OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

10. Susreti prijevoznika HOK-a

E-mail Ispis PDF

10. Susret prijevoznika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, održat će se 15. i 16. ožujka 2018. godine, u Crikvenici (hotel Omorika). Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore značajna je manifestacija koja svake godine okuplja prijevoznike – obrtnike, ali i trgovačka društva, kao i ostale dionike u obavljanju prijevozničkih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to jedan od rijetkih događaja na kojem obrtnici - prijevoznici imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva i što je još važnije, komentirati probleme s predstavnicima relevantnih institucija.

Na Susretu očekujemo izlaganje tema vezanih uz prijevoz robe u cestovnom prometu, prijevoz putnika u cestovnom prometu (autobusi), autotaksi prijevoz i male turističke brodare. Koncepcija samog susreta pruža priliku svim sudionicima da saznaju nove informacije bitne za struku, ali i mogućnost da iznesu najznačajnije probleme te da ponude svoje viđenje rješenja. Temeljem dobrih iskustava s već održanih stručnih susreta, namjera nam je i ove godine organizirati raspravu s bitnim sudionicima iz prijevozničke djelatnosti, ali i s predstavnicima izvršne vlasti, kako bi se odvojilo dovoljno vremena za primjerenu raspravu i donošenje prijedloga rješenja i zaključaka o ključnim problemima, prilikama i smjeru razvoja ove djelatnosti.

Na ovogodišnjem 10. Susretu prijevoznika, kroz izlaganja i raspravu razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje prijevozničke djelatnosti s naglaskom na:

  • Zakon o prijevozu u cestovnom prometu
  • Zakon o sigurnosti prometa na cestama i svi pripadajući pravilnici
  • aplikacija za naručivanje taksi usluge
  • opći uvjeti poslovanja i cijene koštanja prijevoza
  • predstavljanje Direktiva za prijevoz i paketa mobilnosti
  • novi sistem naplate cestarina u Sloveniji
  • studija Prometnog fakulteta za sektor prijevoza putnika

Radni dio i smještaj sudionika 10. Susreta prijevoznika je u Hotelu Omorika u Crikvenici.

Informacije i rezervacija hotelskog smještaja :

Ažurirano Petak, 16 Veljača 2018 10:15 Više...
 

NATJEČAJ za sektor biljne proizvodnje

E-mail Ispis PDF

NATJEČAJ za provedbu tipa operacije 4.1.1. »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« sektor biljne proizvodnje

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 15. veljače 2018. je objavila novi natječaj iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja za tip operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”.

Svrha Natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru biljne proizvodnje.

Ažurirano Petak, 16 Veljača 2018 10:17 Više...
 

Sladoled „Četiri užitka“ najbolji

E-mail Ispis PDF

Ispred OKKZŽ sa zadovoljstvom ističemo kako je u Splitu održan  Gelato Festival Challengea  u Spaladium Areni te kako je u kategoriji mladih sladoledara do trideset godina najbolji sladoledar bio Krešo Gulija iz slastičarnice Tri užitka čiji je sladoled Četiri užitka napravljen od badema i maka s preljevima od naranče, smokve i slatkog badema. Ovaj uspjeh vodi obrt Tri užitka http://slastice-triuzitka.hr/ na europsko finale koje će se sljedeće godine održati u Firenzi.

Ažurirano Petak, 16 Veljača 2018 11:33
 

OKKZŽ poziva članove na prijavu za 100% ZAGORSKO u Puli

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) skreće pažnju zainteresiranim članovima na informaciju kako je Krapinsko-zagorska županija raspisala Javni poziv kojim se pozivaju svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači, obrti i tvrtke koji imaju sjedište te vrše proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije, da se prijave za 1. Sajamsku izložbu „100% ZAGORSKO U PULI“ za termin 8. i 9. lipnja 2018. godine.

Zainteresirani članovi OKKZŽ svoje prijave za sudjelovanje na ovoj atraktivnoj i dobro posjećenoj sajamskoj izložbi, dužni su dostaviti najkasnije do 23. veljače 2018. godinePrijavnica mora biti vlastoručno potpisana od osobe ovlaštene za zastupanje.

Prijave se dostavljaju putem pošte ili neposredno u pisarnicu na adresu Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu, Magistratska 1, 49000 Krapina. Prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Informacije u vezi Javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Magistratska 1, gđa. Ivanka Kuščar pozivom na broj telefona 049/329-084 ili putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Prijavnice za sudjelovanje dostupne su u prilogu.

Ažurirano Četvrtak, 15 Veljača 2018 11:12
 

Prijavite se na radionicu o nepoštenim trgovačkim praksama u lancu opskrbe hranom

E-mail Ispis PDF

Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja organizira prvu u nizu od šest radionica na kojima će predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja predstaviti Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

Prva će se radionica održati u Hrvatskog gospodarskoj komori u Zagrebu, u petak, 16. veljače u 10.00 sati, na adresi Rooseveltov trg 2 (u Vijećnici na I. katu). Poziv na radionicu možete preuzeti klikom na vezu.

Prijaviti se možete najkasnije do četvrtka, 15. veljače u 16.00 sati, putem prijavnice.

prilog1prijavnica-za-radionicu.docx 86,44 kB

Radi kvalitetnije organizacije radionice molimo da dostavite pitanja u vezi primjene navedenog Zakona putem obrasca .

Prilog 2. _Obrazac za pitanja.docx 11,99 kB

Zaprimljena pitanja objedinit će se i proslijediti nadležnim tijelima/predavačima koji će pripremiti službene odgovore i predstaviti ih na radionicama.

Tekst Zakona možete pronaći na ovoj poveznici

https://narodne novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_11_117_2703.html, a do sada postavljena pitanja i odgovore na njih, možete pročitati putem poveznice http://www.mps.hr/datastore/filestore/18/Odgovori_na_pitanja_ZNTP_MP_i_AZTN.pdf.

O održavanju ostalih najavljenih radionica pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Ažurirano Srijeda, 14 Veljača 2018 10:05
 


Stranica 3 od 294

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73