OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

OKKZŽ UPUTILA PRIJEDLOGE MJERODAVNIM INSTITUCIJAMA KZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 10. studenoga 2011. godine Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije je temeljem inicijative Ceha prijevoznika i Sekcije putničkog prijevoza uputila prijedlog rješenja u svezi ishitrene i neorganizirano donesene Odluke o zatvaranju za prometa cestovnog mosta na dionici državne ceste D1 u Mokricama, donesene od nadležnih institucija. Sukladno činjenici kako zatvaranje za promet cestovnog mosta na navedenoj dionici predstavlja značajan gubitak za obrtničke djelatnosti, te kako je ovim postupkom ugroženo poslovanje velikog dijela obrtnika naše Županije u ime članstva Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije pozdravljano je donošenje Odluke o hitnom postavljanju pontonskog mosta. Nastavno navedenom mjerodavnim institucijama Krapinsko-zagorske županije Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije uputila je inicijativu za donošenje slijedećih rješenja:

1. Budući se radi o dugotrajnoj rekonstrukciji cestovnog mosta na dionici državne ceste D1 u Mokricama smatramo da je obavezno potrebno što hitnije osposobiti pontonski most za prometovanje, logično za sve sudionike prometa pritom osobito skrećemo pažnju na obavezno omogućavanje prometa vozilima bruto težine do 40  tona. Ističemo kako novonastali troškovi i poteškoće u poslovanju cjelokupnog gospodarstva (obrtnika i poduzetnika) na nivou Županije i RH za velik broj gospodarskih djelatnosti navedenih razina predstavlja značaj i opravdan razlog da se uvaži naš prijedlog.

2. Temeljem gore navedenom rješenju, te u vremenu dok se ne izgradi pontonski most za sve sudionike prometa  pokrećemo inicijativu da se omogući promet u pravcu Veliko Trgovišće-Gubaševo za prijevoznike-vlasnike vozila velike nosivosti do 40 tona s područja Krapinsko-zagorske županije, koji nisu u tranzitu, a sjedišta obrta su im vezana za navedeni pravac. Budući dijelovi jedinog ponuđenog pravca kroz Sveti Križ Začretje-Zabok predstavljaju veliku opasnost za sigurnost odvijanja prometa navedenih vozila velike nosivosti i ovaj prijedlog smatramo opravdavajućim. Kao primjer ističemo obrtnike prijevozničke djelatnosti sa sjedištem u Zaboku, Pregradi, Humu na Sutli, Desiniću, Klanjcu i sl. Nastavno, prilikom registracije prijevoznici snose troškove osiguranja i cestarine  na sveukupnu prosječnu nosivost  25 tona, čime su im davanja velika, stoga je ovo jedan od bitnih činjenica za prihvaćanje navedenog rješenja.

Temeljem činjenice kako su navedeni prijedlozi rješenja više nego opravdani s gledišta sigurnosnog prometovanja i gospodarskog aspekta ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije ističemo kako se iskreno nadamo da će ista biti i uvažena od strane mjerodavnih  institucija Krapinsko-zagorske županije!

 

 

ZAJEDNIČKE AKTIVNOSTI MUZEJA HRVATSKOG ZAGORJA I OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

U Muzejima Hrvatskog zagorja od  3.11.-5.11. organiziran je okrugli stol  CRAFTATTRACK- Tradicijski obrti–nove atrakcije za kulturni turizam, a pod pokroviteljstvom  Foruma slavenskih kultura.  Skup je otvorila ravnateljica MHZ gđa Goranka Horjan uz nazočnost uvaženih gostiju- predsjednice Foruma slavenskih kultura  gđe  Andreje Rihter ,  župana KZŽ gosp.  Siniše Hajdaša- Dončića, predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  te direktorice TZ KZŽ  gđe. Sanje Škrinjar.

Više...
 

Održana 3. sjednica Upravnog odbora Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 08. studenog 2011. g., u prostorima HGK Županijske komore Krapina, održana je 3. sjednica Upravnog odbora Partnerskog vijeća za tržište rada (PVTR) Krapinsko-zagorske županije.

Na početku sjednice predstavnici Krapinsko-zagorske županije, HZZ Područne službe Krapina, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, HGK Županijske komore Krapina i Zagorske razvojne agencije d.o.o. potpisali su Sporazum regionalnog partnerstva za praćenje i procjenu potreba na tržištu rada Krapinsko-zagorske županije.

Ažurirano Srijeda, 09 Studeni 2011 12:27 Više...
 

INFORMATIČKA EDUKACIJA U UDRUŽENJU OBRTNIKA KRAPINA

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj za svoje obrtnike organizira besplatni tečaj „Informatičko obrazovanje obrtnika“ prema projektu „Obrazovanje u obrtništvu“ Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Vlade Republike Hrvatske. Nakon prikupljenih prijava, 07. studenog započela je informatička edukacija u koju je uključeno 8 polaznika – obrtnika UO Krapina i općina i trajat će do 18. studenog 2011. Edukacija se održava u prostorijama Udruženja, Magistratska 2, a provodi je obrt MIKROBIT-INFORMATIKA iz Krapine.

 

Mirovinska štednja obrtnika – mogućnosti i porezne olakšice

E-mail Ispis PDF

Temeljem uspješne suradnje Zagrebačke banke, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Udruženja obrtnika dana 08. studenoga, u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zaboka u 18,00 sati, predstavnici Zagrebačke banke i AZ fonda održali su prvu prezentaciju namijenjenu obrtnicima s temom mirovinske štednje uz osvrt na važeće zakonske propise i korištenje poreznih olakšica kod ulaganja u dobrovoljnu mirovinsku štednju. Bila je to interesantna otvorena tribina s ciljem bolje informiranosti obrtnika kod odabira optimalnih mogućnosti mirovinske štednje za obrtnikle i članove njihovih obitelji. Ovom prigodom obrtnici su imali priliku postaviti dodatna pitanja i zatražiti pojašnjenja o ovoj tematici radi boljeg i cjelovitog razumijevanja prednosti i mogućnosti mirovinske štednje te vrijednosti ponude AZ fonda.

Ažurirano Srijeda, 09 Studeni 2011 11:34
 


Stranica 278 od 316

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27