OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Poslovni razgovori obrtnika i poduzetnika na 52. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika koji će se održati 12. rujna 2019. godine u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma).

Poslovni razgovori održati će se u okviru 52. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog  sajma u Celju 2019. godine, najvažnijeg sajma malog i srednjeg poduzetništva u regiji.

Organizator poslovnog susreta je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, a uz hrvatske obrtnike, pozvani su poduzetnici iz Slovenije, Austrije, Italije, Njemačke, Kine, Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore i Srbije.

Poslovni razgovori namijenjeni su obrtnicima i poduzetnicima iz djelatnosti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, obrade metala, prerade plastičnih masa, prerade drva, izrade alata i strojnih dijelova, izrade namještaja i opreme za interijere, građevinarstva, logistike  i elektro-industrije.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije kao glavni organizator poslovnih razgovora preuzima troškove organizacije poslovnog susreta (priprema materijala, najam prostora, domjenak, ulaznice za sajam), dok individualne troškove puta i boravka (hotelskog smještaja) snose sami sudionici.

Kod registracija dolaska sudionika na poslovne razgovore, ispred dvorane održavanja poslovnih razgovora, svatko od prijavljenih sudionika razgovora dobiti će svoju akreditaciju, materijale, informacije i besplatnu ulaznicu za obilazak Celjskog sajma.

Radni jezik na poslovnim susretima je engleski jezik.

Zainteresirani poduzetnici prijavu vrše direktno putem Internet stranice poslovnih razgovora u Celju: https://successful-in-slovenia.b2match.io/home

Na navedenoj stranici mogu se vidjeti liste prijavljenih sudionika razgovora, program razgovora i uređivati profil svojeg obrta/tvrtke u listi prijavljenih poduzetnika za poslovne razgovore.

Rok prijave sudjelovanja na razgovorima je do 09. rujna 2019. godine, a u periodu od 31.08. do 09.09.2019. godine prijavljeni poduzetnici će putem gore navedenog Internet portala moći samostalno odabirati sugovornike među prijavljenim poduzetnicima iz drugih država koji su im poslovno interesantni za razgovore te će organizatori, pripremiti i svakome od sudionika elektronskim putem dostaviti točne satnice i sugovornike na poslovnim razgovorima u Celju.

Za sve dodatne informacije i upite slobodni ste se obratiti gospodinu Draženu Horvatu u Hrvatsku obrtničku komoru na broj telefona 01/48 06 650, elektronskom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Na isti kontakt možete u Hrvatsku obrtničku komoru javiti da ste se prijavili kao sudionik poslovnih razgovora i stručna služba Hrvatske obrtničke komore biti će Vam na raspolaganju u pripremama za razgovore.

U prilogu Vam, uz Program poslovnih razgovora u Celju 2019 dajemo i plan čitavog Celjskog sajma.

Iskoristite prigodu, sudjelujte na poslovnim razgovorima uz logističku podršku Hrvatske obrtničke komore i nakon održanih razgovora besplatno obiđite 52. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju- najveću sajamsku priredbu u Republici Sloveniji !

Ažurirano Srijeda, 07 Kolovoz 2019 12:11
 

Nastavak uspješne suradnje HOK-e i HEP Opskrbe

E-mail Ispis PDF

Povlaštene cijene električne energije za sve obrtnike

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i HEP Opskrba danas su potpisali Dodatak Sporazumu o poslovnoj suradnji koji obrtnicima osigurava jedinstvene uvjete opskrbe električnom energijom na području cijele Hrvatske.

Svi članovi HOK-a te svi djelatnici i pravne osobe unutar komorskog sustava HOK-a na području cijele Hrvatske imaju mogućnost ugovaranja posebnih uvjeta cijene električne energije.

Dodatak Sporazuma potpisali su predsjednik HOK-a, Dragutin Ranogajec, i direktor HEP Opskrbe, Mario Puntarić, a njime se nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja HOK-a i HEP Opskrbe u okviru projekta HOK Zajednička nabava. Tijekom višegodišnje suradnje s HOK-om, sklopljeno je više od 10.000 ugovora o opskrbi električnom energijom.

HEP Opskrba kontinuirano prati i osluškuje potrebe svih svojih kupaca, a posebnu pozornost posvećuje obrtnicima, kao najvitalnijem dijelu hrvatskog gospodarstva. Želimo im ponuditi uvjete koji će dodatno pospješiti njihovu konkurentnost. Ova suradnja je pokazatelj da podržavamo male i srednje poduzetnike jer ovim Sporazumom, osim posebnih uvjeta za poslovanje obrtnika, njihovi zaposlenici ostvaruju i dodatne pogodnosti za svoja kućanstva. Izuzetno nam je drago što Hrvatska obrtnička komora u nama već godinama prepoznaje pouzdanog partnera i što zajedničkim snagama olakšavamo poslovanje obrtnicima. Nadamo se da će se tako uspješna suradnja u budućnosti i proširiti“,  izjavio je direktor HEP Opskrbe, Mario Puntarić.

