OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

HOK nastavlja suradnju s INA-om: Obrtnicima osigurani povoljniji naftni derivati

E-mail Ispis PDF

Potpisivanjem Sporazuma definiran je nastavak suradnje Hrvatske obrtničke komore i INA - Industrija nafte d.d. s namjerom ostvarivanja povoljnijih uvjeta opskrbe naftnim derivatima za članove HOK-a na području cijele Hrvatske.

Sporazumom HOK-a i INA-e osigurava se pravna podloga za ugovaranje uvjeta opskrbe naftnim derivatima za članove HOK-a na području Republike Hrvatske na maloprodajnim mjestima INA-e.

Povoljni uvjeti opskrbe naftnim derivatima ostvaruju se u sklopu projekta HOK Zajednička nabava, čiji je cilj omogućiti članovima Hrvatske obrtničke komore kvalitetnije i povoljnije poslovanje te osigurati poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, s kojima Hrvatska obrtnička komora ostvari poslovnu suradnju.

Hrvatska obrtnička komora okuplja gotovo 82.000 obrta koji čine respektabilan udio u gospodarstvu Republike Hrvatske pa je povećanje konkurentnosti članova, kroz uštede koje će ostvariti, mjerljiv doprinos u ukupnim gospodarskim aktivnostima. INA-Industrija nafte d.d. prepoznala je značaj razvoja hrvatskog obrtništva te na ovaj način pružila podršku obrtnicima u njihovom poslovanju.  INA-Industrija nafte d.d. ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj, a zahvaljujući kontinuiranoj modernizaciji benzinskih postaja diljem zemlje, razvili su najveću moderniziranu maloprodajnu mrežu, s preko 400 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

Ažurirano Srijeda, 06 Ožujak 2019 07:50
 

Započele Prezentacije deficitarnih zanimanja i ostalih srednjoškolskih programa u OŠ KZŽ

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak 4. ožujka 2019. godine u Osnovnoj školi "August Cesarec" u  Krapini  započela je prva prezentacija srednjoškolskih zanimanja i programa - zajednički projekt Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Krapina, Obrtničke komore KZŽ, Gospodarske komore ŽK Krapina i  srednjih škola Krapinsko-zagorske županije.

Na samom početku prezentacije učenicima 7. i 8. razreda i njihovim roditeljima obratili su se: predstavnica HZZ Područni ured Krapina Mirjana Jurman, zamjenik gradonačelnika grada Krapine Drago Kozina, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, potpredsjednik HOK-a i predsjednik  Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Attachments:
Download this file (4.1 Letak OŠ.pdf)4.1 Letak OŠ.pdf[ ]410 Kb
Download this file (4.2 Letak PROF USMJERAVANJE.pdf)4.2 Letak PROF USMJERAVANJE.pdf[ ]162 Kb
Download this file (4.3 Letak SŠ.pdf)4.3 Letak SŠ.pdf[ ]339 Kb
Ažurirano Četvrtak, 07 Ožujak 2019 12:33 Više...
 

Ceh frizera OKKZŽ održao svoju 2. sjednicu

E-mail Ispis PDF

04. ožujka 2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Ceh frizera OKKZŽ održao je svoju 2. sjednicu u mandatnom razdoblju 2018. - 2022. godine. Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija  Zapisnika sa 1. sjednice Ceha frizera OKKZŽ, Organizirani posjet sajmu COSMOPROF BOLOGNA 2019., 16. Međunarodni frizerski festivl Hairstyle News u Zagrebu;, Besplatne usluge 27. Zagorski gospodarski zbor i Pitanja i prijedlozi.

04. ožujka 2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Ceh frizera OKKZŽ održao je svoju 2. sjednicu u novom mandatu 2018. - 2022. godine. Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija Zapisnik sa 1. sjednice Ceha frizera OKKZŽ, Organizirani posjet sajmu COSMOPROF BOLOGNA 2019., 16. Međunarodni frizerski festival Hairstyle News u Zagrebu;, Besplatne usluge 27. Zagorski gospodarski zbor, Pitanja i prijedlozi.

