OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Održana je 20. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije

E-mail Ispis PDF

KRAPINA – Dana 02. ožujka 2021. godine održana je 20. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) u prostorijama Komore. Na sjednici su članovi Upravnog odbora OKKZŽ verificirali zapisnike sa 17. , 18. izvanredne i 19. izvanredne sjednice te su  upoznati s aktivnostima OKKZŽ od prethodne 17. sjednice.

Nastavno, na sjednici su prihvaćeni: nacrt prijedloga Izviješća o radu OKKZŽ za 2020. godinu,  nacrt prijedloga Godišnje financijsko izvješće i bilješke OKKZŽ za 2020. godinu, te je pritom primljena na znanje informacija o Upitniku o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2020. godinu prema Zakonu o računovodstvu neprofitnih organizacija.

Članovi Upravnog odbora su na sjednici razmatrali i slijedeće točke Dnevnog reda: -Odluke HOK-a: a) visina naknade za izdavanja dozvola (licencija) za izvođenje naukovanja i visini naknade za članove komisije za izdavanje dozvola (licencija) za naukovanje,  b) raspodjela sredstava za provedbu ispita kojima se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju, c) cijena duplikata Uvjerenja o položenom ispitu kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju,  d) Rješenje o osnivanju Ispitne komisije za provedbu ispita kojima se dokazuje znanje o poučavanju učenika na naukovanje, -Uputa o primjeni Odluke o obveznom komorskom doprinosu za jedinstveni sustav organiziranosti obrta NN146/2020., -Razrješenje i imenovanje predstavnika UO Bedekovčina Ceha prijevoznika OKKZŽ novog saziva, -Prijedlog za imenovanje Upravnom odboru HOK-a članova Komisije za licenciranje OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. -Ostale informacije i prijedlozi: Prijedlog održavanja 9. sjednice Skupštine OKKZŽ. Članovi Upravnog odbora OKKZŽ upoznati su sa:  1. Pravilnikom o programu ispita kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju, 2. Pravilnikom o načinu i postupku provedbe ispita kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na  naukovanju, 3. Pravilnikom o postupku i načinu izdavanja dozvola (licencija) za izvođenje naukovanja, 4. Pravilnikom o minimalnim uvjetima za ugovore o naukovanju i 4. Odlukama o programu stjecanja osnovnog znanja o poučavanju učenika za mentore u gospodarstvu.

Nastavno navedenim Pravilnicima i Odlukama, savjetnica za obrazovanje OKKZŽ istaknula je kako osobe koje u skladu sa Zakonom o obrtu udovoljavaju uvjetima da postanu mentori, a nemaju položen majstorski ispit, u svrhu ishođenja dozvole (licencije) za provedbu naukovanja trebaju položiti ispit kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju, te kako će te ispite provoditi i OKKZŽ u ljetnom 15.2.-31.03.2021., jesenskom 15.9.-30.06.2021. i zimskom roku 01.11.-15.12.2021.godine.

Nakon kraćeg obrazloženja predsjednika UO Stubice, Nenada Kučiša, članovi Upravnog odbora OKKZŽ prihvatili su Zaključak sa 10. sjednice Upravnog odbora Udruženja obrtnika Stubica, temeljem kojega će se uputiti prijedlog HOK-u u svezi potrebe uvrštavanja svih obrtničkih zanimanja u Projekt resornog Ministarstva pod nazivom „Naukovanje za obrtnička zanimanja“. Pritom se posebno želi istaknuti potreba za uvrštavanje kao iznimka u predmetni natječaj zanimanje KERAMIČAR-OBLAGAČ, budući je potreba za istim na tržištu rada ogromna a broj upisa minimalan. Uvrštavanje ovog zanimanja “keramičar-oblagač“ koje nije u sustavu vezanih obrta po JMO-u, u predmetni Natječaj, pretpostavljamo da bi rezultiralo značajno većim upisom broja učenika te bi isto predstavljalo dobar motiv poslodavcima.

