OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Čestitka OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Uskrs je blagdan optimizma i pobjede života,
a ove godine ga dočekujemo u vremenu
punom izazova i kušnje.

U takvom ozračju Vama i Vašim najbližima
Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije želi  
sretan i blagoslovljen Uskrs,
uz obilje sreće, zajedništva,
zadovoljstva i zdravlja.


Ažurirano Petak, 10 Travanj 2020 13:41
 

Od 09.04.32020. bez propusnice unutar područja pojedinih susjednih JLS-ova

E-mail Ispis PDF

Na nekim područjima Krapinsko – zagorske županije uveden je liberalniji sustav propusnica, koji omogućava kretanje bez propusnice između POJEDINIH općina i gradova koji su prostorno povezani u jedinstvenu cjelinu

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 8. travnja 2020. godine (Odluka u privitku priopćenja),  pojedini gradovi i općine s područja Krapinsko - zagorske županije potpisali su Sporazume o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite, kojim se omogućava nesmetano kretanje bez propusnice između općina i gradova koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu. Sa današnjim danom, na snazi je i Sporazum za područje Grada Donja Stubica te općina Gornja Stubica i Stubičke Toplice.

Dosad su dostavljeni sljedeći Sporazumi (koji se nalaze u privitku priopćenja):

KRAPINA - Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

KLANJEC Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Grada Klanjca i općina Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela.

DONJA STUBICA - Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području grada Donja Stubica i općina Gornja Stubica i Stubičke Toplice.

ZLATAR - Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području Grada Zlatara i Općine Mače, Lobor, Mihovljan, Novi Golubovec, Zlatar Bistrica, Konjščina, Hrašćina, Budinšćina. VAŽNO! Sporazum ne obuhvaća područje Općine Novi Golubovec, Lobor i područje Općine Budinščina.

ZABOK - Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Grada Zaboka i općina Veliko Trgovišće, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Bedekovčina VAŽNO! Sporazum ne obuhvaća područje Općine Veliko Trgovišće i područje Općine Krapinske Toplice.

Na područjima JLS-ova koji su potpisali Sporazum, mjera je na snazi od jučer.

STOŽER CIIVLNE ZAŠTITE KZŽ

Odluka i navedeni Sporazumi su dostupni na web stranici Krapinsko-zagorske županije : www.kzz.hr

Ažurirano Petak, 10 Travanj 2020 11:33
 

Prihvaćeni su prijedlozi HOK-a o dopuni Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona - vlasnicima obr

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora predložila je dopune novih mjera pomoći gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa, a koje je Ministarstvo financija prihvatilo i uvrstilo u Pravilnik o provedbi Općeg poreznog zakona.

Prihvaćenim dopunama omogućeno je i vlasnicima obrta, korisnicima mjere za očuvanje radnih mjesta Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, otpis obveze plaćanja dijela doprinosa do iznosa sufinancirane neto plaće. Na temelju podataka razmijenjenih s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Porezna uprava će po službenoj dužnosti umanjiti obvezu na porezno-knjigovodstvenoj kartici poreznog obveznika.

Hrvatska obrtnička komora pripremila je i izračun (posebno za obrtnike dohodaše, a posebno za obrtnike paušaliste), a više o tome pročitajte ovdje.

Za računovođe je Hrvatska obrtnička komora također  izborila produljenje roka predaje godišnjih financijskih izvještaja za 2019. godinu koje uključuje i produljenje roka predaje obrasca Prijave poreza na dobit te pripadajućih priloga do 30. lipnja 2020. godine. Obrtnicima dobitašima time se i rok za plaćanja poreza na dobit po završnom obračunu produljio na 31. srpnja 2020. godine.

Zahtjev Hrvatske obrtničke komore moguće je pogledati ovdje.

 

Odlukom o privremenoj obustavi plaćanja pristojbe HRT pozitivno odgovorio na traženje HOK-a

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora 27. ožujka 2020. zatražila je od Hrvatske radiotelevizije oslobođenje od plaćanja pristojbe obrtnicima zbog obustave rada proizašle iz odluke Stožera civilne zaštite RH. Zbog činjenice da obrtnici nisu u mogućnosti koristiti usluge HRT-a, zatraženo je da u periodu trajanja zabrane rada ne plaćaju pristojbu.

Hrvatska radiotelevizija donijela je Odluku kojom se određuje privremena odjava prijemnika odnosno obveza plaćanja mjesečne pristojbe pravnim osobama i ostalim subjektima kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine obustavljen rad. 
Također, Odlukom se određuje i privremena odjava prijemnika odnosno obveza plaćanja mjesečne pristojbe za kućanstva u Zagrebu i okolici kojima je utvrđena nemogućnost stanovanja uslijed potresa.
Odluku i detalje iste možete pogledati OVDJE.

 

Uputom pojašenjeno izdavanje e-Propusnica Stožera civilne zaštite

E-mail Ispis PDF

Radi ujednačavanja postupanja svih stožera civilne zaštite izdane su upute za postupanje u karakterističnim situacijama u vezi s izdavanjem propusnica.

U nastavku prenosimo dio koji se odnosi na obrtnike:

• Za E-propusnice za sezonske radnike (na ugovor o djelu, markice ili sl.) pravne osobe i obrtnici kojima je takav rad neophodan zahtjeve mogu podnijeti nadležnom stožeru civilne zaštite prema sjedištu pravne osobe ili obrta  na isti način kao i za radnike temeljem ugovora o djelu.

• E-propusnice vlasnicima trgovačkih društava i obrta koji nisu zaposleni u svojim trgovačkih društvima ili obrtima, ako postoji opravdan razlog, izdavat će se prijavom na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

• Za izdavanje e-Propusnica su nadležni stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili stalnog boravka osobe koja traži e-Propusnicu, osim u slučaju kada poslodavac traži e-Propusnice za radnike temeljem ugovora o djelu ili Student servisa kada e-Propusnice izdaje stožer civilne zaštite prema sjedištu trgovačkog društva/obrta. Također, za putovanja na otoke e-Propusnicu izdaje stožer civilne zaštite prema mjestu na otoku za koje se traži, uz suglasnost županijskog stožera civilne zaštite.

Cjelovite upute dostupne su na linku.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 395

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9