Ovom prigodom članice Ceha frizera definirale su i svoje učešće u pružanju besplatni frizerskih usluga na ovogodišnjem 27. Zagorskom gospodarskom zboru. Sukladno navedenom, predstavnice OKKZŽ  zahvalile su se sljedećim  članicama: Frizerskom salonu za žene i muškarce, vl. Višnja Loparić, Frizerskom salonu " DIANA ", vl. Diana Tepeš, Salonu ljepote " VIVA " vl. Dubravka Mišak Skočaj, Frizerskom salonu " SANJA " vl. Sanja Lež i Frizerskom salonu " VERONIKA " vl. Veronika Lončar koje se  prijavile na besplatno pružanje  usluga na 27. ZGZ.

Zaključno sjednica je završila prihvaćanjem poziva prijateljske OOZ Šmarje pri Jelšah za zajednički organizirani posjet  Međunarodnom sajmu u Bologni  koji se održava 17. i 18. ožujka 2019. uz obvezu očitovanja svih zainteresiranih članica do 6. ožujka 2019.

Ažurirano Utorak, 05 Ožujak 2019 09:26
 

Ministarstvo turizma i HBOR dogovorili suradnju na provedbi financiranja privatnih iznajmljivača

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo turizma i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisali su 27. veljače Sporazum o  poslovnoj suradnji na provedbi financiranja privatnih iznajmljivača koji će se odobravati putem poslovnih banaka.

Cilj ovog programa je ujednačavanje standarda smještajnih objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu, podizanje ukupne razine kvalitete i dodatne ponude privatnog smještaja te u konačnici poboljšanje popunjenosti kapaciteta i jačanja cjelogodišnjeg turizma.

Predstavljanju su prisustvovali ministar turizma RH Gari Cappelli, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamara Perko,  predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Tomislav Vuić te Dragica Hrkalović, zamjenica Izvršne direktorice za poslovanje sa stanovništvom Podravske banke.

Naglasivši kako su privatni iznajmljivači zainteresirani ulagati i podizati kvalitetu svojeg smještaja te da su već iskazali popriličan interes za navedenu kreditnu liniju, ministar Cappelli je istaknuo kako je kreditna linija odgovor na potrebe privatnih iznajmljivača kojih je u Hrvatskoj trenutno registrirano više od 103 tisuće.

„Riječ je o iznimno važnom segmentu turističke smještajne ponude u kojem, na žalost, još uvijek vlada određeni nesklad u standardima jer neki  objekti još uvijek posluju prema starim, nevažećim pravilnicima i standardima od prije dvadesetak godina. U tu svrhu, krajem prošle godine predstavili smo izmjene i dopune Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, svojevrsnu zakonsku reformu koja je okvir za budući razvoj i konkurentnost turizma u skladu s globalnim turističkim trendovima, a naša kreditna linija posljednji je potez koji će vjerujem i ostalima pomoći u usklađivanju. U konačnici, svima nam je zajednički cilj da obiteljski smještaj u Hrvatskoj bude još kvalitetniji, međunarodno prepoznatljiv i poželjan turistički proizvod koji je namijenjen ciljanim tržišnim nišama tokom cijele godine.“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 14:53
 

Najava: Prezentacija deficitanih zanimanja

E-mail Ispis PDF

Počinje ovogodišnji ciklus predstavljanja deficitarnih zanimanja.

U ponedjeljak, 04. ožujka 2019. godine počinje ovogodišnji ciklus predstavljanja deficitarnih zanimanja roditeljima, učenicama i učenicima sedmih i osmih razreda u svih 32 škole na području Krapinsko – zagorske županije. Prvo predstavljanje bit će održano u Osnovnoj školi August Cesarec u Krapini, s početkom u 17,30 sati.

Događanju će nazočiti uz potpredsjednika HOK-a i predsjednika OKKZŽ Davora Pleška, predstavnici Krapinsko-zagorske županije župan Željko Kolar i zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek kao i  predstavnici Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  PU Krapina, HGK ŽK Krapina i prezentatori Srednjih škola Krapinsko-zagorske županije.

 

Attachments:
Download this file (Plan obilaska OŠ KZŽ 2019.pdf)Plan obilaska OŠ KZŽ 2019.pdf[ ]632 Kb
Ažurirano Petak, 01 Ožujak 2019 11:42
 


Stranica 4 od 341

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23