OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Uredba o visini minimalne plaće za 2018. godinu

E-mail Ispis PDF

Na 70. sjednici Vlade RH donesena je Uredba o visini minimalne plaće u 2018. godini. Visina minimalne plaće za razdoblje od 1. siječnja 2018. godine do 31. prosinca 2018. godine utvrđuje se u bruto iznosu od 3.439,80 kunaUredba će biti objavljena u Narodnim novinama s početkom primjene od 1. siječnja 2018. godine. Ujedno podsjećamo da je Državni zavod za statistiku objavio iznose prosječne mjesečne isplaćene neto i bruto plaće po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za razdoblje siječanj – kolovoz 2017. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za razdoblje siječanj – kolovoz 2017. iznosila je 5.960 kuna. Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za razdoblje siječanj – kolovoz 2017. iznosila je 8.020 kuna.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017 07:35
 

Pojačani nadzori fiskalizacije na području RH

E-mail Ispis PDF

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provode zajedničke pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici Porezne i Carinske uprave samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama kroz organizirane zajedničke akcije.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Pozivamo sve građane, kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću, putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

Ažurirano Četvrtak, 07 Prosinac 2017 12:59
 

84.000,00 kuna za 19 tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Ugovori s korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu na natječaju Krapinsko-zagorske županije za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima potpisani su u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine.

Krapinsko-zagorska županija osigurala je 84.000,00 kuna bespovratnih sredstava za potporu 19 tradicionalnih obrta koji su ispunili uvjete natječaja objavljenog 14. studenog.

Sredstva su odobrena za stare zanate poput dimnjačara, proizvođača tradicijskih drvenih igračaka, proizvoda od keramike ili pak popravljače satova.

Ugovore su korisnicima uručili župan Željko Kolar i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako su tradicijski i umjetnički obrti dio identiteta, kako hrvatskog naroda, tako i Krapinsko-zagorske županije. „Naravno da mi kao Županija moramo, zajedno s Obrtničkom komorom, paziti da se pojedini tradicijski obrti ne ugase“ – rekao je župan Kolar te naglasio pokretačku ulogu predsjednice Županijske skupštine Vlaste Hubicki koja je ujedno i predsjednica Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Obrtničke komore KZŽ.

Njezino poznavanje ove problematike daje nam mogućnost da ovaj natječaj preciznije raspisujemo. Sljedeće ćemo godine povećati maksimalan iznos potpore na 10.000,00 kuna, a razmišljamo da već 2018. organiziramo i Dan umjetničkih i tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.“ – rekao je župan Željko Kolar.

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško istaknuo je kako ovaj natječaj predstavlja još jednu akciju Županije i obrtničke komore za pomoć obrtnicima na području Krapinsko-zagorske županije. „Za tradicijske i umjetničke obrte OKKZŽ ovo je još jedan podstrek da očuvaju svoje zanate i djelatnosti te da se eventualno prošire“ – rekao je predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Okupljene obrtnike pozdravio je i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek koji je podsjetio na uvjete Natječaja za potpore objavljenog 23. listopada 2017. godine. Potpisivanju ugovora je nazočila i pročelnica Županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić.

Ažurirano Četvrtak, 07 Prosinac 2017 12:58
 

Održana 3. sjednica Odbora za informiranje OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 30. 11.2017. održana je 3. sjednica Odbora za informiranje OKKZŽ na kojoj je usvojen zapisnik sa 2. sjednice te je usvojen Program rada za 2018. godinu. Nastavno obvezama o slanju testnog e-maila pod naslovom „Informacije iz obrtništva“ predloženo je tajnicama dopuniti tabelu sa svim preostalim obrtnicima. Ujedno je dat prijedlog Upravnom odboru OKKZŽ da se prema HOK-u uputi inicijativa o formiranju strukturne  objave novih Zakona i Propisa objavljenih u Narodnim novinama na web stranicama HOK-a. Pritom se Zakoni i propisi vode po djelatnostima uz mogućnost napomene o važnim novostima koje uvjetuju promjenu u poslovanju. Dakle predlaže se na web portalu HOK-a uvođenje novog podnaslova Zakoni i propisi po djelatnostima uz kratki osvrt na promjene koje je novi Zakon ili Pravilnik uvjetovao u poslovanju sukladno djelatnosti.  Skrenuta je pozornost te je predloženo Upravnom odboru OKKZŽ da se prema HOK-u uputi dopis za pojašnjenje koje obaveze proizlaze za članstvo i za komorski sustav  iz Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka-Nova uredba GDPR 2018. Članovi Odbora za informiranje upoznati su o broju objavljenih članaka u medijima Krapinsko.-zagorske županije te o broju objava članaka OKKZŽ i UO na vlastitim web stranicama i web stranicama HOK-a, a ujedno je dana informacija kako je pokrenut Facebooke stranica OKKZŽ.

Ažurirano Četvrtak, 07 Prosinac 2017 09:08
 

OKKZŽ organizirala posjet sajmu Lʹ ARTIGIANO IN FIERA

E-mail Ispis PDF

 

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije je zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije te uz sufinanciranje samih članova posjetitelja, dana 2. i 3. prosinca, na inicijativu Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ,  organizirala posjet međunarodnom sajmu Lʹ ARTIGIANO IN FIERA  u Milanu. Lʹ ARTIGIANO IN FIERA  jedan je od najznačajnijih sajmova u Italiji, ali i šire, na kojem se posebna pažnja pridaje obrtničkim, umjetničkim i tradicionalnim proizvodima iz cijelog svijeta. Posjećenost ovog sajma je bila osobito velika te je jedan od zaključaka članstva bio i razmatranje mogućnosti i o samom nastupu na ovom sajmu.

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 12:45
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 283

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77 i Članova: 1