OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održana 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine MUO Klanjec

E-mail Ispis PDF

Dana 14.06.2018. godine održana je 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine.

Konstituiran je novi saziv Skupštine od 21 člana: Igor Jambrešić, Martin Horvatin, Nikola Ulama, Ivan Burić, Damir Šoban, Mario Harapin, Ivan Petrišić, Branimir Ricijaš, Kristijan Jambrešić, Dane Cindrić, Drago Preglej, Robert Šplajt, Ženko Berc, Marko Pogačić, Ivana Pondeljak, Slavko Petrinec, Željko Tkalec, Marko Iveković, Tomislav Greblički, Dejan Slovenec i Silvija Zagorec.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Dragutin Ulama, vlasnik obrta ZAJEDNIČKA ZANATSKA RADNJA „DUNI“ ljevaonica obojenih metala. Obrt koji vodi sa bratom datira od  1965. godine, a Dragutin Ulama ga vodi od 1989. godine.

Dragutin Ulama je član Upravnog odbora MUO Klanjec od 2005., predsjednik Ceha za proizvodnju od 2010.,  potpredsjednik MUO Klanjec od 2015., a član je i Odbora za gospodarstvo pri OKKZŽ od 2006. godine.

Na dužnosti potpredsjednika izabrani su Branimir Lovrečki i Kruno Krčelić.

Verificirani su mandati članovima Upravnog odbora koje predlažu Cehovi: Mladen Županić, Darko Novosel, Želimir Krištofić, Tomislav Greblički i Branko Greblički, te članovi po prijedlogu predsjednika: Kruno Krčelić, Lilijana Javorić-Ilić, Ivica Mlinarić i Danijel Kodrnja.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su : Damir Sporiš, Branimir Lovrečki i Željko Borošak..
Izabrana su i 2 predstavnika MUO Klanjec u Skupštinu OKKZŽ: Ivica Mlinarić i Branko Greblički.

Novoizabrani predsjednik Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec Dragutin Ulama je zahvalio svima na ukazanom povjerenju i podršci te iznio buduće smjernice rada. Pozvao je članove da se i oni još aktivnije uključe u rad Udruženja.

Sjednici Skupštine nazočio je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Čestitao je predsjedniku Dragutinu Ulami  na dužnosti predsjednika i ostalim članovima tijela Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti na sljedeće četiri godine.

Ažurirano Utorak, 19 Lipanj 2018 10:48
 

Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskoga sabora usvojio amandman HOK - a

E-mail Ispis PDF

Amandmanom se uklanja ograničenje koje bi se svodilo samo na kruta goriva – dimnjačari će i dalje moći obavljati čišćenje i kontrolu svih uređaja za loženje neovisno o energentu

Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskoga sabora, na 20. sjednici održanoj 14. lipnja, raspravljao je o Konačnom prijedlogu zakona o komunalnom gospodarstvu.

Uz još neke amandmane, usvojen je i amandman Hrvatske obrtničke komore koji će biti predložen Hrvatskome saboru na donošenje kao dio Konačnog prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu.

U prvoj verziji zakona, predloženom odredbom uređaji koji rade na plin i zapaljive tekućine izbačeni su iz neovisnog nadzora dimnjačarske službe. Dimnjačarska služba je neovisan sustav kontrole svih dimnjaka i ložišta neovisno o energentu, u svrhu zaštite korisnika od požara, trovanja i eksplozija na određenom dimnjačarskom području. Hrvatski dimnjačari se kontinuirano usavršavaju  u skladu s najnovijim standardima u Europskoj uniji. Zbog svojih kompetencija, preventivnim djelovanjem dimnjačarske službe znatno utječu na smanjenje broja požara i trovanja uzrokovanih neispravnošću dimovodno-ložišnih sustava.

Usvajanjem ovog amandmana, omogućen je nastavak rada poslova dimnjačarske službe u istom opsegu, a korisnicima zajamčena sigurnost koju dimnjačarska služba pruža.