„Hrvatska obrtnička komora i HEP Opskrba njeguju dugogodišnju suradnju. Ovim partnerstvom osigurane su povlaštene cijene električne energije, koje će utjecati na smanjenje troškova poslovanja obrtnika. Osluškujući potrebe naših članova, kroz projekt HOK Zajednička nabava, trudimo se omogućiti kvalitetnu ponudu i zato nam je drago imati strateškog partnera poput HEP Opskrbe. Iza nas su četiri godine odlične suradnje, a siguran sam da istu možemo i unaprijediti“, istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec

 

Zahtjev HOK-a uvažen: otvoreni granični prijelazi sa Slovenijom

E-mail Ispis PDF

Sukladno ranijim dogovorima donesene su promjene i otvoreni su dodatni granični prijelazi za pogranične registarske oznake. Novost je da svi prijevoznici bez obzira na registarsku oznaku, a prema mjestu utovara ili istovara u pograničnim županijama, također mogu koristiti niže navedene granične prijelaze.

Prijevoznici koji obavljaju teretni prijevoz nosivosti iznad 7,5 tona mogu koristiti granične prijelaze ako imaju utovar ili istovar u županijama:

  • GP Rupa i Pasjak za županije: Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i dalmatinske županije (Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku)
  • GP Dubrava Križovljanska, Trnovec i Mursko Središće za županije: Međimursku i Varaždinsku,
  • GP Lupinjak i Razvor za županiju: Krapinsko-zagorsku

Također, za tranzit kroz Republiku Sloveniju prema Austriji i Italiji moguće je koristiti i granične prijelaze Rupa i Pasjak za Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i dalmatinske županije (Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku).

Jedan od zahtjeva HOK-a na brojnim sastancima u resornom ministarstvu bio je upravo prijedlog da se granični prijelazi otvore za što veći broj domicilnih teretnih vozila.

 

Raspisan Natječaj za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima KZŽ

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju kako je Krapinsko-zagorska županija raspisala Natječaj za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima na području Krapinsko-zagorske županije

KORISNICI POTPORE

Korisnici potpore su:

- obrti koji obavljaju djelatnost na tradicijski način uporabom tradicijskih materijala i tehnologija, sukladno Pravilniku o tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (NN 112/2007.).

- koji su registrirani i posluju najmanje tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva (za Natječaj za dodjelu potpora za tradicijske / umjetničke obrte) na području Krapinsko-zagorske županije,

- koji su pozitivno poslovali u prethodnoj godini,

- imaju podmirene obveze prema državi i zaposlenicima,

- koji su namjenski opravdali bespovratna sredstva dobivena od strane Krapinsko-zagorske županije u prethodnom periodu.

NAMJENA POTPORE

Potpore se odobravaju za:

- kupnju strojeva, opreme, alata i inventara za obavljanje osnovne djelatnosti,

- poboljšanje uvjeta rada radionice, uređenje poslovnog prostora (građevinski, instalacijski radovi, unutrašnje uređenje i opremanje-uredski namještaj),

- Izlaganje na specijaliziranim sajmovima,

- Izradu promidžbenog materijala,

- Stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenih u obrtu,

- Ishođenje uvjerenja o stjecanju statusa tradicijskog/umjetničkog obrta Hrvatske obrtničke komore.

Potpore se ne mogu koristi za:

- Za kupnju prometnih sredstava,

- Porez na dodanu vrijednost, troškove carine, uvozne pristojbe i druge naknade,

- Troškove opreme, usluga i radova koje isporučuju ili obavljaju partnerski povezani subjekti s podnositeljem prijave,

- Potrošni materijal (kancelarijski materijal, sredstva za čišćenje i sl.)

 

Ažurirano Srijeda, 18 Rujan 2019 11:48 Više...
 

Još veći popusti na gorivo u Croduxu

E-mail Ispis PDF

U sklopu HOK Zajedničke nabave s partnerom Croduxom dogovoren je novi, veći popust za sve članove HOK-a

CRODUX nastavlja uspješnu suradnju s Hrvatskom obrtničkom komorom u projektu HOK Zajednička nabava, koja omogućava svim obrtnicima povoljniju nabavu naftnih derivata te prirodnog i ukapljenog naftnog plina (UNP) sad s dodatno povećanim popustom.

Članovima HOK-a odobren je veći popust po svakoj litri kupljenog goriva na bilo kojem CRODUX benzinskom servisu u Republici Hrvatskoj.

Još jednom podsjećamo na pogodnosti koje članovi HOK-a mogu ostaviti na CRODUX-ovim benzinskim servisima.

Pogodnost:

  • popust po svakoj litri kupljenog goriva uz predočenje identifikacijske kartice;
  • popust se odobrava na sve vrste goriva uključujući i autoplin;
  • popust na plin u bocama na Crodux-ovim benzinskim servisima na kojima se obavlja prodaja plina u bocama za kućanstvo i viljuškare (propan-butan)
  • način plaćanja: Amex, Diners, Master, Maestro, Visa i gotovina

 

Kontakt:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

CRODUX - HOK  karticu svi obrtnici mogu preuzeti u matičnom udruženju obrtnika. Kartica se izdaje brzo, jednostavno i bez suvišne papirologije, a pogodnosti se mogu koristiti odmah po preuzimanju kartice. Kartica je za sve članove HOK- a potpuno besplatna.

 


Stranica 4 od 361

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7