OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

225 županijskih učeničkih stipendija

E-mail Ispis PDF

U Gimnaziji A. G. Matoša u Zaboku u četvrtak, 02. prosinca 2021. godine održana je dodjela učeničkih stipendija Krapinsko – zagorske županije. Zbog epidemioloških mjera, dodjela je bila simboličnog karaktera te je na dodjelu pozvan samo dio učenika i učenica koji su ostvarili pravo na stipendije ove školske godine.

Krapinsko – zagorska županija ove je godine dodijelila 225 učeničkih stipendija, i to u kategoriji za nadarene učenike, zatim po socijalnom kriteriju te za deficitarna zanimanja. Župan Željko Kolar istaknuo je: „To je naš doprinos i pomoć roditeljima i djeci lošijeg socijalnog stanja te poticaj nadarenima u njihovim nastojanjima da postignu što bolji rezultat i razvijaju svoje vještine. Što se tiče deficitarnih zanimanja, izuzetno smo zadovoljni ove godine s upisom djece u te programe, jer je vidljiv porast interesa. One koji su upisali deficitarna zanimanja pripremamo već za tržište rada, a ne za burzu. Praktički mogu garantirati da će svih njih 84 koji su upisali deficitarna zanimanja imati siguran posao na području Krapinsko – zagorske županije. Važno je istaknuti i kako su za ta zanimanja značajno porasle plaće. Prema aktualnim podacima najveći rast prosječne plaće u Hrvatskoj upravo je u našoj županiji, kao najveći broj novootvorenih radnih mjesta. To nam daje za pravo da smo na dobrom putu te da radimo dobar posao, u dobroj suradnji s gospodarstvenicima, poduzetnicima, obrtnicima, obrtničkom i gospodarskom komorom te školama, što ćemo nastaviti i idućih godina“, zaključio je župan Kolar.

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Darko Varga naglasio je kako su 84 stipendije za deficitarna zanimanja garancija da će upravo ta zanimanja opstati na području županije. „To je budućih 84 obrtnika i obrtnica koji će se strukovno obrazovati i steći izvrsnosti i znanja te položiti majstorski ispit i time si otvoriti mogućnost i za vlastiti obrt i konkurentnost za tržištu. Obrazovanje nema alternative, to je najveća vrijednost koju možemo dati mladom čovjeku da osigura svoja znanja, vještine i izvrsnost, svoju budućnost. Vjerujem u ove mlade ljude koji su dobili stipendije da će uspješno završiti strukovna zanimanja i da će biti vrijedni majstori na ponos Krapinsko – zagorske županije, Obrtničke komore i cjelokupnog gospodarstva“, istaknuo je predsjednik.

Ažurirano Petak, 03 Prosinac 2021 12:41
 

Svečana dodjela Jubilarnih priznanja i Plaketa

E-mail Ispis PDF

U subotu 27. 11. 2021. nakon održane sjednice  Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar na kojoj je donijeta Izmjena Financijskog plana  za 2021. godinu, te Plan rada i Financijski plan za 2022. godinu, organizirana je   svečana dodjela Priznanja za uspješno vođenje obrta obrtnicima i obrtima koji su 2019., 2020. i 2021. navršili 20, 25, 30, 35, 40 godina rada i Plakete Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, te Priznanje i Povelja Hrvatske obrtničke komore. Prije dodjele Priznanja, prisutnima se obratila predsjednica Udruženja obrtnika Zlatar, Višnja Loparić  sa pozdravnom riječju, te se svima  zahvalila na dolasku. Ujedno, prisutnima je objasnila da zbog  epidemiološke situacije nastale prošle godine, dodjela Priznanja Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije za 1919. i 2020. godinu nije se moglo realizirati, pa je sada iskorištena prilika da se ista uruče svim dobitnicima. U nastavku, prisutnima se obratila gradonačelnica Grada Zlatara, Jasenka Auguštan Pentek i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije Darko Varga.

