OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

30.07.2020. Prezentacija SMART SERVISCE

E-mail Ispis PDF

Krapina, 30. srpnja 2020. - Hrvatska obrtnička komora prepoznala je potrebe svojih članova te je u suradnji s partnerom izradila aplikaciju namijenjenu ugostiteljima. Svrha ovog projekta je dati podršku poslovanju ugostitelja u novonastalim izazovnim okolnostima zbog koronavirusa, ali i osigurati alat koji je dio digitalne ere u kojoj se nalazimo. Svi ugostitelji, članovi Hrvatske obrtničke komore, imaju mogućnost korištenja aplikacije u besplatnom probnom periodu.

Ova platforma u lipnju je predstavljena javnosti i korisnicima, a danas je prezentirana pred  ugostiteljima Krapinsko-zagorske županije u restoranu „ZLATNI LAMPAŠ“ u Zlataru.

Smart Service višejezični je servis koji omogućava gostu da uz pomoć smartphone-a na jednostavan način pregleda ponudu ugostiteljskog objekta te naruči hranu i piće za svoj stol. Bez preuzimanja i instaliranja aplikacije, bez ostavljanja podataka, već samo koristeći QR kod koji se nalazi na stolu, svaki gost brzo i jednostavno dolazi do željene ugostiteljske usluge. Osim što se smanjuje vrijeme čekanja narudžbe za gosta i ostvaruje efikasnija usluga, osoblju objekta omogućava se pregledna statistika u realnom vremenu. Svaki ugostiteljski objekt aplikaciju može prilagoditi svojoj ponudi bez dodatnih ulaganja.

Dinamična vremena u kojima živimo, zahtijevaju stalnu prilagodbu i unaprjeđenje poslovanja svake djelatnosti, stoga je Hrvatska obrtnička komora inicirala razvoj pametne aplikacije koja unapređuje poslovanje svojih članova ugostitelja.

Ažurirano Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2020 09:38
 

Obrtnici, uključite se u projekt „Hrvatska turistička kartica“

E-mail Ispis PDF

Odlukama o uvođenju Mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj, Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma uveli su Hrvatsku turističku karticu kao gospodarsku mjeru za poticanje domaćih turističkih kretanja i potrošnje u hrvatskom ugostiteljstvu i turizmu.

U mjeru su uključene i poslovne banke, koje su se javile na Javni poziv Ministarstva turizma, a prva koja je spremna za izdavanje kartica od početka srpnja je Hrvatska poštanska banka, dok će se ostale priključiti u skladu sa svojim mogućnostima i poslovnim odlukama.

Na web stranici svi zainteresirani obrtnici odnosno pružatelji ugostiteljskih i turističkih usluga mogu besplatno oglašavati i dodatne popuste https://www.hrvatskaturistickakartica.hr/ , osigurati bolju vidljivost i promidžbu objekta i/ili usluga i na taj način sudjelovati u poticanju domaćeg turizma.

Hrvatska turistička kartica platni je instrument kojim se potiče potrošnja u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj, a kojom se omogućuje i zaposlenicima pristupačniji odmor kroz povećanje primitaka po osnovi rada i isplatu naknade za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru radnika. Ta je naknada predviđena u iznosu do 2.500,00 kuna godišnje, kao neoporeziv primitak na koji se ne plaća porez na dohodak.

Plaćanja Hrvatskom turističkom karticom mogu se obavljati putem POS aparata za slijedeće usluge i to prema slijedećim skupinama djelatnosti iz Nacionalne klasifikacije djelatnosti:
- 55 Smještaj
- 56 Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića
- 77.34 Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava
- 79.1 Djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatora) na području Republike Hrvatske

Više informacija o Hrvatskoj turističkoj kartici, možete pronaći stranicama Ministarstva turizma https://mint.gov.hr/, dok je za dodatne upite otvorena i e-mail adresa  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Obavezno nošenje maski za lice za djelatnike OKKZŽ i stranke koje primaju

E-mail Ispis PDF

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 15.07.2020. godine Odluku o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanje epidemije bolesti COVID-19.

Ona se odnosi na obavezno nošenje maski u trgovačkim društvima, ustanovama i institucijama pri radu sa strankama, a isto važi i za zaposlenike u uslužnim djelatnostima u kojima se dolazi u bliski kontakt s klijentima.

Sukladno donesenoj Odluci zaposlenici OKKZŽ će pri radu sa strankama koristiti masku za lice ili medicinsku masku, a isto je obavezno i za stranke.

Odluku o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanje epidemije bolesti COVID-19 u cijelosti možete pročitati OVDJE, kao i ODLUKU na koju se ista odnosi.

Ova Odluka se primjenjuje od 16. srpnja 2020. godine.

 

OKKZŽ partner u Projektu Srednje škole Zabok

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije partner je u projektu SŠ Zabok pod nazivom "REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU ZABOK " Ovom transformacijom u Centar kompetentnosti Srednja škola Zabok će moći osigurati bolje uvjete obrazovanja kadrova u turizmu i ugostiteljstvu. Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije ističe osobito zadovoljstvo ovim partnerstvom, temeljem kojeg će se omogućiti ciljana usavršavanja i edukacije kako samih obrtnika koji se bave turističkom I ugostiteljskom djelatnošću tako i njihovih djelatnika. Detaljnije informacije o Projektu dostupne su u prilogu.

Attachments:
Download this file (ReCeZa.pdf)ReCeZa.pdf[ ]226 Kb
Ažurirano Utorak, 14 Srpanj 2020 12:19
 

HZZ donosi potpore za očuvanje radnih mjesta u kriznim djelatnostima pogođenim Koronavirusom

E-mail Ispis PDF

Cilj mjere ove mjere očuvanje je radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane Koronavirusom (COVID -19) narušena gospodarska aktivnost.

Ciljane skupine poslodavaca:

1. Poslodavci iz sektora:

Prijevoz i skladištenje – prvenstveno prijevoz putnika i to kopnom

Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića

Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti –putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske usluge te djelatnosti povezane s njima

Umjetnost, zabava i rekreacija samo kreativne, umjetničke i zabavne djelatnosti, zabavne i rekreacijske djelatnosti i proizvodnja i prikazivanje filmova i video filmova, djelatnosti snimanja zvučnih zapisa i izdavanja glazbenih zapisa te distribucija istih

Organizatori kulturnih, poslovnih i sportskih događanja, organizatori sajmova i vjenčanja, te prateće djelatnosti poput tvrtki za najam opreme, audio i video snimanje, prodaju ulaznica, najam dvorana te ostale tvrtke koje većinu svojih prihoda ostvaruju od događanja i javnih okupljanja

Prihvatljivi poslodavci: trgovačka društva, obrti, OPG i fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost i koji su osigurani po toj osnovi.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 413

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23