OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Najava online webinara o pripremi završnog obračuna za obrtnike paušaliste

E-mail Ispis PDF

Pozivamo vas na besplatni webinar o pripremi završnog obračuna za obrtnike paušaliste koji će održati predsjednica Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore Đurđica Mostarčić.

Webinar će se održati u srijedu 22. prosinca 2021. godine s početkom u 15:00 sati, a moći ćete ga uživo pratiti na službenoj Facebook stranici Hrvatske obrtničke komore.

 

HOK Obrtnik plus - zaštitite poslovanje i uštedite kroz pogodnosti koje osigurava HEP Opskrba

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora kroz projekt HOK Obrtnik plus nastavlja osiguravati pogodnosti svojim članovima.

Obzirom na najavljeno značajno povećanje cijena električne energije, posebice kod usluge Zajamčena opskrba, među kojima ima i obrtnika Hrvatska obrtnička komora je kroz projekt HOK Obrtnik plus osigurala najpovoljnije cijene i uvjete koji se mogu ponuditi u trenutku ugovaranja usluge.

Zbog nepovoljnih tržišnih kretanja za ugovore o opskrbi koji će se primjenjivati s datumima u 2022. i 2023. ponuđena cijena električne energije će biti viša, ali i dalje najpovoljnija koja se može ponuditi u trenutku ugovaranja.

Na snazi je Dodatak 5 Sporazuma o poslovnoj suradnji između HOK-a i HEP Opskrbe te Prilog 1 Sporazumu o poslovnoj suradnji između HOK-a i HEP Opskrbe kojim se reguliraju uvjeti suradnje za ugovore s primjenom u siječnju, veljači i ožujku 2022. godine.

Napominjemo, da kroz projekt HOK Obrtnik plus imate zajamčene dvije godine nepromijenjenih cijena bez obzira na tržišna kretanja. Naime, članice HOK-a sklapaju ugovor na rok od 2 godine i HEP Opskrba jamči ugovorenu cijenu za obje godine, do isteka ugovora. Za članice HOK-a kojima ističe ugovor ili koji prvi puta ulaze u ugovorni odnos HEP Opskrba korigira uvjete svaka 3 mjeseca.

Za sve informacije o uvjetima i pogodnostima te izračune popusta članicama HOK-a na raspolaganju je besplatni info telefon HEP Opskrbe 0800 5255. Upit možete poslati i putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript s imenom i prezimenom, nazivom obrta i OIB-om. Od predstavnika HEP Opskrbe zatražite svoju neobvezujuću ponudu i doznajte sve o pogodnostima koje vam je osigurala Hrvatska obrtnička komora. Uštedite i zaštitite svoje poslovanje.

 

Webinar o javnim pozivima za sufinanciranje energetski učinkovitih guma i za nabavu filtara

E-mail Ispis PDF

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) organizira webinar o javnim pozivima za sufinanciranje energetski učinkovitih guma i za nabavu filtara i/ili sustava za pročišćavanje zraka u vozilima u cestovnom prijevozu putnika. Webinar će se održati u četvrtak, 16. prosinca s početkom u 11 sati.

Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih guma namijenjen je poduzetnicima koji obavljaju djelatnost cestovnog prijevoza robe i putnika, a odnosi se na gume koje se montiraju na vozila kategorija M3, N2 (najveće dopuštene mase preko 7,5 tona), N3, O3 i O4, licencirana za obavljanje prijevoza putnika ili tereta u unutarnjem ili međunarodnom cestovnom prometu. Cilj navedenog webinara je predstaviti spomenute javne pozive čija se objava očekuje tijekom prosinca 2021.

Javni poziv za nabavu filtara i/ili sustava za pročišćavanje zraka u vozilima u cestovnom prijevozu putnika namijenjen je poduzetnicima koji obavljaju djelatnost javnog linijskog i povremenog cestovnog prijevoza putnika u unutarnjem i međunarodnom prijevozu.

Prijave na webinar moguće su do srijede 15. prosinca u 15 sati.