Priznanja za uspješno vođenje obrta koji su 2019. godine navršili 20 godina rada uručena su Vesni Cvetko, vlasnici obrta Moni, obrt za frizerske usluge iz Lobora i Goranu Kovačeviću, vlasniku obrta „Prešica“ proizvodnja proizvoda o drva iz Zlatar. Za 25 godina uspješnog vođenja obrta uručena su priznanja Berislavu Horvatiću, vlasniku obrta Proizvodnja svijeća, trgovina na veliko i malo iz Zlatar Bistrice, Stjepanu Kirinecu, vlasniku obrta Sivec, obrt za autoservis, vulkanizaciju i trgovinu iz Konjščine, Ivici Sokseru, vlasniku obrta Sokser, zajednički obrt za elektromehaniku i peradarstvo iz Hraščine Trgovišće, Mirku Tušeku, vlasniku obrta Pogrebne usluge iz Novog Golubovca, a za 35 godina uspješnog vođenja  obrta uručeno je Priznanje Josipu Riseku, vlasniku obrta „Streha“ građevinski obrt iz Mihovljana.

Priznanja za uspješno vođenje obrta koji su 2020. godine navršili 20 godina rada u obrtu  uručeno je Nikolini Krušelj, vlasnici obrta Frizerski salon za žene i muškarce „Petra“ iz Zlatara, za 25 godina uspješnog vođenja obrta uručena su Priznanja Krešimiru Baboku, vlasniku obrta Transport Babok iz Budinščine. Zvonku Sedaku-Benčiću, Pranje i podmazivanje vozila iz Mača, Dragutinu Škrlecu, vlasniku obrta Postolarska radnja „Šuco“ iz Zlatara. Za 35 godina uspješnog vođenja obrta, Priznanje je uručeno obiteljskom obrtu  Ponjan, obrt za autoprijevoz i uslužno piljenje,  vlasnika Viktora Ponjanja iz Mača.

Priznanja za uspješno vođenje obrta koji su u 2021. godini navršili 20 godina rada  uručena su Stjepanu Adaniću, vlasniku obrta Ugostiteljstvo „Oliver“ iz Zlatara, Vesni Gučin-Županić, vlasnici obrta Salon za njegu i održavanje tijela „Donatela“ iz Zlatara, Marijanu Jembrihu, vlasniku obrta Jembih, obrt za ugostiteljstvo iz Zlatara, Jasmini Pažić, vlasnici obrta „Jasmina“ frizerski salon za žene i muškarce iz Konjšččine. Za 25 godina uspješnog rada u obrtu, Priznanje je uručeno Gordani Kuharić, vlasnici obrta Frizerski salon „Gordana“ iz Mihovljana, a za 30 godina uspješnog rada u obrtu, Priznanje je uručeno Ivici Krpelniku, vlasniku obrta „Prijevoz Krpelnik“ prijevoz osoba i stvari. Za 35 godina uspješnog rada, Priznanje je uručeno Višnji Loparić, vlasnici obrta Frizerski salon za žene i muškarce iz Lobora i Nadici Žučko, vlasnici obrta Urarska radionica i trgovina na veliko i malo iz Zlatara. Za 40 godina rada, Priznanje je uručeno obiteljskom obrtu Termolakirnica „Horvat“, vlasnika Hrvoja Horvata iz Zlatar Bistrice.

Povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Krapinsko zagorske  županije u 2020. godini, uručena je Brončana plaketa Martini Kotolenko, vlasnici obrta Foto studio „Marta“ iz Zlatara za postignute uspjehe i doprinos u razvoju obrtništva na području Krapinsko zagorske županije, a Srebrna plaketa uručena je Gradu Zlataru koji je svojim djelovanjem i iskazanom potporom dao značajan doprinos radu i razvoju obrtništva Obrtnike komore Krapinsko zagorske županije.

sto tako, povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije u 2021. godini, uručena je Zlatna plaketa Višnji Loparić, vlasnici obrta Frizerska radnja za žene i muškarce iz Lobora, uglednoj i časnoj  obrtnici za dugogodišnji doprinos u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva, te organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika na području Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije. Povodom obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore u 2020. godini, uručena je Povelja Zdravku Domitranu, vlasniku obrta Domi-pijevoz iz Zlatara za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih asocijacija, a za 2021. godinu, dodijeljeno je Priznanje Marijanu Jembrihu, vlasniku obrta Jembrih, obrt za ugostiteljstvo iz Zlatara za izniman doprinos razvoja obrtništva i unapređivanje rada obrtničkih asocijacija.

