OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Poziv na radionicu " Novi trendovi u turizmu i ponašanje potrošača "

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko zagorske županije skreće pažnju svojim članovima kako Turistička zajednica Krapinsko-zagorske organizira  besplatnu dvodnevnu radionicu u okviru provedbe projekta RIDE&BIKE II, a odnosi se na ekonomiju doživljaja i storytelling u prezentaciji, interpretaciji i kreiranju doživljaja!

Radionica NOVI TRENDOVI U TURIZMU I PONAŠANJE POTROŠAČA -

EKONOMIJA DOŽIVLJAJA I STORYTELLINGA U PREZENTACIJI TE INTERPRETACIJI I KREIRANJU DOŽIVLJAJA

održat će se 15.01.2020. od 09:00 - 17:00 i 16.01.2020. od 09:00 - 13:00 u Dvorcu Bračak, Bračak 4, Bračak - Zabok

Radionica je namijenjena djelatnicima turističkih zajednica, nositeljima turističkih poslova u lokalnoj upravi i samoupravi, turističkim vodičima, animatorima i informatorima, receptivnim turističkim agencijama i DMK agencijama, djelatnicima u kulturi, vlasnicima OPG-a i vinarija, voditeljima udruga u kulturi i kulturno-umjetničkim društvima, djelatnicima malih obiteljskih hotela i restorana te privatnim iznajmljivačima. Stoga Vas molimo da ovaj poziv slobodno proslijedite i svojim prijateljima, poznancima, poslovnim partnerima i svima ostalima za koje smatrate da bi im ova radionica mogla biti zanimljiva!

Budući da je ograničen broj mjesta (max. 30 polaznika), prijave za radionicu su obavezne te vas molimo da se najkasnije do utorka, 14.01.2020. godine prijavite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano Petak, 10 Siječanj 2020 08:50
 

Poziv na Seminar " Priprema za završni obračun 2019. i zakonske izmjene na snazi od 01.01.2020. "

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Sekcijom računovođa pri Hrvatskoj obrtničkoj komori organizira besplatni seminar za svoje članove dana 22. siječnja 2020. godine ( srijeda ) u 10,00 sati u Amfiteatru Srednje škole Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda, Krapina. Predavanje će održati  predsjednica Sekcije računovođa pri Hrvatskoj obrtničkoj komori gospođa Đurđica Mostarčić, a obraditi će se slijedeće teme:

 • Glavne značajke i prednosti obrta
 • Obvezne poslovne knjige i evidencije
 • Porez na dodanu vrijednost (PDV) i kada se odlučiti za ulazak u sustav PDV-a
 • Isplate neoporezivih svota naknada, troškova, potpora i nagrada (najnovije izmjene)
 • Putni nalozi (obračun i pokrivanje troškova), korištenje automobila, reprezentacija
 • Obračun plaće
 • Ugovor o djelu i autorski ugovor – kada se mogu koristiti?
 • Amortizacija dugotrajne imovine, inventura
 • Godišnji obračun (obrazac DOH)
 • Zakonske izmjene od 01.01.2020.
Ažurirano Četvrtak, 16 Siječanj 2020 08:25
 

Obrtnici oprezno: ponude za razne poslovne adresare postale stalna praksa

E-mail Ispis PDF

Podsjećamo obrtnike da budu oprezni u postupanju s ponudama za objavu njihovih podataka u različitim „registrima“. Posljednja u nizu takvih ponuda jest i ona za upis u EU Business Register 2020/2021. Molimo obratite pažnju da se ne radi o obvezi nego o ponudi.

Dostava ponuda za upis podataka obrta u komercijalne poslovne adresare postala je stalna praksa koja se nudi poduzetnicima. Nemate nikakvu obvezu prihvatiti ponuđeno niti objavljivati svoje podatke. Također, nema propisa koji bi vas na to primorao jer se sve obvezne pristojbe kod otvaranja obrta moraju uplatiti prije upisa u Obrtni registar.

Skrećemo pažnju da potpisom i ovjerom ponude dajete izjavu volje o prihvaćanju ponude i narudžbi za uvrštavanje u adresar po ponuđenoj cijeni i uvjetima. Stoga ne potpisujte i ne šaljite dobiveni obrazac natrag pošiljatelju ako niste sigurni da želite naručiti objavu vaših podataka u ponuđenom adresaru i za to platiti traženu cijenu.

Ažurirano Četvrtak, 16 Siječanj 2020 08:26
 

Obrtnici ako ste u 2019. imali prihod manji od 7.5 milijuna kuna obavijestite Poreznu upravu

E-mail Ispis PDF

Podsjećamo obrtnike na izmjene Zakona o porezu na dohodak te Zakona o porezu na dobit koje su stupile na snagu 01. siječnja 2020. Naime, najnovije izmjene brišu dosadašnje uvjete prema kojima je obrtnik u slučaju ostvarenog primitka većeg od tri milijuna kuna morao postati obveznik poreza na dobit. Sada je to obveza samo ukoliko obrtnik ostvari više od 7,5 milijuna kuna.

To će velikom broju obrtnika omogućiti povrat na sustav obračuna poreza prema naplati i vođenju poslovnih knjiga u sustavu poreza na dohodak. Ukoliko pojedini obrtnik temeljem poslovanja u 2019. godini ima osnovu „vratiti“ se u poslovanje dohodaša (odnosno, ako je tijekom 2019. godine ostvario prihode manje od 7,5 milijuna kuna), o istome treba obavijestiti Poreznu upravu do 20. siječnja 2020. godine. Obrtnici koji su tijekom 2019. godine premašili iznos primitaka u visini 3 milijuna kuna, ne moraju postati obveznici poreza na dobit od 01. siječnja 2020., ako je iznos primitaka manji od 7,5 milijuna kuna, osim ako to sami ne žele.

Ažurirano Srijeda, 08 Siječanj 2020 12:20
 

Obrtnici " paušalisti " prijava dohotka na Obrascu PO-SD

E-mail Ispis PDF

Obrtnici obveznici paušalnog oporezivanja dohotka krajem svake godine, a najkasnije do 15. siječnja 2020., dužni su predati godišnje izvješće o ostvarenom dohotku u prethodnoj (2019.) godini na Obrascu PO-SD.

Ta je obveza propisana Pravilnikom o paušalnom oporezivanju samostalnih djelatnosti, članak 7. stavak 4. (Narodne novine 1/2017), čije se odredbe i pripadajući propisani obrasci primjenjuju u poreznim postupcima za 2019. godinu.

Podsjećamo da obrtnik „paušalist“ ne vodi poslovne knjige, osim evidencije o prometu-Obrazac KPR, u kojem je obvezan evidentirati sve iznose naplaćene u gotovini i bezgotovinskim putem.

Izvješćem o ostvarenim primitcima na Obrascu PO-SD,  utvrdit će se je li obveznik ostvario veći ili manji dohodak od utvrđenog u rješenju te će mu se, prema potrebi, izdati novo rješenje za buduća razdoblja, s razlikom za uplatu ili povrat poreza za prošlo porezno razdoblje.

Sve o poslovanju obrtnika „paušalista“ možete pročitati na web stranici HOK-a u rubrici Obrtnička početnica.

Ažurirano Srijeda, 08 Siječanj 2020 12:14
 


Stranica 3 od 375

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16