Nastavno navedenom, savjetnica za obrazovanje je istaknula pokretanje inicijative OKKZŽ prema Krapinsko-zagorskoj županiji, kojom bi se razriješila problematike obrtništva i poduzetništva naše županije vezane za nemogućnost aplikacije na predmetni Javni poziv resornog Ministarstva „Naukovanje za obrtnička zanimanja“, s osnovnim ciljem da sve SŠ KZŽ obrtnička zanimanja upisuju po Jedinstvenom modelu obrazovanja.

Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško zaključio je sjednicu Upravnog odbora, konstatacijom kako se OKKZŽ sa pripadajućim Udruženjima obrtnika u Humanitarnu akcija Hrvatske obrtničke komore " Obrtnici za stradale od potresa " uključila sa značajnim ukupno uplaćenim iznosom od 50.580,00 kuna.

Ažurirano Srijeda, 03 Ožujak 2021 13:46
 

ZAMP-ove mjere solidarnih pogodnosti za poslovne korisnike

E-mail Ispis PDF

HDS ZAMP donio je Odluku o primjeni novih mjera solidarnih pogodnosti – COVID popusta za razdoblje od siječnja do lipnja 2021. godine.

Covid popusti i druge pogodnosti se primjenjuju u razdoblju od 1.1. do 30.6.2021.:

 • za korisnike ugostiteljskih, smještajnih i drugih poslovnih objekata sa paušalnom mjesečnom cijenom kojima je u razdoblju od početka primjene epidemioloških mjera (od 15.3.2020.) do 30.6.2021. odlukom Stožera civilne zaštite RH i Vlade RH bio zabranjen rad
 • za korisnike ugostiteljskih objekata, plesnih škola, fitnes centara, sportskih prostora i sl. sa paušalnom mjesečnom cijenom kojima je zabranjen rad u razdoblju od 21.11.2020 do 31.1.2021.
 • za korisnike trgovinskih i drugih poslovnih prostora kao što su npr. frizerski saloni, wellness i sl. sa paušalnom mjesečnom cijenom kojima nije zabranjen rad u razdoblju od 21.11.2020. do 31.1.2021.
 • za korisnike smještajnih objekata (Hoteli, apartmani, sobe za iznajmljivanje i slično) produljuju se rokovi sporazumno ugovoreni u VIII. Aneksu Ugovora zaključenog između udruženja korisnika UPUHH-a i HDS-a sa primjenom u 2021. godini
 • za organizatore koncerata i priredbi
 • za umjetnike izvođače koji kupuju DJ licencu

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Ažurirano Srijeda, 03 Ožujak 2021 11:32
 

Safe stay in Croatia - nacionalna oznaka sigurnosti

E-mail Ispis PDF

Safe stay in Croatia nacionalna je oznaka sigurnosti koja se besplatno dodjeljuje dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, a koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Poštivanje mjera uključenih u protokole nadzire se kroz sustav Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruga u turizmu te  samih korisnika usluga u turizmu kojima je omogućeno uputiti prijavu i/ili komentar na mrežnoj stranici www.safestayincroatia.hr u rubrici pod nazivom „Dojmovi“.

Attachments:
Download this file (Protokol - Safe stay in Croatia.pdf)Protokol - Safe stay in Croatia.pdf[ ]50 Kb
Ažurirano Srijeda, 03 Ožujak 2021 09:41
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

E-mail Ispis PDF

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini. Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene Koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja. Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz  svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Ažurirano Srijeda, 03 Ožujak 2021 08:24
 

Preporuke HZJZ-a od 1. ožujka

E-mail Ispis PDF

Nastavno na nove mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite RH, a koje su stupile na snagu s danom 1. ožujka 2021. godine, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je sljedeće preporuke i upute za sprječavanje i suzbijanje širenja bolesti COVID – 19:

1. Upute za ugostiteljske objekte i obiteljska poljoprivredna gospodarstva

2. Preporuku za treninge i športsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim športskim objektima

Preporuke se nalaze niže u prilozima.

Ažurirano Srijeda, 03 Ožujak 2021 08:24
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 438

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5