Ažurirano Srijeda, 01 Prosinac 2021 08:42
 

Prijavite se na HOK-ov webinar: Porezni aspekti izvoza u zemlje EU s posebnim osvrtom na PDV

E-mail Ispis PDF

SUDJELOVANJE ZA NAŠE ČLANOVE JE BESPLATNO

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s tvrtkom Matrona Consulting i EFFECTUS poduzetničkim studjima organizira besplatni webinar za članove zainteresirane za porezne aspekte izvoza dobara i usluga u zemlje Europske unije s posebnim osvrtom na PDV. Webinar je namijenjen postojećim izvoznicima koji žele više informacija, kao i onima koji tek razmišljaju o izvozu svojih proizvoda ili usluga.

Webinar će se održati putem ZOOM platforme, 6. prosinca 2021. godine, s početkom u 13.00 sati.

Program webinara:

12:55-13:00 Registracija sudionika

13:00-13:05 Uvodno obraćanje, Violeta Jelić, Hrvatska obrtnička komora

13:05-13:50 Porezni aspekti izvoza dobara i usluga u zemlje Europske unije s posebnim osvrtom na PDV, Krešimir Abramović, EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište, ovlašteni porezni savjetnik

13:50-14:05 Pitanja i odgovori

14:05-14:10 Završna riječ

Prijavite se putem poveznice: https://bit.ly/3FTugVz

Nakon zaprimanja Vaše prijave, poslat ćemo Vam poveznicu putem koje ćete se uključiti u webinar.

Izdvojite sat vremena i prepoznajte svoje prilike na vrijeme!

O predavaču:

O najavljenoj temi, predavanje će održati gospodin Krešimir Abramović.

Krešimir Abramović, dipl. oec. zaposlen je ovlašteni porezni savjetnik u društvu Javorović, Idžojtić i partneri j.t.d. za porezno savjetništvo (odobrenje za rad HKPS 04/14-7 od 17.11.2014.). Imenovan je stalnim sudskim vještakom za financije, računovodstvo i poreze od strane Županijskog suda u Zagreb (br. 4 Su-182/2021 od 25.03.2021).

Od 2006. do 2009. savjetnik Stručne službe Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika i urednik stručnog časopisa „Računovodstvo i financije“.

Od 2009. porezni savjetnik u društvu Javorović, Idžojtić i partneri j.t.d.

Autor stručnih članaka, koautor stručnih priručnika i predavač na seminarima i radionicama iz područja financija, računovodstva i poreza.

Ažurirano Utorak, 30 Studeni 2021 11:29
 

OKKZŽ pozdravlja objavljene rezultate stipendiranja Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis PDF

U ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije ističemo zadovoljstvo objavljenim rezultatitma stipendiranja srednjoškolskih programa koje je Krapinsko-zagorska županija istaknula na konferenciji za medije 24. studenoga 2021., temeljem natječaja Krapinsko-zagorske županije za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija.

Tako je župan Krapinsko – zagorske županije, Željko Kolar istaknuo kako su objavljeni rezultati natječaja za dodjelu učeničkih stipendija te je ujedno objavljen i natječaj za dodjelu studentskih stipendija. „Ove godine imamo 145 novih učeničkih stipendija, no budući da je 80 učenika stipendista u kategoriji deficitarnih zanimanja od prijašnjih godina, ukupno ćemo ove godine dodijeliti 225 učeničkih stipendija. Svakako je za naglasiti kako od ukupnog zbroja dodijeljenih stipendija 166 stipendija zauzimaju učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja. Od 136 učenika koji su ove godine upisali deficitarna zanimanja u srednjim strukovnim školama, njih 86 je dobilo našu stipendiju. Kad se pribroje one koji su dobili stipendiju na nacionalnoj razini ili kroz svoje općine i gradove, stipendiju dobiva više od 70 posto učenika deficitarnih zanimanja“ .

