OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Uspjeh hrvatskih predstavnika na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu

E-mail Ispis PDF

Hrvatski predstavnici su i ove godine ostvarili iznimne rezultate na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara OMC World Championship, održanom u Parizu. Natjecatelji koji su na Otvorenom prvenstvu frizera i kozmetičara koje je Hrvatska obrtnička komora organizirala u travnju u Zagrebu, ostvarili odlične rezultate svoja su znanja i vještine potvrdili i pred međunarodnim žirijem i brojnom publikom.

Ivica Zanetti predsjednik ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore izrazio je zadovoljstvo i ponos još jednim uspješnim predstavljanjem hrvatskih natjecatelja, kojih je ove godine bilo 13. Devet žena i četvorica muškaraca, svi iznimni talenti u struci frizera i kozmetičara, natjecali su se s kolegama iz ukupno 54 zemlje i svi zaslužuju čestitku za svoj trud i prikazane radove. Zadovoljstvo je tim veće jer iz godine u godinu natjecanju se priključuju novi, mladi talentirani ljudi kojima sigurno predstoji uspješna budućnost u struci.

Jedna od takvih je i mlada obrtnica iz Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, članica Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, Valentina Kučiš u kategoriji Ladies Free Nails Painting Box (1st Test/HM), koja dijeli osvojeno 6. mjesto s još jednom natjecateljicom u konkurenciji od ukupno 12 natjecatelja. Ostali natjecatelji ove kategorije bili su predstavnici iz raznih zemalja Rusije, Kine Tajlanda Ukrine..

Valentina Kučiš mlada je vlasnica salona za uljepšavanje  od 2015. godine iz mjesta Druškovec Humski, a specijalnost su joj ukrašavanje i njega noktiju. U  kratkom roku svog aktivnog rada, sudjelovala je na mnogim značajnim međunarodnim i državnim natjecanjima gdje je postigla rezultate na zavidnoj razini.  Na međunarodnom natjecanju za najboljeg Nail art dizajnera 2017. g. osvojila je 2. mjesto, zatim na Cosmetic News- međunarodni sajam kozmetike i wellnesa održan u Opatiji osvojila  je 1. mjesto. Kao najznačajnije natjecanje ističe Otvoreno prvenstvo frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore gdje je osvojila 1. mjesto, te joj se samim time ostvarila mogućnost sudjelovanja na ovom izuzetno važnom svjetskom prvenstvu u Parizu.  Mlada obrtnica je istaknula izrazito veliko zadovoljstvo svojim radom, ali i prilikom da upozna kolege iz brojnih zemalja te promatrajući njihovu tehniku rada puno i nauči. Želja joj je i u budućnosti odlaziti na natjecanja i razvijati se u svojoj struci.

Popis svih hrvatskih natjecatelja i njihove rezultate možete pogledati u prilogu.

Svjetsko prvenstvo frizera i kozmetičara - rezultati.docx 13,00 kB

Ažurirano Utorak, 03 Listopad 2017 08:02
 

Rokovi majstorskih ispita u OKKZŽ za 2018. godinu

E-mail Ispis PDF

U Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije majstorski ispiti se provode  u četiri roka - veljača, svibanj, rujan i prosinac.

Za rok u veljači 2018. godine zadnji dan prijave je 8.12. 2017.

Za rok u svibnju 2018. g. zadnji dan prijave je 17.2. 2018.

Za rok u rujnu 2018. g. zadnji dan prijave je 20.7. 2018.

Za rok u prosincu 2018. g. zadnji dan prijave je 28.9. 2018.

Opširniji kalendar majstorskih ispita je u privitku.

Ažurirano Petak, 29 Rujan 2017 13:02
 

"Chtef" Zagorski chef - javni poziv za podnošenje prijava

E-mail Ispis PDF

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije skrećemo pažnju obrtnicima vlasnicima restorana na Javni poziv  Krapinsko-zagorske županije za podnošenje prijava kuhara i kuharica za sudjelovanje u manifestaciji „Chtef“  Zagorski chef Krapinsko-zagorske županije te da svoje prijave dostave najkasnije do 10. listopada 2017. godine.

REPUBLIKA HRVATSKA
KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA
Ž U P A N

KLASA: 380-01/17-01/01
URBROJ: 2140/01-02-17-1
Krapina, 13. rujna 2017.

Temeljem članka 32. Statuta Krapinsko-zagorske županije («Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije» broj 13/01., 5/06., 14/09., 11/13. i 26/13. – pročišćeni tekst) župan Krapinsko – zagorske županije objavljuje

J A V N I   P O Z I V
za podnošenje prijava za sudjelovanje u manifestaciji
„Chtef“  Zagorski chef Krapinsko-zagorske županije

S osobitim zadovoljstvom Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje sedme  po redu manifestacije pod nazivom „Chtef“ Zagorski chef, 24. listopada 2017. godine u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama,  manifestacije kojoj je cilj promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja.

Kao i prošlih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje zagorskih  chefova. Da bismo od svih dobrih zagorskih kuharica i  kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučili smo napraviti svojevrsnu predselekciju.

ema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je meso zagorskog purana, zagorski mlinci i orasi.

Predselekcija će se vršiti na sljedeći način:

Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi  spravljali  od zadanih namirnica: puran, mlinci i orasi. Povjerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero kuhara, na temelju Vaše inovativnosti i  tradicionalno-moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu odnosno konceptu jela koji je obavezan dio Vaše prijave.

Svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na neviđeno (dakako da to nije moguće dok se jelo ne pripremi i kuša) već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja  Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 10. listopada 2017. godine na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Dodatne informacije možete dobiti na br. telefona  091 329 2120 i e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana iz kojeg dolaziterecept i opis odnosno koncept jela na navedenu temu.

Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti jer naš zajednički cilj je čuvati ono najbolje od tradicije i  promovirati modernu autentičnu kuhinju koju Zagorje može ponuditi i najzahtjevnijem gostu.

Veselimo se vašim idejama.

Ažurirano Utorak, 26 Rujan 2017 13:45
 

Poziv Zagorske razvojne agencije d.o.o. na besplatne edukacije

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju članstvu kako Zagorska razvojna agencija d.o.o. za promicanje regionalnog razvoja organizira skupinu edukativnih radionica u svrhu poboljšanja konkurentnosti poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika, te  poziva na sudjelovanje na istima.

Edukativne radionice namijenjene su svima zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima te ostalim zainteresiranim skupinama koji se žele informirati o financijskim instrumentima i/ili prijaviti na trenutno otvorene i nadolazeće natječaje.

Termini održavanja edukativnih radionica:

NAZIV EDUKACIJE

DATUM ODRŽAVANJA

TERMIN

LOKACIJA

Što je potrebno znati prije nego postanem poduzetnik

27.09.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

Poslovno planiranje za poduzetnike i poljoprivrednike

05.10.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

3-dnevni trening iz e-Poslovanja, Internet marketinga, društvenih mreža, analitike, razvoja sadržaja i web stranice

11.-13.10.2017.

15-20 sati

Energetski centar Bračak

Program ruralnog razvoja/raspoložive mjere i financijski instrumenti

18.10.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

Pregled financijskih instrumenata i potpora za poduzetnike

25.10.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

Osnove marketinga za poduzetnike i poljoprivrednike

08.11.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

2-dnevni seminar Trade marketing i distribucija proizvoda

13.-14.11.2017.

15-20 sati

Energetski centar Bračak

Upravljanje projektnim ciklusom za poduzetnike

22.11.2017.

17-20 sati

Energetski centar Bračak

U sklopu višednevnih edukacija i radionica na temu e-poslovanja poduzetnicima će se dodijeljivati potpore male vrijednosti s ciljem poboljšanja poslovne konkurentnosti poduzetnika kroz unapređenje znanja i vještina poduzetnika u sferi e-poslovanja i korištenja IT tenologija. Više informacija nalazi se u Javnom pozivu.

Zainteresirani poduzetnici će za prijavu na sudjelovanje u višednevnim seminarima poslati ispunjenu prijavnicuobrazac izjave o korištenim potporama putem e-maila na adresu  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, no zbog ograničenog broja mjesta, molimo Vas da svoje sudjelovanje na jednodnevnim radionicama potvrdite putem on-line prijave ili elektroničke adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Poziv - Poslovni uzlet općine Zlatar Bistrica

E-mail Ispis PDF

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije skrećemo pažnju članstvu kako Poslovni dnevnik četvrtu sezonu zaredom nastavlja s besplatnim i korisnim programima za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve one koji kontinuirano usavršavaju svoja poslovna znanja i vještine.

Upravo je malo i srednje poduzetništvo posljednjih godina u Hrvatskoj postalo iznimno bitan segment gospodarstva koji s preko 50% pridonosi u kreiranju bruto domaćeg proizvoda. Važnost tog segmenta gospodarstva prepoznao je Poslovni dnevniku suradnji s gradovima, županijama i općinama diljem Hrvatske koji zajedničkim snagama preko besplatnih edukacija i radionica nastoje potaknuti poduzetnike na kreativno razmišljanje i time povećati njihovu konkurentnost na tržištu.

Svi poduzetnici i građani zainteresirani za besplatne poslovne edukacije pozvani su na Poslovni uzlet općine Zlatar Bistrica koji će se održati 19. listopada 2017. godine u Domu Kulture Zlatar Bistrica (Zagorska 3) s početkom u 10 sati.

Manifestaciju će otvoriti gospodin Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, gospodin Žarko Miholić, načelnik općine Zlatar Bistrica te gospodin Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije. Nakon otvorenja i pozdravnih govora slijedi jednosatna panel diskusija koja će dati odgovore na pitanje Kako razvijati malo i srednje poduzetništvo u Zlatar Bistrici?

Glavni dio programa je trosatna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?". Radionicu će voditi gospođa Kristina Androlić, ekspertica za javnu nabavu te voditeljica za pripremu i provedbu EU projekata, iz društva "Androlić konzalting".

Putem interaktivne radionice polaznici će imati priliku naučiti osnove i pravila EU fondova. Također, svi sudionici će imati priliku naučiti kako uspješno poslovati izvan ureda uz pomoć Cloud usluga, a edukaciju će održati Krešimir Jusup iz HT-a.

Poslovni uzlet ulazi u četvrtu godinu postojanja, stoga se pozivaju svi poduzetnici, vlasnici OPG-ova, obrtnici i drugi zainteresirani građani da i ove godine budu dio besplatnih edukacija koje se nastavljaju održavati diljem Hrvatske s ciljem poticanja gospodarskog razvoja te promocije i motiviranja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva.

Edukacije su besplatne, no broj mjesta je ograničen stoga svoje mjesto osigurajte na linku za prijavu, broj telefona 01/6326-030 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

U sljedećem prilogu se nalazi Pozivnica i Program poslovnog uzleta.

1. Pozivnica

2. Program poslovnog uzleta

 


Stranica 3 od 279

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52