OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

100% ZAGORSKO i 12 put u Zagrebu

E-mail Ispis PDF

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu je u petak i subotu, 17. i 18. rujna 2021. godine, održano 12. izdanje manifestacije 100% ZAGORSKO u Zagrebu.

Na Trgu bana Jelačića je 70 izlagača predstavilo zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

U ponudi je, među ostalim, bilo bučino ulje, med i medenjaci, zagorski mlinci, zagorski štrukli, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke.  U sklopu manifestacije organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca, uz popratni glazbeni program.

Već 12 put obrtnici Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije uspješno izlažu i prezentiraju svoje obrtničke usluge i proizvode  te iskazuju svoje osobito zadovoljstvo organizacijom ove hvalevrijedne manifestacije Krapinsko-zagorske županije.

Ažurirano Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 10:13
 

Slovenija uvela strože COVID mjere

E-mail Ispis PDF

Vlada Republike Slovenije donijela je Pravilnik o načinu ispunjavanja uvjeta zbog suzbijanja širenja infekcije virusom SARS-CoV-2.

Prema Pravilniku koji je na snazi od 15. rujna, uvodi se RVT pravilo (preboljeli-cijepljeni-testirani) koje se odnosi na sve zaposlene u Republici Sloveniji, ali i osobe koje obavljaju posao na teritoriju Slovenije te koriste usluge.

Svaka osoba koja se zaustavlja te obavlja posao u Sloveniji, mora zadovoljiti jedan od tri uvjeta. Prijevoznici u međunarodnom transportu također su dužni predočiti jedan od uvjeta, a iznimka su samo prijevoznici u tranzitu (iznimno im je dozvoljeno zaustavljanje na benzinskim crpkama za točenje goriva) koji u roku 12 sati napuštaju Sloveniju.

Ažurirano Petak, 17 Rujan 2021 07:07
 

Produljuju se epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio pet novih Odluka

E-mail Ispis PDF

Stožer civilne zaštite RH donio je pet novih Odluka. Odluke su stupile na snagu 16. rujna 2021. godine, a nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju do 30. rujna 2021. godine.

1. Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

- propisana je nova mjera kojom je dopušteno održavanje sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima, ali samo uz pridržavanje preporuka HZJZ-a i ako organizator osigura da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (izlagači, posjetitelji, tehničko osoblje itd.)

2. Odluka o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

- propisana je nova mjera kojom državljani trećih zemalja koji dolaze u RH iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja te će im se odobrit ulazak u RH

3. Odluka o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19

4. Odluka o izmjeni Odluke o nužnoj epidemiološkoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski

5. Odluka o izmjeni Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima

Ažurirano Petak, 17 Rujan 2021 06:38
 

29. Zagorski gospodarski zbor Krapina u slikama

E-mail Ispis PDF

Ažurirano Petak, 17 Rujan 2021 07:22
 

Počeo 29. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis PDF

Zagorski gospodarski zbor, 29. po redu, koji se već tradicionalno održava u sklopu Tjedna kajkavske kulture otvoren je u četvrtak, 09. rujna 2021. godine, simbolično, konferencijom za medije. U izlagačkim kućicama, smještenim na prostoru Šetališta hrvatskog narodnog preporoda i igrališta OŠ Ljudevita Gaja predstavljaju se izlagači iz šest sjevernih županija i susjedne Slovenije. Na konferenciji su se okupljenima obratili organizatori župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik županijske Obrtničke komore Darko Varga, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, županijske komore Krapine Josip Grilec, kao i direktor Vetropack Straže Tihomir Premužak, a nazočni su bili i saborski zastupnik Žarko Tušek te direktor Radija Kaj Drago Gradečak, također organizator Zbora. Posjetitelji ga mogu razgledati od danas pa do subote, 11. rujna od 10,00 do 22,00 sata.

Attachments:
Download this file (IZLAGACI-konacno-2.pdf)IZLAGACI-konacno-2.pdf[ ]148 Kb
Ažurirano Petak, 10 Rujan 2021 07:20
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 453

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12