OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Ostvareni izvanredni rezultati sportske ekipe OKKZŽ na 12. OSI-ma u Malom Lošinju

E-mail Ispis PDF

Od 09. do 12. svibnja po šesti put uspješno u Malom Lošinju održane su 12. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE HOK-a, na kojima je sudjelovalo gotovo 800 obrtnica i obrtnika. Od svog prvog izdanja obrtničke su sportske igre svake godine privlačile sve veći broj sudionika od kojih su brojni dokazali da su na sportskom terenu jednako vješti kao i na poslovnom. Pod motom „Važno je sudjelovati, ionako će pobijediti najbolji!“, u sedam sportskih disciplina natjecalo se oko 570  sudionika, obrtnika i obrtnica iz cijele Hrvatske.

Ekipa Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije osvojila je treće  mjesto u sportskim disciplinama MALI NOGOMET ( Silvestar Štahan, Dragutin Dlesk, Leon Levak, Denis Mališ, Darko Dominko, Marko Peček, Mladen Šerek, Nenad Belošević, Tin Vlahek , Igor Krajnik ), PIKADO / ekipno ( Davorka Hohnjec, Silvija Vinceljak, Franjo Ljubej ), TENIS/pojedinačno muškarci ( Dragutin Dlesk ) i drugo mjesto u ODBOJCI NA PIJESKU/ekipno miješano ( Marija Mališ, Željka Kerep, Ana Ljubej, Danijel Benković ). U sveukupnom poretku Obrtnička komora Krapinsko-zagorske zauzela je 4. mjesto. Suorganizator je bila agencija Dubrovnik Sun, a domaćin Obrtnička komora Primorsko-goranske županije.

Ovogodišnji sponzori uz Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije bili su:

1. OBRT " JOSIP PLEŠKO " obrada metala i trgovina, VL. DAVOR PLEŠKO, Gubaševo 2 a, Zabok,

2. OBRT Zajednička zanatska radnja " DUNI " ljevaonica obojenih metala, VL. DRAGUTIN I NIKOLA ULAMA, Josipa Broza 50, Kumrovec,

3. ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu, VL. MIRO ČARŽAVEC, Dubrovčan 177 B, Veliko Trgovišće,

4. OBRT ZA AUTOPRIJEVOZ, VL. ŽELJKO HANŽEK, Selnica 165, Marija Bistrica.

Ažurirano Utorak, 14 Svibanj 2019 13:27
 

III. HODOČAŠĆE OBRTNIKA HRVATSKE MAJCI BOŽJOJ GORSKOJ U LOBORU

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije najavljuje dana 26. svibnja 2019. godine, održavanje III HODOČAŠĆA OBRTNIKA HRVATSKE, MAJCI BOŽJOJ GORSKOJ U LOBORU! PROGRAM HODOČAŠĆA: 09,30 Okupljanje kod kapele sv. Antuna u Zazidju, 10,00 Pobožnost križnog puta po Kalvariji od kapele sv. Antuna do Svetišta Majke Božje Gorske, 11,00 HODOČASNIČKA SVETA MISA, 12,30 ZAJEDNIČKO DRUŽENJE. Svetište Majke Božje Gorske nije samo izuzetno važno mjesto hodočasnicima već i svima onima koje zanima povijest i arheologija. jer upravo su u ovom malenom svetištu pronađeni povijesni ostaci iz mnogih dalekih vremena: antički poganski hram (3.st.), starokršćanska bazilika s krstionicom (5.st.), starohrvatske drvene crkve (8. i 9. st.), predromaničke (kraj 9.st.) te kasnoromaničke (13.st.) na čijim je temeljima sagrađena i današnja gotička crkva (14.st.) barokizirana u 17.st. , Starohrvatski pleter koji je vrlo česta pletena ornamentika u Dalmaciji također je pronađena u svetištu. Prijave obrtnika – hodočasnika se zaprimaju u matičnim Udruženjima obrtnika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije do 23. svibnja 2019. godine. Poziv je upućen i ostalim Područnim obrtničkim komorama Hrvatske obrtničke komore!

Ažurirano Utorak, 21 Svibanj 2019 11:21
 

NAJAVA: Konferencija Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji

E-mail Ispis PDF

U prostorijama Krapinsko-zagorske županije u Krapini je u utorak, 7. svibnja 2019. godine, održana konferencija za medije na kojoj je najavljena konferencija Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji, koja će biti održana 13. svibnja u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici.

Konferenciju Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji najavili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i zamjenica Jasna Petek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, direktorica Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Janja Kantolić i direktorica tvrtke SL komunikacije i mediji Snježana Leljak.

 

Ažurirano Srijeda, 15 Svibanj 2019 12:15 Više...
 

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava-tradicijskim i umjetničkim obrtima

E-mail Ispis PDF

Predmet Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Programa „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2019. godinu. Poziv se objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstvahttps://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo, prijave se zaprimaju isključivo od 2. svibnja do 16. lipnja 2019. godine

Ažurirano Petak, 17 Svibanj 2019 11:54 Više...
 

Obrtnička noć UO Krapine

E-mail Ispis PDF

Obrtnička noć Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj održana je u petak 3. svibnja 2019. u Đurmancu. Predsjednik Udruženja Vladimir Vidović ovom je prilikom istaknuo da ga veseli što je porastao broj obrtnika. - Smatram da svojim radom oplemenjujemo obrtništvo, ali i općenito društvo jer biti obrtnik je čast. Spajaju nas ujedno i zajednički problemi i svakodnevne prepreke. Veseli me što mogu reći da smo pri samom kraju uređenja naših novih prostora u Ulici Frana Galovića te bi se ove godine trebali preseliti u nove urede, gdje će biti više mogućnosti što se tiče raznih edukacija i seminara za naše članove, kao i drugih događanja – rekao je Vidović.

Zahvale na svemu što rade i čestitke uputili su zamjenik župana za gospodarstvo Krapinsko - zagorske županije, Anđelko Ferek – Jambrek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Davor Pleško te zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Dragutin Kozina.

Ažurirano Četvrtak, 09 Svibanj 2019 07:33 Više...
 


Stranica 3 od 349

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22