OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Sastanak prijevoznika KZŽ

E-mail Ispis PDF

Vezano uz problematiku glede ograničavanja uporabe pojedinih javnih cesta  za promet teretnih vozila, na zahtjev prijevoznika sa područja Krapinsko-zagorske županije, pozivamo Vas na zajednički sastanak prijevoznika HGK ŽK Krapina i OKKZŽ, a koji će se održati u ponedjeljak 11.03.2019. godine u 8,00 sati u prostorijama HGK ŽK Krapina, Trg Lj. Gaja 5, Krapina.

Ažurirano Četvrtak, 07 Ožujak 2019 12:34
 

HOK na sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

E-mail Ispis PDF

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec je tijekom sastanka s ministrom Olegom Butkovićem podsjetio i na druge pravilnike koji čekaju na izmjenu, a omogućit će lakše poslovanje obrtnicima

Sastanak je održan na inicijativu organizacija obrtnika i poduzetnika koje predstavljaju hrvatske prijevoznike, kako bi se iznašle mogućnosti za stvaranje što manjeg troška za prijevoznike koji su najviše pogođeni donošenjem pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih županijskih cesta i graničnih prijelaza. Na sastanku su uz predsjednika HOK-a i ministra prisustvovali pomoćnik ministra Mario Madunić, pomoćnik ministra Alen Gospočić, savjetnik ministra Branimir Jerneić, potpredsjednik Ceha prijevoznika HOK-a Boris Kos, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj te predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec i potpredsjednik Vladimir Jurčec sa suradnicima.

Pravilnik je donesen kako bi se smanjio pritisak na pojedine granične prijelaze i prekomjerno korištenje županijskih cesta, najviše od strane inozemnih prijevoznika u tranzitu. Postojeći proračuni ne ostavljaju dovoljno mogućnosti županijama da održavaju pojedine pravce koji se prekomjerno koriste u teretnom transportu, te je jedan od ciljeva koji se pravilnikom želi postići je preusmjeravanje teretnog prijevoza na autoceste. Hrvatska obrtnička komora izrazila je nezadovoljstvo pojedinim odredbama pravilnika, a najviše zatvaranjem međunarodnog graničnog prijelaza Mursko Središće, čije zatvaranje najznačajnije otežava prijevoz obrtnicima sa središtem u Međimurskoj županiji. Razumijevajući probleme za prijevoznike koji su nastale ovom odlukom, Ministar Butković složio se s prijedlogom da se granični prijelaz Mursko Središće imenuje međudržavnim prijelazom između Slovenije i Hrvatske, čime bi se ipak olakšao transport prijevoznicima  s ovog područja. Dodatnim odlukama nastojat će se sav transportni prijevoz u tranzitu preusmjeriti na autoceste, kako bi se, što je više moguće, rasteretilo županijske ceste teretnog prometa. Također, prijevoznicima će se omogućiti dodatnih 10% popusta na ENC uređaje koje koriste na autocestama.

Ovu priliku, predsjednik HOK-a iskoristio je kako bi Ministra Butkovića podsjetio na pravilnike koji također čekaju na izmjenu, a omogućit će lakše poslovanje obrtnicima i poduzetnicima. Između ostalog, radi se o isticanju OIB-a na vozilu, propisivanja minimalne, odnosno maksimalne cijene osposobljavanja vozača, kao i propisanoj obvezi ispitivanja tahografa. Ministar Butković je najavio kako će se usvojiti sve nužne izmjene pravilnika koje je predložio HOK.

Zaključno, predsjednik HOK-a je dogovorio sudjelovanje ministra Olega Butkovića na Susretu prijevoznika u sklopu kojega bi se ministar kratko obratio okupljenima, a predstavnik ministarstva bi u tematskom izlaganju najavio nadolazeće izmjene zakonske regulative u okviru tzv. ''paketa mobilnosti''. Također, dogovorena je suradnja ovih dviju institucija na zajedničkom ustrajanju kod promjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama kako bi se odgovornost kod pretovara ravnomjerno raspodijelila na sve sudionike u lancu prijevoza (naručitelja, utovaritelja i prijevoznika.)

Ažurirano Četvrtak, 07 Ožujak 2019 08:05
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

E-mail Ispis PDF

U razdoblju od 7. ožujka do 13. ožujka 2019. godine ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 46.90 - Nespecijalizirana trgovina na veliko,

- I 56.30 - Djelatnosti pripreme i usluživanja pića i

- S 96.01 - Pranje i kemijsko čišćenje tekstila i krznenih proizvoda.

 

 

Prijavite se na 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora (HOK) organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova Hrvatske obrtničke komore na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2019., koji će se održati od 11. do 17. svibnja 2019. godine.

Radi se o najvažnijem i najvećem sajmu u Republici Srbiji, koji brojem izlagača, posjetitelja i sajamskom ponudom pruža mogućnosti hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima za kvalitetnu prezentaciju proizvoda i usluga.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu  objedinjuje izložbe sljedećih djelatnosti: izradu alata, obradu metala i proizvodnju proizvoda od metala, strojogradnju, hidrauliku i pneumatiku, poljoprivrede proizvode, ambalažu za poljoprivrednu, prehrambenu i kemijsku industriju, preradu plastičnih masa i izradu proizvoda od plastike, elektroniku i energetiku, proizvode gumarske industrije, poljoprivrednu mehanizaciju i rezervne dijelove, šumarstvo, navodnjavanje, odvodnju, građevinarstvo, strojeve i opremu za obradu metala, obradu drva, obnovljive izvore energiju i ostalo.

Ažurirano Četvrtak, 07 Ožujak 2019 07:44 Više...
 

11. Susret Prijevoznika HOK-a

E-mail Ispis PDF

Pozivamo vas na 11. Susret prijevoznika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati 28. i 29. ožujka 2019. godine u Šibeniku, u hotelu Solaris.

Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore značajna je manifestacija koja svake godine okuplja prijevoznike – obrtnike, ali i trgovačka društva te sve ostale dionike u obavljanju prjevozničkih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to jedan od rijetkih događaja na kojem obrtnici - prijevoznici imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva i što je još važnije, komentirati probleme s predstavnicima relevantnih institucija.

Na Susretu očekujemo izlaganje tema vezanih uz prijevoz robe u cestovnom prometu, prijevoz putnika u cestovnom prometu (autobusi), autotaksi prijevoz i male turističke brodare. Koncepcija samog susreta pruža priliku svim sudionicima da saznaju nove informacije bitne za struku, ali i mogućnost da iznesu najznačajnije probleme te da ponude svoje viđenje rješenja.

Temeljem dobrih iskustava s već održanih stručnih susreta, namjera nam je i ove godine organizirati raspravu s bitnim sudionicima iz prijevozničke djelatnosti, ali i s predstavnicima izvršne vlasti, kako bi se odvojilo dovoljno vremena za primjerenu raspravu i donošenje prijedloga rješenja i zaključaka o ključnim problemima, prilikama i smjeru razvoja ove djelatnosti.

Ažurirano Srijeda, 06 Ožujak 2019 13:32 Više...
 


Stranica 3 od 341

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27