OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Obavijest obveznicima fiskalizacije - novi poslužiteljski certifikat dostupan za preuzimanje

E-mail Ispis PDF

Obavještavamo obveznike fiskalizacije sukladno zakonskoj regulativi EU da 07. lipnja 2018. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije.

Novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 07. lipnja 2018. godine u 5:00 sati implementirati na strani sustava Porezne uprave, napominjemo da do 07. lipnja 2018. godine vrijedi postojeći poslužiteljski certifikat.

Obveznici  javni ključ novog certifikata mogu preuzeti i prije njegove zamjene, od 21. svibnja 2018. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/), a može se preuzeti i na web stranici Porezne uprave ovdje.

Kriteriji pretrage kroz FINA tražilicu su:

- Vrsta certifikata: Certifikati za autentikaciju mrežnih stranica

- Certifikacijsko tijelo: FINA RDC 2015 CA

- Naziv aplikacije ili sustava: cis.porezna-uprava.hr

- Naziv poslovnog subjekta: Ministarstvo financija*

- popuniti kriterije CAPTCHA-e za potvrdu da pretragu ne radi robot

Nakon toga je potrebno odabrati opciju 'Traži'.

Preporučamo obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju kojeg koriste i/ili svojoj IT podršci jer u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave će im biti upitna fiskalizacija računa.

Novi produkcijski certifikat će imati dulji serijski broj, a trebat će kod implementacije pripaziti i na različit DN od postojećeg u slučaju da korisnički sustav ovisi o tom podatku certifikata.

Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršena je obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr  gdje se nadolazeća promjena može testirati.

Ažurirano Utorak, 22 Svibanj 2018 13:16
 

OKKZŽ NAJAVLJUJE II. HODOČAŠĆE OBRTNIKA KZŽ

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije najavljuje dana 27. svibnja 2018. godine, održavanje

II Hodočašća obrtnika Krapinsko-zagorske županije, Majci Božjoj Gorskoj u Loboru!

Program:

10,00 Križni put na Kalvariji (od Zazidja do Svetišta)

11,00 HODOČASNIČKA SVETA MISA

12,30 ZAJEDNIČKI RUČAK UZ DRUŽENJE I MUZIKU

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 08:40
 

Primjena Opće uredbe o zaštiti podataka uskoro stupa na snagu

E-mail Ispis PDF

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore aktivno radi na jednostavnijoj primjeni GDPR-a u računovodstvu

Kao što je većini već poznato, Opća uredba o zaštiti osobnih podataka primjenjuje se od 25. svibnja ove godine. U organizaciji Hrvatske obrtničke komore održan je niz seminara i edukacija na tu temu.

Ovim putem želimo izvijestiti svoje članove i članice da Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore radi na dokumentu, koji će računovođama olakšati postupanje i usklađivanje s GDPR-om.

O izradi i donošenju konačne verzije dokumenta računovođe i računovodstveni servisi bit će pravodobno obaviješteni putem kanala Hrvatske obrtničke komore.

 

Otvoreni javni poziv za Program "Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta"

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Javni poziv otvoren je do 15. lipnja 2018. godine. Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Programa „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2018. godinu.

Ciljevi ovog Programa su:

 • očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta,
 • jačanje konkurentnosti tradicijskih i umjetničkih obrta,
 • povećanje prepoznatljivosti tradicijskih i umjetničkih proizvoda.

U proračunu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta planirano je ukupno 2.000.000,00 kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog Programa.

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 08:37 Više...
 

Najava 51. sajma vina i izložbe zagorskih vina

E-mail Ispis PDF

U petak, 18. svibnja 2018. godine počinje 51. Sajam i izložba zagorskih vina, kojeg organiziraju Krapinsko – zagorska županija i Općina Bedekovčina, uz suorganizatore Udrugu „Vino Zagorje“, Turističku zajednicu Krapinsko-zagorske županije, Radio Kaj, Obrtničku komoru Krapinsko – zagorske županije, HGK ŽK Krapina i Hrvatsku poljoprivredno šumarsku savjetodavnu službu. Svečano otvorenje je u 17.00 sati u Bedekovčini na Bajerima.

Na ocjenjivanje vina koje je prethodilo Sajmu pristiglo je 150 uzoraka vina (59 hobisti i profesionalci 91) od ukupno 82 vinara. Temeljem Pravilnika ocjenjivanja vina i voćnih vina Sajma i izložbe zagorskih vina, Ocjenjivačka komisija izvršila je ocjenjivanje vina. Ocjene je dobio 149 uzorak. Dodijeljeno je 7 velikih zlata, 38 zlata, 72 srebra, 30 bronci i 2 priznanja. Proglašenje pobjednika i dodjela priznanja bit će održani u subotu, 19. svibnja, s početkom u 18,00 sati. Pokrovitelj manifestacije je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, supokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede a medijski pokrovitelji Radio Kaj i Zagorski list.

NA SAJMU IZLAŽU

Ažurirano Srijeda, 16 Svibanj 2018 12:20 Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 305

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33