OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Izlagači OKKZŽ na ovogodišnjem 22. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije

E-mail Ispis PDF

Ovogodišnji 22. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održan je od 08. do 11. studenoga 2019. godine u prostorima Sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.

Sajam je ove godine okupio oko 240 izlagača iz cijele Hrvatske koji su na ukupno 1.700 m² unutarnjeg i 2.500 m² vanjskog izlagačkog prostora brojnim posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge.

Ispred OKKZŽ na ovogodišnjem sajmu izlagali su sljedeći izlagači: Atelier Varga, vlasnika Darko Varga iz Zlatara, Stolarija " Petrić sa stilom " vlasnik Jurica Petrić iz Zlatara i  5 EL  obrt za dizajnerske djelatnosti, vlasnica Mirela Vranjković iz Zlatar Bistrice.

Zahvaljujući zanimljivim eksponatima i trudu izlagača, izložbeni prostor Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije dobio je Priznanje za 1. mjesto za najuređeniji izložbeni prostor  na 22. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije.

Ažurirano Srijeda, 13 Studeni 2019 09:36
 

Uredba o visini minimalne plaće za 2020. godinu

E-mail Ispis PDF

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 31. listopada 2019. godine donijela je Uredbu o visini minimalne plaće za 2020. godinu.

Visina minimalne plaće za razdoblje od 1. siječnja 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine utvrđuje se u bruto iznosu od 4.062,51 kuna. Uredba je objavljena u Narodnim novinama broj 106/19 s početkom primjene od 1. siječnja 2020. godine, a odnosi se na puno radno vrijeme radnika.

Ujedno podsjećamo da je Državni zavod za statistiku objavio iznose prosječne mjesečne isplaćene neto i bruto plaće po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za razdoblje siječanj – kolovoz 2019.  Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za razdoblje siječanj – kolovoz 2019. iznosila je 6.434 kune.  Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za razdoblje siječanj – kolovoz 2019. iznosila je 8.742 kune.

 

 

32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-e

E-mail Ispis PDF

Pozivamo vas na 32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati od 24. do 26. studenoga u Šibeniku, u hotelu „Ivan", u turističkom naselju Solaris. Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije,  pokrovitelj Ministarstvo turizma, a partner je Hrvatska turistička zajednica. Na Kongresu se predviđa sudjelovanje velikog broja ugostitelja iz Hrvatske i inozemstva, predstavnika resornih ministarstava, saborskih zastupnika, županijskih čelnika, predstavnika komorskog sustava te drugih uglednih gostiju. Sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave predstavnika institucija i stručnjaka iz područja ugostiteljstva te komercijalne prezentacije i promocije. Kongres je ujedno prilika za razmjenu iskustva među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje. Ovogodišnji koncept Kongresa donosi novine, pa će se tako prvog radnog dana održati dvije panel rasprave na kojima će ključni dionici raspravljati o važnim temama za struku. Prvi panel obrađivat će važnost korištenja namirnica lokalnih proizvođača u gastronomskoj ponudi te potencijal gastronomije u stvaranju prepoznatljivog turističkog proizvoda. Druga panel rasprava bavit će se gorućim problemom nedostatka radne snage u ugostiteljstvu i obrazovanju stručnog kadra.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 09:45 Više...
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave od 7. do 13. studenog

E-mail Ispis PDF

Porezna uprava obavještava porezne obveznike da će u suradnji s Carinskom upravom u razdoblju od 7. do 13. studenog 2019. godine provoditi u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. Nadzorima fiskalizacije bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost: - G 45.20 – Održavanje i popravak motornih vozila, - H 49.39 – Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n. i - I 56  – Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 09:46
 

25. obljetnica OKKZŽ u slikama

E-mail Ispis PDF

 

Ažurirano Petak, 08 Studeni 2019 14:34
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 366

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29