REAGIRAMO NA KRETANJA NA TRŽIŠTU RADA

Nadalje ističemo županovo zapažanje: „Za studentske stipendije proširili smo opseg dodjele stipendija za deficitarna zanimanja. To samo znači da vrlo pažljivo pratimo tržište rada i kroz Gospodarsko – socijalno vijeće, u suradnji s obrtničkim i gospodarskim komorama pratimo što se događa na tržištu rada i da reagiramo kako bi osigurali kvalitetan visoko obrazovani kadar koji može odgovoriti potrebama gospodarstva na području Krapinsko-zagorske županije

REZULTATI NATJEČAJA ZA UČENIČKE STIPENDIJE

Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija je zbog izrade novog Pravilnika, ove godine iznimno objavljen nešto kasnije  nego uobičajeno - 15. listopada 2021. godine. Pristiglo je ukupno 356 zahtjeva, što je 79 više nego prošle godine. Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec izvijestila je o rezultatima natječaja. „Pravo na dodjelu stipendija ove je godine ostvarilo 225 učenika i to u tri kategorije: nadareni, s prosjekom većim od 4.70 ili rezultatima na natjecanjima; prema socijalnoj osnovi te za deficitarna zanimanja - autolimar, autolakirer, zidar, instalater grijanja i klimatizacije, strojobravar, keramičar, vodoinstalater, stolar, konobar, kuhar, tesar, soboslikar, elektroinstalater i vozač motornih vozila“ – kazala je pročelnica Smičić Slovenec.

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Studeni 2021 14:08
 

Obavijest o radu sa strankama u uvjetima provedbe mjera sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19

E-mail Ispis PDF

U skladu s odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (NN 121/2021) propisana je obaveza posjedovanja EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. U skladu s navedenom odlukom obaveza se odnosi na sve stranke koje dolaze u službene prostorije, sve pružatelje usluga koji pružaju različite usluge u tim prostorima ili su angažirani za određene poslove u njihovima prostorima ili druge osobe koje dolaze u njihove prostore po bilo kojoj osnovi.

Na temelju navedenog, odluka se primjenjuje na sve osobe koje dolaze u prostorije Hrvatske obrtničke komore, područnih obrtničkih komora i udruženja obrtnika, kao i na kandidate i članove ispitnih komisija za majstorske ispite i ispite o stručnoj osposobljenosti koji ispit provode u prostorima Hrvatske obrtničke komore, prostorima komorskog sustava i prostorima ostalih ustanova obuhvaćenih navedenom odlukom.

Odluka se primjenjuje od 16. studenoga 2021. godine.

Molimo sve osobe da dežurnom djelatniku prilikom ulaska predoče EU digitalnu potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Umjesto EU digitalne COVID potvrde može se prihvatiti i drugi dokaz koji je izričito propisan Odlukom Stožera.

Bez odgovarajuće potvrde nije dozvoljeno ući i boraviti u prostorima Hrvatske obrtničke komore i komorskog sustava.

Prilikom boravka u prostorima Hrvatske obrtničke komore i komorskog sustava dužni ste se pridržavati i svih ostalih mjera strogog fizičkog distanciranja i drugih propisanih protuepidemijskih mjera, sukladno odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Ljubazno Vas molimo za razumijevanje i poštivanje pravila:

 • u cilju sprečavanja okupljana molimo ulaziti jedan po jedan, odnosno pričekati pred ulazom kako bi dežurni djelatnik mogao pojedinačno provjeriti uvjete za ulazak
 • kod svakog ulaska obvezna je dezinfekcija
 • kod prijave dežurnom djelatniku vrši se provjera temperature
 • na recepciji molimo obavezno ostavite podatke za evidenciju
 • osoba na recepciji uputit će Vas u prostoriju za sastanak
 • molimo pridržavajte se razmaka od najmanje 2 metra
 • ako razmak od 2 metra nije moguć, obavezno je nošenje zaštitne maske ili maske za lice
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 459

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11