Ažurirano Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 12:04
 

Besplatni seminar na temu GDPR-a u HOK-u

E-mail Ispis PDF

OKKZŽ skreće pažnju članstvu da dana 18.06.2018. godine Hrvatska obrtnička komora planira još jedan besplatni seminar o GDPR-u u terminu od 10 do 15.30 sati u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Seminar je namijenjen  obrtnicima i djelatnicima komorskog sustava .

Molim vas da prijave za sudjelovanje uputite na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do 15.06.2018. do 15 sati.

Ažurirano Srijeda, 13 Lipanj 2018 13:21
 

OKKZŽ poziva članove na prijavu za 100 % Zagorsko u Rijeci

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) skreće pažnju zainteresiranim članovima na informaciju kako je Krapinsko-zagorska županija raspisala Javni poziv kojim se pozivaju svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači, obrti i tvrtke koji imaju sjedište te vrše proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije, da se prijave za 5. Sajamsku izložbu „100% ZAGORSKO U RIJECI “ za termin 31. kolovoza i 1. rujna 2018. godine.

Zainteresirani članovi OKKZŽ svoje prijave za sudjelovanje na ovoj atraktivnoj i dobro posjećenoj sajamskoj izložbi, dužni su dostaviti najkasnije do 29. lipnja 2018. godine. Prijavnica mora biti vlastoručno potpisana od osobe ovlaštene za zastupanje.

Prijave se dostavljaju putem pošte ili neposredno u pisarnicu na adresu:

Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu

Magistratska 1, 49000 Krapina.

Prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Informacije u vezi Javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Magistratska 1, gđa. Ivanka Kuščar pozivom na broj telefona 049/329-084 ili putem maila:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Prijavnice za sudjelovanje dostupne su na online poveznici http://www.kzz.hr/poziv-100-posto-zagorsko-rijeka-2018 .

Ažurirano Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 07:04
 

51. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju 2018.

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizirati će i sufinancirati sa 50% cijene standardno uređenog izložbenog prostora kolektivan nastup članova HOK-a na 51. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2018., najvećem obrtničkom sajmu u široj regiji, koji će se održati od 11. do 16. rujna 2018. godine na prostoru Celjskog sajma u gradu Celju.

Međunarodni sajam u Celju je respektabilna sajamska izložba sa oko 1.500 izlagača iz 33 države svijeta, s velikom posjećenošću (oko 120.000 posjetitelja u 2017. godini iz 40 država svijeta) te je mjesto kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga za obrtnike i poduzetnike koji žele u direktnom kontaktu s potencijalnim kupcima provjeriti kvalitetu svojih  proizvoda i usluga, s ciljem izvoza te dolaska do novih poslovnih kontakata za buduće poslove.

Izložbeni program sajma u Celju obuhvaća: poslovne susrete, međunarodna predstavljanja, strojeve i opremu za drvo i metal, opremu od inox-a, elektrotehniku, preradu plastike, gume, obradu metala, strojogradnju, prehranu i ugostiteljstvo, izradu alata za obradu drva, plastike i metala, namještaj i unutarnje uređenje, završne radove u graditeljstvu, alate za uređenje doma i okolice, energetiku, građevinarstvo i unutarnje opremanje, opremu za prehrambenu industriju i ugostiteljstvo, turizam, mehanizaciju sela, građevinsku mehanizaciju, montažne kuće, proizvode široke potrošnje, telekomunikacije, IT opremu...

Naziv sajma/adresa: 51. Međunarodni sajam obrtništva i poduzetništva Celje 2018., Celjski sejem d.d., Dečkova cesta 1, 3000 Celje, www.ce-sejem.si,

Termin održavanja: 11. – 16. 09. 2018.

Radno vrijeme sajma: 09,00 – 19,00 sati

Broj izlagača/posjetitelja u 2017: 1.478 izlagača (33 države sudionice)/120.000 posjetitelja

Ažurirano Srijeda, 13 Lipanj 2018 10:17 Više...
 


Stranica 4 od 311

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38