važnosti učestvovanja članova Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije sa svim uglednim gostima i uzvanicima u ovom projektu, koji se nadovezuje na prezentaciju Filma tradicijskih obrta i vještina Krapinsko-zagorske županije kao i prezentacija Monografije tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije – englesko izdanje.

Ažurirano Srijeda, 02 Studeni 2011 14:51
 


Stranica 332 od 370

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12