Svoju prijavu možete izvršiti na sljedećem linku: https://www.hgk.hr/predstavljanje-javnog-poziva-za-sufinanciranje-energetski-ucinkovitih-guma-i-javnog-poziva-za-nabavu-filtera-iili-sustava-za-prociscavanje-zraka-u-vozilima-u-cestovnom-prijevozu-putnika

 

Nove osnovice za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2022. godinu

E-mail Ispis PDF

Ministar financija donio je Naredbu o iznosima osnovica za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2022. g. (Narodne novine 127/2021).

Sve mjesečne i godišnje osnovice u sustavu obveznih doprinosa za 2022. godinu ovise o prosječnom iznosu mjesečne plaće (bruto) isplaćene po jednom zaposlenom kod pravnih osoba u Republici Hrvatskoj u razdoblju siječanj-kolovoz 2021. godine, koja iznosi 9.537,00 kn prema objavi Državnog zavoda za statistiku. Nove osnovice za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2022. godinu možete pronai na web stranici Hrvatske obrtničke komore.

 

Održana 13. Godišnja skupština PVTR KZŽ3

E-mail Ispis PDF

Dana 07.12.2021.. održana je  Godišnja skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ. Predsjedavajuća PVTR KZŽ gđa. Mirjana Jurman pozdravila je prisutne te istaknula značaj lokalnih partnerstva koja su glavni pokretač lokalnog i regionalnog razvoja, a okuplja članove iz gospodarskog, javnog i civilnog sektora. Predstavila je Izvješće o radu za 2020  i 2021 i aktivnosti  koje su se odnosile na projekt ENTER kada je i usvojena Strategija razvoja ljudskih potencijala za razdoblje 2021-2027, održani coffee chatovi na teme „Ugrađivanje društvenog učinka u biznis” i „Kako se mjeri i uspoređuje društveni učinak, ciklus radionica udruge UNUO na temu vrsta invaliditeta te načinima komunikacije i poučavanja učenika s invaliditetom u sklopu projekta „ReCeZa”,potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena, faza II ,Sudjelovanje učenika Srednje škole Zabok i škola partnera s profesorima – mentorima na 16. kuharskom natjecanju i festivalu gastronomije ''Biser mora'' , završno događanje u okviru projekta „Baltazar 4“ u Zaboku uz prezentaciju publikacije izrađene u okviru projekta, sudjelovanje u radnoj skupini projektnih partnera za definiranje uspostavljanja NEET Centara u KZŽ i Gradu Zagreba i definiranje programa rada NEET centara u sklopu projekta „Mladi mogu sve“, organizacija Znanstvenog piknika u sklopu projekta „ZEZARA“  23. i 25. rujna 2021. godine

Direktorica ZARA-e Karolina Barilar predstavila je na  razmatranje i usvajanje Akcijski plan za 2021. godinu za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ za razdoblje 2021.-2027. Akcijski plan služi kao sredstvo operacionalizacije i provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala te omogućuje strukturiran pregled aktivnosti potrebnih za provedbu Strategije u određenom razdoblju

Tajnica PVTR KZŽ Katarina Gršetić predstavila je Plan rada za 2022.

Nakon usvojenih Izvješća i Plana rada izvršen je izbor novog Upravnog odbora u sastavu:

 • Jasna Petek - predsjednica
 • Goran Vukmanić - zamjenik
 • Karolina Barilar-članica
 • Darko Varga-član
 • Josip Grilec-član
 • Ivica Rozijan-član
 • Ivana Radanović-članica
 • Tajništvo: ZARA

Tajnica: Katarina Gršetić

Predstojnik HZZ PU Goran Vukmanić predstavio je kretanja na tržištu rada za razdoblje  I-X 2021, a ravnateljica  SŠ Zabok Draženka Jurec aktivnost projekta „ Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu“ Dosadašnja predsjednica gđa.Mirjana Jurman zahvalila je prisutnima na dosadašnjoj aktivnoj  suradnji i nesebičnoj potpori u radu PVTR KZŽ, istaknula značajne  aktivnosti koje su se provodile i time opravdale postojanje .

Gđa.Jasna Petek zahvalila je prisutnima na povjerenju za izbor, dosadašnjoj predsjednici na vođenju PVTR KZŽ  te istaknula da ostvarenje  zadanih ciljeva ovisi o suradnji i aktivnostima svih partnera, svih dionika koji mogu utjecati na razvoj ljudskih potencijala.

 


Stranica 3 od 462

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14